Dodaj do ulubionych

Tychy - murapol - 4 pory roku

• Gość: zabawa Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 16.01.11, 00:43
      co jest zabawnego w ryczeniu przez okna i balkony KU.....A!!!!! ?? wołacie kogoś krewnego czy jak
      • Gość: a Hałaśliwy stwór IP: *.static.kompus.3s.pl 16.01.11, 20:26
        Osobiście pofatygowałam się zgłosić do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami fakt, że prawie całymi dniami pies sąsiadów przebywa pod blokiem i szczeka, ponieważ właściciele znęcają się nad nim nie chcąc wpuścić go do domu. Obiecali zająć się tą sprawą.
        • Gość: nowy Re: Hałaśliwy stwór IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.11, 21:37
          Gdzie ten pies ktora klatka i nr domu???
          Trza wytłumaczyc spokojnie ze to osiedle nie dom jednorodzinny na działce 1500 m2.
          Moze jeszcze budę postawią i gęsi będą biegac?
          rewelacja
          • Gość: . Re: Hałaśliwy stwór IP: *.static.kompus.3s.pl 16.01.11, 22:22
            Klatka 143c parter
    • Gość: pies Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 17.01.11, 08:14
      Ja tam bym go ubił z wiatrówki z dobrym śrutem, wtedy by może zamilkł.
      • Gość: nowy Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 16:52
        Dzis Ty ubijasz jego jutro ktos Ciebie . dobry to pomysł??
        Moze powinienes znow do slumsów :)
        dyplomacja przede wszystkim
        • Gość: koleś Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 17.01.11, 18:31
          Koleś a ty co tak kolego kozaczysz na forum? Podobno nowy a już innych atakujesz. Co to za nawyki. Mnie irytuje szczekanie psa 6 godzin dziennie bez przerwy i sobie tego nie życzę. Uważasz, że właściciel psa ma do tego prawo, żeby innym utrudniać życie? Myślisz, że cisza nocna wszystko załatwi i jest ok? Mylisz się.
          • tichauer Re: Tychy - murapol - 4 pory roku 17.01.11, 20:34
            Pies nie jest winny, zwykle wina jest po stronie właścicieli.
            Ja go nie słyszę, ale można warto z sąsiadami porozmawiać?
            Można też zgłosić do Lokum, o tego typu problemach, jak również np. niezamykaniu drzwi, imprezach i wydzieraniu się w środku nocy czy petach na korytarzu powinniśmy porozmawiać na najbliższym zebraniu wspólnoty.
            • Gość: pies Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 17.01.11, 21:06
              Jak to nie słychać? Zleży kto gdzie mieszka. Okolice klatki 143C to ciągłe szczekanie po wiele godzin psa z którym nikt nie chce iść na spacer tylko puszcza samopas a pies nie potrafi wejść do domu i szczeka bez przerwy. Do tego jest mały i wchodzi do sąsiadów na podwórka i tam się załatwia ale to już nie moja sprawa, bo nie mam trawnika.
          • Gość: nowy Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 17.01.11, 21:19
            Ej to go zakatrup. jak takis mocny.
            Narazie 1:0 dla psa heheh bo on szczeka ty piszesz na gownianym forum :)
            dyplomacja raz jeszcze kolego ----stary wyjadaczu forum---
            no chyba ze chcesz przez kilka kolejnych lat kłócic sie z sasiadem??? to kill im

ja swoje problemy sasiedzkie a takie zawsze są staram sie rozwiązywac spokojnie i narazie działa.
            polecam to rozwiązanie bedziesz zdrowszy.
            • Gość: pies Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 18.01.11, 09:42
              Ja mam problem do psa a nie Ciebie a nie jesteś jego właścicielem. Za to najbardziej bronisz tego szczura. Czyżby miłośnik psiej muzyki? Do ludzi na tym osiedlu żadna dyplomacja nie dociera. Zbiór ludzi, którzy myślą, że mają dom i 5 ha i wszystko wokół w d.... Ciekawe skąd to się im wzięło...
              • Gość: pies2 Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 18.01.11, 09:43
                A skoro pies biega po terenie publicznym, bo nawet nie w ogródku to przecież ja mogę postawić karmnik deratyzacyjny z jego odpowiednim oznaczeniem. A pies czytać nie potrafi.
              • Gość: nowy Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 18.01.11, 11:07
                Kiedys byłem miłosniekiem kociej muzyki tak ja nazywano - mocna uderzenie.
                Psiej nigdy :)
                Nikogo nie bronię tylko gdyby taka sytuacja miała miejsce w mojej klatcce od razu idę do własciciela i zgłaszam problem.
                Spokoj moj to podstawa nie widzę innej opcji , dlatego dziwię się Tobie ze nie interweniujesz.
                W bloku 145 jest kilka psów na parterze i nie ma z tym problemu.
    • Gość: GEODETA Jak się liczy powierzchnię użytkową mieszkań. IP: *.181.39.12.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.01.11, 22:13
      Dla zainteresowanych:
      as-bau.wroclaw.pl/forum/viewtopic.php?f=8&t=104
      wątek w zakresie właściwej metody liczenia powierzchni użytkowej lokali.

Murapol nie robi tego w każdym razie zgodnie z obowiązującymi przepisami.
      Sprawdźcie sami, o ile faktycznie powierzchnia lokalu jest mniejsza od tej, jaką podaje deweloper.
    • Gość: ? Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 19.01.11, 12:00
      Może jaśniej? To jaka jest różnica?
    • tichauer Re: Tychy - murapol - 4 pory roku 22.01.11, 21:16
      Znalazłem niedawno w sieci opis jak Murapol buduje budynki w podwyższonym standardzie we Wrocławiu na ul. Olbrachtowskiej:
      wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/745902,wroclaw-na-piotrkowskiej-mieszkaja-na-placu-budowy-zdjecia,id,t.html
      • Gość: życzliwy katolik Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 23.01.11, 20:35
        Ale się podniecacie!! Porażka!! Lepiej zobacznie na nasze osiedle, nadal wiele niedoróbek, pękające tynki, przeciekające hale garżowe, za oknami dźwigi, w jednym z bloków poprawiana elewacja - balkony itd.- prawie jak plac budowy. Zarządzcy nie umieją wyegzekwować prostych tematów, chodźby placu zabaw, ławeczek itd. Wizualizacje wygladają zajebiście, ale rzeczywistość wyglada jaby ekipa złomiarzy przetoczyła się przez osiedle!!! Normalnie szkoda słów.
        • Gość: qqq klatka 143B IP: *.static.kompus.3s.pl 25.01.11, 17:14
          witam, czy nie przeszkadza Wam palenie papierosów przez pewnego jegomościa w tej klatce??Dym jest automatycznie w mieszkaniach sąsiednich. To nie jest przecież palarnia!!
          • Gość: ratatuj Re: klatka 143B - palenie na korytarzu IP: *.159.18.162.static.crowley.pl 25.01.11, 17:40
            No to trzeba iść i powiedzieć. A tak na marginesie - to na parterze?
          • Gość: dym Re: klatka 143B IP: *.static.kompus.3s.pl 25.01.11, 19:27
            nasraj mu pod drzwi. on robi palarnię z klatki, Ty zrób klozet. Chamów zwalczaj chamstwem
            • Gość: nowy Re: klatka 143B IP: *.static.kompus.3s.pl 25.01.11, 20:40
              Wyrosły nam piękne 2 lustra-znaki.
              Co mniej urodziwe panie mogą przed wyjazdem z najlepszego osiedla jeszcze sie przeglądnąc i poprawic - przynajmniej sprobowac :) bez obrazy.
              Ale co bedzie z miejscami do parkowania?
              w tej chwili brakuje juz miejsc po lewej stronie i mieszkancy parkują po prawej stronie.
              Jakies wyjscie z tej sytuacjii?
              • Gość: gość Re: klatka 143B IP: *.static.kompus.3s.pl 25.01.11, 21:23
                nie wiesz do czego służą takie lustra? Już spieszę z pomocą: są po to, żeby z garażu łatwiej się wyjeżdżało. A Ciebie i tych, którzy parkowali wzdłóż drogi powinien bardziej interesować znak o zakazie postoju i zatrzymywania się, który tutaj jest jak najbardziej uzasadniony. Niektórym po prostu brak wyobraźni przy parkowaniu aut na przeciwko wyjazdu z garażu! W końcu oficjalnie będzie można wzywać straż miejską, w celu usunięcia samochodów parkujących w niedozwolonym miejscu! A co do braku miejsc parkingowych - z tego, co się orientuję jest jeszcze sporo miejsc garażowych do kupienia. I od razu uprzedzam: nie jestem sprzedawcą z Murapolu!
                • Gość: mig Re: klatka 143B IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 15:32
                  zgadzam sie z przedmwca......
              • Gość: koleś Re: klatka 143B IP: *.static.kompus.3s.pl 25.01.11, 21:27
                Koleś widać, że nie czytasz ogłoszeń i się nie orientujesz w problemach. Cepy notorycznie odkąd powstało osiedle parkowały wzdłuż uliczki po prawej stronie również przy bramach garażowych bardzo utrudniając wjazd i wyjazd. Utrudniało to widoczność co zaowocowało kilkoma stłuczkami już. Oczywiście buractwo leśne nie reagowało na informacje i nie wykazało się osobistą kulturą tylko pchali swoje zardzewiałe trupy tam gdzie im było wygodnie a innym blokowali wyjazd z garażu albo widoczność. Sprawa została załatwiona sposobem wraz ze strażą pożarną. Parkujące auta blokują drogę pożarową i prócz luster będą znaki zakazu. Dodajmy nowe prawo, które traktuje znaki na terenie prywatnych jak znaki na drodze publicznej to jest pełna swoboda karania i mandatów hahahahahaha. Dobrze wam tak! (tym co parkowali)
              • Gość: kolobolo Nie masz gdzie parkować???... IP: 109.95.204.* 02.08.11, 16:58
                Mam dla Ciebie super wyjście! Kup sobie miejsce postojowe w garażu podziemnym i nie blokuj DROGI na której nie ma miejsce postojowych. Drugie rozwiązanie jeszcze tańsze: wzdłuż ulic Bielskiej i Sikorskiego jest droga osiedlowa przy której są stanowiska postojowe i nie zdarzyło się jeszcze żeby chociaż 50% było zajętych. Postaw sobie tam samochód - w konstytucji nie ma gwarancji, że musisz parkować pod samą wycieraczką drzwi wejściowych mieszkania - można podejść dla zdrowia 20 metrów....
            • Gość: kokos Re: klatka 143B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.11, 08:20
              Tak, i zapach tego srania nie będzie wcale się nosił po klatce.
              Może raczej zacząć od zwrócenia uwagi (jak już się stwierdzi kto to kurzy).
              • Gość: blank Re: klatka 143B IP: *.static.kompus.3s.pl 26.01.11, 14:50
                Ale ogolnie widzę ze ludzie mieszkający w mieszkaniach za srednio cwierc miliona ciagle maja jakis problem.
                Czyli jak chesz wąchac smrod papierosów , smrod kupy z wycieraczki, słuchac szczekania psa i wąchac jego szczochy , patrzec na dzwigi i miec za sąsiada kolesia ktory mowi na Ciebie cep to niezwłocznie kup mieszkanie na 4 porach roku za cwiartkę melona.

kto nie ma dwustu tysi moze sie zapozyczyc na okres 30 lat w jakims lokalnym banku aby doswiadczyc tych wszystkich rzeczy. taka promocja jak by!!!
                do kolesia ktory nazywa osoby parkujace cepami. stary kocham Cię.
                akurat parkuje czesto po prawej stronie z uwagi ze po lewej stronie po 19 godzinie brak miejsc do postoju.
                dzieki ze przyponiałes mi ze jestem cepem :) moze kiedys bedziemy moglo osobiscie sobie wymienic poglądy na ten temat kto jest kim i ponazwyac sie odpowiednio bo na forum inkognito to kazdy potrafi a szczegolnie robią to cioty bez jaj tacy jak Ty kolego.
                pozdrawiam Ciebie serdecznie przyjacielu.
                • Gość: Trelek Re: klatka 143B IP: *.static.kompus.3s.pl 26.01.11, 15:35
                  Prawda jest tak że ci którzy parkują wzdłuż drogi to LENIE !!!. Nigdy jeszcze nie musiałem zaparkować wzdłuż drogi wystarczyło zaparkować kawałek dalej i się przejść na nogach. A Pani z Forda Pumy jakby się dało to wjechałaby na schody.
                  • Gość: auto Re: klatka 143B IP: *.static.kompus.3s.pl 26.01.11, 17:12
                    Kolega co broni parkujących pewnie sam parkuje jak cep. Tyczyło się to wszystko parkujących idiotów w obrębie bramy garażowej oraz jej bezpośredniego sąsiedztwa co bardzo utrudnia wyjazd z garażu. Nie masz miejsca wieczorem? To jeśli nie możesz zaparkować tak aby innym uczestnikom ruchu nie przeszkadzać i narażać na niebezpieczeństwo to spadaj na parking przy biedronce, sprzedaj auto i kup rower, zakup w końcu miejsce postojowe a nie szczekaj na forum, że cie obrażają. Jak parkujesz wprost przy bramie na uliczce to jesteś nie tylko cepem.
                    • Gość: slap parkowanie IP: *.static.kompus.3s.pl 27.01.11, 00:27
                      Znaki na wysokości bloku 145 wstawione(thx btw), zatem towarzystwo przeparkowało swoje bryki o 50m i teraz utrudnia wyjazd z parkingu pod 143. Miejsca po lewej stronie cała masa, ale ja i tak postawie furę gdzie będę chciał/a, prawda? Duży fakulec dla Was cwaniaki!
                      Ford gó... wort, zwłaszcza S-max i Puma.
                    • Gość: gosc Re: klatka 143B IP: *.static.kompus.3s.pl 27.01.11, 21:34
                      chujem jestes zwykłym i psim szczochem gnoju tyle w temacie.
                      moze nie merytorycznie ale mi ulzyło :)
                      pedałowi wszystko przeszkadza pies, parkowanie , ogrodki , grile ,
                      bierz kolejną kreskę i wypad na domek no chyba ze nie masz zdolnosci na melon pedziu
                      • Gość: do gosc Re: klatka 143B IP: *.static.kompus.3s.pl 27.01.11, 22:16
                        Gość psia prostytutko jak innych obrażasz i wyzywasz to się podpisz cioto internetowa. Pewnie jesteś z tych frajerów co parkują tak aby blokować innych. Twoje auto i twój ryj pozostaje jedynie stuningować. Wyskocz z psem albo źle zaparkuj, straż miejska już w drodze po taką kanalię jak ty.
                        • Gość: Bombas Re: klatka 143B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.11, 06:50
                          Powymieniali sobie całkiem logiczne argumenty. Teraz tylko czekać jak będą się czaić jakieś podejrzane typy w klatkach z bejsbolami ;). I będą się wzajemnie edukować i wymieniać poglądy :D.
                          • Gość: lokatorka Re: klatka 143B IP: *.static.kompus.3s.pl 28.01.11, 12:31
                            Fakt faktem ze przy 145 brakuje miejsc do parkowania,
                            jeszcze gorzej przy ostatnim bloku 139 ?
                            tam na pewno straz pozarna nie dojedzie. (odpukac)
                            z tego co wiem w bloku 145 brak miejsc postojowych i juz nie mozna kupic.
                            przy pierwszym bloku (przy bramie wjazdowej) są jeszcze parkingi wolne lecz jak zostana wykupione wszystkie mieszkania to scenariusz z bloku 145 sie powtorzy i nie bedzie gdzie parkowac.
                            duzy plus za zorganizowanie smietnika zamkniecie go na kłódkę to ma sens.
                            • Gość: parking Re: klatka 143B IP: *.static.kompus.3s.pl 28.01.11, 12:37
                              Ktoś tu kłamie. Jak ma brakować miejsc jeśli liczba miejsc garażowych znacznie przerasta liczbę mieszkań? Do tego jest jeszcze kilkadziesiąt miejsc na podwórku. Nie mów tylko, że w Polsce są 3 auta na mieszkanie.
                              • Gość: lokatorka Re: klatka 143B IP: *.static.kompus.3s.pl 29.01.11, 15:52
                                w 145 brak miejsc juz pojawiły sie oferty lokatorów chcących wynając miejsca
                                kłamie to mocne słowo - lepiej uzyc mało poinformowany/a
                        • Gość: gosc Re: klatka 143B IP: *.static.kompus.3s.pl 28.01.11, 12:01
                          Kupo jedna to nie komunizm zeby straz miejska jechala po mnie idioto.
                          To nie zwiazek radziecki pedziu
                          jak zaparkuje to zapłacę widocznie mnie stac psi szoszku.
                          kolego uwielbiam twoje posty wiesz dlaczego ???

3 argumanty podaję

- mam wiecej niz 1 miejscie parkingowe i parkuje swoj samochod tak jak trzeba na kupionym miejscu.( nikomu nie zawadzam a szczegolnie osobom wyjezdzającym z garazu bo sam wyjezdzam)
                          - mam spokoj na klatcce schodowaej zaden pies u mnie nie szczeka
                          gdyby szczekal poszedł bym do sasiada i spokojnie porozmawiał - starał sie rozwiazac problem
                          - nikt u nas na klatcce nie pali papierosow ( owego czasu wisiała kartka bo ktos palił )
                          kurw.... zadziałao czyli ludzie umieją czytac - rewelacja

stary mieszka mi sie wyjątkowo dobrze mowimy siebie z sasiadmi dzien dobry i jest znakomicie.

ale jak czytam o twoich problemach to jakos nie wiem jak twoja osobe sklasyfikowac.
                          zrob cos chłopie a nie pisz na beznadziejnym forum bo nikt tego oprocz mnie i ciebie nie czyta.
                          straszny frustrat z ciebie wydaje mi sie , powinienes nad tym popracowac bo wpadniesz w ciezką depresję.
                          dialog kolego siłą nic nie zrobisz to nie te czasy.
                          • Gość: lol @gosc IP: *.static.kompus.3s.pl 28.01.11, 13:27
                            Nie ma to jak w pierwszej części wpisu w prymitywnie chamski sposób obrażać, a w drugiej nawoływać do dialogu i rzeczowej dyskusji.
                            Pomijając Twoje homofobiczno-kynologiczne fiksacje, podejście do sprawy argumentacji w ten sposób: "jak zaparkuje to zapłacę widocznie mnie stac" jest osłabiająco żałosne. Szans na porozumienie nie widzę żadnych.

