koronkaa 29.07.03, 11:28 moze ktos byl w Egipcie troche dluzej niz tylko pare dni na wakacjach? i moze troche napisac o tym jak sie tam zyje? pozdrawiam i za kazda odpowiedz serdecznie dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
higher_eu Re: jak jest naprawde? 29.07.03, 11:36 zalezy komu... Egipcjanie zyja wlasnym rytmem... poza wiekszymi osrodkami miejskimi typu Kair czy Aleksandria, ktore sa troche bardziej zeuropeizowane to zycie toczy sie powoli, leniwie i bezstresowo... Europejczykom mieszkajacym w Egipcie jest troche trudno sie przyzwyczaic do tamtejszego porzadku rzeczy... wiekszosc cudzoziemcow (gl. tych z Europy) mieszkajacych w Kairze wybiera dzielnice Zamalek uznawana za najnormalniejsza (m.in. przez to, ze sa tam chodniki)... Odpowiedz Link Zgłoś
koronkaa Re: jak jest naprawde? 30.07.03, 00:06 dlaczego Europejczykom sie trudno przyzwyczaic? domyslam sie ze moze jest gorszy komfort zycia i inne tempo:-) czy kobiety sa dobrze traktowane? (niewiem jak inaczej to pytanie zadac) Egipt to islam.. prawde mowiac, to ciekawi mnie wszystko co nie jest zwiazane z zyciem turysty.. choc niewiem czy tutaj sie dowiem, bo to chyba forum typowo turystyczne.. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: jak jest naprawde? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.03, 00:24 koronka, proponuje zajrzec na strone www.planetaislam.com i tam masz wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: jak jest naprawde? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.03, 00:46 kobiety...nawet ubranka islamskie i dodatki mozna sobie zamowic na stronie www.planetaislam.com/kobiety/ubraniaislamskie.html ...przesylki niektore gratis. Gdyby strona nie dzialala dajcie znac. Eva okruszek@firewall.pl Odpowiedz Link Zgłoś
koronkaa Re: jak jest naprawde? 30.07.03, 21:33 Gość portalu: Eva napisał(a): > kobiety...nawet ubranka islamskie i dodatki mozna sobie zamowic na stronie > www.planetaislam.com/kobiety/ubraniaislamskie.html ...przesylki niektore > gratis. Gdyby strona nie dzialala dajcie znac. Eva okruszek@firewall.pl Ewo, zajrze na polecana przez Ciebie strone, ale chyba nie do konca mnie zrozumialas.. Ja szukam po prostu informacji o tym jak zyje sie kobietom - Europejkom w Egipcie. Ich zycie codzienne, zreszta nie tylko kobiet.. Ubrania islamskie..no coz - nie za bardzo jestem zainteresowana kupnem :-))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: do koronki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.03, 22:03 tam wlasnie pisze jak zyje sie europejkom w Egipcie...jak przyjac ich wiare...itp Odpowiedz Link Zgłoś
koronkaa Re: do koronki 30.07.03, 23:10 Gość portalu: Eva napisał(a): > tam wlasnie pisze jak zyje sie europejkom w Egipcie... o to mi chodzi wlasnie >jak przyjac ich wiare... tym zainteresowana nie jestem.. pozdrowienia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
koronkaa Re: do koronki 30.07.03, 23:13 ach..zapomnialam dodac, ze strona naprawde jest ciekawa!!!! dzieki Odpowiedz Link Zgłoś