Dodaj do ulubionych

Pośrednicy na cenzurowanym

• Gość: togo13 Pośrednicy na cenzurowanym IP: *.chello.pl 25.02.07, 23:21
      Niestety pośrednik jest tak leniwy,że nawet nie sprawdzi czy do lokalu na rynku
      wtórnym są roszczenia i jest wszczęte postępowanie administracyjne.
      • Gość: pikuś Re: Pośrednicy na cenzurowanym IP: *.leon.com.pl 26.02.07, 08:16
        To nie posrednik tylko palant. Od posrednika można dochodzić odszkodowania za
        zaniedbanie obowiązków.
    • Gość: gość Re: Pośrednicy na cenzurowanym IP: *.centertel.pl 26.02.07, 00:22
      rozumiem iż autor poprzedniego nazywający sie "s-k-i-n" jest palatntem i
      nierobem, któremu posrednik, syndyk i komornik zabrał to co "s-k-i-n" ukradł w
      imię prawa komuś innemu, gratulacje nierobie na tobie z pewnością społeczeństwo
      nie straci ale zarobi
    • Gość: gość Pośrednicy na cenzurowanym IP: *.leon.com.pl 26.02.07, 08:12
      Dlaczego nie doczekaliśmy się uregulowań prawnych, że do rozpoczęcia
      działalności w danej dziedzinie trzeba zgłościć imiennie osoby posiadające
      stosowne uprawnienia, które będą odpowiadały za poprawne działanie. Agencję
      pośrednictwa może zgłosić każdy. Sprawdźcie w Rybniku. Gość, który został
      ukarany przez Sąd za podszywanie się pod notariusza aktualnie ma biuro
      nieruchomości ET. Ilu jeszcze musi wykolegować, żeby miał zakaz prowadzenia
      działalności. Nieruchomości to nie pietruszka na straganie, choć wielu klientów
      i posredników tak właśnie to traktuje. Dlaczego cały czas piszecie o tych
      dziadach, na[iszcie raz o takich co wiedzą co robią i za co biorą pieniądze.
    • Gość: adwokat diabła Pośrednicy na cenzurowanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:24
      1)jesteście za drodzy :))))
      skoro to taki dobry zawód i zarobki to zapraszam do mnie do firmy-stale
      poszukujemy nowych pracowników-
      tylko sie nie zdziw gdz zarejestrujesz działalność,zapłacisz ZUS,zaliczke na
      dochodowy,telefon,paliwo,normalne koszty utrzymania i mieszkania i sprzedaż 1
      nieruchomośc za 2,9% prowizji raz na kwartał to nagle okaze sie że zasuwasz po
      10-12 h dziennie i zostaje ci średnia krajowa A JESTEŚ NAZYWANY OSZUSTEM I
      ZŁODZIEJEM,KTÓRY ŻERUJE NA LUDZKIEJ NIEWIEDZY -POLECAM KUSZĄCA PERSPEKTYWA

skoro to taki dobry biznes to otwórz biuro nieruchomości :)))) i tez będziesz
      zarabiał kokosy albo nawet inni będą za ciebie odwalac czarną robotę
      zatrudnij kogos z licencją,wynajmij biuro,telefon,internet,ogłoszenia prasowe i
      internetowe,księgowość ipt a zobaczysz czy da sie funkcjonować i zarabiać biorąc
      1 % prowizji

stań po drugiej stronie barykady mówiąc krótko:)))

2)kilkaset biur i kilka tysięcy pośredników i ich asystentów w samej tylko
      warszawie- konkurencja szalona,więc nie ma się co dziwić ,że różni ludzie
      podchodzą w tej dzungli do zagadnień etycznych ,ale zastanówmy się dlaczego....

etyka i przepisy mówią jedno-oferowac mieszkanie można tylko posiadający pisemną
      umowę pośrednictwa z właścicielem,przy okazji mozna zobaczyć nieruchomość i
      dowiedzieć sie istotnych szczegółów i sprawdzić dokumenty,obejrzeć okolicę itp...
      tylko to
      1)zabiera straszni8e dużo czasu
      2)trzeba zapłacić za telefony i paliwo
      czyli już na dzień dobry wyłozyc kasę i nie jest się pewnym czy ona kiedykolwiek
      przyniesie profity
      i tak przy jaknajwiekszej liczbie mieszkań...inwestujesz nie będąc pewnym,że coś
      dostaniesz w zamian ... więc rozumiem gdy większość tnie koszty(KAŻDY TAK ROBI
      NIEZALEŻNIE OD BRANŻY) i tylko wydzwania ofertę ALE PODKRELSAM JEST TO
      NIEETYCZNE I ZLE ŚWIADCZY O TAKIM POSREDNIKU

w cywilizowanym świecie standardem jest umowa na wyłączność TAK MOIM PAŃSTWO!!!
      ale t6akże standardem jest prowizjaTYLKO Z JEDNEJ STRONY !!!

