ampolion 01.05.09, 15:38 Gdzie je kupowac?[sonda=] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: Sery w Warszawie 01.05.09, 17:52 Bo to powinno wygladac inaczej: forum.gazeta.pl/forum/0,62499,6406255.html Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Sery w Warszawie 04.05.09, 17:10 Sery korycińskie oraz Ser Carski z Hajnowki w "Piotrze i Pawle" w Blue City, Sery z Wiżajn w sieci sklepów "Specjał wiejski" www.specjalwiejski.pl inne rasowe sery w Pawilonie nr 169 "Dobre smaki" w pasażu Handlowym pod Halą Miorowską, a w weekendy w podcieniach przy Kościele Św. Anny na Krakowskim Przedmieściu albo na comiesięcznych kiermaszach w Blue City lub na rynku Nowego Miasta (chyba sie juz zaczęły...) Cześć Matwieju! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ampolion Re: Sery w Warszawie IP: 64.251.40.* 04.05.09, 21:04 Sery wszelakie, polskie i importowane. W sklepach specjalistycznych, serowych (są takie w Warszawie?). Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Sery w Warszawie 05.05.09, 16:40 ampolion napisał: > Sery wszelakie, polskie i importowane. > W sklepach specjalistycznych, serowych (są takie w Warszawie?). Czy moja próba odpowiedzi Cię nie zadowoliła choć częściowo..? Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Sery w Warszawie 08.05.09, 05:45 Alez tak, большое спосибо, sprawdzę! Rzecz w tym, ze ja jestem po nowojorsku zdemoralizowany serowo bo mam w poblizu dwa takie specjalistyczne sklepy. Jeden zwłaszcza, na 3ciej Alei przy 10tej ulicy jest godny polecenia: wspaniały wybór i ceny nieprawdopodobnie przystępne. Ten drugi na Bleecker Street był podobny, ale teraz wszystko tam drozej w tym ich nowym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Sery w Warszawie 08.05.09, 17:39 ampolion napisał: > Alez tak, большое спaсибо, sprawdzę! Поздравляю с Праздником Победы! :-)) Priwiet! Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Sery w Warszawie IP: *.fbx.proxad.net 05.05.09, 20:49 Z serami to jest kicha calkowita. W mojej ocenie najlepszy wybor proponuje ursynowski Leclerc, ale z najlepszymi serami jest krucho, bo sery dlugo dejrzewaja i w ogole wiadomo ze produkcja wymaga wiele od producenta. W zwiazku z powyzszym dobry ser we Francji kosztuje kolo 18-20 euro za kg, sa tez znacznie drozsze. Jaki odsetek polskiego narodu jest gotow zaplacic za kg sera 100-150 zl???? (przy swiadomosci ze w Polsce wszystko co sprowadzane jest znacznie drozsze niz na Zachodzie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag Re: Sery w Warszawie IP: *.fbx.proxad.net 17.05.09, 16:49 > W zwiazku z powyzszym dobry ser we Francji kosztuje kolo 18-20 euro > za kg, sa tez znacznie drozsze. W supermarketach, sklepach tak ;) Ja w małej lokalnej fromagerie owerniackiej kupuję za połowę tej ceny, albo i taniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
basialisica Re: Sery w Warszawie 07.05.09, 18:52 kiedyś w BOMI przy Okopowej była miła i profesjonalna obsługa ale nie wszystkim się to podobało i zostały same młudki aroganckie takie jak ich kierowniczka głowna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Sery w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 17:07 Sery francuskie można znaleźć w sklepie internetowym La Maree - mają spory wybor z tym, ze te bardziej "wymyslne" sa na zamowienie, przyjezdzaja bodajze tydzien po zamowieniu... Nie wiem gdzie sie znajdujesz, bo siedziba sklepu jest w Wawie, ale z tego co wiem, to wysla Ci je przesylka w calej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Sery w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 17:08 acha, no przeciez teraz widze, ze w Warszawie ;-) Pozdrofki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liSA Re: Sery w Warszawie IP: *.chello.pl 17.05.09, 15:48 Ja mam z tym kłopot, bo wszystko i wszędzie wydaje mi się nieświeże... czy to oznaka choroby? ;) Odpowiedz Link Zgłoś