Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 13:45 ja mam takie pytanie,jade na oboz jezykowy szkolny,czy ktos wie moze ile termis trzyma ciepla herbate? czy np jak zrobie o15 to wytrzyma do rana? dziekuje pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
momas Re: pytanie o termos 05.09.08, 13:52 zależy od termosu... mam metalowy termos, który trzyma ciepło ponad 20 godzin. Może nie jest to wrzątek, ale wciąż mocno ciepłe. Przedtem - wiele lat nie mogłam trafić na odpowiedni...ani szklany, ani metalowy :( ale i tak używam go rzadko... Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: pytanie o termos 05.09.08, 13:53 a poza tym - sprawdz po prostu. wlej wrzątek i zobacz, jaka będzie temp. po upływie kilku godzin... chyba, ze wyjeżdzasz za chwilę.... Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: pytanie o termos 05.09.08, 14:07 Gość portalu: kasia napisał(a): > ja mam takie pytanie,jade na oboz jezykowy szkolny,czy ktos wie moze ile termis > trzyma ciepla herbate? > czy np jak zrobie o15 to wytrzyma do rana? > dziekuje > pozdrawiam > kasia w dzisiejszych czasach gdzie problem, mamy wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: pytanie o termos 05.09.08, 14:13 nie jest problemem....ale przecież rózne sytuacje moga byc! pewnie to uczennica jadąca na obóz językowy autokarem Jeżeli jedzie z Pl za granice - to taka podróż parę godzin może trwac... Oczywiście -można kupic po drodze coś ciepłego do picia. Ale bardzo często młodzież nie chce się pozbywać kieszonkowego na tekie rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: pytanie o termos 05.09.08, 14:15 Ten metalowy trzyma jak diabli! No i się nie tłucze ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: pytanie o termos 05.09.08, 14:18 ale herbata ma posmak termosowy :( noo wiem, coś za coś.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: pytanie o termos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 14:30 dziekuje wam za pomoc!:-))) jade za tydzien,takze sprobuje waszych rad:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: pytanie o termos 05.09.08, 14:41 momas napisała: > ale herbata ma posmak termosowy :( > > noo wiem, coś za coś.... Nie ma. O ile myjesz termos. A do naszej obozowiczki rada - wypłucz termos wrzątkiem, aby się zagrzał od środka. Po kilku minutach wylej wrzątek i dopiero wlej wrzącą herbatę. Utrzyma ciepło jeszcze dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: pytanie o termos 05.09.08, 14:46 myję, wyparzam i.... zawsze ma.... ale ja mam hopla na punkcie dobrej herbaty :) Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: pytanie o termos 05.09.08, 15:02 Inna sprawa, ze ja do termosu herbatę wlewam z korzeniami i sokiem, najlepiej malinowym. A może kwestia termosu? Kiedyś mieliśmy szklane, i tym korek smierdział "termosowato" i potem wszystko z niego... Odpowiedz Link Zgłoś