mogłbym tak jeszcze długo i namiętnie opowiadać o grzechach pośrednikow i
      nieuczciwych klientach,tylko po co ... wyrok już zapadł
    • Gość: Zet Pośrednicy na cenzurowanym IP: *.acx.pl 26.02.07, 10:46
      Nie można oceniać wszystkich tylko po zachowaniu paru. Znam pośredników
      rzetelnych i uczciwych, którzy bardzo ciężko pracowali aby zdać licencję i móc
      otworzyć własne biuro... Opinie o ogóle są nie sprawiedliwe
      • Gość: posrednik Re: Pośrednicy na cenzurowanym IP: *.acn.waw.pl 26.02.07, 12:21
        Miedzy innymi dlatego moja agencja zajmuje sie nieruchomosciami bedacymi w 90% z
        "polecenia" ,mamy czas i spokoj . Mozemy sprawdzic na spokojnie stan prawny
        ,dokonac ogledzin nawet z inz.budowlanym(wiekszosc naszych tranzakcji to domy)
        ,zareklamowac na 'full" nieruchomosc w prasie i necie -bez obawy o nieuczciwa
        konkurencje i nieuczciwych klientow.
        Prowadzenie dzialalnosci na "chybcika" i handlowanie dziesiatkami kawalerek i
        malych mieszkanek to absurd i fiume, nie da sie tego przeprowadzic
        profesjonalnie w skali duzego miasta jakim jest Warszawa, nie bede wysylal ludzi
        na ogladanie i sprawdzanie kazdej zgloszonej dziupli w blokowisku bo to strata
        czasu i benzyny,moj pracownik zalozmy teoretycznie poswieci na to swoj czas i
        poniesie koszta zwiazane z dotarciem na drugi koniec miasta, zrobi
        fotki-sprawdzi stan prawny,wydamy kase na ogloszenia w GW (lol) a nastepnego
        dnia okaze sie ze mieszkanie nieaktualne bo albo sprzedala je inna agencja ktora
        nie widziala go na oczy ,albo sam wlasciciciel ,i cala nasza praca o kant ..d...
        potluc.Zeby zapobiec wlasnie takim sytuacjom mili panstwo sa umowy na
        wylacznosc. Notabene od dwoch chyba juz lat z okladem przestalismy sie zajmowac
        lataniem jak kot z pecherzem i pokazywaniem tabunom ludzi tuzinkowych mieszkanek
        w blokach z wielkiej plyty bo to ewidentna strata czasu i generuje tylko koszta.
    • Gość: katia Pośrednicy na cenzurowanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 16:36
      jestem posrednikiem nieruchomosci mam licencje panstwowa i nie zgadzam sie z
      kretyńskimi ocenami debili którzy nie znaja tego zawodu. złodziejami sami
      jesteście
      • Gość: Adri z Krakowa Re: Pośrednicy na cenzurowanym IP: *.autocom.pl 26.02.07, 20:06
        Co z Ciebie za Pośrednik,dodatkowo z licencją,jeżeli wypowiadasz się w tak
        wulgarny sposób?Ja znam ten zawód,ponieważ od trzech lat pracuję w
        pośrednictwie,i dobrze rozpoznaję teń światek "wzajemnej adoracji" nieuczciwych
        posiadaczy licencji.Ludzie traktują nas jak złodzieji,krętaczy tylko dlatego,że
        większość biur działa na zasadzie "brać,brać,brać".Najwięcej do powiedzenia
        mają pośrednicy najdłużej "bawiący się" na tym rynku,którzy usiłują ustalać
        zasady i negować poczynania innych.Najbardziej śmieszą mnie szkolenia i
        zbieranie punktów dokształcających.Szkolenia wyjazdowe-to niesamowita pijacka
        zabawa,a wykłady miejscowe to bzdury typu "typy charakterów potencjalnych
        klientów".Skandal!!!Oczywiście za wszystko się płaci,bo nawet jeżeli szkolenia
        dla członków stowarzyszeń są darmowe,to przecież za członkostwo miesięcznie
        odprowadza się haracz.Co obejmuje ta opłata,jeszcze nie wiem,może organizowanie
        potańcówek,walentynek albo innej zabawy?Jaki jest cel tego,ciężko stwierdzić.
        Dostaję zbyt dużo "donosów" od znajomych mi osób,dotyczących oszukujących biur
        nieruchomości,i z przykrością stwierdzam,że są to biura najdłużej działające na
        rynku.Podsuwanie umów na zasadzie wyłączności starszym osobom nie zdającym
        sobie sprawy z konsekwencji,pobieranie opłaty za pokazanie nieruchomości
        (szczególnie łatwo nabierają studentów podczas pokazywania mieszkań na
        wynajem) ),pobieranie prowizji u notariusza przy umowie przedwstępnej czy
        końcowej (straszna żenada) itp.
        Gdy zaczynałam swoją przygodę z pośrednictwem w obrocie
        nieruchomościami,myślałam,że to właśnie to co lubię robić.Poznając coraz lepiej
        ten rynek i zasady jego działania sama się sobie dziwię,że zdecydowałam sie na
        zrobienie licencji.Nie śpieszy mi się do obłudy jaką karmi nowych
        pośredników "starszyzna" posiadająca licencję od nr 1 do np 3000.Niech najpierw
        posprawdzają siebie i swoje poczynania.Można mieć ogromną wiedzę ale nie idzie
        ona w parze z uczciwością.Na nic przemówienia dostojnych pośredników i
        zakrapiane posiadówy.
        Nie dziwi mnie fakt,że ludzie tak trakują pośredników czy agentów.Jak się
        pracowało na taką opinię,to się ją ma.
        Dlatego droga(i) "katia" kto tutaj jest debilem?Niezadowolony,oszukany klient
        czy oszukujący pośrednik?
        • Gość: agent Re: Pośrednicy na cenzurowanym IP: 222.208.183.* 27.02.07, 18:35
          droga Adrii, tak sie sklada ze mam licencje z numerem ponizej 2000..., i nikogo
          nie karmie obluda,nie pouczam ,i sam jestem dostatecznie wqwiony na debilne
          szkolenia za ktore musze placic ciezka kase w ramach "podnoszenia kwalifikacji"
          ...btw..okazalo sie to szwindlem gdyz podnoszenie kwalifikacji obowiazuje
          dopiero od tego roku , a wszystkie wczesniejsze to ordynarne naciagactwo ze
          strony organizatorow i wyciaganie nam agentom kasy z kieszeni przez zwykla
          zlodziejska sitwe bo inaczej nie moge nazwac tego co sie dzieje. Banda zlodzieji
          siedzi we wladzach i bezczelnie drenuje nasze kieszenie..a przoduja w tym ludzie
          z wawskiego wspon-u + kilku tuzow z branzy nieruchomosci, po nazwiskach nie bede
          wymienial ale ludzie z branzy a zwlaszcza z wawki wiedza o kogo chodzi
          doskonale>>>pani skorpionica nagrabila sobie rowno .....
          • Gość: Adri z Krakowa Re: Pośrednicy na cenzurowanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 15:23
            Najmocniej przepraszam za wstawkę z numeracją licencji.Przyznaję,że poniosły
            mnie emocje.Jeżeli ktokolwiek z posiadaczy wskazanego przeze mnie numeru,czuje
            się urażony,to chciałam zaznaczyć,że nie taki był mój cel.
        • Gość: xyz Biuro nieruchomości Mar Dom. IP: *.toya.net.pl 27.06.12, 19:01
          Ludzie!
          Zastanówcie się co wy wypisujecie, jak można oczerniać tak panią Marlenę. Gdyby, do zamiany przystępowali ludzie tylko z gotówką to nie byłoby żadnych nieporozumień. Ale, jak wiemy nasze społeczeństwo co raz bardziej popada w długi i zadłuża swoje mieszkania to zrozumiała rzecz, ale aby zamienić musi spłacić zadłużenie a na to są potrzebne pieniądze - a chyba nie weźmie z własnej kieszeni i nie spłaci za ludzi zadłużenia po to by kto inny mógł się zamienić! I na pewno taka zamiana nie trwa miesiąc czy trzy bo na takie zamiany (papiery itp) czeka się od pół do roku czasu! Wydaję mi się, że pani Marlena celowo nie wyrządza krzywdy i nie okrada. A jeżeli przetrzymuję pieniądze to w celu załatwienia formalności związanych z zamianą. I nie jest to fajne oczerniać daną osobę, bo łatwo się mówi o złych rzeczach a gorzej o dobrych. Ciekawe dlaczego nikt nie napiszę jak jest już po zamianie i jest już zadowolony - dziwne. Też załatwiałam zamianę w biurze mar dom co prawda zamiana mi nie wyszła ale pieniądze zostały mi zwrócone - WSZYSTKIE! I zamiana nie wyszła z winy innych dłużników a nie z winy pani Marleny!!
          • Gość: wyrolowana Re: Biuro nieruchomości Mar Dom. IP: *.play-internet.pl 21.08.13, 19:53
            pani marlena oddała pieniadze bo ktoś inny wpłacił to miała z czego oddać mi nie oddała czekam i pragne się doczekać ludzie niewinni nie mają spraw w prokuraturze oszukanych jest coraz więcej taka jest prawda wiem ze dla dobra pisze pani laurki ale prawda jest inna
    • Gość: dg Re: Pośrednicy na cenzurowanym IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 26.02.07, 19:50
      I do tego biora 3% prowizji. Jak dugo to jeszcze potrwa?
      • Gość: agent Re: Pośrednicy na cenzurowanym IP: 222.208.183.* 27.02.07, 19:41
        rzeczywiscie...3% prowizji to zenada...powinnismy brac 5% jak w innych krajach,
        moze wtedy nie jezdzilbym zdezelowanym 8 letnim lanosem a kupilbym sobie
        wreszcie lepsze autko:PPP i moze wynioslbym sie z 40 paru metrow w bloku do
        wlasnego domu>
    • Gość: Kicia Pośrednicy na cenzurowanym IP: 217.168.130.* 27.02.07, 11:56
      Skandaliczne zachowanie pseudo-pośredników:
      www.tutej.pl/cms.php?i=20399
      • Gość: agent Re: Pośrednicy na cenzurowanym IP: 222.208.183.* 27.02.07, 19:47
        Przepraszam b.Kicia ale co Ty tu za ciemnote wkrecasz ludziom????
        cytowany przez Ciebie artykul dodtyczy firmy ktora wykupila udzialy w budowanym
        budynku i oferuje je za wieksza cene...normalna praktyka . Robia to na masowa
        skale ludzie w calej Polsce . Tu akurat czyni to firma a nie osoba fizyczna. Z
        posrednictwem w obrocie nieruchomosciami ma rzeczona firma tyle wspolnego z ja z
        talibami...w Klewkach nigdy nie byłem rotflll. jedyne przewinienie firmy to
        bezprawne uzycie znakow towarowych developera ktory budynki stawia. I nic
        ponadto!!!! A mieszanie do tego posrednikow w obrocie nieruchomosciami swiadczy
        o twojej wybacz indolencji...ze uzyje takiego eufemizmu [>
    • Gość: agent Pośrednicy na cenzurowanym IP: 222.208.183.* 27.02.07, 18:24
      Dla rownowagi czekam na felieton o oszustach klientach, ktorzy przysylaja
      znajomych na podpisanie umowy z agencja a pozniej znajac adres wala w dym do
      wlasciciela, albo wypytuja o szczegoly i po zidentyfikowaniu nieruchomosci leca
      w te dyrdy w celu ominiecia agencji do wlasciciela ,badz tez ordynarnie
      odmawiaja zaplacenia prowizji po zakonczeniu tranzakcji i trzeba sie z nimi
      ciagac po sądach. takie przypadki sa nagminne ...ale jakos my agenci z tego
      powodu nie krzyczymy ze kazdy pt.klient to zlodziej oszust i kanalia...
    • Gość: ajsza Re: Pośrednicy na cenzurowanym IP: 213.184.31.* 28.02.07, 10:39
      Pani pośrednik jednej z warszawskich agencji, na moją prośbę o wystawienie
      faktury za wykonaną usługę odpowiedziała, że nie może mi jej wystawić bo
      wówczas będzie musiała zapłacić podatek VAT. Do usługi standardowo doliczany
      jest VAT. Poza tym usługa była wykonana fatalnie, z takim barakiem
      profesjonalizmu jeszcze nigdy się nie spotkałam. Agentce zależało tylko i
      wyłącznie na skasowaniu prowizji - szczegóły transakcji nie interesowały ją
      kompletnie.
      • Gość: agent Re: Pośrednicy na cenzurowanym IP: 82.114.68.* 01.03.07, 13:04
        Cuz moge powiedziec? wypada mi tylko ubolewac ze trafila pani na tak
        niekompetentna osobe. Ale prosze naprawde o niegeneralizowanie ,jak w kazdej
        branzy sa ludzie Ok i zwykli nieucy i oszusci. Nie mozna mowic ze wszyscy
        lekarze,policjanci,urzednicy itd..sa łapowkarzami a politycy to skorumpowani do
        cna wyrachowani sqwiele.., niestety zawsze jest tak ze jeden czy kilku kolesi
        psuje obraz calej grupie zawodowej.
        Pozdrawiam i zycze w przyszlosci braku kontaktu z takimi niedoukami jak opisany
        przez Pania przypadek.
      • jablonka11 Re: Pośrednicy na cenzurowanym 09.03.07, 20:27
        Chciałam opisać moją przygodę z jednym z warszawskich agentów. Zaznaczam, że
        tylko z jednym, ponieważ inni mimo swoich wielu wad,nie są wstanie przebić
        jednej agencji E-STUDIO REAL ESTATE AGENCY.

