Dodaj do ulubionych

Wolf Developer

28.05.06, 20:00
Witam,
Szukam kontaktu z osobami budującymi domki szeregowe w Mysłowicach Morgach, za pośrednictwem dewelopera jak w tytule.

Kontakt: hilmar@op.pl gg#: 725600

Pozdrawiam
Asia
Obserwuj wątek
    • leli1 Re: Wolf Developer 29.05.06, 10:11
      hej,
      ja co prawda nie buduje, ale mam zamiar zainteresowac sie ich oferta. Jestem umowiona na spotkanie wlasnie na placu budowy.
      Czy Ty juz jestes zdecydowana na nich? Zadowolona?
      • hiljo Re: Wolf Developer 03.06.06, 19:05
        wiam,
        mam juz podpisana umowe i na chwile obecna ze strony WD wszystko jest OK (jestem jeszcze przed etapem budowy).
        pozdrawiam
        • agatasun Re: Wolf Developer 02.08.06, 20:24
          moja koleżanka buduje dom z WD - i to tragedia i droga przez mękę. Piersza faza
          czyli postawienie domu - ok nawet sprawnie im poszło ale cała reszta to
          tragedia i nieustające się kłótnie. Powiem tylko tyle osiedle miało być oddane
          do użytku we wrześniu 2005 - a w tej chwili nie ma podłaczeń prądu (tylko do
          celów budowlanych), dla tych co zdecydowali się na zmianę ogrzewania na gaz (i
          słono za to płacili) też nie ma podłączeń, nie ma dróg, ogrodzeń - więc co z
          tego że dom stoi jak nie można w nim mieszkać!! jeżeli ktoś jest chętny to
          postaram się skontaktować z osoba która przez to przeszła więc proszę o kontakt

mimo wszystko życzę powodzenia
          • Gość: Olek Re: Wolf Developer IP: *.dmhpol.local / 195.116.85.* 18.08.06, 09:51
            Mam nadzieje, że domy które teraz sa budowane - bedą wporządku. Wygląda na to że
            czegos sie uczą na błedach. Ale to co mnie spotkało, a własciwie dalej spotyka
            przy pierwszym rzędzie szeregówek - to sie nadaje do prasy albo na sale sądową.
            • leli1 Re: Wolf Developer 04.10.06, 17:53
              odświeżam temat bo moze są nowi chętni do wymiany opinii.
              Wciąż waham się czy podpisac umowe, wszystko wygląda ok, ale kto to wie.....
              • Gość: bas2 Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 08:59
                Witam
                Teraz ja jestem zainteresowany tą inwestycją.
                Czy zdecydowałaś się podpisać tą umowę?
                Jeżeli nie to dlaczego? I czy możesz napisać, którym domem byłaś zainteresowana?
                Jakieś inne uwagi?
                Pozdrawiam
                • leli1 Re: Wolf Developer 31.10.06, 14:08
                  podpisalismy umowe, wplacony zadatek. Szereg z dwiema dziurami, nasza dziura jest skrajna :).
                  Na razie wszytko idzie zgodnie z planem i naszymi oczekiwaniami.
                  • Gość: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 14.03.07, 22:45
                    Hej - zastanawiam się nad zakupem szeregówki z Etapu II. Czy pojawiły się
                    jakieś nowe pozytywne lub negatywne informacje?
                    • leli1 Re: Wolf Developer 15.03.07, 12:39
                      my jestesmy na etapie murów parteru i póki co nie mam negatywnego o nich zdania. Chyba podgonili troche przez zime i moze nawet jest szansa na oddanie domków w terminie......? :)
                      • Gość: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 16.03.07, 10:40
                        Czyżby Pani kupiła szeregówkę 160m2 z II etapu? Właśnie nad nią się zastanawiam.

Czy udało się Pani wynegocjować niższą cenę przy podpisaniu umowy?
                        • leli1 Re: Wolf Developer 17.03.07, 19:25
                          nie,
                          ja kupiłam ta mniejsza z I etapu. A niestety nic nie udalo mi sie wynegocjowac...co wiecej, nawet nie probowalam ;)
                          • Gość: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 24.03.07, 11:20
                            Domek kupiony :-)
                            • leli1 Re: Wolf Developer 24.03.07, 19:07
                              coz...gratulacje w takim razie :)
                              Jak mozesz to wyslij na priva do mnie (oczywiscie z babskiej ciekawosci) po ile teraz chodzą te szeregówki? I na kiedy macie termin oddania - my jak dobrze pojdzie to koniec sierpnia-a poki co zima byla ok wiec idzie swietnie.
                              To pozdrawiam przyszlego sąsiada :)
                              • Gość: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 25.03.07, 21:05
                                Podaj adres e-mail.

Tez jestem ciekaw za ile Państwo kupiliście
                                • leli1 Re: Wolf Developer 26.03.07, 20:17
                                  leli1@gazeta.pl
                                  Pozdrawiam
                        • Gość: basia Re: Wolf Developer IP: *.net.perfekt.pl 23.04.07, 11:34
                          Dzin dobry,

ja zastanawiam sie na szeregowka (160) z drugiego etapu . Czy pan sie juz na nia zdecydowal?
                          Bede wdzieczna za wszelakie informacje na temat.
                          • Gość: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 26.04.07, 13:45
                            Tak. Kupiłem ją
                          • Gość: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 26.04.07, 16:10
                            przy okazji - jaka jest obecnie cena za 160?
                            • Gość: Basia Re: Wolf Developer IP: *.net.perfekt.pl 07.05.07, 10:26
                              Z tego co wiem, obecna cena za 160 m to 440 000 zl.
                              Ciekawa jestem, czy wczesniej byla nizsza?
                              Dodam jeszcze, ze z tego co mi wiadomo 160 juz nie ma do kupienia.
                              • Gość: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 09.05.07, 20:17
                                Miesiąc temu była 370 tys :-)
              • Gość: frajer-normalny Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 00:20
                podpisz...zawsze brakuje pALIWA DO SAMOCHCODÓW ZARZĄDU
            • Gość: mieszkoniec Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 23:11
              wygladać można przez okno...a jak się mieszka DUŻO się WIDZI
            • Gość: Marek Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 01:05
              to trzeba podać ..tylko siedzimy jak "p" myszki i nic z tym nie robimy
          • Gość: frajer-normalny Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 00:18
            witaj, myślę że tego typu sprawy nie są odosobnione -80 % osób w "opałach" bo
            nie zapłaciło "symbolicznych 50 tysięcy złotych za bezproblemowość"
        • Gość: beztroski Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 00:16
          powodzenia...obudzisz się wkrótce
      • Gość: marek Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 14:16
        Witam
        Troche późno, ale ....za późno zorientowałem się, że zostałem przez
        wolfdeveloper "wkręcony"
        Wolfdeveloper sprzedaje domy bez mediów. Za ich podłączenie każe
        sobie słono zapłacić.
        Kiedy nie dotrzymuje terminów realizacji etapów budowy to podsuwa
        aneksy. Pal ich diabli, o to sądzic sie nie będę.
        Ale...poduwanie aneksu tuż przed podpisaniem aktu notarialnego, w
        którym inwestor, czyli TY, zwalniasz ich z wszelkich zobowiązań a
        oni nakładają na CIEBIE dodatkowe koszty to już chyba nie ładnie?
        Poza tym: domy są bez ścianek działowych, za ich postawienie
        zapłacisz tak, że "usiądziesz". Jeżeli zgodzisz się na prace
        dodatkowe, lub zastępcze np: ogrzewanie podłogowe, tynki gipsowe
        itp. otrzymasz fakturę proforma ale nie kosztorys prac. Tak więć nie
        będziesz mogła odliczyc od kosztu togo co "więcej" tego czego CI nie
        dadza a powinni zgodnie z umową.
        Zaproponują Ci lepszy piec gazowy ale zapomną odjąć od niego ceny
        starego, którego nie otrzymasz.
        Wolfdeveloper nie panuje nad swoimi podwykonawcami, a w zasadzie to
        oni budują CI dom. Jak coś zchrzanią to TY będziesz się z nimi
        użerała a nie developer.
        Tak więc, jak już w "tym" jesteś, to serdecznie witam i przyrzekam,
        że będę wymarzonym sąsiadem. Ale miej oczy szeroko otwarte i
        zawierzaj tylko słowu "pisanemu" Ja obnietnic słyszałem wiele.
        Pamiętaj!!!!! Określenie prawne "stanu developerskiego" nie
        istnieje. Na pewno powiedzieli Ci, że zamontujesz drzwi, podłogi i
        montaż biały i juz możesz mieszkać, ale tak nie jest.
        Z pozdrowieniami. Sąsiad.
    • leli1 Re: Wolf Developer 07.05.07, 20:13
      moze przy okazji wyciągnięcia wątku znajdzie sie ktos komu zostaje oddany do uzytku pierwszy szereg? Wiem ze juz ludzie mają domki pooddawane, ciekawa jestem czy pozniej nie ma jakis niespodziewanek :)....oby nie!
    • Gość: gosciu1 Re: Wolf Developer IP: *.c9.msk.pl 09.05.07, 18:13
      Nie polecam firmy - wlasnie dzisiaj po 6 miesiacach budowy i wplacaniu zaliczek
      wypowiedzieli mi umowe bez podania przyczyny. :(
      • Gość: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 09.05.07, 20:18
        a co miałeś napisane w umowie? Że mogą tak zrobić?

