Dodaj do ulubionych

Ranking kredytów mieszkaniowych - maj 2007

30.05.07, 15:44
ceny mieszkań w Warszawie, dla ciekawskich :P ceny.citydom24.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Millenium - odradzam IP: 62.29.248.* 05.06.07, 09:05
      Millenium - odradzam, wyjątkowo niesolidni, opieszali - 3 m-ce trwało
      rozpatrywanie mojego wniosku
      • Gość: piotr s. Millenium - odradzam !! IP: *.chello.pl 05.06.07, 21:32
        rozpatrywanie mojego kredytu trwalo prawie trzy miesiace, rotacja wsrod pracownikow tego banku jest tak duza, ze wiecznie slyszalem, ze ja nie wiem, ze to nie moj wniosek, ze pewnie dokumenty gdzies zaginely i trzeba jeszcze`raz... jak wszedlem z awantura do boksu "kierowniczki" oddzialu to nawet odechcialo mi sie dyskutowac jak zobaczylem uginalaje sie w pol biurko pod ciezarem papierow. niby byla mila i rzeczowa, ale dalo sie zrozumiec, ze sa tak zawaleni i zniecheceni (wniosek przyjal ktos juz niepracujacy, wiec nikt nie dostanie premii), ze lepiej bym sie uzbroil w cierpliowsc. w koncu kredyt dostalem, ale obsluga posprzedazowa jest rownie fatalna (chyba, ze zapytam o karte kredytowa to wtedy zaswiecaja im sie oczka)... nie wiem, jak jest w innych bankach, ale gorzej byc nie moze (mam nadzieje)
      • Gość: gm Re: Millenium - odradzam !!!!! IP: *.tktelekom.pl 05.06.07, 22:36
        Też odradzam
        Okazuje się że nie jestem jedynym. Ja też czekałem ponad trzy miesiące mimo że
        moja zdolnośc kredytowa jest idealna. TOTALNA AMATORSZCZYZNA. Zamiast wydawać
        miliony na reklamę lepiej wydać parę tysięcy na poprawę obsługi
        • kerrmit20 Re: Millenium - odradzam !!!!! tfu, tfu.. 06.06.07, 12:25
          ten sam motyw, pracownik spieprzył, zwolnił się i poszedł na urlop. przez nich
          straciłem 6 tys z premii książeczki mieszkaniowej - długa historia a potem
          zgubili wniosek o założenie księgi wieczystej przez co nie uruchomili mi kredytu
          na czas co oznajmili mi po 5 dniach MAILEM - zdumiewające że wszystko robią na
          maile i nie doprosisz się telefonu. ogólnie syf na 45 lat albo refinansowanie
    • Gość: ktoś dlaczego - się pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 13:42
      Dlaczego drugi i trzeci akapit mają identyczną treść?
    • Gość: marcin Re: Ranking kredytów mieszkaniowych - maj 2007 IP: 217.11.148.* 05.06.07, 14:32
      HAHAHAA, co za bzdury, kazdy kto zna troche rynek warszawski wie ze ta mapka to
      bzdety! A do tego myli dzielnice, dawno sie tak nie usmialem
    • Gość: jamnik36 Ranking kredytów mieszkaniowych - maj 2007 IP: *.icpnet.pl 05.06.07, 15:47
      Bzdury, bzdury, bzdury. Nie wiem kto sporządza te rankingi ale albo jest
      kompletnym dyletantem, albo sponsorują ten ranking określone Banki. Otóż
      zwiedziłem dzisiaj kilka banków aby sprawdzić swoja potencjalną zdolność
      kredytową, interesował mnie kredyt 270.000 w CHF, mam dochód 4.500 zł brutto,
      gospodarstwo domowe składa się z dwóch osób i nie posiadam żadnych innych
      kredytów. Zdolność kredytowa wyszła mi tylko w trzech bankach i co ciekawe nie
      wyszła w PKO BP (3 miejsce jeżeli chodzi o wysokość potencjalnego kredytu w
      rankingu), nie wyszła w Lukasie i Polbanku (miejsca 5 i 6), a wyszła w Millenium
      (miejsce 7). Tak więc na jakich zasadach tworzony jest ten ranking?
    • Gość: Czarosław Re: Ranking kredytów mieszkaniowych - maj 2007 IP: *.toya.net.pl 05.06.07, 20:04
      Incest-bank to chyba jakiś nowy bank rodzinny ? ;)
    • Gość: Keniek Ranking kredytów mieszkaniowych - maj 2007 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.06.07, 08:37
      Miałem wziąć kredyt w Millenium i patrząc na Wasze komentarze ciesze się, że
      tego nie zrobiłem. Wziąłem preferencyjny kredyt w PKO BP z dopłatami z BGK. Od
      złożenia wniosku to podpisania umowy kredytowej minęło 13 dni!! Miła obsługa,
      Pani z banku czesto dzwoniła, doradzała, sugerowała najlepsze rozwiązania.
      Pozdrawiam ekipę z PKO BP z Bielawy!!
      • Gość: jo.zue Re: Ranking kredytów mieszkaniowych - maj 2007 IP: 195.160.253.* 06.06.07, 17:09
        mBank :), od dostarczenia wszystkich dokumentów do decyzji kredytowej banku,
        14dni, miła i fachowa obsługa.
        • Gość: wdfg Re: Ranking kredytów mieszkaniowych - maj 2007 IP: *.186.5.098.vip-net.pl 06.06.07, 20:49
          PKO BP super,krótko bez ceregieli Lublin
          • www.informatorkredytowy.pl Re: Ranking kredytów mieszkaniowych - maj 2007 22.07.07, 19:17
            No i w ofercie szybką wstępną decyzję kredytową deklarują - do 24h - naprawdę
            szybko.
    • Gość: Jacek Fortis Bank - Odradzam !!! IP: *.cable.ubr02.dals.blueyonder.co.uk 06.06.07, 21:19
      Wzialem kredyt u nich na 440 tys zl we frankach zachecony dosc korzystnymi
      warunkami. Jednak nie dajcie sie zwiesc. Obsluga klienta ponizej krytyki -
      ogromna niekompetencja pracownikow w centrali(panie w oddziale banku dosc
      rzeczowe).Rozpatrywanie wniosku,przygotowanie umowy i wyplata kredytu trwaly 5
      tygodni(wobec zapewnien banku o 3 tygodniach).Wymagaja mase dokumentow -
      odemnie domagali sie potwierdzenia zaswiadczen ktore mieli juz dostarczone.
      Kulminacją wszystkich niekompetencji bylo złe przeliczenie kredytu - w wyniku
      czego dostalem mniejsza ilosc frankow szwajcarskich.Zlozylem reklamacje -
      poinformowano mnie ze wniosek rozpatrywal nowo zatrudniony pracownik...
      OMIJAJCIE!!!
      • dejwid32 Re: Fortis Bank - Odradzam !!! 09.11.07, 14:57
        Zamierzam zaciągnąć kredyt w Fortis Banku, ktoś jeszcze mógłby coś o nim
        powiedzieć???
    • Gość: jasio Ranking kredytów mieszkaniowych - maj 2007 IP: *.cable.mindspring.com 07.06.07, 03:16
      Czasem banki oferują niewiarygodne kredyty, co w Ameryce nazywa się "predatory
      lending" - po kilku latach kredytobiorcy nie są w stanie spłacić kredytu (jak
      faktycznie bank oczekiwał)
    • Gość: na_kredycie Polecam BGŻ IP: *.toya.net.pl 07.06.07, 08:59
      Nie dość, że tanio i miło, to jeszcze ostatnio napisałem prośbę, żeby mi
      obniżyli marżę i co? I mam 0,5% mniej. Cool.
    • Gość: bambi7 Ranking kredytów mieszkaniowych - maj 2007 IP: *.csk.pl 07.06.07, 11:11
      "Czteroosobowa rodzina o dochodach 3500 zł netto chce kupić mieszkanie" - to
      pewnie przy założeniu, że co najmniej 3 osoby pracują. 3500 netto to grubo
      ponad 5000zł brutto (coś koło 5500zł).
    • Gość: Kredyt_maly Re: Ranking kredytów mieszkaniowych - maj 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 12:09
      A ja wzialem kredyt przez neta: pieniadz.com.pl
    • Gość: tomasz Deutche Bank uwaga IP: *.aster.pl 07.06.07, 15:44
      czy też macie tak złe doswoadczenia z DB? niekompetencja, i nierzetlnosc
      pracownikow niebywała. DB stosuje rozne kruczki i haki, ktore wychodza 'w
      praniu' efekt - zawsze w umowuie najdzie sie jakis drobny podpunkt, dzieki
      ktoremu placisz wiecej. Krotko mowiac nie polecam.
      • Gość: Tomi Re: Deutche Bank uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 15:56
        wlasnie sie zastanawiam nad wzieciem kredytu w tym banku. maja dobra oferte - o
        co chodzi z tymi ..kruczkami, hakami..?
    • Gość: tomi_78 mapa cen - Warszawa IP: *.chello.pl 08.06.07, 00:10
      Niezła ściema z tą mapą cen:-)