Zacznę może od początku. Sprzedają mieszkanie i z uwagi na fakt, iż wiem jakie
        praktyki stosowane są przez posredników, założyłam, że będę sprzedawać
        mieszkanie bezpośrednio. Umieściłam więc ogłoszenie na stronach portalu trader
        i gratka z uwagą, że sprzedam mieszkanie bezpośrednio, agentom dziękuję,jak
        również zaznaczyłam, aby nie rozsyłać mojej oferty do agencji. Rozdzwoniły się
        telefony od pośredników. Każdemu udzielałam negatywnej odpowiedzi na pytanie o
        współpracy. Część nawet do mnie nie dzwoniła, tylko bez mojej wiedzy i zgody
        umieściła ofertę sprzedaży mieszkania z moimi zdjęciami, podnosząc cenę o swoją
        wysoką prowizję. Gdy zobaczyłam te oferty w portalu, napisałam e-maile z prośbą
        o usunięcie tych ofert.
        W odpowiedzi właścicielka biura E-Studio Real Estate Agency najpierw zadzwoniła
        do mnie z pretensjami,napisała dwa e-maile upierając się, że skoro odbyła ze
        mną trzy rozmowy telefoniczne, to upoważnia ją to do oferowania mojego
        mieszkania klientom i rozpowszechniania moich zdjęć. A umowy o pośrednictwo nie
        musi ze mną podpisywać, ponieważ pobiera prowizję tylko od kupujących.

I tu zdarzył się dziwny zbieg okoliczności. Pół godziny od rozmowy
        telefonicznej pojawiło się w traderze i gratce przerobione moje ogłoszenie z
        ceną sprzedaży mieszkania o 100 tys. niższą!!!!!!!!!!! zaraz nad moim
        prawdziwym ogłoszeniem. Ktoś podał mój prawdziwy numer telefonu. Rozdzwoniły
        się telefony od potencjalnych kupców i od agencji - dosłownie co 2 minuty.
        Musiłam więc wyłączyć telefon. Oczywiście z uwagi na powyższe moje prawdziwe
        ogłoszenie zostało całkowicie zignorowane.
        Zadzwoniłam do właścicielki ww. biura, iż czekam na potwierdzenie z obu
        serwisów, iż to ona "zrobiła mi taki żarcik" i że zamierzam skierować sprawę do
        Warszawskiego Stowarzyszenia Pośredników Nieruchomości oraz Rzecznika Ochrony
        Praw Konsumenta.

A oto parę odpowiedzi tej Pani
        "Dzięki Pani ofercie, która tak naprawdę posłużyła mi na tzw. "wabika"
        pozyskałam wielu poważnych inwestorów (niestety nie zainteresowanych
        sprzedażą bezpośrednią) i w przeciągu ok. 3-ch miesięcy (dokładnie tyle
        czasu minęło od naszej pierwszej rozmowy telefonicznej podczas której
        niechętnie wyraziła Pani zgodę na współpracę i zamieszczenie swojej oferty
        na naszych stronach www) doprowadziłam do finalizacji 5 transacji w Ursusie
        na osiedlu Skorosze z udziałem mieszkań o zbliżonych parametrach do Pani
        mieszkania. Mam nadzieję, że nie będzie Pani miała mi tego za złe, ale to
        chyba oczywiste, że pośrednik mając bardzo konkretnego klienta ZAWSZE (!!)
        zaprosi go na prezentację takiego mieszkania, gdzie wszystko wskazuje na to,
        iż właścicielowi bardzo, bardzo zależy oczywiście na sprzedaży nieruchomości
        niż na zwykłej reklamie (Pani oferta bije rekordy ogladalności i tylko,
        niestety - co absolutnie nie ma nic wspólnego ze sprzedażą....)"
        "Właściciel nieruchomości posiadający wiedzę na temat rynku nieruchomości
        NIGDY nie będzie pośrednikiem i niestety ZAWSZE papugując czynności
        wykonywane przez pośrednika zrobi z siebie e-KRETYNA na sklalę globalną"
        "Zdesperowanym klientom zawsze zalecam zupełnie GRATIS (czytaj 0% prowizji)
        wizytę u dobrego ortopedy z sugestią, żeby zaczęli leczyć się na nogi,
        ponieważ na głowę w ich przypadku jest już zdecydowanie za późno..
        Zdecydowanie więcej dystansu do samej kwestii sprzedaży też by się przydało,
        może wówczas obiektywnie rozejrzeliby się dookoła i sami doszli do wniosku,
        że te ich wypieszczone gniazdko tak naprawdę nie dorównuje standardem dużo
        tańszym mieszkaniom w bardziej prestiżowych lokalizacjach Warszawy. A Ursus,
        no cóż, jeszcze bardzo długo będzie się wszystkim kojarzył z CIĄGNIKAMI niż
        z komfortem, niestety..."