W obecnych umowach nie ma takich zapisów
        • leli1 Re: Wolf Developer 09.05.07, 20:25
          nic w umowie nie ma. Tylko tyle ze wypowiedziec moga kiedy zbankrutuja lub kiedy ja nie zapłace (pomimo ich wezwan do zaplaty) powyzej 100 dni. Oczywiscie nic takiego nie mialo miejsca, place transze regularnie stąd tym bardziej to ich wypowiedzenie jest dziwne. To tak jakby badali grunt....dam sie nabrac czy nie.
    • Gość: paulus Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 08:41
      witam!

Mam pytanie:jak skończyła się sprawa z tym rozwiązywaniem umów przez
      Wolfa??
      Chciałbym także dowiedzieć się od nabywców jakie macie inne
      doświadczenia z tym developerem?

Zastanawiam się na zakupem szeregowca w Mysłowicach-Morgi i chętnie
      zapoznam się ze wszelkimi opiniami.
      • Gość: Agata Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 28.01.08, 23:11
        ugodą, z końcem roku odebralismy dom. Teraz już wszystko OK choć
        niesmak był.Prawde powiedziawszy zapomniałam już o temacie.
        Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Aga
        • leli1 Re: Wolf Developer 29.01.08, 17:17
          no to mialas szczescie ze moglas zapomniec o temacie, bo nam wolf nie daje o sobie zapomniec.
          Placimy teraz za niedoróbki firm które nasz dom budowały.
          • Gość: Nabywca WD Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 09:18
            Witam.

Ja kupiłem dom 130 m2 (szeregowka II Etap)
            Mam nadzieję, że nie będę miał problemów.
            Byłem zbyt chytry i nie zawarłem umowy w formie aktu notarialnego.

Pozdrawiam
            • Gość: iga Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 09:05
              Jak tam szeregówki z II etapu? Kiedy się wprowadzacie?
              • Gość: mk Re: Wolf Developer IP: *.tys15.1000lecie.pl 04.05.08, 12:17
                może ktoś coś napisze jak się mieszka, bo z żoną się przymierzamy do III etapu (szeregowiec 120m2). Czy fajni ludzie na osiedlu i czy jakość wykończenia I etapu domów jest ok?
                • Gość: M Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 07.05.08, 09:14
                  Tak - polecam. Były dawno temu problemy z pierwszym szeregiem ale
                  teraz już jest dobrze. Obecnie osiedle to jedna wielka budowa ale w
                  Twoim przypadku to nie ma znaczenia. II etap to ostatni -
                  zamieszkasz jak już wszystko będzie skończone i trawka zasiana :-)
                  • Gość: mieszkaniec Re: Wolf Developer IP: 193.30.160.* 07.05.08, 14:13
                    ludzie jak ludzie - różni :), ale nikt nie zagwarantuje Ci dobrego sąsiedztwa :)
                    Jakosc tez bardzo roznie, są skargi na przeróżne rzeczy, ale to tez pewnie jak wszedzie. Ogólnie mieszka sie dobrze, choc dosc mocno zwlaszcza w nocy slychac szum A4. Mysle ze bedziesz zadowolony mimo wszystko.
                    • Gość: maggie Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 18:52
                      czy ktos slyszal o uskokach pod osiedlem i tym ze domy pekaja?
                      • Gość: tak Re: Wolf Developer IP: 193.30.160.* 19.05.08, 08:39
                        niestety potwierdzam. Mam na scianie nosnej poziome peknięcie w zasadzie na całej długosci.
                        Przychodzi tez rzeczoznawca ocenic dlaczego podłoga mi pękła, podejrzewam ze wylewka poszła.
                        Niestety tereny pokopalniane wiec mozna bylo sie spodziewac, choc fundamenty sa solidne.
                        • Gość: Wujek Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 19.05.08, 16:02
                          to niekoniecznie z tego powodu. Z resztą co tu mówić - to śląsk.
                          Znajomej na osiedlu Bażantów (baaaaaardzo drogie) także ściana pękła
                          na pół
                        • Gość: maggie Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 21:03
                          Dzieki. To szukam dalej
                          • Gość: mk Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 17:17
                            No ok. Umowa podpisana, teraz trza przelewać kasiorkę i dorabiac po
                            godzinach hehe.
                            Jeśli chodzi o ludzi w Wolfie to są całkiem mili a pani architekt
                            bardzo otwarta i cierpliwa jeśli chodzi o nasze sugestie i
                            wprowadzane zmiany do projektu.

Zobaczymy jak będzie dalej.

Mam tylko nadzieję, że przerobią zjazd i wjazd na A4, bo teraz jest
                            to rozwiązane idiotycznie.
                            • Gość: roos Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.08, 23:00
                              witam!
                              czytam opinie na forum i krew mnie zalewa! Jestem mieszkańcem osiedla
                              (I etap). Do dnia dzisiejszego sprawa z developerem niezakończona.
                              Nie możemy doprosić się developera o dokumenty związane z domem!
                              Właśnie przynieśli fakturę za wodę i odprowadzenie ścieków ( Wolf
                              blokuje podpisanie umowy bezpośrednio z Wodociągami i sam pobiera od
                              mieszkańców opłaty) z podwyżką ( woda 5,08 netto, ścieki 10 zł!).
                              Współpraca z Wolfem to skandal. Brak poszanowania dla inwestorów.
                              Dodatkowe opłaty w trakcie realizacji ( np. za przyłącza, za kostkę
                              do domu). Nie ma ogrodzenia, chociaż w reklamach osiedle jest
                              ogrodzone (siatką z drutu). Prezes firmy co miesiąc jeździ na
                              wycieczki zagraniczne (ciekawe za czyje pieniądze) w pierwszym
                              kontakcie to człowiek- do rany przyłóż, potem już nie jest tak
                              wesoło. Chce być sprawiedliwy - developer jest okropny, są duuuże
                              problemy z realizacją, wykończeniem, infrastrukturą osiedlową,
                              dokumentami. Mieszka się dobrze - cicho, spokojnie (na razie), dobry
                              dojazd do Katowic. Radziłbym przyszłym inwestorom bardzo precyzyjnie
                              sporządzić umowę! Nie płacić developerowi dopóki WSZYSTKIE błędy,
                              niedoróbki nie zostaną usunięte. pozdrawiam
                              • Gość: marek Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 00:14
                                wcale mnie nie dziwi Jego postawa...bo..takie LESERY ŻYJA z Nas FRAJERÓW którzy
                                siedzą "pod miedzą" i nic nie wiedzą albo nic nikomu Nie powiedzą"" trzeba DZIAŁAĆ
                            • Gość: dom123 Re: Wolf Developer IP: 77.223.195.* 02.06.08, 13:47
                              witam

mam pytanko
                              czy udalo ci sie cos utargowac ?
              • Gość: prawierFrajer Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 01:07
                wprowdzamy?
                dowcip
    • Gość: mk Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 15:23
      Owszem, ale niewiele. Jeśli chodzi o kwotę to niestety nie, ale pare rzeczy zrobia mi gratis. O szczegółach wolałbym tu nie opowiadać :)
      Jak rozmawiałem w kilkunastu bankach z doradcami kredytowymi, to nie mieli zbyt dobrego zdania o tym deweloperze.

Pożyjemy - zobaczymy.
      • Gość: greco Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 14:22
        witam chciałem sie podzielić uwagami z przyszłymi sąsiadami. Jestem
        z szeregu poprzecznego tego w skład którego wchodzi 23 szeregówki.
        Deweloper nie grodzi od wewnatrz naszych działek ale my możemy chyba
        ustalic wspólna zabudowe? Wydaje mi sie że byłoby ładniej jak
        ogrodzenia będą jednakowe? A może sie myle? Prosze o wpisy jak
        sądzicie. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
        • Gość: Capek Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 23:23
          I jak tam sprawy na osiedlu? U nas są opóźnienia ale myślę że uda się coś
          wynegocjować za to... :) chyba.... Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. a co do
          płotków to dobra myśl..
          • Gość: roos Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 12.09.08, 12:05
            witam, info z ostatniej chwili- przedstawiciele Wolfa chodzą po
            osiedlu z groźbami zakręcenia wody, jak ktoś im nie płaci faktur za
            wodę w terminie wg podanych przez nich wygórowanych kwot! Sasiadom
            zakręcili na 3 dni! Właśnie była inspekcja z Sanepidu. Nie damy się
            zastraszyć!
            • Gość: Dora Re: Wolf Developer IP: 89.174.60.* 15.09.08, 10:16
              Proszę powiedzcie mi jak to jest z tą wodą, kupiłam domek na
              Słonecznym i zastanawia mnie jakim prawem Wolf pobiera opłaty za
              wodę jeszcze tak wygurowane.Proszę opiszcie jak to wygląda dokłanie
              i dlacze nie mozemy podpisac umowy z wodociągami tylko płaci sie
              wolfowi??
              • Gość: woda Re: Wolf Developer IP: 193.30.160.* 16.09.08, 08:01
                z tego co wiem najgorszy problem jest z kanalizacja. Nie ma tam poprowadzonej i Wolf musi płacic za oczyszczanie szamba, a to w sumie sporo jak na takie osiedla, a wiec rozklada ceny na mieszkancow plus pewnie jakis swoj zarobek, bo jak mozna na czym zarobic to czemu nie.
                Czy nowo zakupujacym domki wmawiano ze osiedle jest zamkniete i strzezone? Prawda jest taka ze jest zamkniete ale jak mieszkancy sobie to zamkniecie (czytaj ogrodzenie) zrobią sami za wlasne pieniadze.
                Kolejne cwaniackie podejscie wolfa.
                Zauwazyliscie na osiedlu samochody z Centrum Developer? czy to teraz oni buduja? Dziwne to.
                • Gość: roos Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 16.09.08, 10:00
                  Witam, jestem na bieżąco, piszę co wiem: cały czas trwają rozmowy
                  Wolfa z Wodociągami w sprawie odkupienia sieci osiedlowej, na razie
                  bez sukcesu (wygórowana cena Wolfa). Na podpięcie osiedla do
                  kanalizacji nie ma szans do 2009 roku (ten etap kanalizacji Mysłowic
                  przewidziany jest na późniejszy termin). Stawki, które proponują
                  Wodociągi za odprowadzenie ścieków (szambo) są dużo niższe niż
                  obecna cena która narzuca Wolf. Mieszkańcy przestają płacić za wywóz
                  i mają rację, bo ileż można dawać się wykorzystywać?! Z jakiej racji
                  Wolf, przez którego nie można sfinalizować podpisania umów
                  bezpośrednio z Wodociagami, ma jeszcze zarabiać na fakcie, że
                  pośredniczy w dostarczaniu wody i wywozie ścieków ?! Mnie to nie
                  dziwi prawdę powiedziawszy, bo nie było do tej pory rzeczy, na
                  której pan Prezes by dodatkowo nie chciał zarobić (o mapkach
                  geodezyjnych nie wspomnę - cena obowiązująca - 800 zł, pan D.
                  sprzedawał po 2000 zł!). Po prostu SZKODA SŁÓW!
                  • Gość: woda Re: Wolf Developer IP: 193.30.160.* 16.09.08, 11:40
                    a ktos kupil za te 2000? Wizja jaka roztoczyli przed kupujacymi przed podpisaniem umowy ma sie nijak do stanu rzeczywistego. Ciekawa jestem jaka zaproponuja cene za utrzymanie drog osiedlowych i ochrone?! I ile lat beda mialy moje dzieci kiedy w koncu wybuduja ten obiecywany plac zabaw i boisko ;)
                    • Gość: dora Re: Wolf Developer IP: 89.174.60.* 16.09.08, 13:06
                      Troche mnie przerażają informacje które tu czytam, ale lepiej
                      wiedzieć cos niż nie wiedzieć prosze o wiecej informacji.my mamy
                      oddanie dopiero pod koniec 2009 roku mam nadzieje ze do tego czasu
                      wszystko sie wyklaruje głownie myślę tu o wodzie i kanalizacji(nie
                      lubie być "okradana")Pozdrawiam.
                      • Gość: prawie mieszkaniec Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 12:35
                        Wolf ma złe i dobre oblicza....
                        Po pierwsze jest to deweloper jak każdy inny i chce zarobić. W
                        umowach zawartych z nabywcami jest szereg kruczków (np. przyłącza)
                        które impliują faktem, iż nabywca jest zobowiązany do dodatkowych
                        opłat - średnio powyzej 15000 zł.
                        Na osiedlu jest szambo a cena wywozu wody (opłata za ścieki) jest
                        b. wysoka tu jednakże nie sądze aby Wolf zarabial.
                        Generalnie na osiedlu panuje straszny bałagan, nikt nic nie wie...
                        Jakość robót według mnie zasługuje nikiedy na ocenę dobrą a
                        niekiedy ... lepiej nie oceniać :(