Spójrzcie na tereny SGGW wygląda, że metr2 kosztuje tam powyżej 9000 tylko
      problem polega na tym, że chyba nic tam nie sprzedano ostatnio bo tereny należą
      do uczelnii. Ale robi się pola w kolorze pomarańczowym i czerwonym, żeby
      frajerzy myśleli że nieruchomości kosztują niewiadomo jakie krocie. Tak samo
      nie słyszałem o tranzakcjach powyżej 15.000 za m2 na Kabatach. Spokojnie można
      przebierać w ofertach i to za 9.000, 10.000 zł.
    • Gość: zysiu Ranking kredytów mieszkaniowych - maj 2007 IP: *.chello.pl 12.06.07, 21:31
      w BGŻ dezycja dosłownie w tydzień a podpisanie zaraz na drugi dzień. Dla
      porównania w KREDYT BANK zadzwonili do mnie po miesiącu, że mam donieść jeszcze
      jakieś dokumenty
    • inna-bajka Santander Consumer - polecam 20.06.07, 11:01
      Miałam szczęście trafić na bardzo miłą i profesjonalną obsługę.
      Decyzja była w kilka dni, a cały kredyt udało się załatwić w niecałe 3 tygodnie.
      Raty też mnie nie przeraziły porównując z innymi bankami.
      Jedyne co mnie śmieszy, biorąc pod uwagę ile bank zarabia na kredycie wysokości
      131 000 zł, to informacja na każdym liście poleconym do mnie, że kosztem listu
      jest obciążony kredytobiorca, całe 3,50 zł ;-)
      Fajnym udogodnieniem była 0 wpłata własna, więc 10% które były wymagane w
      innych bankach, mogłam sobie przeznaczyć na niemałe opłaty sądowe i notarialne
      oraz remont.
    • wirtshaftler GE Money Bank i Bank Millenium nadal w czołówce. 13.07.07, 11:19
      Ale widzę, że Deutsche Bank też zaczął walczyć ostro o klienta. Wszytsko z korzyścią dla nas.

---
      www.InformatorKredytowy.pl/ - zestawienie najciekawszych ofert kredytowych banków. Wybierz najlepszą oferte dla siebie i skontaktuj się z wybranym bankiem bez wychodzenia z domu !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka