Dodaj do ulubionych

Surowsze opłaty za samowole

IP: 88.156.63.* 21.02.07, 21:34
raz piszecie ze nie bedzie potrzebne zezwolenie budowlane na postawienie domu,
za chwile, ze wzrosna oplaty za samowole budowlana - zwariowac mozna.
Obserwuj wątek
    • Gość: lit_m Re: Surowsze opłaty za samowole IP: 194.180.1.* 22.02.07, 10:33
      a co z karami dla urzedow ktore przeciagaja w nieskonczonosc wszystkie
      procedury niezbedne dla wlasnego M ?
    • Gość: tryper jeżeli na "własnej" ziemi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:35
      nie można postawić tego, co się chce, to DO KOGO należy ta ziemia ??? Do kogo należy "właściciel" ziemi, jeżeli musi o zgodę pytać swojego "pana" ? Czy przypadkiem kajdany ludzkości nie są zrobione z kancelaryjnego papieru ? Czy "demokracja" nie jest nową odmianą starannie zakamuflowanego, "łagodnego" totalitaryzmu ? Czy tzw. "demokracja", dając nam "wolność" (do czego ???) nie jest zwykłą tyranią ?
      • Gość: Jonnek Re: jeżeli na "własnej" ziemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:55
        Trochę mylisz pojęcia. Demokracja jest tylko sposobem wybierania władzy,
        ewentualnie jeszcze opisem rządów prawa. A te prawa mogą być różne.
        To co nas coraz bardziej krępuje to biurokracja, która niezależnie od systemu
        politycznego dąży do coraz większej kontroli nad życiem obywateli. Jeśli w
        jakimś kraju nie ma ideałów społeczeństwa obywatelskiego - a w Polsce prawie ich
        nie ma, bo zarówno spuścizna komunistyczna jak i katolicka to tradycje raczej
        autorytarne - to nie ma jak i w imię czego się im sprzeciwiać. A wtedy
        biurokracja bierze wszystko i powoli dławi całe życie społeczno-ekonomiczne.
        • Gość: gosc Re: jeżeli na "własnej" ziemi IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.07, 11:27
          W Zielonej Górze władze miasta wydały pozwolenia na budowe obiektów powyżej
          2000 m2 na terenach, na których miejscowy plan nie zezwalał na takie
          obiekty !!! I co ??? i nic!!! Pierwszy - Carefour - handluje dalej, drugi -
          Focus Park jest w budowie.
          A wojewoda i nadzór budowlany nie wiem na co czekają.
          W Polsce prawo jest tylko dla "maluczkich"
          • Gość: Tomasz. Re: To co piszesz jest niestety częstą praktyką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:56
            Władze samorządowe z jakiś "dziwnych" względów podejmują bulwersujące decyzje
            a próba ich uchylenia spotyka się często z medialnym atakiem, ogłaszaniem
            zamachu na demokrację itd. Podjęte próby uporządkowania prawa budowlanego
            idą w dobrym kierunku. W tym miejscu należy pamiętać, że niezależnie od prawa
            własności gruntu przestrzeń jest własnością publiczną i ktoś powinien pilnować
            by radosna twórczość niektórych inwestorów nie zakłócała życia innym
            i negatywnie wpływała na kształtowanie odczuć estetycznych.

• Gość: Inwestor Surowsze opłaty za samowole IP: *.devs.futuro.pl 22.02.07, 11:26
      Przecież to pismaki - najpierw piszą, a potem zastanawiają się nad treścią.
    • Gość: z nim popijałem A co zrobią temu na tym załączonym filmiku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:39
      tu lukajcie
      video.interia.pl/obejrzyj,film,42535,sortuj,sm,st,39129,pozycja,4,Pijaczek
      on chyba jest poza zasięgiem
    • michalparadowski Surowsze opłaty za samowole 22.02.07, 12:41
      I wszystko inne, przeciwko rządzonym będzie surowsze. Bo władza lubi karnawał
      czyli nawał kar. Takim jak aktualnym ONYM, wydaję się, że systemem kar można
      rozwijać kraj. Byli już tacy i co rozwinęli (?)o wyyyy - wiecznie ONI, psiakrew!
    • Gość: Eliza Surowsze opłaty za samowole IP: *.chello.pl 22.02.07, 21:40
      A co z domkami letniskowymi postawionymi po 1995r? Na jednym terenie
      podzielonym na małe działki są domki postawione po i przed 1995r. Chyba
      abolicja powinna objąć wszystki domki z danego terenu w przeciwnym wypadku nie
      będzie to zgodne z konstytucją.
    • Gość: Eliza Surowsze opłaty za samowole IP: *.chello.pl 22.02.07, 21:58
      Posiadam działkę w Karwieńskich Błotach koło Dębek. Tereny rolne V iVI klasy
      zostały za zgodą gminy podzielone na małe działki. Ziemia dzielona była w
      1994r. Właściciel sprzedawał je od 1994 do 2002r. Gmina Krokowa do tej pory
      (mimo naszych podań i próźb indywidualnych i zbiorowych) nie przystąpiła nawet
      do sporządzenia planu zadospodarowania. Jest to największa samowola budowlana.
      Chyba to nie byłoby sprawiedliwe aby z tego samego terenu jednych objęła
      abolicja a drugich nie. Przeszło dwa lata czekam na warunki zabudowy. Przeżyłam
      trzech wójtów. Samorządowe Kolegium nie widzi powodu odmowy wydania decyzji o
      warunkach zabudowy a gmina swoje. Ciągle wymyśla nowe wyimaginowane powody
      odmowy wydania decyzji.
      • Gość: wiem co piszę Re: Surowsze opłaty za samowole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 22:27
        chcą łapówki, niestety miałem podobne przygody, chcieli ode mnie 10 tys. nie
        dałem i mam problemy - teraz po kilku latach wiem że trzeba było dawać i się nie
        zastanawiać bo wszyscy mają to gdzieś
      • Gość: samowola? Re: Surowsze opłaty za samowole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 22:31
        Zresztą zobacz jak robi się przekręty urzędnicze w Dzierżoniowie
        pl.youtube.com/watch?v=XuQChJTg18c
        takich jaj chyba nie ma w Polsce chyba nigdzie

• Gość: maciej Surowsze opłaty za samowole IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.07, 09:11
      Zostawcie ludzi w spokoju - paskudy urzednicze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka