Gość: ja IP: 88.156.63.* 21.02.07, 21:34 raz piszecie ze nie bedzie potrzebne zezwolenie budowlane na postawienie domu, za chwile, ze wzrosna oplaty za samowole budowlana - zwariowac mozna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lit_m Re: Surowsze opłaty za samowole IP: 194.180.1.* 22.02.07, 10:33 a co z karami dla urzedow ktore przeciagaja w nieskonczonosc wszystkie procedury niezbedne dla wlasnego M ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryper jeżeli na "własnej" ziemi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:35 nie można postawić tego, co się chce, to DO KOGO należy ta ziemia ??? Do kogo należy "właściciel" ziemi, jeżeli musi o zgodę pytać swojego "pana" ? Czy przypadkiem kajdany ludzkości nie są zrobione z kancelaryjnego papieru ? Czy "demokracja" nie jest nową odmianą starannie zakamuflowanego, "łagodnego" totalitaryzmu ? Czy tzw. "demokracja", dając nam "wolność" (do czego ???) nie jest zwykłą tyranią ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonnek Re: jeżeli na "własnej" ziemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:55 Trochę mylisz pojęcia. Demokracja jest tylko sposobem wybierania władzy, ewentualnie jeszcze opisem rządów prawa. A te prawa mogą być różne. To co nas coraz bardziej krępuje to biurokracja, która niezależnie od systemu politycznego dąży do coraz większej kontroli nad życiem obywateli. Jeśli w jakimś kraju nie ma ideałów społeczeństwa obywatelskiego - a w Polsce prawie ich nie ma, bo zarówno spuścizna komunistyczna jak i katolicka to tradycje raczej autorytarne - to nie ma jak i w imię czego się im sprzeciwiać. A wtedy biurokracja bierze wszystko i powoli dławi całe życie społeczno-ekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jeżeli na "własnej" ziemi IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.07, 11:27 W Zielonej Górze władze miasta wydały pozwolenia na budowe obiektów powyżej 2000 m2 na terenach, na których miejscowy plan nie zezwalał na takie obiekty !!! I co ??? i nic!!! Pierwszy - Carefour - handluje dalej, drugi - Focus Park jest w budowie. A wojewoda i nadzór budowlany nie wiem na co czekają. W Polsce prawo jest tylko dla "maluczkich" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Re: To co piszesz jest niestety częstą praktyką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:56 Władze samorządowe z jakiś "dziwnych" względów podejmują bulwersujące decyzje a próba ich uchylenia spotyka się często z medialnym atakiem, ogłaszaniem zamachu na demokrację itd. Podjęte próby uporządkowania prawa budowlanego idą w dobrym kierunku. W tym miejscu należy pamiętać, że niezależnie od prawa własności gruntu przestrzeń jest własnością publiczną i ktoś powinien pilnować by radosna twórczość niektórych inwestorów nie zakłócała życia innym i negatywnie wpływała na kształtowanie odczuć estetycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Surowsze opłaty za samowole IP: *.devs.futuro.pl 22.02.07, 11:26 Przecież to pismaki - najpierw piszą, a potem zastanawiają się nad treścią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z nim popijałem A co zrobią temu na tym załączonym filmiku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:39 tu lukajcie video.interia.pl/obejrzyj,film,42535,sortuj,sm,st,39129,pozycja,4,Pijaczek on chyba jest poza zasięgiem Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Surowsze opłaty za samowole 22.02.07, 12:41 I wszystko inne, przeciwko rządzonym będzie surowsze. Bo władza lubi karnawał czyli nawał kar. Takim jak aktualnym ONYM, wydaję się, że systemem kar można rozwijać kraj. Byli już tacy i co rozwinęli (?)o wyyyy - wiecznie ONI, psiakrew! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Surowsze opłaty za samowole IP: *.chello.pl 22.02.07, 21:40 A co z domkami letniskowymi postawionymi po 1995r? Na jednym terenie podzielonym na małe działki są domki postawione po i przed 1995r. Chyba abolicja powinna objąć wszystki domki z danego terenu w przeciwnym wypadku nie będzie to zgodne z konstytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Surowsze opłaty za samowole IP: *.chello.pl 22.02.07, 21:58 Posiadam działkę w Karwieńskich Błotach koło Dębek. Tereny rolne V iVI klasy zostały za zgodą gminy podzielone na małe działki. Ziemia dzielona była w 1994r. Właściciel sprzedawał je od 1994 do 2002r. Gmina Krokowa do tej pory (mimo naszych podań i próźb indywidualnych i zbiorowych) nie przystąpiła nawet do sporządzenia planu zadospodarowania. Jest to największa samowola budowlana. Chyba to nie byłoby sprawiedliwe aby z tego samego terenu jednych objęła abolicja a drugich nie. Przeszło dwa lata czekam na warunki zabudowy. Przeżyłam trzech wójtów. Samorządowe Kolegium nie widzi powodu odmowy wydania decyzji o warunkach zabudowy a gmina swoje. Ciągle wymyśla nowe wyimaginowane powody odmowy wydania decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem co piszę Re: Surowsze opłaty za samowole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 22:27 chcą łapówki, niestety miałem podobne przygody, chcieli ode mnie 10 tys. nie dałem i mam problemy - teraz po kilku latach wiem że trzeba było dawać i się nie zastanawiać bo wszyscy mają to gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samowola? Re: Surowsze opłaty za samowole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 22:31 Zresztą zobacz jak robi się przekręty urzędnicze w Dzierżoniowie pl.youtube.com/watch?v=XuQChJTg18c takich jaj chyba nie ma w Polsce chyba nigdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Surowsze opłaty za samowole IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.07, 09:11 Zostawcie ludzi w spokoju - paskudy urzednicze! Odpowiedz Link Zgłoś