I to by było na tyle jeśli chodzi o szacunek i kulturę do klienta. Tak wygląda
        etyka zawodowa.

PS. Mam nadzieję że sprzedam mimo wszystko moje mieszkanie. A klientom tej pani
        już współczuję. Współczuję też jej kolegom z branży, bo niestety takie praktyki
        żle przyczyniają się do postrzegania pośredników wogóle

• Gość: raffus Wytocz tej paniusi proces cywilny o straty IP: *.65.rev.vline.pl 09.04.07, 17:36
          materialne i moralne. Myślę, że mogłabyś wyciągnąć od niej pieniądze. W końcu
          nie sprzedałaś mieszkania przez nią, wyłączyłaś telefon itp. itd.
        • ertyuw Re: Pośrednicy na cenzurowanym 14.12.11, 23:37
          dziewczynko, masz maile, esemesy i rozmowy zapisane są u operatora przez dwa lata... jak by było to w moim przypadku to już bym miał na końcie co najmnie 50.000 zł (pięćdziesiąt). albo po sprawie sądowej co najmniej 200.000 tysi... dziwie się frajerom co z tego nie skorzystają.
    • Gość: kaska Re: Pośrednicy na cenzurowanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 13:20
      Zapraszam do Szczecina!Tutaj dopiero sie dzieje...Sprzedający są męczeni w
      sposob niewyobrazalny.Kogos kto podpisze umowe na wyłacznosc a sprzedaje
      atrakcyjną nieruchomosc-dręczy sie np.przez rok/na tyle opiewa umowa
      zazwyczaj/.Korowody ludzi,telefony itp.Po tym okresie następuje rozwiązanie
      umowy,a telefony i inne ciekawe wydarzenia trwają nadal...Wypada tylko czekac
      udręczonemu wlascicielowi na ofertę osoby ,ktora upatrzyla sobie znacznie
      wczesniej daną nieruchomosc...I to by było na tyle.
      • Gość: nyc A Gdzie MLS ja sie pytam?????????????? IP: *.209.51.234.conversent.net 09.04.07, 16:27
        • Gość: andrzej Re: A Gdzie MLS ja sie pytam?????????????? IP: 91.187.225.* 18.01.10, 11:03
          W Stanach i w innych krajach to podstawa sprzedazy nieruchomości
          Tekst linka
    • Gość: tusia Uwaga na biuro PRO Gronowscy w Mikolowie IP: 217.149.44.* 25.04.07, 09:56
      Bylam zmuszona do kupna mieszkania przez ta agencje. Cos okropnego!!!!!! W
      umowie, ktora podsuwa pani Aleksandra w trakcie ogladania mieszkania (umowa
      kupna i wskazanie na jednym druczku) nie ma zawartych zadnych obowiazkow
      posrednika. Umowy przez nia sporzadzane sa niechlujne, a kazda uwaga na ten
      temat kwitowana jest 10 minutowym lamentem. Pani Aleksandra nie chce
      przyjezdzac, aby pokazac mieszkanie. Robi mnostwo problemow z dostarczeniem
      wszelkich dokumentow. Nie zgadza sie na okazanie mieszkania rzeczoznawcy banku,
      w ktorym bierzemy kredyt. Krzyczy na kupujacych!!!! Unikajcie jesli nie chcecie
      tracic nerwow, czasu i pieniedzy!!!!!
    • Gość: gość UWAGA na firmę MDS-mieszkania do sprzedania - wars IP: *.acn.waw.pl 27.07.08, 14:49
      ostrzegam, bylam zmuszona do skorzystania z usług firmy mieszkania do
      sprzedania w Warszawie. Boze to było cos strasznego!! nie dosc ze wzieli 13
      tys za nic, to jeszcze pan, ktory jest tam posrednikiem próbował wcisnąc mi ze
      ma uprawnienia notariusza ?!. niestety rynek i polskie prawo wyglada tak, ze
      jesli juz podpiszesz umowe na ogladanie mieszkania, to w zasadzie jestes
      bezbronny. musialem poddac sie brakowi profesjonalizmu ze strony tej firmy.
      zostalem postawiony w niezrecznej sytuacji, gdyz firma ta poklocila sie ze
      sprzedajacymi, posrednik stroil fochy, specjalnie utrudnial final transakcji,
      robil złośliwosci. duzo by mowic. byly to 3 mies. koszmaru, wiec ostrzegam
      przed firma mds
    • Gość: Kolo Re: UWAGA na b. Mardom w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 17:04
      O ktory mar-dom chodzi i z jakiej ulicy ??
      • Gość: Oszukany Re: UWAGA na b. Mardom w Łodzi IP: 94.254.141.* 16.02.09, 22:43
        Jeśli to ten co i mnie naciągnął na wpłatę zaliczki na niby
        mieszkanie to ostatnio mieścił się na ul Sienkiewicza (obok Domu
        Technika) dawniej byli w budynku po ZENICIE także Sienkiewicza.
        GORĄCO NIE POLECAM.!!!
        Pomimo że po pół roku zaliczkę oddali co do grosza.
        • Gość: kOLO Re: UWAGA na b. Mardom w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 16:15
          CZY POMIMO SPISANIA UMOWY MIAŁEŚ PROBLEM Z ODZYSKANIEM WPŁACONEJ
          ZALICZKI ?
    • Gość: . Re: Pośrednicy na cenzurowanym IP: 217.153.40.* 11.02.09, 20:19
      j a n a s, z a r s k i, 3 b p r a x i s
      Uważajcie na tych asów diweloperki.
      Wpłaciłem wszystkie raty określone w umowie a te asy zastosowały szantaż -
      albo podpisujesz nowa umowę albo wmówimy ci ze to z twojej winy nie możemy
      budować, a ja tym szujom ze dopłacę ale umowę już mam podpisana i nowej nie
      potrzebuje.
      Umowę zerwali (kilka lat temu), mieszkanie sprzedali innej osobie a pieniędzy
      nie oddali.
      Tzw. polski sąd przez ten czas nic nie zrobił w sprawie mojego pozwu (janas to
      brat milicjanta)

j a n a s, z a r s k i, z e r a n s k i, o p e n h a m m e r z zona

sbm augu_stowka -> augu_stowka sp zoo -> 3 b p r a x i s
    • Gość: Gość Re: UWAGA na b. Mardom w Łodzi IP: *.toya.net.pl 20.02.09, 14:17
      Odpowiadając na zarzuty przedstawione w tej wypowiedzi należy
      pamiętać że Biuro ponosi wszelką odpowiedzialnoćć za wpłacone
      pieniądze do biura tytułem dopłat do zamiany wybranego lokalu. W
      przypadku niezrealizowania tranzakcji z przyczyn od Biura
      niezależnych czyli: wycofanie kontrahenta, zmiana przepisów z
      ramienia Urzędu Miasta od pażdziernika 2008roku (co jest do
      sprawdzenia i udowodnienia), powoduje że Biuro musi zwrócić i zwraca
      w całości z odsetkami, w ustalonym terminie, całą kwotę. W przypadku
      zamian nigdy nie ma pewności, że tranzakcja zakończy się pomyślnie,
      a w dodatku trwają one coraz dłużej. Biuro napewno ze swojej strony
      dąży do zrealizowania zleconej tranzakcji celem zarobienia
      pieniędzy, jednak to coraz więcej ludzi w zamianach oszukuje,
      pobiera z biura zadatki rezygnuje i nie chce oddać pieniędzy lub się
      ukrywa, lecz kontrahenta to nie interesuje i odbiera wszystkie
      pieniądze z Biura. Zadajmy sobie zatem pytanie, kto w dzisiejszych
      czasach bardziej oszukuje, KLIENT czy BIURO!!!
    • Gość: beata UWAGA Biuro Mar Dom w łódzi IP: *.toya.net.pl 21.02.09, 23:44
      mam pytanie czy kogos naciągneli na mieszkanie za odstępne w
      kamienicy na ul. Piłsudskiego 111
    • Gość: beata re re biuro mar dom łódz IP: *.toya.net.pl 21.02.09, 23:47
      mam pytanie czy kogos naciągneli na mieszkanie za odstępne w
      kamienicy ul.Piłsudskiego 111
      • Gość: Emilia Re: re re biuro mar dom łódz IP: 195.69.80.* 31.01.13, 13:45
        Mnie tez oszukano !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        PROSZĘ O KONTAKT
        emila42-63@o2.pl
        • Gość: klient? Re: re re biuro mar dom łódz IP: *.ericpol.com 19.03.13, 09:20
          Pani Emilko, prosze o odpowiedz, napisalam doPani maila, mam wplacic zaliczke na mieszkanie na Retkinii, prosze o porade...
    • Gość: Oszukany Re: UWAGA na b. Mardom w Łodzi IP: 94.254.153.* 23.02.09, 22:37
      Nie zwracając uwagi na odpowiedź Gościa Gościa, proponuję jak
      najszybciej rozstać się z tym biurem, zanim straci płynność
      finansową. {W DOBIE KRRRYZYSU]. Bardzo może pomóc w tym bezpłatnie
      Urząd Ochrony Konsumenta. Myślę że dostałaś jakieś dowody wpłaty
      swoich naciągniętych zaliczek. Pozdrawiam i życze sukcesów.
      • Gość: lodziak Re: UWAGA na b. Mardom w Łodzi IP: *.xdsl.centertel.pl 29.06.10, 11:17
        I jak skończyła się ta sprawa odzyskaliście pieniądze???
      • Gość: Zadowolona Re: UWAGA na b. Mardom w Łodzi IP: *.astral.lodz.pl 27.03.11, 10:48
        Mardom tez mnie zwodził i wybrałam inne biuro-Lichman. Sprawnie wszystko idzie. Super kontakt - taka współpraca to czysta przyjemnosć. Szybko zamieniłam mieszkanie i jestem bardzo zadowolona :)
    • Gość: bydgostantis idiot Re: Pośrednicy na cenzurowanym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 10:39
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=75408796
      opis kłopotów i bezczelności właścicielki jednej z bydgoskich agencji

