mhr-cs 01.09.08, 17:40 chce sprobowac bo ciekawe, ja nie lubie czosnku,tylko do ogorkow go uzywam, ale przeczytalam przepis na udziec jagniecy francuski, ale tam bylo 40 zabkow czosnku w sosie, a jak pojade jutro samochodem, czy to nie smierdzi, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lauri Re: mam sprobowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 18:10 Moim zdaniem ugotowany/rozgotowany w sosie nie smierdzi. Tak jak z cytrynowego kurczaka z dwudziestoma zabkami czosnku, nic nie czuc. Chociaz taka zupa czosnkowa daje jeszcze minimum cala dobe... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.r.8.5 Re: mam sprobowac 02.09.08, 14:16 mi sie tez wydaje ze rozgotowany czosnek juz nie daje takiego zapachu Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: mam sprobowac 02.09.08, 15:35 Gość portalu: lauri napisał(a): > Chociaz taka zupa czosnkowa daje jeszcze minimum cala dobe... Daj przepis ... Odpowiedz Link Zgłoś
pinos Re: mam sprobowac 02.09.08, 17:18 Jeżeli tylko będą w całości albo pokrojone (nie rozgniecione czy wyciśnięte) będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: mam sprobowac 03.09.08, 10:39 40zabkow Nie obrane ząbki czosnku zalać wrzątkiem i gotować przez 5 minut. Odcedzić, ostudzić, obrać, po czym gotować na małym ogniu, w 200 ml bulionu, przez dalsze 15 minut. Szpinak i brokuły umieścić w osobnych rondelkach. Zalać wodą zgotowania czosnku i gotować w niej: szpinak przez 10 minut, a brokuły przez 15 minut. Upieczony udziec ułożyć na półmisku, na ugotowanych ząbkach czosnku. Podawać ze szpinakiem i brokułami. to przepis ze strony regionalnej kuchni, Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: mam sprobowac 03.09.08, 12:30 No i co, sprobowalas juz? Jak smakuje? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: mam sprobowac 03.09.08, 12:51 czekalam czy zrobie czy nie mieso juz w piekarniku ten sos postaram sie zrobic czy go zjem nie wiem maz zje potwierdzil bo sie nie boi co ludzie powiedza jak bedzie czosnkiem smierdzial najwyzej ludzie zostana w grocie bo prowadzi takie wycieczki podziemne albo wpadna do wody bo kawalek plyna ludka, ale ja nie wiem moze zrobie probe i pojade do lekarza zobacze jak on sie zachowa, Odpowiedz Link Zgłoś