Gość: magda IP: *.pool85-54-54.dynamic.orange.es 18.03.09, 23:18 Wlasnie rozpoczelam opakowanie tajskiej zoltej pasty curry (ok 250b gram). Oczywiscie do potrawy zuzylam 1,5 lyzki. Pytanie-jak dlugo przechowywana w lodowce nadaje sie do spozycia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nobullshit Re: Zolta pasta curry IP: 77.222.250.* 18.03.09, 23:35 Pasta curry przechowywana w ZAMRAŻALNIKU praktycznie nie ma końca przydatności do spożycia. (No dobra,po roku dla świętego spokoju ją wyrzuć.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Zolta pasta curry IP: *.QLD.netspace.net.au 19.03.09, 08:17 pasta curry moze byc przechowywana w LODOWCE ;)) i tez wytrzyma ok pol roku albo i wiecej - musi byc szczelnie zamknieta, zeby nie wyschla - ale ja z tym szczelnym zamykaniem jestem na bakier, z reguly tajskim pastom to nie szkodzi - to takie moje wieloletnie doswiadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Zolta pasta curry IP: *.pool85-49-215.dynamic.orange.es 19.03.09, 09:34 Super! Dzieki za odpowiedz. Jak sie w miedzyczasie nia zatruje, to dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Zolta pasta curry IP: *.QLD.netspace.net.au 19.03.09, 10:02 Gość portalu: magda napisał(a): > Super! Dzieki za odpowiedz. > Jak sie w miedzyczasie nia zatruje, to dam znać. jak zdazysz ;DD ale serio - przechowywanie w lodowce DOBREJ pasty curry jest OK wg mnie zamrazanie wplywa negatywnie na aromat, ale moze jestem w bledzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Zolta pasta curry IP: 77.222.250.* 19.03.09, 10:46 Ja się bałam trzymać po prostu w lodówce, ale skoro mówisz, Senin, że okay, to teraz będę. Ta zamrożona mocy nie straciła na pewno :) Zresztą, trzymana w plastikowym, zamkniętym pojemniku, ona właściwie nie zamarza. Mówię o dobrej, domowej paście. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Zolta pasta curry 19.03.09, 10:58 Ja trzymałam w lodówce blisko zamrażalnika w sumie około roku. I bez problemu się nadała. Żyję i mam się całkiem nieźle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Zolta pasta curry IP: *.pool85-49-215.dynamic.orange.es 19.03.09, 11:15 Jak sie robi "dobra domowa paste'? Te made in Thailand kupilam w sklepie chinskim. Szczerze mowiac zawsze jak sie tam wybieram towarzyszy mi przerazajaca mysl, ze to bedzie ostatni posilek w moim zyciu... Odpowiedz Link Zgłoś