z moich doświadczeń:
      - umówić sie ze mna na ogladanie domu i iść pod inny adres (inną
      posesję na tej ulicy) bo nawet nie wie głupia krowa posredniczka pod
      jakim adresem chce pokazac dom!!!!
      - żuć cały czas gume, jak krowa na pastwisku;
      - pokazując dom gadac jakieś niestworzone rzeczy o nim, zupełnie nie
      pasujące do stanu faktycznego, coś na zasadzie recytacji wyuczonego
      wierszyka z marketingowymi frazesami...okazało sie, ze mimo, iz
      wlazła do domu i widziała o czym mówi, to mówiła o innym domu!!!
      szczyt kretyństwa!!!!
      - za swoją krowią usługę podsuwac mi do podsunięcia umowe, w myśl
      której zapłacę krowie 4% (od 400 000, czyli 16 000!!!) jeśli
      zdecyduję się na zakup tego domu.
      Zabawne prawda? tez sie jej w twarz rozesmiałam.

• Gość: właściciel biura Re: Pośrednicy na cenzurowanym IP: *.toya.net.pl 07.04.09, 16:38
      Dla informacji Pana Tomka. Daje Panu tydzień czasu na usunięcie informacji na
      temat mojego biura, które nie są odzwierciedleniem Pana słów. Przypominam
      iż,jest ochrona danych i nie man obowiązku bez zgody kontrahenta informować o
      zaległościach dotyczących wybranego kolalu. W przypadku jęśli nie usunie Pan
      nieprawdziwych informacji oraz swoich zaleceń, oddaje sprawę do Sądu Grodzkiego
      o zniesławienie, oraz zajmę się osobiście lokalem, który jest pustostanem przy
      ulicy Rybnej i powiadomieniem o tym fakcie odpowiednich władz lokalowych. Proszę
      się zastanowić co ma Pan do stracenia.
      Z poważaniem.
      Właściciel biura.
      Przypominam, tydzień.
    • Gość: ja nie możemy wrzucać wszystkich do jednego worka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 15:53
      W każdym zawodzie znajdują się oszuści
    • Gość: lodziak UWAGA na b. Mardom w Łodzi IP: *.xdsl.centertel.pl 29.06.10, 11:15
      I jak skończyły się te sprawa odzyskaliscie pieniądze???
    • Gość: gosc 2 mar dom to lipa1 IP: 109.243.10.* 31.07.10, 21:39
      to prawda! tez czekalam na mieszkanko na ktore wplacilam duzo kasy.
      no, ale jak dlugo biuro zwlekalo z transakcja to sie
      zainteresowalam, poszlam na dane mieszkanko i wlascicielka mnie
      nakrzyczala ze to ich i oni kupili je i ze mnie biuro oszukalo. a
      drugie nieuczciwe biuro przez ktore stracilam .... tysiecy to CENTER
      DOM! UWAZAJCIE!
    • Gość: obserwator Klienci Agencji to złodzieje. IP: 91.187.225.* 03.11.10, 12:30
      naciagacze, ogladacze, nie przychodzą na spotkania, i nie płacą pośrednikowi za wyszukiwanie ofert, telefony, spotkania, i ciężką pracę.
      • Gość: Piotr Re: Klienci Agencji to złodzieje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 11:09
        Pośrednicy chcieli by dostawać kasę za nic ! Nieroby i oszuści nie maja nic do zaoferowania a chcieli by aby klient płacił za ich indolencję i nieprofesjonalizm,.... a won do łopaty pseudo właściciele biur
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka