Gość: gosc IP: 213.31.195.* 23.10.08, 10:43 Witam, dzisiaj na obiad robie kotlety mielone + smazone rydze, czy ktos mogly mi poradzic jaka prosta salata do tego pasuje, z jakimi skladnikami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: mielone i rydze 23.10.08, 12:09 Wydaje mi się, że najzwyklejsza zielona sałata ze śmietaną pasuje. Może być też sałatka z pomidorów, w każdym razie coś bardzo prostego smakowo, żeby nie "zagłuszało" rydzów. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: mielone i rydze 23.10.08, 12:16 Najprostsza, "dowszystkiegopasująca";),ulubiona przez moją rodzinę: sałata lodowa posiekana, w misce, osobno biały sos ze zmieszanego jogurtu naturalnego z majonezem plus, uwaga, proszek knorra koperkowo- ziołowy(bałam się to napisać, ale raz kozie śmierć). Cały urok polega na tym, że każdy bierze sobie tyle sałaty ile chce i polewa już na talerzu dowolną ilością sosu podanego osobno. wygląda to ładnie i dobrze smakuje, (dużo lepiej niż wymieszane wszystko w misce, podchodzące nawet czasem wodą). Opcje: do sałaty wszelkie świeże warzywa typu ogórek, szczypior, pomidor, papryka- będą świeżym akcentem przy smażonym mięsie i grzybach. Zdrowszy sos- zamiast paskudnego knorra- czosnek, sól, przyprawa prowansalska... Jeśli oczekiwałeś gościu czegoś bardziej wykwintnego to nic nie doradzę niestety:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: mielone i rydze IP: *.pools.arcor-ip.net 23.10.08, 12:37 twoj faworyt sklada sie z: Zucker, Speisesalz, Säuerungsmittel Zitronensäure, Säureregulator Natriumdiacetat, Milchzucker, modifizierte Stärke, Geschmacksverstärker Mononatriumglutamat, 4% Dill, Senfsaat, Petersilie, pflanzliches Öl, Zwiebeln, Schnittlauch, Stärke, Pfeffer, Curcuma, Dillextrakt. czyli: cukru, soli, kwasku cytrynowego, regulatora kwasowosci, cukru mlekowego, modyfikowanej skrobii, glutasoli UWAGA!!! suszonego koperku jest w tym cudzie MNIEJ niz polepszacza - cale 4% , mielonej gorczycy, suszonej pietruszki, oleju, cebuli i szczypiorku (suszonych), skrobii niemodyfikowanej, pieprzu, kurkumy i tajemniczego ekstraktu koperku. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: mielone i rydze 23.10.08, 12:52 O rety. Aniu czy Ty jakąś misję masz do spełnienia??? Myślisz, że Alinka czytać nie umie? To jest JEJ wybór. sam napisałaś w jakimś innym wątku "wszystko jest dla ludzi i nikt sie tymi wynalazkami nie zatruje" To, że Ty tego nie lubisz i nie używasz - nie oznacza absolutnego zakazu używania.Zyj i pozwól innym żyć. Po swojemu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m a czy ja cos mowie? IP: *.pools.arcor-ip.net 23.10.08, 13:05 ja tylko podalam skladniki powstrzymujac sie od jakiegokolwiek komentarza. uwazam, ze konsument ma prawo byc swiadomy wciskanego mu kitu. dopiero WTEDY jest to tylko i wylacznie jego wybor, czy wlozy cos takiego do koszyka. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: a czy ja cos mowie? 23.10.08, 13:08 z góry założyłaś, że Alinka jest nieświadoma.... Nie można ludzi traktować jak głupków. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: mielone i rydze 23.10.08, 13:50 Witaj Aniu_m, wiedziałam, że na ciebie mogę liczyć, pewnie na widok postu z moim nickiem masz przyjemny dreszczyk;)))Baw się dobrze, pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: mielone i rydze 23.10.08, 12:33 poniewaz kotlety mielone, smazone rydze maja dosyc tluszczu ja podaje do tego salatke, -z ogorka zielonego,cebuli przyprawy i cytryna/ocet -z ogorka zielonego z dodatkiem pomidorow,cebuli, -z innych zielonych salatek ale bez(jogorta,smietany itd) -salatke z bialej kapusty, mozna tyle wymyslec, ale w tym wypadku,bez jogurtow,smietanek, ale kazdy robi jak chce,to moja propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: mielone i rydze 23.10.08, 13:08 no i zapomnialalam o tej kwaszonej salatce z kapusty, albo kawalka ogorka kiszonego, Odpowiedz Link Zgłoś