sabba 14.11.03, 17:24 MAcie jakies pomysly na ten temat? Marzy mi sie jako dodatek do ziemniakow i miesa, taki jakis "gestszy bigos" czy cos takiego? Mozna ja potraktowac jak normalna kapuste czy trzeba jakos specjalnie?: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quba Re: Kapusta wloska 14.11.03, 17:57 sabba napisała: > MAcie jakies pomysly na ten temat? Marzy mi sie jako > dodatek do ziemniakow i miesa, taki jakis "gestszy > bigos" czy cos takiego? Mozna ja potraktowac jak > normalna kapuste czy trzeba jakos specjalnie?: > można jak normalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Kapusta wloska IP: *.proxy.aol.com 14.11.03, 19:27 Nie! Ma inny smak, inną konsystencję. To trochę tak jak zastępowanie kapusty białej brukselką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: Kapusta wloska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 12:12 u mnie robiło się tak: kapusta w cząstkach/ćwiartki/ ugotowana w małej ilości wody. Zasmażka na maśle, pod koniec do niej posiekany drobno czosnek. Wlane , posolone, zagotowane. Można zagrzać z kawałkami kiełbasy, parówkami itp. Albo ćwiartki kapusty faszerować mięsem jak na mielone/ farsz między liście/ związać nitką. Reszta jak wyżej - ważny jest czosnek! podawać z ziemniakami albo z chlebem albo jak kto chce. Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: Kapusta wloska 19.11.03, 12:28 zrobilam normlanie duszona ze skwarkami i cebula, do tego sos smietanowo-serowy. Plus ziemniaczki. Dobre, dobre, ale normalna kapusta lepsza:)) Dzieki M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Kapusta wloska - Fajny Przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 12:45 wracalam pociagiem z Warszawy i czytalam jaks gazete, akurat byl przepis taki: 4 udka, 250 g wedzonego boczku, mala kapusta wloska, papryka slodka, 3 lyzki oliwy, sol, pieprz, 1/4 bulionu, natka Udka natrzec przyprawami, wstawic do lodowki na 35 minut. Zrumienic na 2 lyzkach oliwy, zalac bulionem i dusic. Kapuste w cwiartki. Wlozyc na 5 minut do wrzatku, wyjac. Boczekw kostke, podsmazyc. Razem z kapusta wlozyc w polowie duszenia do udek. Oproszyc przyprawami. Udka podawac z kapusta, boczkiem i sosem, posypac natka. Odpowiedz Link Zgłoś