hiljo 28.05.06, 20:00 Witam, Szukam kontaktu z osobami budującymi domki szeregowe w Mysłowicach Morgach, za pośrednictwem dewelopera jak w tytule. Kontakt: hilmar@op.pl gg#: 725600 Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leli1 Re: Wolf Developer 29.05.06, 10:11 hej, ja co prawda nie buduje, ale mam zamiar zainteresowac sie ich oferta. Jestem umowiona na spotkanie wlasnie na placu budowy. Czy Ty juz jestes zdecydowana na nich? Zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
hiljo Re: Wolf Developer 03.06.06, 19:05 wiam, mam juz podpisana umowe i na chwile obecna ze strony WD wszystko jest OK (jestem jeszcze przed etapem budowy). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agatasun Re: Wolf Developer 02.08.06, 20:24 moja koleżanka buduje dom z WD - i to tragedia i droga przez mękę. Piersza faza czyli postawienie domu - ok nawet sprawnie im poszło ale cała reszta to tragedia i nieustające się kłótnie. Powiem tylko tyle osiedle miało być oddane do użytku we wrześniu 2005 - a w tej chwili nie ma podłaczeń prądu (tylko do celów budowlanych), dla tych co zdecydowali się na zmianę ogrzewania na gaz (i słono za to płacili) też nie ma podłączeń, nie ma dróg, ogrodzeń - więc co z tego że dom stoi jak nie można w nim mieszkać!! jeżeli ktoś jest chętny to postaram się skontaktować z osoba która przez to przeszła więc proszę o kontakt mimo wszystko życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Olek Re: Wolf Developer IP: *.dmhpol.local / 195.116.85.* 18.08.06, 09:51 Mam nadzieje, że domy które teraz sa budowane - bedą wporządku. Wygląda na to że czegos sie uczą na błedach. Ale to co mnie spotkało, a własciwie dalej spotyka przy pierwszym rzędzie szeregówek - to sie nadaje do prasy albo na sale sądową. Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Wolf Developer 04.10.06, 17:53 odświeżam temat bo moze są nowi chętni do wymiany opinii. Wciąż waham się czy podpisac umowe, wszystko wygląda ok, ale kto to wie..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bas2 Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 08:59 Witam Teraz ja jestem zainteresowany tą inwestycją. Czy zdecydowałaś się podpisać tą umowę? Jeżeli nie to dlaczego? I czy możesz napisać, którym domem byłaś zainteresowana? Jakieś inne uwagi? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Wolf Developer 31.10.06, 14:08 podpisalismy umowe, wplacony zadatek. Szereg z dwiema dziurami, nasza dziura jest skrajna :). Na razie wszytko idzie zgodnie z planem i naszymi oczekiwaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 14.03.07, 22:45 Hej - zastanawiam się nad zakupem szeregówki z Etapu II. Czy pojawiły się jakieś nowe pozytywne lub negatywne informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Wolf Developer 15.03.07, 12:39 my jestesmy na etapie murów parteru i póki co nie mam negatywnego o nich zdania. Chyba podgonili troche przez zime i moze nawet jest szansa na oddanie domków w terminie......? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 16.03.07, 10:40 Czyżby Pani kupiła szeregówkę 160m2 z II etapu? Właśnie nad nią się zastanawiam. Czy udało się Pani wynegocjować niższą cenę przy podpisaniu umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Wolf Developer 17.03.07, 19:25 nie, ja kupiłam ta mniejsza z I etapu. A niestety nic nie udalo mi sie wynegocjowac...co wiecej, nawet nie probowalam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 24.03.07, 11:20 Domek kupiony :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Wolf Developer 24.03.07, 19:07 coz...gratulacje w takim razie :) Jak mozesz to wyslij na priva do mnie (oczywiscie z babskiej ciekawosci) po ile teraz chodzą te szeregówki? I na kiedy macie termin oddania - my jak dobrze pojdzie to koniec sierpnia-a poki co zima byla ok wiec idzie swietnie. To pozdrawiam przyszlego sąsiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 25.03.07, 21:05 Podaj adres e-mail. Tez jestem ciekaw za ile Państwo kupiliście Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: basia Re: Wolf Developer IP: *.net.perfekt.pl 23.04.07, 11:34 Dzin dobry, ja zastanawiam sie na szeregowka (160) z drugiego etapu . Czy pan sie juz na nia zdecydowal? Bede wdzieczna za wszelakie informacje na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 26.04.07, 13:45 Tak. Kupiłem ją Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 26.04.07, 16:10 przy okazji - jaka jest obecnie cena za 160? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Basia Re: Wolf Developer IP: *.net.perfekt.pl 07.05.07, 10:26 Z tego co wiem, obecna cena za 160 m to 440 000 zl. Ciekawa jestem, czy wczesniej byla nizsza? Dodam jeszcze, ze z tego co mi wiadomo 160 juz nie ma do kupienia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 09.05.07, 20:17 Miesiąc temu była 370 tys :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: frajer-normalny Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 00:20 podpisz...zawsze brakuje pALIWA DO SAMOCHCODÓW ZARZĄDU Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkoniec Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 23:11 wygladać można przez okno...a jak się mieszka DUŻO się WIDZI Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 01:05 to trzeba podać ..tylko siedzimy jak "p" myszki i nic z tym nie robimy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: frajer-normalny Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 00:18 witaj, myślę że tego typu sprawy nie są odosobnione -80 % osób w "opałach" bo nie zapłaciło "symbolicznych 50 tysięcy złotych za bezproblemowość" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: beztroski Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 00:16 powodzenia...obudzisz się wkrótce Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marek Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 14:16 Witam Troche późno, ale ....za późno zorientowałem się, że zostałem przez wolfdeveloper "wkręcony" Wolfdeveloper sprzedaje domy bez mediów. Za ich podłączenie każe sobie słono zapłacić. Kiedy nie dotrzymuje terminów realizacji etapów budowy to podsuwa aneksy. Pal ich diabli, o to sądzic sie nie będę. Ale...poduwanie aneksu tuż przed podpisaniem aktu notarialnego, w którym inwestor, czyli TY, zwalniasz ich z wszelkich zobowiązań a oni nakładają na CIEBIE dodatkowe koszty to już chyba nie ładnie? Poza tym: domy są bez ścianek działowych, za ich postawienie zapłacisz tak, że "usiądziesz". Jeżeli zgodzisz się na prace dodatkowe, lub zastępcze np: ogrzewanie podłogowe, tynki gipsowe itp. otrzymasz fakturę proforma ale nie kosztorys prac. Tak więć nie będziesz mogła odliczyc od kosztu togo co "więcej" tego czego CI nie dadza a powinni zgodnie z umową. Zaproponują Ci lepszy piec gazowy ale zapomną odjąć od niego ceny starego, którego nie otrzymasz. Wolfdeveloper nie panuje nad swoimi podwykonawcami, a w zasadzie to oni budują CI dom. Jak coś zchrzanią to TY będziesz się z nimi użerała a nie developer. Tak więc, jak już w "tym" jesteś, to serdecznie witam i przyrzekam, że będę wymarzonym sąsiadem. Ale miej oczy szeroko otwarte i zawierzaj tylko słowu "pisanemu" Ja obnietnic słyszałem wiele. Pamiętaj!!!!! Określenie prawne "stanu developerskiego" nie istnieje. Na pewno powiedzieli Ci, że zamontujesz drzwi, podłogi i montaż biały i juz możesz mieszkać, ale tak nie jest. Z pozdrowieniami. Sąsiad. Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Wolf Developer 07.05.07, 20:13 moze przy okazji wyciągnięcia wątku znajdzie sie ktos komu zostaje oddany do uzytku pierwszy szereg? Wiem ze juz ludzie mają domki pooddawane, ciekawa jestem czy pozniej nie ma jakis niespodziewanek :)....oby nie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosciu1 Re: Wolf Developer IP: *.c9.msk.pl 09.05.07, 18:13 Nie polecam firmy - wlasnie dzisiaj po 6 miesiacach budowy i wplacaniu zaliczek wypowiedzieli mi umowe bez podania przyczyny. :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 09.05.07, 20:18 a co miałeś napisane w umowie? Że mogą tak zrobić? W obecnych umowach nie ma takich zapisów Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Wolf Developer 09.05.07, 20:25 nic w umowie nie ma. Tylko tyle ze wypowiedziec moga kiedy zbankrutuja lub kiedy ja nie zapłace (pomimo ich wezwan do zaplaty) powyzej 100 dni. Oczywiscie nic takiego nie mialo miejsca, place transze regularnie stąd tym bardziej to ich wypowiedzenie jest dziwne. To tak jakby badali grunt....dam sie nabrac czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paulus Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 08:41 witam! Mam pytanie:jak skończyła się sprawa z tym rozwiązywaniem umów przez Wolfa?? Chciałbym także dowiedzieć się od nabywców jakie macie inne doświadczenia z tym developerem? Zastanawiam się na zakupem szeregowca w Mysłowicach-Morgi i chętnie zapoznam się ze wszelkimi opiniami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agata Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 28.01.08, 23:11 ugodą, z końcem roku odebralismy dom. Teraz już wszystko OK choć niesmak był.Prawde powiedziawszy zapomniałam już o temacie. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Wolf Developer 29.01.08, 17:17 no to mialas szczescie ze moglas zapomniec o temacie, bo nam wolf nie daje o sobie zapomniec. Placimy teraz za niedoróbki firm które nasz dom budowały. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nabywca WD Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 09:18 Witam. Ja kupiłem dom 130 m2 (szeregowka II Etap) Mam nadzieję, że nie będę miał problemów. Byłem zbyt chytry i nie zawarłem umowy w formie aktu notarialnego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iga Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 09:05 Jak tam szeregówki z II etapu? Kiedy się wprowadzacie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mk Re: Wolf Developer IP: *.tys15.1000lecie.pl 04.05.08, 12:17 może ktoś coś napisze jak się mieszka, bo z żoną się przymierzamy do III etapu (szeregowiec 120m2). Czy fajni ludzie na osiedlu i czy jakość wykończenia I etapu domów jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 07.05.08, 09:14 Tak - polecam. Były dawno temu problemy z pierwszym szeregiem ale teraz już jest dobrze. Obecnie osiedle to jedna wielka budowa ale w Twoim przypadku to nie ma znaczenia. II etap to ostatni - zamieszkasz jak już wszystko będzie skończone i trawka zasiana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec Re: Wolf Developer IP: 193.30.160.* 07.05.08, 14:13 ludzie jak ludzie - różni :), ale nikt nie zagwarantuje Ci dobrego sąsiedztwa :) Jakosc tez bardzo roznie, są skargi na przeróżne rzeczy, ale to tez pewnie jak wszedzie. Ogólnie mieszka sie dobrze, choc dosc mocno zwlaszcza w nocy slychac szum A4. Mysle ze bedziesz zadowolony mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maggie Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 18:52 czy ktos slyszal o uskokach pod osiedlem i tym ze domy pekaja? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tak Re: Wolf Developer IP: 193.30.160.* 19.05.08, 08:39 niestety potwierdzam. Mam na scianie nosnej poziome peknięcie w zasadzie na całej długosci. Przychodzi tez rzeczoznawca ocenic dlaczego podłoga mi pękła, podejrzewam ze wylewka poszła. Niestety tereny pokopalniane wiec mozna bylo sie spodziewac, choc fundamenty sa solidne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wujek Re: Wolf Developer IP: *.centertel.pl 19.05.08, 16:02 to niekoniecznie z tego powodu. Z resztą co tu mówić - to śląsk. Znajomej na osiedlu Bażantów (baaaaaardzo drogie) także ściana pękła na pół Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maggie Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 21:03 Dzieki. To szukam dalej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mk Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 17:17 No ok. Umowa podpisana, teraz trza przelewać kasiorkę i dorabiac po godzinach hehe. Jeśli chodzi o ludzi w Wolfie to są całkiem mili a pani architekt bardzo otwarta i cierpliwa jeśli chodzi o nasze sugestie i wprowadzane zmiany do projektu. Zobaczymy jak będzie dalej. Mam tylko nadzieję, że przerobią zjazd i wjazd na A4, bo teraz jest to rozwiązane idiotycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: roos Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.08, 23:00 witam! czytam opinie na forum i krew mnie zalewa! Jestem mieszkańcem osiedla (I etap). Do dnia dzisiejszego sprawa z developerem niezakończona. Nie możemy doprosić się developera o dokumenty związane z domem! Właśnie przynieśli fakturę za wodę i odprowadzenie ścieków ( Wolf blokuje podpisanie umowy bezpośrednio z Wodociągami i sam pobiera od mieszkańców opłaty) z podwyżką ( woda 5,08 netto, ścieki 10 zł!). Współpraca z Wolfem to skandal. Brak poszanowania dla inwestorów. Dodatkowe opłaty w trakcie realizacji ( np. za przyłącza, za kostkę do domu). Nie ma ogrodzenia, chociaż w reklamach osiedle jest ogrodzone (siatką z drutu). Prezes firmy co miesiąc jeździ na wycieczki zagraniczne (ciekawe za czyje pieniądze) w pierwszym kontakcie to człowiek- do rany przyłóż, potem już nie jest tak wesoło. Chce być sprawiedliwy - developer jest okropny, są duuuże problemy z realizacją, wykończeniem, infrastrukturą osiedlową, dokumentami. Mieszka się dobrze - cicho, spokojnie (na razie), dobry dojazd do Katowic. Radziłbym przyszłym inwestorom bardzo precyzyjnie sporządzić umowę! Nie płacić developerowi dopóki WSZYSTKIE błędy, niedoróbki nie zostaną usunięte. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marek Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 00:14 wcale mnie nie dziwi Jego postawa...bo..takie LESERY ŻYJA z Nas FRAJERÓW którzy siedzą "pod miedzą" i nic nie wiedzą albo nic nikomu Nie powiedzą"" trzeba DZIAŁAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dom123 Re: Wolf Developer IP: 77.223.195.* 02.06.08, 13:47 witam mam pytanko czy udalo ci sie cos utargowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prawierFrajer Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 01:07 wprowdzamy? dowcip Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mk Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 15:23 Owszem, ale niewiele. Jeśli chodzi o kwotę to niestety nie, ale pare rzeczy zrobia mi gratis. O szczegółach wolałbym tu nie opowiadać :) Jak rozmawiałem w kilkunastu bankach z doradcami kredytowymi, to nie mieli zbyt dobrego zdania o tym deweloperze. Pożyjemy - zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greco Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 14:22 witam chciałem sie podzielić uwagami z przyszłymi sąsiadami. Jestem z szeregu poprzecznego tego w skład którego wchodzi 23 szeregówki. Deweloper nie grodzi od wewnatrz naszych działek ale my możemy chyba ustalic wspólna zabudowe? Wydaje mi sie że byłoby ładniej jak ogrodzenia będą jednakowe? A może sie myle? Prosze o wpisy jak sądzicie. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Capek Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 23:23 I jak tam sprawy na osiedlu? U nas są opóźnienia ale myślę że uda się coś wynegocjować za to... :) chyba.... Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. a co do płotków to dobra myśl.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: roos Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 12.09.08, 12:05 witam, info z ostatniej chwili- przedstawiciele Wolfa chodzą po osiedlu z groźbami zakręcenia wody, jak ktoś im nie płaci faktur za wodę w terminie wg podanych przez nich wygórowanych kwot! Sasiadom zakręcili na 3 dni! Właśnie była inspekcja z Sanepidu. Nie damy się zastraszyć! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dora Re: Wolf Developer IP: 89.174.60.* 15.09.08, 10:16 Proszę powiedzcie mi jak to jest z tą wodą, kupiłam domek na Słonecznym i zastanawia mnie jakim prawem Wolf pobiera opłaty za wodę jeszcze tak wygurowane.Proszę opiszcie jak to wygląda dokłanie i dlacze nie mozemy podpisac umowy z wodociągami tylko płaci sie wolfowi?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: woda Re: Wolf Developer IP: 193.30.160.* 16.09.08, 08:01 z tego co wiem najgorszy problem jest z kanalizacja. Nie ma tam poprowadzonej i Wolf musi płacic za oczyszczanie szamba, a to w sumie sporo jak na takie osiedla, a wiec rozklada ceny na mieszkancow plus pewnie jakis swoj zarobek, bo jak mozna na czym zarobic to czemu nie. Czy nowo zakupujacym domki wmawiano ze osiedle jest zamkniete i strzezone? Prawda jest taka ze jest zamkniete ale jak mieszkancy sobie to zamkniecie (czytaj ogrodzenie) zrobią sami za wlasne pieniadze. Kolejne cwaniackie podejscie wolfa. Zauwazyliscie na osiedlu samochody z Centrum Developer? czy to teraz oni buduja? Dziwne to. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: roos Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 16.09.08, 10:00 Witam, jestem na bieżąco, piszę co wiem: cały czas trwają rozmowy Wolfa z Wodociągami w sprawie odkupienia sieci osiedlowej, na razie bez sukcesu (wygórowana cena Wolfa). Na podpięcie osiedla do kanalizacji nie ma szans do 2009 roku (ten etap kanalizacji Mysłowic przewidziany jest na późniejszy termin). Stawki, które proponują Wodociągi za odprowadzenie ścieków (szambo) są dużo niższe niż obecna cena która narzuca Wolf. Mieszkańcy przestają płacić za wywóz i mają rację, bo ileż można dawać się wykorzystywać?! Z jakiej racji Wolf, przez którego nie można sfinalizować podpisania umów bezpośrednio z Wodociagami, ma jeszcze zarabiać na fakcie, że pośredniczy w dostarczaniu wody i wywozie ścieków ?! Mnie to nie dziwi prawdę powiedziawszy, bo nie było do tej pory rzeczy, na której pan Prezes by dodatkowo nie chciał zarobić (o mapkach geodezyjnych nie wspomnę - cena obowiązująca - 800 zł, pan D. sprzedawał po 2000 zł!). Po prostu SZKODA SŁÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: woda Re: Wolf Developer IP: 193.30.160.* 16.09.08, 11:40 a ktos kupil za te 2000? Wizja jaka roztoczyli przed kupujacymi przed podpisaniem umowy ma sie nijak do stanu rzeczywistego. Ciekawa jestem jaka zaproponuja cene za utrzymanie drog osiedlowych i ochrone?! I ile lat beda mialy moje dzieci kiedy w koncu wybuduja ten obiecywany plac zabaw i boisko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dora Re: Wolf Developer IP: 89.174.60.* 16.09.08, 13:06 Troche mnie przerażają informacje które tu czytam, ale lepiej wiedzieć cos niż nie wiedzieć prosze o wiecej informacji.my mamy oddanie dopiero pod koniec 2009 roku mam nadzieje ze do tego czasu wszystko sie wyklaruje głownie myślę tu o wodzie i kanalizacji(nie lubie być "okradana")Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prawie mieszkaniec Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 12:35 Wolf ma złe i dobre oblicza.... Po pierwsze jest to deweloper jak każdy inny i chce zarobić. W umowach zawartych z nabywcami jest szereg kruczków (np. przyłącza) które impliują faktem, iż nabywca jest zobowiązany do dodatkowych opłat - średnio powyzej 15000 zł. Na osiedlu jest szambo a cena wywozu wody (opłata za ścieki) jest b. wysoka tu jednakże nie sądze aby Wolf zarabial. Generalnie na osiedlu panuje straszny bałagan, nikt nic nie wie... Jakość robót według mnie zasługuje nikiedy na ocenę dobrą a niekiedy ... lepiej nie oceniać :( Plusy: Dobra cena domków (wystarczy porównać z innymi) Spokojna okolica Doskonały dojazd do Katowic Deweloper jednak już sporo lat działa i wykazuje zysk. Chyba ładne osiedle (ale to już najbardziej jest subiektywna ocena) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: roos Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 23.09.08, 16:01 oczywiscie, każdy chce zarobic! to jasne jak słońce i normalne! Tylko czemu developer nie informuje o wszystkich kosztach potencjalnych inwestorów? Czemu "w trakcie" okazuje się dopiero że trzeba za coś dopłacać??? A nie są to małe sumy. Ceny za wywóz nieczystości są niestety wygórowane (sprawdzone). Podczas podpisywania umów (I etap - 2004 rok) developer obiecywał kanalizację, która będzie lada chwila! Jest końcówka 2008 roku. Z jakiej racji mamy ponosić koszty wynikające z (jak to nazwać? czczych obietnic nie mających pokrycia w rzeczywistości? nieudolności? olewactwie? cwaniactwie?) dewelopera? Koszty kanalizacji w porównaniu do wywozu szamba są o wiele wiele niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiad Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 17:58 Witam wszystkich nowych sąsiadów. Właśnie kupiłem domek 130 m2. Tu ktoś wcześniej wspominał o jednakowym ogrodzeniu - jestem za. Też musieliście dopłacić za drogę 18 tys. zł? Developer jest bardzo niesłowny, jest duże zamieszanie z papierami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pampa Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 08:23 A którą 130? Te co już oddają ze spadzistyi dachami, czy te które dopiero zaczynają robić po prawej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiad Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 10:30 Witam. Te co już oddają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sasiad Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 11:46 nie oddają jako zakończona inwestycję, zakup 130 nastąpiłą aktem notraialnym jako zakup umowy przedwstępnej a nie umową cywilno-prawną Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: roos Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 26.09.08, 10:30 hahaha! Przy naszym etapie jeszcze na to nie wpadł! I to dokładnie pokazuje jak kombinuje nasz drogi developer. Za chwilę każe płacić klimatyczne i każdorazowo za otwarcie bramy wjazdowej, za siatkę ogrodzeniową osiedla (beznadziejną zresztą z wiecznie zepsutym zamkiem w bramce) itp. A kazał wam płacić dodatkowo za przyłącza mediowe? Ludzie nie dajcie się tak naciągać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: haha Re: Wolf Developer IP: 193.30.160.* 26.09.08, 14:24 jak to za chwile każe płacic za siatkę ogrodzeniową - już kazał!! i to w dodatku tyle że wielu z was bambosze by pospadały z nóg po usłyszeniu kwoty!! Radzę też dowiedziec sie od mieszkańców jak wygląda sprawa rozliczenia za wodę i kanalizację. Przyjdzie zima i juz widzę faktury za odśnieżanie osiedla, albo zaniewiadomojeszczeco. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gośc Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 01:18 no no jak ktoś mu wjebie będzie na pogrzebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SCHLESIER Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 00:25 KIEJ SIE SKAPNIE CO MO FETU ZA TELA..POTRACI KNEFLE ZE VESTY W NJYDZIELA...MYSLOWIC NJY DRZYMJE...PRZYDZIE CZAS NA gorolA... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość może ktoś Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 01:15 jasna sprawa, Ty płacisz kasę a "develpoker zabawa"..ilu z nas oszukuje dalej ..śmieje się Nam w Twarz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość:) Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 16:49 Przepraszam ale nie rozumię,przecież o dostarczeniu wody do meszkań decydujeą wodociągi bo to chyba z nimi podpisuje sie umowę?A tak na marginesie,to woda już z RPWiKU w Mysłowicach jest droga,a cenę ustala się dla każdej gminy:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 20:36 nie, nie z wodociagami podpisujsz umowe. co wiecej-z nikim nie podpisujsz umowy. masz tylko płacic faktury podsuniete przz wolfa z cena 17 zl za m sciekow i 5 zl za wode. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec Morgów Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 30.10.08, 23:37 Szanowni Państwo, nie można obarczać winą Dewelopera że miasto jeszcze nie wybudowało kanalizacji w tym rejonie. Mieszkam na Morgach od 3 lat a przynajmniej od 5 słyszę i czytam o tym że kanalizacja będzie za chwilę. Nie wybudowałem przydomowej oczyszczalni scieków/około 12.000zł/ bo w wypadku podłączenia domu do miejskiej kanalizacji to pieniądze wyrzucone w błoto. Płacę więc 17,50 za m3 i cierpliwie czekam. Na stronie MPWiK Mysłowice jest informacja że w przyszłym roku ma już być . Trzymajmy więc kciuki że w końcu bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 13:03 tak, wszysko ładnie pieknie, ale czy ktokolwiek przed podpisaniem umowy został poinformowany o pobieranych cenach za wywoz nieczystosci? Dla mnie te ceny sa b.wysokie, a slowo nie padlo na ten temat. Coz.....czekamy wiec z nadzieja na podlaczenie kanaliz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Brad Re: Wolf Developer IP: *.tys15.1000lecie.pl 31.10.08, 18:21 W Wolfie twierdzą, że mają umowę podpisaną z wodociągami, w której to wodociągi zobowiązały się przejąć od Wolfa obowiazki do końca 2008. Na ile to jest zgodne z rzeczywistością to się okaże. PS. Czy ktoś z Was robił sobie rozprowadzenia kominka i instalacje alarmową korzystając z usług Wolfa, czy robiliście to prywatnie po odbiorze? Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Wolf Developer 31.10.08, 20:05 mysmy robili prywatnie. Nie wiem jakie teraz sa ceny, ale wtedy kiedy nas to intresowalo to alarm kosztowal 1/3 wiecej niz zaplacilismy firmie przez nas wynajętej, rozprowadznia ciepla nie robilismy wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Brad Re: Wolf Developer IP: *.tys15.1000lecie.pl 03.11.08, 11:58 No tak, robiliście po odbiorze, czyli trzeba było ryć w ścianach, żeby położyć kable do instalacji alarmowej, a ja tego chciałbym uniknąć... Nad rozprowadzeniem ciepła z kominka do pokojów ciągle się zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leli1 Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 21:07 no nie tak:) nie rylismy w zrobionych scianach tylko zsynchronizowalismy prace-ich elektryk plus nasza ekipa od alarmow kładli jednoczesnie kable. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Brad Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 17:34 Tak, tyle że ponoć teraz Wolf nie zezwala na instalację alarmową firmie zewnętrznej - można więc dogadać się z tymi, co robią elektrykę lub po odbiorze zrobić sobie samemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: znawca Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 05.11.08, 00:02 nie że nie zezwala mozesz sobie robić przez nich albo samemu ale samemu dopiero po odbiorze domu. Nie rozumiałem tego ale w końcu trzeba przyznać niechętnie że ich rozumiem. Przecież muszą zarobić. Mi mój elektryk nie wystawił faktury więc było sporo taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia19815 Re: Wolf Developer 05.11.08, 09:40 Ja mam w umowie iż wolf rozprowadza mi ciepło z kominka do dwu pokoi, jak to wyjdzie przekonamy sie dopiero ok grudnia 2009 wówczas mamy oddanie domu. Prosze napiszcie jakie wy macie terminy oddania domków 120,140m. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Brad Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 11:57 Ja mam pod koniec roku 2009. Jakby co to zapraszam na gadu 3371537 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koneser Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 01:17 kaj Tys sie przykludził - albo przyprowadził???jaka umowa z wooodociągami..Wolf to pryszcz dla wodociągów..jak orżnie Waszą kasę to może stać go będzie..ale nie za Jego.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inwestor Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 13.11.08, 09:47 OK ale nie o to tu chodzi. Kanalizacji nie ma to fakt i ma być doprowadzona do końca 2009(tak obiecało miasto). Ale faktem jest też że developer powinien odsprzedać sieć wodociągową i kanalizacyjną MPWiK i to MPWiK powinno obciążać nas kosztami za wodę i wywóz ścieków. Widziałam pismo od Wodociągów (mieszkańcy osiedla wystapili do MPWiK z prośbą o opisanie sytuacji), w którym podane są stawki za zużycie wody i odbiór nieczystości na dzień dzisiejszy (pismo z września br). Nie muszę chyba wspominać że są o wiele niższe niż te które pobiera obecnie Wolf. Wiem również, iż sieć nie została odsprzedana gdyż developer zażądał horrendalnej kwoty od Wodociagów chcąć oczywiście dodatkowo zarobić. I niestety nie może tu być mowy o "biednym deweloperze" ma którym wszyscy niesłusznie wieszają psy. Od samego początku Wolf kombinuje jak się da i tyle ile się da, przekraczając granice zdrowego rozsądku. Jak ktoś chce sprawdzić opinie i poznać różne liczne fakty wystarczy zapytać inwestorów z I etapu. Do dzisiaj wielu z nich nie ma zakończonych spraw z deweloperem. Kilka spraw było już w sądzie. A kilka będzie. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Wolf Developer 13.11.08, 12:38 bardzo mądry głos w sprawie :) co więcej, z tego co pamiętam inwestorzy płacili za doprowadzenie wody do budynkow i to wcale nie małe pieniądze więc tak w zasadzie Wolf za robote miał zwrócone a teraz chce na tym zarobic. Dalej, jesli inwestorzy zapłacili, to jest to ich - jakim prawem Wolf rozporządza czyjąś własnością? Moze sie myle, jesli tak to moze ktos mnie wyprowadzi z błedu :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tom Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 13.11.08, 19:51 Mylicie sie Państwo. Sam osobiście byłem w wodociagach w zwiazku z faktem nabycia domku od Wolfa/ odbiór sierpień 2009/. Sprawa przedstawia sie nastepujaco; wodociagi nie mogą odkupić od Wolfa sieci bo nie maja zgody zarządu na kupno sieci osiedlowej aż do czasu wybudowania tam kanalizacji do której można by zrzucać osiedlową/przewidziany termin zakończenia kanalizacji w miescie czyli i u nas to końcówka 2009r/. Wychodzi więc na to, że musimy jeszcze trochę poczekać. Co do pytania; mam w umowie zapis że Wolf doprowadzi mi do granicy działki zarówno wode jak i kanalizacje od granicy do domu sam musze juz płacic. Wychodzi wiec na to że sprzedają tylko ciągi głowne?! Choć na logikę wolę żeby to wodociagi były właścicielem tego mojego odcinka! mi to na nic. A jak coś pęknie? co wtedy? Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inwestor Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 20:43 Powiem wprost- ja w wodociągach byłem 4 razy stąd wiem o co naprawdę chodzi. Chodzi niestety o pieniądze. Może uzyskał Pan taką odpowiedź, bo trudno, żeby każdemu kto przyjdzie mówili na "dzień dobry", że nie mogą się porozumieć w kwestii finansowej(zresztą wyczułem, że nie chcą oficjalnie zaogniać sytuacji z Wolfem). Ze szczerej myślę rozmowy z przedstawicielami Wodociągów, wiem, że im zależy żeby jak najszybciej odkupić sieć od Wolfa. Odpowiadając na pytanie - tak, chodzi o główny odcinek, ten który jest "wspólny" i biegnie do granic działek. Oczywiście Wolf chciał ponownie odsprzedać odcinki również te które są na posesjach, ale Wodociągi dowiedziały się, że te odcinki Wolf już większości inwestorom sprzedał (nie wszystkim, bo nie wszyscy inwestorzy akceptują wogóle zasadność płacenia Wolfowi za przyłącza, skoro nie mieli tego wcześniej w umowach). Także próba wyłudzenia pieniędzy 2 razy za tą samą rzecz wyszła na jaw i od tego czasu zaczęły się schody. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 14.11.08, 17:30 witam. uważam że jezeli to prawda że chca sprzedac coś co nalezy do nas to chyba przynajmniej zapytają nas czy wyrażamy zgode? Podtrzymuje pomysł że lepiej sprzedać to wodociagom i nie przejmowac się ewentualną awarią za którą jako własciciele bedziemy musieli sami zapłacić. Co do rozmów Wolfa z wodociagami to cena na dziś, pewnie jest sprawą drugorzędna bo i tak nie mogą tego odkupić. Choć zastanawiające są czesto sprzeczne opinie na ten temat. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o .... Słyszałem od Wolfa że wodociagi chcą sieć odkupic za 1zł. Jeżeli to prawda to faktycznie przed nimi długa droga! A w środku tego MY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ? Re: Wolf Developer IP: *.eranet.pl 07.12.08, 14:37 czy mogę dowiedzieć się czy ktoś z Państwa oddał Wolfa do sądu i jak to się skończyło...? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inwestor2 Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.08, 17:50 z tego co słyszałem Wolf miał 2 sprawy, które przegrał, 2 na pewno są w toku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gościu Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 07.12.08, 17:59 na dziś nie bardzo jest o co podać do sądu. Na osiedlu tak jak i w całej naszej społeczności żyją normalni i pieniacze. Jeżeli ktoś ma do Wolfa pretensje że kanalizacja w mieście bedzie dopiero z końcem 2009 i że do tego czasu trzeba płacic ekstra- za wywóz kanalizacji to znaczy że nie zrozumie tematu. Wiem na jakim świecie żyję i jest jasne dla mnie,że pewne koszta trzeba ponieśc. Wolf popełnił błąd sprzedając domy byle komu i teraz ma problem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inwestor Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 17:19 hmm chyba powinienem się pobrazić za obelgę. Nie czuję się "byle kim" a juz napewno nie gorszym od prezesa D. Sprawy nie dotyczą i nie dotyczyły tylko wody. Spraw spornych jest niestety o wiele więcej. A Pan jest kim przepraszam? Znajomym Prezesa czy mieszkańcem osiedla, który może się wypowiadać na zasadzie własnego doświadczenia? Chyba Pan nie rozumie tematu, bo płacić u Wolfa 17 zł/m3 albo 10 zł/m3 (bo takie są ceny rynkowe w okolicy) to chyba jest różnica prawda? Pana komentarz jest tak beszczelny, ze brak mi słów. Widać, że nie ma Pan do czynienia na codzień z problemami naszego osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Wolf Developer IP: 193.30.160.* 09.12.08, 08:20 albo ma do czynienie tylko ze od drugiej strony. Cena ceną, ale ustalenie terminu płatnosci na 5 dni od WYSTAWIENIA faktury to jest wiecej niz smieszne. Panienka wystawi fakture i pojdzie do domu (mija 1 dzien), jesli jakims cudem dowiesz sie ze jest wystawiona to przy dobrych układach odbierzesz ją na 2 dzien (zostaja ci 3 dni, a Bank ma ustawowe 3 dni na przeslanie pieniedzy adresatowi, a wiec marsz biegiem do banku zeby zdążyc w tych 5 dniach). Nikt nie daje 5 dni od wystawienia, a kto zagwarantuje jej dostarczenie, skad mamy wiedziec ze jest wystawiona - bzdura do kwadratu :)...ale to mogła wymyslic tylko jedna osoba i pewnie zainteresowani wiedza o kim mowa. Ponowne podlaczenie w razie zaleglosci (nie okreslono jakich zaleglosci??,tygodniowych?, miesiecznych?, polrocznych?) 500 zł - kolejna bzdura. Abonament 10 zł - za co? Płacenie 1 do 1 - czyli ile zuzyjesz wody tyle placisz sciekow-wiadomo ze tak w rzeczywistosci nie jest. Powinnismy placic za faktyczny wywoz sciekow, proporcjonalnie do wlasnego zuzycia (ale rozumiem ze nie mialby kto sie tym zajac, bo trzeba troche pogłówkowac zeby to obliczyc). Jestem ciekawa kto uzyskal cos od Wolfa za opoznienia w oddaniu domu, za usterki, komu reaguja "od reki" na zgloszone problemy - na nasza reklamacje zgloszona w lipcu odpowiedzieli niedawno (oczywiscie w miedzyczasie sami zrobilismy to co bylo do zrobienia bo ile mozna czekac). To "porozumienie" to wlasnie uroki mieszkania na tego typu osiedlach, mam wrazenie ze to poczatek dopiero i takich kwiatkow bedziemy ogladac wiecej. Chyba ze zawiążemy wspólnotę bo przeciez Wolf nie musi sie zajmowac naszymi sprawami administracyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ? Re: Wolf Developer IP: *.eranet.pl 11.12.08, 07:45 dokładnie święte słowa też myślę że nie możemy dopuścić do tego żeby ten człowiek kierował tym osiedlem, dziękuję za uwagi odnośnie tych spraw sądowych, bo to nie jest problem wody,tych problemów jest dużo więcej i myślę ze jesli ktoś już przy sprzedaży wiedział że nie wywiąże się z umowy i perfidnie kłamał i naciągał,a ja teraz ponoszę tego konsekwencję,to myślę że powinien za to odpowiedzieć.Ponadto jeśli ktoś dostaje pieniądze to dlaczego nie wywiązuje się z umowy,ja nie zamierzam komuś nic sponsorować.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gościu Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 09.12.08, 22:46 może się Pan obrazić, prawda jest taka że pewnie kupił Pan dom na poczatku budowy za psie pieniadze i teraz nie ma Pan na utrzymanie domu. Wypowiadam sie bo od zawsze mieszkam w Mysłowicach w domu bez kanalizacji bo w Mysłowicach ciągle jeszcze jej nie ma. Cene wywozu kanalizacji na dziś w Morgach jest własnie taka jak kasuje Wolf albo wyższa o 0,50gr na m3. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inwestor Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 10.12.08, 09:40 Szanowny Panie, tak się składa ze stać mnie na utrzymanie, bo gdyby tak nie było nie kupowałbym domu. Za małe pieniądze kupiłem przyznaje ale i za małe sprzedałem duże mieszkanie w którym wtedy mieszkałem, bo takie były ceny na rynku. Co do cen za wywóz nieczystości to totalna bzdura. Widać, ze nie sprawdzał Pan w ostatnim czasie ofert w tym zakresie, albo świadomie stara się Pan innych wprowadzić w błąd. Śmiać mi się chce z Pana. Jak Pan lubi dawać się wykorzystywać - proszę bardzo. Ja wolę oddać pieniądze na cele charytatywne niż płacić niesłusznie Wolfowi. A tak naprawdę podejrzewam, że jest Pan osobą zatrudnioną w Wolfie, której Pan D. kazał pisać podobne bzdury. A może to sam Pan D. się pofatygował??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 18:15 Ludzie nie szkoda wam czasu na takie spory? Wywóz kanalizacji kosztuje tyle i basta. Temat powinien dotyczyć tematu dlaczego miasto nie wybudowało obiecanej sieci do tej pory. Pamietam że przed wyborami na Prezydenta w 2002r. obietnice były takie, że do 2006 roku miasto bedzie skanalizowane. I co? Teraz słyszymy obietnice że bedzie w przyszłym roku? Oby! Na forum pojawił się temat wspólnoty. Bardzo rozsadny. Sami musimy zadbac o swoje sprawy. A poglądy że jeszcze chwila i Wolf każe nam płacic za odśnieżanie naszych części wspólnych wskazuję że ktoś albo nie rozumie tematu albo jest bardzo naiwny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inwestor Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 11.12.08, 09:38 mam ofertę na piśmie na wywóz za 10 zł i nie ma co dyskutować z faktami. to by było na tyle. nie chce się komus ruszyc d... żeby sprawdzić i poszukać ofert konkurencji - jego sprawa, niech płaci nawet 50 zł jak ma ochotę! ja nie mam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 22.12.08, 15:49 witam, mam pytanie w sprawie opłat za piloty-szlaban. Czy kwota 50 zł nie wydaje sie wam za wysoka? Przy hurtowej sprzedaży zwłaszcza. A jak teść przykładowo przyjedzie to będzie kto miał mu otworzyć? Czy będę dymał w papciach? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec Re: Wolf Developer IP: *.gprs.plus.pl 23.12.08, 01:11 bedziesz dymał taka jest uroda osiedla zamkniętego. Za to nie wjedzie Ci nikt nie upoważniony. Co do ceny nie wiem ,trzeba pytać u źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Wolf Developer 23.12.08, 07:50 cena mnie nie przeraza osobiscie-byłabym w stanie zapłacic, ale to dymanie......no nie wiem ;) tesc jak tesc, ale jak ktos prowadzi bujne zycie towarzyskie to sie zajedzie od tego dymania :)))) to nie do konca tak ze to sa uroki zycia na osiedlu zamknietym-mozna to zrobic z głową. Zreszta obiecywano podczas sprzedazy domkow wideodomofon (choc zwykły domofon) na bramce i to byloby jedyne sluszne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ddd Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 08.01.09, 14:56 witam, czy dostał ktoś z sąsiadów od pana D. propozycje na piśmie dotyczącą warunków zawiązania wspólnoty? Miał chyba przygotować w grudniu o ile dobrze słyszałam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wow Re: Wolf Developer IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.05.09, 14:32 Witam serdecznie wszystkich mieszkańców. W tym roku odbieram swoje mieszkanie, oczywiście z kilku misięcznym opóźnieniem ale nie o tym chciałem porozmawiać. drodzy sąsiedzi co sądzicie o tym że że Pan D chce zostać zarządcą naszej wspólnoty, przypuszczam że będzie się to wiązało z dodatkowymi kosztami dla nas wszystkich. efektywnie wzrastających. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 22:12 moze chcieć, ale z tego co wiem zarzad sie wybiera, a nie mianuje sie sam. Watpie zatem ze pan D zostanie wybrany, bo chyba nie ma az takiego zaufania wsrod mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marek Re: Wolf Developer IP: *.ibd.gtsenergis.pl 20.05.09, 21:46 No to niechże się w końcu to zebranie wspólnotowe odbędzie. Jest sporo spraw do omówienia i zadecydowania. Co z mediami w nowo oddanych domach, ze śmieciami, z drogami? Jakie plany ma developer co do aktualnie budowanych domów? Co z infrastrukturą na osiedlu? Co zrobi developer a za co sami będziemy gotowi zapłacić? Czy rzeczywiście chcemy sie tak "grodzić"? A może wystarczy rozsądny monitoring? Na jakie "indywidualności" przed domami sie zgadzamy a na jakie nie? A może zgadzamy się na wszystko byle sobie nie przeszkadzać na wzajem? Nie namawiam do wspólnoty "plemiennej" ale przynajmniej się poznajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
hiljo Re: Wolf Developer 21.05.09, 08:56 Spotkania mieszkańców osiedla odbywają się w każdą ostatnią środę miesiąca o godz. 19 w pobliskiej szkole. Polecam również naszeosiedle.siec2000.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawel Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 13:23 Zarząd już jest i został do niego wybrany Pan D. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkamtuniesety Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 19:59 cos mi sie wydaje, ze jak na osobę, ktora nie mieszka na Słonecznym wzgorzu jest Pan nad wyraz zainteresowany tematem tego osiedla, a szczególnie obrona developera.albo albo jest pan samym "Jego Wysokością Prezesem" albo nalezy Pan do jego świty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkamtuniesety Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 20:04 pisalem do Pana podpisującego się nickiem "gościu" IP: *.gprs.plus.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lipton Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 08:30 widze ze to forum to jakies kolko gospodyn domowych ktore musze gdzies sie wyzalic haha powiem tak ze 80% tych zarzutów ktore padaja na tym forum to jakas lipa i sa to zarzuity niesluszne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: brudas Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.08, 00:36 o dostarczeniu wody to Pan Prezes decyduje! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rozczarowany Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.08, 17:59 i wiadomość z ostatniej chwili! własnie roznoszą pisma od prezesa Dońca, że jak nie uregulujemy wszystkich płatności wobec Wolfa to w piątek nam odcinają dostęp do wody! (a ponowne udostępnienie to 500 zł!). hehehehe głupota i beszczelność tego pana przekracza jednak wszelkie granice! aha a od około tygodnia od 22:00 Prezes zarządził ciszę nocną, bo wyłącza nam wszystkie latarnie na osiedlu! dalej chcecie tu mieszkać? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hhhhh nie dziala ich strona IP: *.chello.pl 19.09.08, 21:07 u mnie nakompie u was terz cvzy to moze moj net??????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ca Re: nie dziala ich strona IP: *.eranet.pl 25.09.08, 19:10 Działa tylko czasem na "Operze" jest problem :) www.wolfdeveloper.pl Odpowiedz Link Zgłoś
monido Re: nie dziala ich strona 10.10.08, 10:04 Witam serdecznie przyszlych sasiadow (mam nadzieje) :) Mam zamiar kupic domek ( 3 etap ),a w związku z tym ze to troszke pieniedzy to chcialbym zaciagnac rady u doswiadczonych mieszkanców :) czy warto, na co zwrocic uwage, jaka jest faktyczna jakosc domkow, ile ukrytych doplat i co mozna na tym etapie jeszcze z tym zrobic :) P.S. juz troszke sie naczytalem na forum ale prosze o wiecej :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pampa Re: nie dziala ich strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 13:02 1. Dom robią bez schodów w standardzie. 2. Zapytaj o przyłącza: wody,prądu i gazu - bo chyba są płatne 3. Czy teren jest równy, czy np na działce nie będzie uskoku 4. Ukryte opłaty to opłata za udział w drogach wewnętrznych osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zw Re: nie dziala ich strona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 09:43 do ceny domu trzeba doliczyć 18000 za udział w drogach, przyłącza do domu (ok. 6m)opłaca się samemu (tj. jakieś 250-300zł/m), za schody dodatkowo 9000 jeżeli przez wolfa, taras pewnie też coś koło tego, ale chyba lepiej wynająć sobie kogoś samemu, będzie taniej, w standardzie jest tynk cementowo-wapienny (wnętrze domu), za dopłatą gipsowy, ocieplenie - styropian+tynk akrylowy, wszystkie instalacje, piec gaz., kaloryfery, okna i drzwi (wejściowe, pozostałe nie), drzwi garażowe są w cenie czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z płynnością firmy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nabywca WD Re: nie dziala ich strona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 09:50 Witam. Wolf ma kredyt bankowy w BGK ale to bardzo dobrze o nim świadczy bowiem tylko nieliczni deweloperzy takowy posiadają. Nie bronię Wolfa ponieważ mam sam zostałem naciągnięty na dodatkowe opłaty w wysokości ok 15000 zł. Na osiedlu będzie niesamowity problem z parkowaniem i to mnie bardzo martwi. Akt notarialny już uzyskałem, z tym ja nie miałem problemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wykonawca poddaszy Re: nie dziala ich strona IP: *.chello.pl 10.11.08, 21:30 Firma wolf straciła chyba płynnośc finansową ponieważ staram się już od 3 miesięcy o zapłatę za usługę którą dla niej wykonałem chodzi o docieplenie poddaszy. Wielokrotnie dzwoniłem ponaglałem obecnie jestem na etapie składania pozwu do sądu. Nieżycze nikomu współpracy z tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: realista Re: nie dziala ich strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 01:12 ciulają wszystkich jak mogą...tylko fury lepsze rosną przed biurem no i biuro ostatnio tez "by klient zobaczył dopóki nie wtopi" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: (prawie)mieszkanka Re: nie dziala ich strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 17:52 Prezes bardzo miły człowiek dopóki płacisz i nic od niego nie chcesz. Wystarczy że zaczniesz się upominać o swoje a wychodzi jego prawdziwa twarz notabene niezbyt miła. Panie w biurze nie potrafią nawet umówić spotkania. Kierownik budowy (już chyba dziewiąty na tej budowie)też bardzo miły człowiek - sprawia wrażenie że nie ma o niczym pojęcia. Na każde pytanie odpowiada że nie wie bo jest tu od niedawna albo że to jest zgodnie z projektem; a jak zapytasz o projekt to odpowiada, że go nie ma. Z rozwiązywaniem najmniejszego problemu jest tak: prezes odsyła do kierownika, kierownik do biura, biuro do podwykonawcy, a podwykonawca mówi, że nie przyjedzie bo mu developer faktury nie zapłacił. Kasują na czym się da, a ceny naprawdę z kosmosu - ścianki działowe, tynk gipsowy, dodatkowe okna dachowe, lepszy piec, lepsze drzwi wejściowe, dodatkowe punkty wodne i elektryczne, przyłącza mediów, ogrzewanie podłogowe. Ja za "dodatki" zapłaciłam prawie 30 tys, a naprawdę z prawie wszystkich "udoskonaleń" zrezygnowałam. O usunięcie jakiejkolwiek najdrobniejszej usterki musisz się prosić i przypominać kilkanaście razy inaczej mają cię w d...e Pan prezes kończy sobie domek na osiedlu, naprzeciwko biura. Ciekawe za czyje pieniądze - chyba nie za swoje, raczej za to co wydarł i zaoszczędził na innych domach... Szczerze mówiąc dziwię się mu że decyduje się zamieszkać na osiedlu. Ma facet tupet i odwagę. Opóźnienia w realizacji to standard- w moim przypadku pół roku. Ale prezes się tym nie przejmuje, tylko podsuwa kolejny aneks do podpisania. Robotnicy snują się po budowie jakby nie mieli nic do roboty, dopiero jak pojawia się w pobliżu prezes to uwijają się jak w ukropie. Sami się domyślcie czy polecam tego developera..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pas Re: nie dziala ich strona IP: *.centertel.pl 14.10.08, 10:03 Witam, Może jest Pani zainteresowana zakupem gotowego domu z II etapu? otodom.pl/index.php?mod=show&insId=1575002 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monka Umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 20:29 Czy ktos z Panstwa podpisywal juz umowe na budowe II etapu? Czy dowiedzieliscie sie Panstwo o jakis ukrytych kosztach? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzychu Re: Umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 17:54 Witam! chyba 3 etapu ja jestem z 2 a ten już zakończyli. Musi Pani liczyć 18.000 za udział w drogach wspólnych i około 10.000zł za podłaczenie mediów do domu. Jaki ma Pani termin ukończenia? bo wyjątkowo im sprawnie idzie!. U mnie były 2 miesiące poślizgu, sasiąd miał ponad 3- pozdrowienia i cierpliwości. ps. od wczoraj wjeżdzamy na osiedle za pośrednictwem pilota od szlabana. Ameryka normalnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monka (nie Monika) Re: Umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 20:43 Witam, Dzieki za odpowiedz. To sa koszta o ktorych poinformowal mnie Pan Tomasz na samym wstepie takze jestem na nie nastawiony, sam sie kiedys budowalem wiec wiem jak to wyglada, zwlaszcza z mediami. Developer nie ukrywal rowniez problemow z kanalizacja, po tym jak go otwarcie zapytalem, wiec na razie jest OK. Jak umowa? Czy posiada jakies kruczki, zabezpiecza w jakis sposob kupujacego, czy wylacznie developera? No i najwazniejsze pytanie Krzysiek, jak sie mieszka, jak jakosc wykonania? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiad Re: Umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 23:28 haha no właśnie jakoś daleko od jakości :) niech wypowiedzą się sąsiedzi z I etapu na temat przeciekających dachów, poprawianych wzmocnień - fundamenty, balkonów, ociepleń domów. Jakość w Wolfie = jakoś to będzie. albo i nie .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monka Re: Umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 18:37 Sąsiad, a mozesz sie bardziej szczegolowo wypowiedziec. Jestes moze mieszkancem osiedla? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiad Re: Umowa IP: *.devs.futuro.pl 12.01.09, 09:35 tak jestem mieszkańcem, ale z "wolnostojących". U nas dom budował Wolf System (technologia Wolfa)- nie mam zastrzeżeń. Natomiast co do wykończeniówki robionej przez ekipe Wolf-Developer dużo by opowiadać. krzywe ściany, złe rozwiązania wewnątrz domu, u sąsiadów przeciekający dach (nie mozna doprosić się naprawy), u innego był nawet pożar w salonie. najlepiej miec kogos kto sie na budowlance zna i wszystko moze kontrolowac. pozdrawiam. i radze przejść sie do sąsiadów z I etapu z szeregówek- oni powiedzą najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monka Re: Umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 17:10 @Sasiad, dzieki za info. Jak wyglada budowa III etapu na dzien dzisiejszy? Chodzi mi glownie o szeregowki kolo sadu. Jak wyglada sytuacja na osiedlu (konflikty dotyczace kanalizacji oraz oplat za wode?). Jestesmy zainteresowani zakupem nieruchomosci ale czasy sa niepewne wiec chcemy pozyskac jak najwiecej informacji o deweloperze przed podpisaniem jakichkolwiek umow. Z gory dziekuje za informacje, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kol Re: Umowa IP: *.centertel.pl 22.01.09, 23:57 Pierwszy etap to była porażka. dopiero się uczyli. II etap i III jest już OK. Nie ma większych problemów. Nie chce Pani kupić wybudowany dom z II etapu? Chyba jednak będę decydował się na jego sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pytam Re: Umowa IP: 193.30.160.* 23.01.09, 09:26 znajomi szukaja domku w tej okolicy, prosze dac znac który konkretnie domek (tzn jaki metraz i czy jest tam działka, bo widze ze część tych domkow jest bez dzialki) no i czy cos wiecej jest zrobione czy dalej stan developerski? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ppp Re: Umowa IP: *.devs.futuro.pl 23.01.09, 10:20 wiadomosć z ostatniej chwili : blokada na drodze dojazdowej. szlaban "boczny" zabezpieczony blokadą. jak chcecie państwo wjechać na osiedle a nie wykupiliście obowiązkowego pilota (jeden za 50 zł) od developera, to nie wjedziecie. Niby wszystko OK, osiedle zamknięte. Tylko, że dzisiaj stały z 15 minut 3 auta - dostawcy od dewelopera i kur...ami rzucali, bo nie mieli jak wjechać. Pan P. nie dał im pilotów. Wczoraj sytuacja wyglądała podobnie. Znajowy, który przyjechał bez komórki stał z 10 minut, aż ktoś będzie wyjeżdzał i go wpuści. Czyli, ze każdemu znajomemu należałoby kupić piloty albo co najmniej zaopatrzyć w komórki? Pan prezes nie pomyślał chyba do końca ... cóż, nie pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkam Re: Umowa IP: 193.30.160.* 23.01.09, 11:21 coz, sami sie na to zgodzilismy :( Kiedy domy byly sprzedawane chodziła historyjka o videofonach,wszystko cacy, a potem pan D zaczął uprawiac samowolke i zadecydowal za nas jak ma wygladac wjazd na nasze osiedle. Ale przeciez ochroniarze dalej są?! dlaczego ich nie wpuscili? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ppp Re: Umowa IP: *.devs.futuro.pl 23.01.09, 11:28 nie ochroniarze są PODOBNO tylko do 8 rano (od 16:00). O domofonach faktycznie jakieś 1 1/2 roku temy Maj (przepraszam Ma y) mówił. Pan D mówił ostatnio na spotkaniu, ze juz palcem nie kiwnie w sprawie osiedla. Tylko po co kiwał w sprawie szlabanu? Nikt go o to nie prosił. Chyba tylko po to żeby sprzedawać domy w reklamach na osiedlu strzezonym zamkniętym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ~mieszkanka_ Re: Umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 17:46 wydaje mi się, ze pomyslał i to az za bardzo. w ten sposób ochrania sobie swoją budowe, a nas, mieszkańców ma gdzieś. jak przyjedzie ktos do mnie mam 500m biec do szlabanu? a jak moj gosc nie ma komórki to jak mnie powiadomi, ze czeka przed szlabanem?a kurier z przesyłką? a jak zaslabne w domu, to jak pogotowie dojedzie? a straż? a policja? Ludzie, to jest pogwałcenie wszelkich zasad, nie tylko dobrych obyczajów. ja mam dosc słonecznego wzgórza.... a jak widze pana D to juz kawy nie musze pic....tak mi cisnienie skacze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kol Re: Umowa IP: *.centertel.pl 10.02.09, 15:12 Proszę o kontakt: raf@hoga.pl Dom 160m2 z działką Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkam Re: Wolf Developer IP: 193.30.160.* 27.01.09, 10:29 hmmm, ciekawe czemu zostal usuniety post mieszkanca jednego z domkow? - cenzura czy jak? Jestem oburzona sposobem w jaki zostalo rozwiazane "zamkniecie osiedla". To niedopuszczalne i cos zamierzam z tym zrobic. W jaki sposob na osiedle moze wjechac pogotowie kiedy ja np. jestem obłoznie chora/zasłabłam. Sa to sytuacje zagrazajace naszemu bezpieczenstwu. Nie wiem czy pan D nie mysli czy ma to wszystko w głębokim poszanowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ppp Re: Wolf Developer IP: *.devs.futuro.pl 27.01.09, 13:37 niestety na podstawie rozmów z nim wnioskuję że i jedno i drugie. Oby sam nie doświadczył skutków swoich bezprawnych decyzji! teraz wziął się na sposób i chce rozmawiać podobno indywidualnie z każdym. wystraszył się większej grupy. Że go nie widać jak wszyscy staną nad nim czy jak :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Inspektor PIP Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 07:40 Szanowni Państwo Z tego co tu przeczytałem można od razu wyciągnąć konsekwencja prawne wobec zarządu. Zarząd osiedla nie ma prawa do blokowania wjazdu służbom interwencyjnym takim jak: pogotowie, straż pożarna czy policja. W przypadku straży pożarnej, paragraf jasno mówi o tym, że w przypadku zagrożenia życia lub mienia, strażak ma prawo usunąć przeszkodę, w tym przypadku szlaban, przestawić pojazd, wybić szybę itd. Zarządzający osiedlem poniesie na drodze postępowania sądowego karę grzywny a na początku będzie upomniany lub ukarany mandatem. Każdy inspektor do którego się Państwo zgłosicie da Wam takie zapewnienie, że tego typu praktyka ze strony zarządu developera jest bezprawna. Proszę rozmawiać z tym Panem w większym gronie, nie pojedynczo. Najlepiej sporządzić notatkę ze spotkania z podpisem zarządu. Pozdrawiam. X Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemas Re: Wolf Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 13:01 Drodzy Państwo, też jestem właścicielem domu na tym osiedlu,według mnie powinniśmy na spotkaniu uzgodnić i wybrać firmę która będzie obsługiwać Nasze osiedle {ochrona, sprzątanie,odśnieżanie, wymiana żarówek itp).Pan May ma na zebraniu przedstawić kilka ofert takich firm (koszt na rodzinę/miesiąc będzie ok 250-300zł).Na większości takich osiedli to bardzo dobrze funkcjonuje i w tej cenie.Wtedy nie będziemy mieli problemu np.z szlabanem bo zawsze jeden ochroniarz będzie siedział na miejscu - teraz tną koszta i wygląda to jak wygląda źle.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jan Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 13:40 250-300 pln/rodzine. troche duzo, ale moze jest to jakies wyjscie z sytuacji. rowniez pozdrawiam sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekly tlen Re: Wolf Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 13:59 rozumiem ze jak sie juz wszyscy wprowadza to koszty beda nizsze?. Odpowiedz Link Zgłoś