Plusy:
                        Dobra cena domków (wystarczy porównać z innymi)
                        Spokojna okolica
                        Doskonały dojazd do Katowic
                        Deweloper jednak już sporo lat działa i wykazuje zysk.
                        Chyba ładne osiedle (ale to już najbardziej jest subiektywna ocena)
                        • Gość: roos Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 23.09.08, 16:01
                          oczywiscie, każdy chce zarobic! to jasne jak słońce i normalne!
                          Tylko czemu developer nie informuje o wszystkich kosztach
                          potencjalnych inwestorów? Czemu "w trakcie" okazuje się dopiero że
                          trzeba za coś dopłacać??? A nie są to małe sumy. Ceny za wywóz
                          nieczystości są niestety wygórowane (sprawdzone). Podczas
                          podpisywania umów (I etap - 2004 rok) developer obiecywał
                          kanalizację, która będzie lada chwila! Jest końcówka 2008 roku. Z
                          jakiej racji mamy ponosić koszty wynikające z (jak to nazwać?
                          czczych obietnic nie mających pokrycia w rzeczywistości?
                          nieudolności? olewactwie? cwaniactwie?) dewelopera? Koszty
                          kanalizacji w porównaniu do wywozu szamba są o wiele wiele niższe.
                          • Gość: sąsiad Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 17:58
                            Witam wszystkich nowych sąsiadów. Właśnie kupiłem domek 130 m2. Tu ktoś
                            wcześniej wspominał o jednakowym ogrodzeniu - jestem za.
                            Też musieliście dopłacić za drogę 18 tys. zł?
                            Developer jest bardzo niesłowny, jest duże zamieszanie z papierami.
                            • Gość: pampa Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 08:23
                              A którą 130? Te co już oddają ze spadzistyi dachami, czy te które dopiero zaczynają robić po prawej stronie?
                              • Gość: sąsiad Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 10:30
                                Witam.
                                Te co już oddają.
                              • Gość: sasiad Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 11:46
                                nie oddają jako zakończona inwestycję, zakup 130 nastąpiłą aktem
                                notraialnym jako zakup umowy przedwstępnej a nie umową cywilno-prawną
                            • Gość: roos Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 26.09.08, 10:30
                              hahaha! Przy naszym etapie jeszcze na to nie wpadł! I to dokładnie
                              pokazuje jak kombinuje nasz drogi developer. Za chwilę każe płacić
                              klimatyczne i każdorazowo za otwarcie bramy wjazdowej, za siatkę
                              ogrodzeniową osiedla (beznadziejną zresztą z wiecznie zepsutym
                              zamkiem w bramce) itp. A kazał wam płacić dodatkowo za przyłącza
                              mediowe? Ludzie nie dajcie się tak naciągać!!!
                              • Gość: haha Re: Wolf Developer IP: 193.30.160.* 26.09.08, 14:24
                                jak to za chwile każe płacic za siatkę ogrodzeniową - już kazał!! i to w dodatku tyle że wielu z was bambosze by pospadały z nóg po usłyszeniu kwoty!!
                                Radzę też dowiedziec sie od mieszkańców jak wygląda sprawa rozliczenia za wodę i kanalizację. Przyjdzie zima i juz widzę faktury za odśnieżanie osiedla, albo zaniewiadomojeszczeco.
                          • Gość: gośc Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 01:18
                            no no jak ktoś mu wjebie będzie na pogrzebie..
                • Gość: SCHLESIER Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 00:25
                  KIEJ SIE SKAPNIE CO MO FETU ZA TELA..POTRACI KNEFLE ZE VESTY W
                  NJYDZIELA...MYSLOWIC NJY DRZYMJE...PRZYDZIE CZAS NA gorolA...
                • Gość: gość może ktoś Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 01:15
                  jasna sprawa, Ty płacisz kasę a "develpoker zabawa"..ilu z nas oszukuje dalej
                  ..śmieje się Nam w Twarz
            • Gość: Gość:) Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 16:49
              Przepraszam ale nie rozumię,przecież o dostarczeniu wody do meszkań
              decydujeą wodociągi bo to chyba z nimi podpisuje sie umowę?A tak na
              marginesie,to woda już z RPWiKU w Mysłowicach jest droga,a cenę
              ustala się dla każdej gminy:)
              • Gość: ja Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 20:36
                nie, nie z wodociagami podpisujsz umowe. co wiecej-z nikim nie podpisujsz umowy. masz tylko płacic faktury podsuniete przz wolfa z cena 17 zl za m sciekow i 5 zl za wode.
                • Gość: mieszkaniec Morgów Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 30.10.08, 23:37
                  Szanowni Państwo, nie można obarczać winą Dewelopera że miasto
                  jeszcze nie wybudowało kanalizacji w tym rejonie. Mieszkam na
                  Morgach od 3 lat a przynajmniej od 5 słyszę i czytam o tym że
                  kanalizacja będzie za chwilę. Nie wybudowałem przydomowej
                  oczyszczalni scieków/około 12.000zł/ bo w wypadku podłączenia domu
                  do miejskiej kanalizacji to pieniądze wyrzucone w błoto. Płacę więc
                  17,50 za m3 i cierpliwie czekam. Na stronie MPWiK Mysłowice jest
                  informacja że w przyszłym roku ma już być . Trzymajmy więc kciuki że
                  w końcu bedzie.
                  • Gość: ja Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 13:03
                    tak, wszysko ładnie pieknie, ale czy ktokolwiek przed podpisaniem umowy został poinformowany o pobieranych cenach za wywoz nieczystosci? Dla mnie te ceny sa b.wysokie, a slowo nie padlo na ten temat.
                    Coz.....czekamy wiec z nadzieja na podlaczenie kanaliz.
                    • Gość: Brad Re: Wolf Developer IP: *.tys15.1000lecie.pl 31.10.08, 18:21
                      W Wolfie twierdzą, że mają umowę podpisaną z wodociągami, w której to wodociągi zobowiązały się przejąć od Wolfa obowiazki do końca 2008. Na ile to jest zgodne z rzeczywistością to się okaże.
                      PS. Czy ktoś z Was robił sobie rozprowadzenia kominka i instalacje alarmową korzystając z usług Wolfa, czy robiliście to prywatnie po odbiorze?
                      • leli1 Re: Wolf Developer 31.10.08, 20:05
                        mysmy robili prywatnie. Nie wiem jakie teraz sa ceny, ale wtedy kiedy nas to intresowalo to alarm kosztowal 1/3 wiecej niz zaplacilismy firmie przez nas wynajętej, rozprowadznia ciepla nie robilismy wcale.
                        • Gość: Brad Re: Wolf Developer IP: *.tys15.1000lecie.pl 03.11.08, 11:58
                          No tak, robiliście po odbiorze, czyli trzeba było ryć w ścianach, żeby położyć kable do instalacji alarmowej, a ja tego chciałbym uniknąć...
                          Nad rozprowadzeniem ciepła z kominka do pokojów ciągle się zastanawiam
                          • Gość: leli1 Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 21:07
                            no nie tak:) nie rylismy w zrobionych scianach tylko zsynchronizowalismy prace-ich elektryk plus nasza ekipa od alarmow kładli jednoczesnie kable.
                            • Gość: Brad Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 17:34
                              Tak, tyle że ponoć teraz Wolf nie zezwala na instalację alarmową firmie zewnętrznej - można więc dogadać się z tymi, co robią elektrykę lub po odbiorze zrobić sobie samemu :)
                              • Gość: znawca Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 05.11.08, 00:02
                                nie że nie zezwala mozesz sobie robić przez nich albo samemu ale
                                samemu dopiero po odbiorze domu. Nie rozumiałem tego ale w końcu
                                trzeba przyznać niechętnie że ich rozumiem. Przecież muszą zarobić.
                                Mi mój elektryk nie wystawił faktury więc było sporo taniej.
                          • agusia19815 Re: Wolf Developer 05.11.08, 09:40
                            Ja mam w umowie iż wolf rozprowadza mi ciepło z kominka do dwu
                            pokoi, jak to wyjdzie przekonamy sie dopiero ok grudnia 2009 wówczas
                            mamy oddanie domu. Prosze napiszcie jakie wy macie terminy oddania
                            domków 120,140m. pozdrawiam.
                            • Gość: Brad Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 11:57
                              Ja mam pod koniec roku 2009. Jakby co to zapraszam na gadu 3371537
                      • Gość: koneser Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 01:17
                        kaj Tys sie przykludził - albo przyprowadził???jaka umowa z wooodociągami..Wolf
                        to pryszcz dla wodociągów..jak orżnie Waszą kasę to może stać go będzie..ale nie
                        za Jego..
                  • Gość: inwestor Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 13.11.08, 09:47
                    OK ale nie o to tu chodzi. Kanalizacji nie ma to fakt i ma być
                    doprowadzona do końca 2009(tak obiecało miasto). Ale faktem jest
                    też że developer powinien odsprzedać sieć wodociągową i
                    kanalizacyjną MPWiK i to MPWiK powinno obciążać nas kosztami za wodę
                    i wywóz ścieków. Widziałam pismo od Wodociągów (mieszkańcy osiedla
                    wystapili do MPWiK z prośbą o opisanie sytuacji), w którym podane są
                    stawki za zużycie wody i odbiór nieczystości na dzień dzisiejszy
                    (pismo z września br). Nie muszę chyba wspominać że są o wiele
                    niższe niż te które pobiera obecnie Wolf. Wiem również, iż sieć nie
                    została odsprzedana gdyż developer zażądał horrendalnej kwoty od
                    Wodociagów chcąć oczywiście dodatkowo zarobić. I niestety nie może
                    tu być mowy o "biednym deweloperze" ma którym wszyscy niesłusznie
                    wieszają psy. Od samego początku Wolf kombinuje jak się da i tyle
                    ile się da, przekraczając granice zdrowego rozsądku. Jak ktoś chce
                    sprawdzić opinie i poznać różne liczne fakty wystarczy zapytać
                    inwestorów z I etapu. Do dzisiaj wielu z nich nie ma zakończonych
                    spraw z deweloperem. Kilka spraw było już w sądzie. A kilka będzie.
                    pozdrawiam :)
                    • leli1 Re: Wolf Developer 13.11.08, 12:38
                      bardzo mądry głos w sprawie :)
                      co więcej, z tego co pamiętam inwestorzy płacili za doprowadzenie wody do budynkow i to wcale nie małe pieniądze więc tak w zasadzie Wolf za robote miał zwrócone a teraz chce na tym zarobic.
                      Dalej, jesli inwestorzy zapłacili, to jest to ich - jakim prawem Wolf rozporządza czyjąś własnością?
                      Moze sie myle, jesli tak to moze ktos mnie wyprowadzi z błedu :)
                      • Gość: Tom Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 13.11.08, 19:51
                        Mylicie sie Państwo. Sam osobiście byłem w wodociagach w zwiazku z
                        faktem nabycia domku od Wolfa/ odbiór sierpień 2009/. Sprawa
                        przedstawia sie nastepujaco; wodociagi nie mogą odkupić od Wolfa
                        sieci bo nie maja zgody zarządu na kupno sieci osiedlowej aż do
                        czasu wybudowania tam kanalizacji do której można by zrzucać
                        osiedlową/przewidziany termin zakończenia kanalizacji w miescie
                        czyli i u nas to końcówka 2009r/. Wychodzi więc na to, że musimy
                        jeszcze trochę poczekać. Co do pytania; mam w umowie zapis że Wolf
                        doprowadzi mi do granicy działki zarówno wode jak i kanalizacje od
                        granicy do domu sam musze juz płacic. Wychodzi wiec na to że
                        sprzedają tylko ciągi głowne?! Choć na logikę wolę żeby to wodociagi
                        były właścicielem tego mojego odcinka! mi to na nic. A jak coś
                        pęknie? co wtedy? Pozdrawiam Tomek
                        • Gość: inwestor Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 20:43
                          Powiem wprost- ja w wodociągach byłem 4 razy stąd wiem o co naprawdę
                          chodzi. Chodzi niestety o pieniądze. Może uzyskał Pan taką
                          odpowiedź, bo trudno, żeby każdemu kto przyjdzie mówili na "dzień
                          dobry", że nie mogą się porozumieć w kwestii finansowej(zresztą
                          wyczułem, że nie chcą oficjalnie zaogniać sytuacji z Wolfem). Ze
                          szczerej myślę rozmowy z przedstawicielami Wodociągów, wiem, że im
                          zależy żeby jak najszybciej odkupić sieć od Wolfa. Odpowiadając na
                          pytanie - tak, chodzi o główny odcinek, ten który jest "wspólny" i
                          biegnie do granic działek. Oczywiście Wolf chciał ponownie
                          odsprzedać odcinki również te które są na posesjach, ale Wodociągi
                          dowiedziały się, że te odcinki Wolf już większości inwestorom
                          sprzedał (nie wszystkim, bo nie wszyscy inwestorzy akceptują wogóle
                          zasadność płacenia Wolfowi za przyłącza, skoro nie mieli tego
                          wcześniej w umowach). Także próba wyłudzenia pieniędzy 2 razy za tą
                          samą rzecz wyszła na jaw i od tego czasu zaczęły się schody.
                          • Gość: Tomek Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 14.11.08, 17:30
                            witam. uważam że jezeli to prawda że chca sprzedac coś co nalezy do
                            nas to chyba przynajmniej zapytają nas czy wyrażamy zgode?
                            Podtrzymuje pomysł że lepiej sprzedać to wodociagom i nie przejmowac
                            się ewentualną awarią za którą jako własciciele bedziemy musieli
                            sami zapłacić. Co do rozmów Wolfa z wodociagami to cena na dziś,
                            pewnie jest sprawą drugorzędna bo i tak nie mogą tego odkupić. Choć
                            zastanawiające są czesto sprzeczne opinie na ten temat. Jak nie
                            wiadomo o co chodzi to chodzi o .... Słyszałem od Wolfa że wodociagi
                            chcą sieć odkupic za 1zł. Jeżeli to prawda to faktycznie przed nimi
                            długa droga! A w środku tego MY!!!
                    • Gość: ? Re: Wolf Developer IP: *.eranet.pl 07.12.08, 14:37
                      czy mogę dowiedzieć się czy ktoś z Państwa oddał Wolfa do sądu i jak to się
                      skończyło...?
                      • Gość: inwestor2 Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.08, 17:50
                        z tego co słyszałem Wolf miał 2 sprawy, które przegrał, 2 na pewno
                        są w toku.
                      • Gość: gościu Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 07.12.08, 17:59
                        na dziś nie bardzo jest o co podać do sądu. Na osiedlu tak jak i w
                        całej naszej społeczności żyją normalni i pieniacze. Jeżeli ktoś ma
                        do Wolfa pretensje że kanalizacja w mieście bedzie dopiero z końcem
                        2009 i że do tego czasu trzeba płacic ekstra- za wywóz kanalizacji
                        to znaczy że nie zrozumie tematu. Wiem na jakim świecie żyję i jest
                        jasne dla mnie,że pewne koszta trzeba ponieśc. Wolf popełnił błąd
                        sprzedając domy byle komu i teraz ma problem.
                        • Gość: inwestor Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 17:19
                          hmm chyba powinienem się pobrazić za obelgę. Nie czuję się "byle
                          kim" a juz napewno nie gorszym od prezesa D. Sprawy nie dotyczą i
                          nie dotyczyły tylko wody. Spraw spornych jest niestety o wiele
                          więcej. A Pan jest kim przepraszam? Znajomym Prezesa czy mieszkańcem
                          osiedla, który może się wypowiadać na zasadzie własnego
                          doświadczenia? Chyba Pan nie rozumie tematu, bo płacić u Wolfa 17
                          zł/m3 albo 10 zł/m3 (bo takie są ceny rynkowe w okolicy) to chyba
                          jest różnica prawda? Pana komentarz jest tak beszczelny, ze brak mi
                          słów. Widać, że nie ma Pan do czynienia na codzień z problemami
                          naszego osiedla.
                          • Gość: ja Re: Wolf Developer IP: 193.30.160.* 09.12.08, 08:20
                            albo ma do czynienie tylko ze od drugiej strony.
                            Cena ceną, ale ustalenie terminu płatnosci na 5 dni od WYSTAWIENIA faktury to jest wiecej niz smieszne. Panienka wystawi fakture i pojdzie do domu (mija 1 dzien), jesli jakims cudem dowiesz sie ze jest wystawiona to przy dobrych układach odbierzesz ją na 2 dzien (zostaja ci 3 dni, a Bank ma ustawowe 3 dni na przeslanie pieniedzy adresatowi, a wiec marsz biegiem do banku zeby zdążyc w tych 5 dniach). Nikt nie daje 5 dni od wystawienia, a kto zagwarantuje jej dostarczenie, skad mamy wiedziec ze jest wystawiona - bzdura do kwadratu :)...ale to mogła wymyslic tylko jedna osoba i pewnie zainteresowani wiedza o kim mowa. Ponowne podlaczenie w razie zaleglosci (nie okreslono jakich zaleglosci??,tygodniowych?, miesiecznych?, polrocznych?) 500 zł - kolejna bzdura. Abonament 10 zł - za co? Płacenie 1 do 1 - czyli ile zuzyjesz wody tyle placisz sciekow-wiadomo ze tak w rzeczywistosci nie jest. Powinnismy placic za faktyczny wywoz sciekow, proporcjonalnie do wlasnego zuzycia (ale rozumiem ze nie mialby kto sie tym zajac, bo trzeba troche pogłówkowac zeby to obliczyc).

Jestem ciekawa kto uzyskal cos od Wolfa za opoznienia w oddaniu domu, za usterki, komu reaguja "od reki" na zgloszone problemy - na nasza reklamacje zgloszona w lipcu odpowiedzieli niedawno (oczywiscie w miedzyczasie sami zrobilismy to co bylo do zrobienia bo ile mozna czekac).
                            To "porozumienie" to wlasnie uroki mieszkania na tego typu osiedlach, mam wrazenie ze to poczatek dopiero i takich kwiatkow bedziemy ogladac wiecej. Chyba ze zawiążemy wspólnotę bo przeciez Wolf nie musi sie zajmowac naszymi sprawami administracyjnymi.
                            • Gość: ? Re: Wolf Developer IP: *.eranet.pl 11.12.08, 07:45
                              dokładnie święte słowa też myślę że nie możemy dopuścić do tego żeby ten
                              człowiek kierował tym osiedlem,
                              dziękuję za uwagi odnośnie tych spraw sądowych, bo to nie jest problem wody,tych
                              problemów jest dużo więcej i myślę ze jesli ktoś już przy sprzedaży wiedział że
                              nie wywiąże się z umowy i perfidnie kłamał i naciągał,a ja teraz ponoszę tego
                              konsekwencję,to myślę że powinien za to odpowiedzieć.Ponadto jeśli ktoś dostaje
                              pieniądze to dlaczego nie wywiązuje się z umowy,ja nie zamierzam komuś nic
                              sponsorować....
                          • Gość: gościu Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 09.12.08, 22:46
                            może się Pan obrazić, prawda jest taka że pewnie kupił Pan dom na
                            poczatku budowy za psie pieniadze i teraz nie ma Pan na utrzymanie
                            domu. Wypowiadam sie bo od zawsze mieszkam w Mysłowicach w domu bez
                            kanalizacji bo w Mysłowicach ciągle jeszcze jej nie ma. Cene wywozu
                            kanalizacji na dziś w Morgach jest własnie taka jak kasuje Wolf albo
                            wyższa o 0,50gr na m3.
                            • Gość: inwestor Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 10.12.08, 09:40
                              Szanowny Panie, tak się składa ze stać mnie na utrzymanie, bo gdyby
                              tak nie było nie kupowałbym domu. Za małe pieniądze kupiłem
                              przyznaje ale i za małe sprzedałem duże mieszkanie w którym wtedy
                              mieszkałem, bo takie były ceny na rynku. Co do cen za wywóz
                              nieczystości to totalna bzdura. Widać, ze nie sprawdzał Pan w
                              ostatnim czasie ofert w tym zakresie, albo świadomie stara się Pan
                              innych wprowadzić w błąd. Śmiać mi się chce z Pana. Jak Pan lubi
                              dawać się wykorzystywać - proszę bardzo. Ja wolę oddać pieniądze na
                              cele charytatywne niż płacić niesłusznie Wolfowi. A tak naprawdę
                              podejrzewam, że jest Pan osobą zatrudnioną w Wolfie, której Pan D.
                              kazał pisać podobne bzdury. A może to sam Pan D. się pofatygował???
                              • Gość: mieszkaniec Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 18:15
                                Ludzie nie szkoda wam czasu na takie spory? Wywóz kanalizacji
                                kosztuje tyle i basta. Temat powinien dotyczyć tematu dlaczego
                                miasto nie wybudowało obiecanej sieci do tej pory. Pamietam że przed
                                wyborami na Prezydenta w 2002r. obietnice były takie, że do 2006
                                roku miasto bedzie skanalizowane. I co? Teraz słyszymy obietnice że
                                bedzie w przyszłym roku? Oby! Na forum pojawił się temat wspólnoty.
                                Bardzo rozsadny. Sami musimy zadbac o swoje sprawy. A poglądy że
                                jeszcze chwila i Wolf każe nam płacic za odśnieżanie naszych
                                części wspólnych wskazuję że ktoś albo nie rozumie tematu albo jest
                                bardzo naiwny.
                                • Gość: inwestor Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 11.12.08, 09:38
                                  mam ofertę na piśmie na wywóz za 10 zł i nie ma co dyskutować z
                                  faktami. to by było na tyle. nie chce się komus ruszyc d... żeby
                                  sprawdzić i poszukać ofert konkurencji - jego sprawa, niech płaci
                                  nawet 50 zł jak ma ochotę! ja nie mam!
                                  • Gość: mieszkaniec Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 22.12.08, 15:49
                                    witam, mam pytanie w sprawie opłat za piloty-szlaban. Czy kwota 50
                                    zł nie wydaje sie wam za wysoka? Przy hurtowej sprzedaży zwłaszcza.
                                    A jak teść przykładowo przyjedzie to będzie kto miał mu otworzyć?
                                    Czy będę dymał w papciach?
                                    • Gość: mieszkaniec Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 23.12.08, 01:11
                                      bedziesz dymał taka jest uroda osiedla zamkniętego. Za to nie
                                      wjedzie Ci nikt nie upoważniony. Co do ceny nie wiem ,trzeba pytać u
                                      źródła.
                                      • leli1 Re: Wolf Developer 23.12.08, 07:50
                                        cena mnie nie przeraza osobiscie-byłabym w stanie zapłacic, ale to dymanie......no nie wiem ;)
                                        tesc jak tesc, ale jak ktos prowadzi bujne zycie towarzyskie to sie zajedzie od tego dymania :))))
                                        to nie do konca tak ze to sa uroki zycia na osiedlu zamknietym-mozna to zrobic z głową. Zreszta obiecywano podczas sprzedazy domkow wideodomofon (choc zwykły domofon) na bramce i to byloby jedyne sluszne rozwiązanie.
                                        • Gość: ddd Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 08.01.09, 14:56
                                          witam,
                                          czy dostał ktoś z sąsiadów od pana D. propozycje na piśmie
                                          dotyczącą warunków zawiązania wspólnoty? Miał chyba przygotować w
                                          grudniu o ile dobrze słyszałam. pozdrawiam
                                          • Gość: wow Re: Wolf Developer IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.05.09, 14:32
                                            Witam serdecznie wszystkich mieszkańców. W tym roku odbieram swoje
                                            mieszkanie, oczywiście z kilku misięcznym opóźnieniem ale nie o tym
                                            chciałem porozmawiać. drodzy sąsiedzi co sądzicie o tym że że Pan D
                                            chce zostać zarządcą naszej wspólnoty, przypuszczam że będzie się to
                                            wiązało z dodatkowymi kosztami dla nas wszystkich. efektywnie
                                            wzrastających.
                                            • Gość: gosc Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 22:12
                                              moze chcieć, ale z tego co wiem zarzad sie wybiera, a nie mianuje sie sam.
                                              Watpie zatem ze pan D zostanie wybrany, bo chyba nie ma az takiego zaufania
                                              wsrod mieszkancow.
                                              • Gość: marek Re: Wolf Developer IP: *.ibd.gtsenergis.pl 20.05.09, 21:46
                                                No to niechże się w końcu to zebranie wspólnotowe odbędzie.
                                                Jest sporo spraw do omówienia i zadecydowania.
                                                Co z mediami w nowo oddanych domach, ze śmieciami, z drogami?
                                                Jakie plany ma developer co do aktualnie budowanych domów?
                                                Co z infrastrukturą na osiedlu?
                                                Co zrobi developer a za co sami będziemy gotowi zapłacić?
                                                Czy rzeczywiście chcemy sie tak "grodzić"? A może wystarczy rozsądny monitoring?
                                                Na jakie "indywidualności" przed domami sie zgadzamy a na jakie nie?
                                                A może zgadzamy się na wszystko byle sobie nie przeszkadzać na wzajem?
                                                Nie namawiam do wspólnoty "plemiennej" ale przynajmniej się poznajmy.
                                                • hiljo Re: Wolf Developer 21.05.09, 08:56
                                                  Spotkania mieszkańców osiedla odbywają się w każdą ostatnią środę
                                                  miesiąca o godz. 19 w pobliskiej szkole. Polecam również
                                                  naszeosiedle.siec2000.pl
                                              • Gość: pawel Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 13:23
                                                Zarząd już jest i został do niego wybrany Pan D.
                            • Gość: mieszkamtuniesety Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 19:59
                              cos mi sie wydaje, ze jak na osobę, ktora nie mieszka na Słonecznym wzgorzu jest Pan nad wyraz zainteresowany tematem tego osiedla, a szczególnie obrona developera.albo albo jest pan samym "Jego Wysokością Prezesem" albo nalezy Pan do jego świty.
                              • Gość: mieszkamtuniesety Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 20:04
                                pisalem do Pana podpisującego się nickiem "gościu" IP: *.gprs.plus.pl
                    • Gość: lipton Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 08:30
                      widze ze to forum to jakies kolko gospodyn domowych ktore musze
                      gdzies sie wyzalic haha powiem tak ze 80% tych zarzutów ktore padaja
                      na tym forum to jakas lipa i sa to zarzuity niesluszne.
              • Gość: brudas Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.08, 00:36
                o dostarczeniu wody to Pan Prezes decyduje!
                • Gość: rozczarowany Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.08, 17:59
                  i wiadomość z ostatniej chwili!
                  własnie roznoszą pisma od prezesa Dońca, że jak nie uregulujemy
                  wszystkich płatności wobec Wolfa to w piątek nam odcinają dostęp do
                  wody! (a ponowne udostępnienie to 500 zł!).
                  hehehehe głupota i beszczelność tego pana przekracza jednak
                  wszelkie granice!
                  aha a od około tygodnia od 22:00 Prezes zarządził ciszę nocną, bo
                  wyłącza nam wszystkie latarnie na osiedlu!
                  dalej chcecie tu mieszkać?
    • Gość: hhhhh nie dziala ich strona IP: *.chello.pl 19.09.08, 21:07
      u mnie nakompie u was terz cvzy to moze moj net???????
      • Gość: ca Re: nie dziala ich strona IP: *.eranet.pl 25.09.08, 19:10

Działa tylko czasem na "Operze" jest problem :)
        www.wolfdeveloper.pl
        • monido Re: nie dziala ich strona 10.10.08, 10:04
          Witam serdecznie przyszlych sasiadow (mam nadzieje) :)
          Mam zamiar kupic domek ( 3 etap ),a w związku z tym ze to troszke
          pieniedzy to chcialbym zaciagnac rady u doswiadczonych
          mieszkanców :) czy warto, na co zwrocic uwage, jaka jest faktyczna
          jakosc domkow, ile ukrytych doplat i co mozna na tym etapie jeszcze
          z tym zrobic :)
          P.S. juz troszke sie naczytalem na forum ale prosze o wiecej :)
          • Gość: Pampa Re: nie dziala ich strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 13:02
            1. Dom robią bez schodów w standardzie.
            2. Zapytaj o przyłącza: wody,prądu i gazu - bo chyba są płatne
            3. Czy teren jest równy, czy np na działce nie będzie uskoku
            4. Ukryte opłaty to opłata za udział w drogach wewnętrznych osiedla
          • Gość: zw Re: nie dziala ich strona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 09:43
            do ceny domu trzeba doliczyć 18000 za udział w drogach, przyłącza do
            domu (ok. 6m)opłaca się samemu (tj. jakieś 250-300zł/m), za schody
            dodatkowo 9000 jeżeli przez wolfa, taras pewnie też coś koło tego,
            ale chyba lepiej wynająć sobie kogoś samemu, będzie taniej, w
            standardzie jest tynk cementowo-wapienny (wnętrze domu), za dopłatą
            gipsowy, ocieplenie - styropian+tynk akrylowy, wszystkie instalacje,
            piec gaz., kaloryfery, okna i drzwi (wejściowe, pozostałe nie),
            drzwi garażowe są w cenie
            czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z płynnością firmy?
            pozdrawiam
            • Gość: Nabywca WD Re: nie dziala ich strona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 09:50
              Witam.

Wolf ma kredyt bankowy w BGK ale to bardzo dobrze o nim świadczy
              bowiem tylko nieliczni deweloperzy takowy posiadają.
              Nie bronię Wolfa ponieważ mam sam zostałem naciągnięty na dodatkowe
              opłaty w wysokości ok 15000 zł. Na osiedlu będzie niesamowity
              problem z parkowaniem i to mnie bardzo martwi.
              Akt notarialny już uzyskałem, z tym ja nie miałem problemu.
              Pozdrawiam
            • Gość: wykonawca poddaszy Re: nie dziala ich strona IP: *.chello.pl 10.11.08, 21:30
              Firma wolf straciła chyba płynnośc finansową ponieważ staram się już
              od 3 miesięcy o zapłatę za usługę którą dla niej wykonałem chodzi o
              docieplenie poddaszy. Wielokrotnie dzwoniłem ponaglałem obecnie
              jestem na etapie składania pozwu do sądu. Nieżycze nikomu współpracy
              z tą firmą.
              • Gość: realista Re: nie dziala ich strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 01:12
                ciulają wszystkich jak mogą...tylko fury lepsze rosną przed biurem no i biuro
                ostatnio tez "by klient zobaczył dopóki nie wtopi"
                • Gość: (prawie)mieszkanka Re: nie dziala ich strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 17:52
                  Prezes bardzo miły człowiek dopóki płacisz i nic od niego nie
                  chcesz. Wystarczy że zaczniesz się upominać o swoje a wychodzi jego
                  prawdziwa twarz notabene niezbyt miła. Panie w biurze nie potrafią
                  nawet umówić spotkania. Kierownik budowy (już chyba dziewiąty na tej
                  budowie)też bardzo miły człowiek - sprawia wrażenie że nie ma o
                  niczym pojęcia. Na każde pytanie odpowiada że nie wie bo jest tu od
                  niedawna albo że to jest zgodnie z projektem; a jak zapytasz o
                  projekt to odpowiada, że go nie ma.
                  Z rozwiązywaniem najmniejszego problemu jest tak: prezes odsyła do
                  kierownika, kierownik do biura, biuro do podwykonawcy, a
                  podwykonawca mówi, że nie przyjedzie bo mu developer faktury nie
                  zapłacił.
                  Kasują na czym się da, a ceny naprawdę z kosmosu - ścianki działowe,
                  tynk gipsowy, dodatkowe okna dachowe, lepszy piec, lepsze drzwi
                  wejściowe, dodatkowe punkty wodne i elektryczne, przyłącza mediów,
                  ogrzewanie podłogowe. Ja za "dodatki" zapłaciłam prawie 30 tys, a
                  naprawdę z prawie wszystkich "udoskonaleń" zrezygnowałam.
                  O usunięcie jakiejkolwiek najdrobniejszej usterki musisz się prosić
                  i przypominać kilkanaście razy inaczej mają cię w d...e
                  Pan prezes kończy sobie domek na osiedlu, naprzeciwko biura. Ciekawe
                  za czyje pieniądze - chyba nie za swoje, raczej za to co wydarł i
                  zaoszczędził na innych domach... Szczerze mówiąc dziwię się mu że
                  decyduje się zamieszkać na osiedlu. Ma facet tupet i odwagę.
                  Opóźnienia w realizacji to standard- w moim przypadku pół roku. Ale
                  prezes się tym nie przejmuje, tylko podsuwa kolejny aneks do
                  podpisania.
                  Robotnicy snują się po budowie jakby nie mieli nic do roboty,
                  dopiero jak pojawia się w pobliżu prezes to uwijają się jak w
                  ukropie.
                  Sami się domyślcie czy polecam tego developera.....
          • Gość: pas Re: nie dziala ich strona IP: *.centertel.pl 14.10.08, 10:03
            Witam,

Może jest Pani zainteresowana zakupem gotowego domu z II etapu?

otodom.pl/index.php?mod=show&insId=1575002
            • Gość: Monka Umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 20:29
              Czy ktos z Panstwa podpisywal juz umowe na budowe II etapu? Czy dowiedzieliscie sie Panstwo o jakis ukrytych kosztach?
              • Gość: Krzychu Re: Umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 17:54
                Witam! chyba 3 etapu ja jestem z 2 a ten już zakończyli. Musi Pani
                liczyć 18.000 za udział w drogach wspólnych i około 10.000zł za
                podłaczenie mediów do domu. Jaki ma Pani termin ukończenia? bo
                wyjątkowo im sprawnie idzie!. U mnie były 2 miesiące poślizgu,
                sasiąd miał ponad 3- pozdrowienia i cierpliwości.

ps. od wczoraj wjeżdzamy na osiedle za pośrednictwem pilota od
                szlabana. Ameryka normalnie!!!!
                • Gość: Monka (nie Monika) Re: Umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 20:43
                  Witam,

Dzieki za odpowiedz. To sa koszta o ktorych poinformowal mnie Pan Tomasz na samym wstepie takze jestem na nie nastawiony, sam sie kiedys budowalem wiec wiem jak to wyglada, zwlaszcza z mediami. Developer nie ukrywal rowniez problemow z kanalizacja, po tym jak go otwarcie zapytalem, wiec na razie jest OK. Jak umowa? Czy posiada jakies kruczki, zabezpiecza w jakis sposob kupujacego, czy wylacznie developera? No i najwazniejsze pytanie Krzysiek, jak sie mieszka, jak jakosc wykonania?
                  • Gość: sąsiad Re: Umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 23:28
                    haha no właśnie jakoś daleko od jakości :) niech wypowiedzą się
                    sąsiedzi z I etapu na temat przeciekających dachów, poprawianych
                    wzmocnień - fundamenty, balkonów, ociepleń domów. Jakość w Wolfie =
                    jakoś to będzie. albo i nie ....
                    • Gość: Monka Re: Umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 18:37
                      Sąsiad, a mozesz sie bardziej szczegolowo wypowiedziec. Jestes moze mieszkancem osiedla? Pozdrawiam,
                    • Gość: sąsiad Re: Umowa IP: *.devs.futuro.pl 12.01.09, 09:35
                      tak jestem mieszkańcem, ale z "wolnostojących". U nas dom budował
                      Wolf System (technologia Wolfa)- nie mam zastrzeżeń. Natomiast co do
                      wykończeniówki robionej przez ekipe Wolf-Developer dużo by
                      opowiadać. krzywe ściany, złe rozwiązania wewnątrz domu, u sąsiadów
                      przeciekający dach (nie mozna doprosić się naprawy), u innego był
                      nawet pożar w salonie. najlepiej miec kogos kto sie na budowlance
                      zna i wszystko moze kontrolowac. pozdrawiam. i radze przejść sie do
                      sąsiadów z I etapu z szeregówek- oni powiedzą najwięcej.
                      • Gość: Monka Re: Umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 17:10
                        @Sasiad, dzieki za info.

Jak wyglada budowa III etapu na dzien dzisiejszy? Chodzi mi glownie o szeregowki kolo sadu. Jak wyglada sytuacja na osiedlu (konflikty dotyczace kanalizacji oraz oplat za wode?). Jestesmy zainteresowani zakupem nieruchomosci ale czasy sa niepewne wiec chcemy pozyskac jak najwiecej informacji o deweloperze przed podpisaniem jakichkolwiek umow. Z gory dziekuje za informacje, pozdrawiam.
                        • Gość: kol Re: Umowa IP: *.centertel.pl 22.01.09, 23:57
                          Pierwszy etap to była porażka. dopiero się uczyli. II etap i III
                          jest już OK. Nie ma większych problemów.

Nie chce Pani kupić wybudowany dom z II etapu? Chyba jednak będę
                          decydował się na jego sprzedaż.
                          • Gość: pytam Re: Umowa IP: 193.30.160.* 23.01.09, 09:26
                            znajomi szukaja domku w tej okolicy, prosze dac znac który konkretnie domek (tzn jaki metraz i czy jest tam działka, bo widze ze część tych domkow jest bez dzialki) no i czy cos wiecej jest zrobione czy dalej stan developerski?
                            • Gość: ppp Re: Umowa IP: *.devs.futuro.pl 23.01.09, 10:20
                              wiadomosć z ostatniej chwili :
                              blokada na drodze dojazdowej. szlaban "boczny" zabezpieczony
                              blokadą.
                              jak chcecie państwo wjechać na osiedle a nie wykupiliście
                              obowiązkowego pilota (jeden za 50 zł) od developera, to nie
                              wjedziecie. Niby wszystko OK, osiedle zamknięte. Tylko, że dzisiaj
                              stały z 15 minut 3 auta - dostawcy od dewelopera i kur...ami
                              rzucali, bo nie mieli jak wjechać. Pan P. nie dał im pilotów.
                              Wczoraj sytuacja wyglądała podobnie. Znajowy, który przyjechał bez
                              komórki stał z 10 minut, aż ktoś będzie wyjeżdzał i go wpuści.
                              Czyli, ze każdemu znajomemu należałoby kupić piloty albo co
                              najmniej zaopatrzyć w komórki? Pan prezes nie pomyślał chyba do
                              końca ... cóż, nie pierwszy raz.
                              • Gość: mieszkam Re: Umowa IP: 193.30.160.* 23.01.09, 11:21
                                coz, sami sie na to zgodzilismy :(
                                Kiedy domy byly sprzedawane chodziła historyjka o videofonach,wszystko cacy, a potem pan D zaczął uprawiac samowolke i zadecydowal za nas jak ma wygladac wjazd na nasze osiedle.
                                Ale przeciez ochroniarze dalej są?! dlaczego ich nie wpuscili?
                                • Gość: ppp Re: Umowa IP: *.devs.futuro.pl 23.01.09, 11:28
                                  nie ochroniarze są PODOBNO tylko do 8 rano (od 16:00). O domofonach
                                  faktycznie jakieś 1 1/2 roku temy Maj (przepraszam Ma y) mówił. Pan
                                  D mówił ostatnio na spotkaniu, ze juz palcem nie kiwnie w sprawie
                                  osiedla. Tylko po co kiwał w sprawie szlabanu? Nikt go o to nie
                                  prosił. Chyba tylko po to żeby sprzedawać domy w reklamach na
                                  osiedlu strzezonym zamkniętym.
                              • Gość: ~mieszkanka_ Re: Umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 17:46
                                wydaje mi się, ze pomyslał i to az za bardzo. w ten sposób ochrania sobie swoją
                                budowe, a nas, mieszkańców ma gdzieś. jak przyjedzie ktos do mnie mam 500m biec
                                do szlabanu? a jak moj gosc nie ma komórki to jak mnie powiadomi, ze czeka przed
                                szlabanem?a kurier z przesyłką? a jak zaslabne w domu, to jak pogotowie
                                dojedzie? a straż? a policja? Ludzie, to jest pogwałcenie wszelkich zasad, nie
                                tylko dobrych obyczajów. ja mam dosc słonecznego wzgórza.... a jak widze pana D
                                to juz kawy nie musze pic....tak mi cisnienie skacze.
                            • Gość: kol Re: Umowa IP: *.centertel.pl 10.02.09, 15:12
                              Proszę o kontakt: raf@hoga.pl

Dom 160m2 z działką
    • Gość: mieszkam Re: Wolf Developer IP: 193.30.160.* 27.01.09, 10:29
      hmmm, ciekawe czemu zostal usuniety post mieszkanca jednego z domkow? - cenzura czy jak?

Jestem oburzona sposobem w jaki zostalo rozwiazane "zamkniecie osiedla". To niedopuszczalne i cos zamierzam z tym zrobic.
      W jaki sposob na osiedle moze wjechac pogotowie kiedy ja np. jestem obłoznie chora/zasłabłam. Sa to sytuacje zagrazajace naszemu bezpieczenstwu.
      Nie wiem czy pan D nie mysli czy ma to wszystko w głębokim poszanowaniu?
      • Gość: ppp Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 27.01.09, 13:37
        niestety na podstawie rozmów z nim wnioskuję że i jedno i drugie.
        Oby sam nie doświadczył skutków swoich bezprawnych decyzji! teraz
        wziął się na sposób i chce rozmawiać podobno indywidualnie z każdym.
        wystraszył się większej grupy. Że go nie widać jak wszyscy staną nad
        nim czy jak :)
        • Gość: Inspektor PIP Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 07:40
          Szanowni Państwo
          Z tego co tu przeczytałem można od razu wyciągnąć konsekwencja prawne wobec
          zarządu.
          Zarząd osiedla nie ma prawa do blokowania wjazdu służbom interwencyjnym takim
          jak: pogotowie, straż pożarna czy policja.
          W przypadku straży pożarnej, paragraf jasno mówi o tym, że w przypadku
          zagrożenia życia lub mienia, strażak ma prawo usunąć przeszkodę, w tym przypadku
          szlaban, przestawić pojazd, wybić szybę itd.
          Zarządzający osiedlem poniesie na drodze postępowania sądowego karę grzywny a na
          początku będzie upomniany lub ukarany mandatem.
          Każdy inspektor do którego się Państwo zgłosicie da Wam takie zapewnienie, że
          tego typu praktyka ze strony zarządu developera jest bezprawna.
          Proszę rozmawiać z tym Panem w większym gronie, nie pojedynczo. Najlepiej
          sporządzić notatkę ze spotkania z podpisem zarządu.
          Pozdrawiam. X
          • Gość: Przemas Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 13:01
            Drodzy Państwo, też jestem właścicielem domu na tym osiedlu,według
            mnie powinniśmy na spotkaniu uzgodnić i wybrać firmę która będzie
            obsługiwać Nasze osiedle {ochrona, sprzątanie,odśnieżanie, wymiana
            żarówek itp).Pan May ma na zebraniu przedstawić kilka ofert takich
            firm (koszt na rodzinę/miesiąc będzie ok 250-300zł).Na większości
            takich osiedli to bardzo dobrze funkcjonuje i w tej cenie.Wtedy nie
            będziemy mieli problemu np.z szlabanem bo zawsze jeden ochroniarz
            będzie siedział na miejscu - teraz tną koszta i wygląda to jak
            wygląda źle.Pozdrawiam serdecznie
            • Gość: Jan Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 13:40
              250-300 pln/rodzine. troche duzo, ale moze jest to jakies wyjscie z sytuacji.
              rowniez pozdrawiam sasiadow.
              • Gość: ciekly tlen Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 13:59
                rozumiem ze jak sie juz wszyscy wprowadza to koszty beda nizsze?.