• Gość: sraka praptaka Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.128.107.226.static.crowley.pl 03.10.11, 21:39
          srakapraptaka.pl/

• Gość: do gość Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 28.01.11, 12:41
      Gość czy jak ci tam ja nie zamierzam z tobą konwersować na twoim poziomie. Dworzec w Katowicach wyburzyli więc twoi ziomale i kompani do rozmów się rozeszli to teraz na forum szukasz pocieszenia? Zamilcz, bo nikt z tobą nie gada.
      • Gość: gosc Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 29.01.11, 16:10
        Przesledz kolego kto pierwszy uzył obrazliwego słowa wobec innych lokatorów.
        6 postow powyzej. Zadaj sobie troszke trodu.
        Nie parkuje samochodu po prawej stronie jednak poczułem sie urazony jako lokator i osobiscie uwazam ze to ja zszedłem do Twojego poziomu bo moim zdanie słowo cep padło z Twoich ust i bylo pierwszym obrazliwym słowem.
        oczywiscie kolego to moje zdanie.
        Twoje moze byc oczywiscie zupełnie inne lecz juz widzę ze dyskuja zaczyna byc bardziej na poziomie ( przynajmniej brak wulgaryzmów )
        Zatem jako osoba mysląca tez nie uzywam w tym poscia wulgarnych słów.

poziom dyskusji zalezy głównie od Ciebie ja tu tylko spokojnie mieszkam i pozdrawiam wszystkich lokatorów
        • Gość: ona Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 12:34
          przedstawiciele handlowi ??
          • Gość: Światło w garazu swiatło w garazu 145 ciągle się swieci ?!? IP: *.static.kompus.3s.pl 31.01.11, 13:26
            Witam.
            Mam wrazienie ze w garazu bloku 145 swieci sie ciągle swiatło.
            Na początku gdy brama sie otwierała fotokomorka zainstalowana przy bramie
            uruchamiała swiatło.
            W tej chwili swiatło sie ciagle pali.
            Dlaczego sie tak dzieje czy tos juz to zgłaszał tą sprawę.
            To chyba znaczny koszt jak parę swietlowek swieci sie naokrągło.
            • Gość: . Re: swiatło w garazu 145 ciągle się swieci ?!? IP: *.static.kompus.3s.pl 31.01.11, 16:00
              Mas rację, świeci się cały czas. "czy ktoś zgłosił?" Co to za pytanie. Ty możesz zgłosić skoro pierwszy to słusznie zauważyłeś.
              • Gość: kolo Re: swiatło w garazu 145 ciągle się swieci ?!? IP: *.150.155.62.internetia.net.pl 01.02.11, 11:59
                Zastanawiam się nad kupnem mieszkania, na osiedlu cztery pory roku w bloku nr5, ale czytając wasze fora mam pewne obawy hehehe istne alternatywa 4 hehehe
                • Gość: p.p Re: swiatło w garazu 145 ciągle się swieci ?!? IP: *.static.kompus.3s.pl 01.02.11, 12:39
                  Najlepiej kup sobie na osiedlu B. Tam mieszkania są i tansze i .... sam nie wiem jakie są jeszcze ale kup tam- nie tu :)
                • Gość: p.p Re: swiatło w garazu 145 ciągle się swieci ?!? IP: *.static.kompus.3s.pl 01.02.11, 12:52
                  Kolo jak bym Ci napisal jak przedstawiało sie moje mieszkanie to przed 4 porami roku na osiedlu T jaki tam był burdel na klatcce schodowej jakie menelstwo o zapachach nie wspomnę , to 4 pory roku to pałace w porownaniu z tamtym miejscem.
                  Cieple sciany co prawda sa pekniecia , garaze, nie pada na samochod , winda , blisko las,widok mam na las - polecam :) , i cena niewiele wyzsza nic w innych miejscach w Tychach.
                  mozna narzekac ale jak tylko wspomnę moją dawną klatkę i element to wiem ze dobrze wybrałem to miejsce.
                  • Gość: kura Re: swiatło w garazu 145 ciągle się swieci ?!? IP: *.static.kompus.3s.pl 01.02.11, 15:28
                    Trafiło Ci się jak ślepej kurze. Ja mam masakrę. Wszystko co może się spierd.... to się spierd.... Windy, garaże, powodzie, latarnie, balkony, przecieki, światło i długo by wymieniać. Fuszerka
              • Gość: Mikael Myers Re: swiatło w garazu 145 ciągle się swieci ?!? IP: *.146.255.212.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.02.11, 11:59
                A co tu zgłaszac ??? I komu ? Murapolu :)
                możecie sobie zgłaszać tej żałosnej firemce - oleją was. Tak jak wszystkich i wszystko.
                Pozdrowienia dla szanownego prezesila majkela De.
                • Gość: swiatło Re: swiatło w garazu 145 ciągle się swieci ?!? IP: *.static.kompus.3s.pl 01.02.11, 12:42
                  Murapolu ? - murapolowi :) niee .im nie. co oni maja do klatki 145?
                  jak cos to trzeba to zgłosic do zarządccy co tez uczynie niebawem.
                  • Gość: reniferu Re: swiatło w garazu 145 ciągle się swieci ?!? IP: *.146.230.7.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.02.11, 12:05

Soory gościu - nie załapałeś gry słownej nie Murapolowi tylko Murapolu - stąd mordka na końcu, ale - w sumie - żarcik dla tych co łapią .....
                    Zajrzyj tu: i wszystko jasne :))))))
                    kabaret.tworzymyhistorie.pl/1512_limo_reniferu_i_dres.php
    • Gość: płacący Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 04.02.11, 15:55
      Do złodziei skur..nów: "Mieszkanka Zdzieszowic zalegała z opłatami za mieszkanie. Jej dług wynosił 2621 zł. Wspólnota mieszkaniowa wystąpiła przeciwko niej do sądu o nakaz zapłaty, a gdy go otrzymała i uprawomocnił się, wystąpiła do komornika i wskazała mieszkanie jako przedmiot egzekucji. W efekcie doszło do sprzedaży lokalu w drodze licytacji. " TAK SIĘ ZAŁATWIA SPRAWĘ A NIE PODNOSI CIĄGLE UCZCIWIE PŁACĄCYM.
      • Gość: :) Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 04.02.11, 16:17
        :-)
      • Gość: bob Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 05.02.11, 11:23
        no i wreszcie jakiś konkret!! zaj** ście! jestem za !!!! trzeba sie zabrać za tych co nie płacą, a nie jak zawsze.... zdziera się kase z uczciwych, a tamte patałachy śmieją nam się w twarz!!! przypominam,że jest juz luty, a nadal nie ma planu budżetowego na ten rok!!! ile w koncu mamy płacić..??? gdzie są nowe rozpiski wg mieszkania..????? co do choery ten Zarząd robi..?? pewnie sie pokłócili na maxa... i tyle z tego wyszło! ma ktos jakiś numer do kogoś w ogóle z Zarzadu?? jak sie z nimi skontaktować w sprawie rachunków..????
        kpina jakaś...........
    • Gość: gość Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.150.139.47.internetia.net.pl 09.02.11, 16:51
      Witam,
      Chciałabym się dowiedzieć czy na Czterech Porach Roku są mieszkania bezczynszowe i na czym to polega. Z góry dziękuje za odpowiedz :)
      Pozdrawiam.
      • Gość: lokator Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.159.18.162.static.crowley.pl 09.02.11, 17:08
        Gościu - powalasz mnie.... skąd Ty się wziąłeś?

Tak - są bezczynszowe, a polega to na tym, że jesteś właścicielem i nie płacisz CZYNSZU za NAJEM. Ale skoro jestes właścicielem tego mieszkania - razem z innymi współwłaścicielami ponosisz solidarnie koszty utrzymania nieruchomości, i w związku z tym co miesiąc trzeba z tytułu tych kosztów płacić ZALICZKI.

Chcesz mieszkać całkiem za darmo? Tak mają tylko w przytułkach.
        Sorry, ale nerwy mi puściły. Skoro potrafisz napisać pytanie na tym forum, to potrafisz też poszukać w sieci- na czym polega idea mieszkań bezczynszowych.
        Z ciekawości zapytam - a myślałeś, że jak bezczynszowe to nie trzeba za nic płacić?
        Gratulacje, prawdziwy komunizm był tylko chyba w Chinach, może jeszcze coś zostało u Kimów. A socjalizm w Polsce skończył sie na poczatku dekady lat 90tych XX wieku.

Pozdrawiam
        • Gość: gość Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.150.139.47.internetia.net.pl 09.02.11, 17:29
          Nie wcale nie myślałam że jak są bezczynszowe to nie trzeba w ogóle płacić. Nie wiedziałam na jakiej zasadzie to działa co się wlicza w koszt tej opłaty co miesięcznej oprócz gazu, prądu...
          • Gość: Do gość Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 09.02.11, 22:59
            Powiem Ci kolego tyle. Jak mieszkałem w "czynszowych" to za czynsz miałem 270zł a tutaj w bezczynszowym man ponad 500 za niewiele większy metraż...
            • Gość: kolo Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.150.155.62.internetia.net.pl 10.02.11, 11:47
              W bloku nr.5 jest mieszkanie( 50m2) na drugim piętrze do sprzedania, wystawione przez biuro nieruchomości. Czy może z lokatowrów tego bloku, ma ktoś namiar na właściciela tego mieszkania, chętnie je kupię bezpośrednio od niego. Dla pomocnej osoby przewidziana nagroda!!!
              Mój numer 608411817
    • tichauer Forma umowy przedwstępnej 09.02.11, 20:01
      Witam,
      daleki jestem od twierdzenia że M. upadnie, bo przecież ma super wyniki finansowe i chce iść na giełdę. Niemniej - polecam lekturę:
      www.rp.pl/artykul/4,607295_Gdy-upada-deweloper-.html
      a zainteresowanym kupowaniem nowych mieszkań na naszym osiedlu gorąco polecam zawieranie umowy przedwstępnej (zobowiązującej) w formie aktu notarialnego i wpisywanie roszczenia do KW.
      A poza tym - treść umowy naprawdę warto skonsultować z prawnikiem.
      • Gość: kolo Re: Forma umowy przedwstępnej IP: *.150.155.62.internetia.net.pl 10.02.11, 11:48
        W bloku nr.5 jest mieszkanie( 50m2) na drugim piętrze do sprzedania, wystawione przez biuro nieruchomości. Czy może z lokatowrów tego bloku, ma ktoś namiar na właściciela tego mieszkania, chętnie je kupię bezpośrednio od niego. Dla pomocnej osoby przewidziana nagroda!!!
        Mój numer 608411817
        • Gość: kolo Re: Forma umowy przedwstępnej IP: *.150.155.62.internetia.net.pl 10.02.11, 12:50
          mała pomyłka...to mieszkanie do sprzedania w bloku nr5 jest na trzecim piętrze
        • Gość: kozia broda Re: Forma umowy przedwstępnej IP: *.146.52.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.02.11, 15:36
          Jeśli mieszkanie jest zgłoszone do biura nieruchomości i dojdzie do transakcji, to sprzedający i tak będzie musiał zapłacić im prowizję. Wliczy więc sobie to do ceny mieszkania.
          W najlepszym przypadku zaoszczędzisz tę cześć prowizji, która płaciłby pośrednikowi kupujący.
    • Gość: boża_krówka Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 14.02.11, 14:50
      Witam,

Wspólnota przy Bielskiej 145-139 działa od 1 stycznia 2011 na dziko (w szarej strefie, na czarno, po partyzancku, na lewo itd.) To znaczy nie ma uchwalonego budżetu, planu gospodarczego, nie dokonała rozliczenia z ani jednej złotówki pobranej od chwili założenia wspólnoty a zarząd żąda opłat od mieszkańców.

Chciałbym zapytać w związku z tym, czy ktoś z Was płaci, a jeśli tak, to za co?
      • Gość: syf Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 14.02.11, 16:46
        Dziki kraj, dzicy ludzie to i wspólnota na dziko. Nic nowego.
        • Gość: lokator CPR Wspólnota IP: *.static.kompus.3s.pl 15.02.11, 04:12
          Nie wiem o co tyle hałasu, zgodnie z ustawą zebranie, które zatwierdzi rozliczenie poprzedniego planu gospodarczego i uchwali nowy, trzeba przeprowadzić do końca pierwszego kwartału. Więc gdzie problem?
    • Gość: nuda Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.formlessnetworking.net 23.02.11, 17:58
      Nic sie nie dzieje na naszym małym smetnym osiedlu ...
      • Gość: budowlaniec Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 23.02.11, 19:42
        jak to się nie dzieje? Mróz trzyma, a nowe mury pną się do góry!
        • Gość: do nuda Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 23.02.11, 22:56
          To się przeprowadź koleś na Nikisz albo Janów w Katowicach jak Ci się nudzi na osiedlu
          • Gość: ccc Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 24.02.11, 00:14
            Albo na Wirek te. lub Halymba
    • u.k.dabrowska Re: Tychy - murapol - 4 pory roku 24.02.11, 16:18
      Uprzejmie proszę o wypełnienie krótkiej ankiety dotyczącej wpływu reklamy internetowej na zakup mieszkania:
      moje-ankiety.pl/respond-5893.html
      Bardzo serdecznie dziękuję.
      • Gość: elim Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 03.03.11, 00:09
        Co tak cicho na forum?
        Rozliczenia przeanalizowane na wskroś pewnie i ani jednego krzykacza, że kradną, że oszuści? Az dziw bierze.
        • Gość: długi Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 03.03.11, 05:23
          To ja coś powiem. Jak zapewne wiecie w lipcu została dołożona opłata 1 zł/m2 mieszkań i garaży na spłatę długów. Opłata miała być tymczasowa ;) A co mamy tym razem w planie gospodarczym na 2011? Zamiast zlikwidowania tej opłaty jest jej zmiana na... 1,40 PLN/m2. "Inne opłaty" - 200 000 zł/rok. Więc mieszkanie 60 + garaż = prawie 130 zł dodatkowej opłaty już! (Na długi tych co nie płacą). Dlaczego w planie gospodarczym nie wyszczególniono najważniejszych danych "NALEŻNOŚCI ODZYSKANE OD DŁUŻNIKÓW W WYNIKU WINDYKACJI ORAZ LICYTACJI - xxxxx PLN". Za to jak zwykle będzie "bonus" dla uczciwych. To się k... musi skończyć. Ale wy dalej głosujcie na wszystko co podsuną inni. Niepłacących trzeba NISZCZYĆ! W końcu płacimy 30 000 zł na obsługę prawną. Powinni się bujać od sądu do sądu.
          • Gość: porcupine Bielska145A/19 IP: *.static.kompus.3s.pl 05.03.11, 10:11
            To ja proponuję do naszego planu gospodarczego dołożyć jeszcze zrzutkę na wynajem sali balowej dla imprezowiczów z mieszkania nr 19 w klatce 145A.

Co piątek/sobotę libacja do trzeciej nad ranem.
            • Gość: libacje Re: Bielska145A/19 IP: *.static.kompus.3s.pl 05.03.11, 18:13
              Kolego nie Ty jeden masz problem, praktycznie w każdej klatce mieszkają takie oszołomy. Ale telefony na policję skutecznie ukróciły ten proceder więc śmiało dzwoń.
              • Gość: - kreska na 30 lat Re: Bielska145A/19 IP: *.static.kompus.3s.pl 05.03.11, 23:47
                Się dziwię - nie stac ich na wyjscie na imprezę do klubu , dyskoteki ???
                Domowki są juz nie modne - ale jak sie kreskę na 30 lat zapodało to tylko domowka przy smalcu pozostała.
          • Gość: Murek Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.181.35.162.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.03.11, 13:36
            Michał - nie mąć, zajmij sie swoja firmą .....
          • Gość: abc Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 09.03.11, 21:36
            No to fajnie macie... Fajnie sobie niektórzy mieszkają, a płaci za niech wspólnota. Nieźle.
          • Gość: zeNek OPŁATY IP: *.static.kompus.3s.pl 09.03.11, 22:35
            Według mnie trzeba sprzeciwić się przyjęciu planu gospodarczego w aspekcie dodatkowych kosztów w wysokości 1,4 zł na metr. To jest porażka, ,,rozbój" w biały dzień i nieudolność zarządzających. Jak tak dalej pójdzie to może podwyższymy do 3 złotych i szybciutko w promcji spłacimy długi innej wspólnoty!!! Jestem przeciwko i nie pozwolę aby zarząd podnosił opłaty bo prawdopodobnie nie umie dobrze zarządzać. Poza tym dlaczego powierzchnia garaży doliczane jest prawie do wszystkich opłat??? Dlatego też złoże wniosek o przekazanie wynagrodzenia członków zarządu na pokrycie długów lokatorów!!!!!!!!!
            • Gość: karaluchyPODpoduch Re: OPŁATY IP: *.static.kompus.3s.pl 10.03.11, 01:17
              Zenek, masz rację ws. dopłaty 1,40 zł. W ogóle daliśmy się wpuścić w maliny z pozycją "inne koszty" - trzeba to nazwać "pożyczka nieoprocentowana udzielona przez właścicieli na oddłużenie wspólnoty". Pożyczka, czyli czekamy na zwrot. To nie są żadne "inne koszty" tylko tak jak mówię POŻYCZKA udzielona zarządowi. "Inne koszty" są wtedy jak szybę ktoś na klatce stłucze albo rozbije się lampę przy wymianie żarówek (co zrobił przy okazji Pan Lechowicz w klatce 145A i zostawił lampę bez klosza). To może kosztować 10 zł miesięcznie a nie 1,40 x 50,60, 70 metrów za miesiąc !!!.

Bardzo wysokie są koszty utrzymania w naszej wspólnocie i trzeba coś z tym zrobić. Nie rozumiem, jak w nowym i bądź co bądź docieplonym budynku może tak drogo kosztować utrzymanie. To są jakieś jaja.

Co do samych członków zarządu, to muszę powiedzieć, że troszkę inaczej patrzę na ich działanie po tym jak udało mi się z nimi porozmawiać. Są zaangażowani w to co robią i pewne rzeczy pokierowali na odpowiednie tory. Z tego co wiem został wygrany z Murapolem proces o pokrycie kosztów niesprzedanych lokali. Oni "biorą" po 100 zł/mies za tę robotę - to są śmieszne pieniądze. Lechowicza - administratora trzeba natomiast usunąć, ten koleś się nie nadaje.

Pzdr.
              • Gość: korbala/ Re: OPŁATY IP: 62.29.168.* 11.03.11, 15:02
                . A propo kolesiów. dorabia sobie po godzinach normalnej etatowej pracy w spółdzielni. I całkiem nieżle sobie dorabia. bo ok. 5 tyś. z czego prawie 3 tyś bierze kolesław za zarządzanie GARAŻAMI.
                Świetnie.!!!!!!
                • Gość: karaluchyPODpoduch Re: OPŁATY IP: *.static.kompus.3s.pl 11.03.11, 15:53
                  Witam,

Za tę kasę, gdyby miał odrobinę przyzwoitości, powinien po wszystkich klatkach porozwieszać swoje wizytówki z IMIENIEM, NAZWISKIEM, ADRESEM SIEDZIBY ADMINISTRATORA (zagdaka- gdzie oni mają siedzibę, adres korespondencyjny - to jakaś kpina, że to nie jest podawane!) a przede wszystkim CAŁODOBOWYM TELEFONEM ALARMOWYM. Ten facet (Lechowicz) powinien za te pieniądze (5000 zł/mies.) na zawołanie przyjeżdżać ws każdej pierdoły, a nie grać na nosie Zarządowi, który tańczy jak im Lechowicz zagra i dolicza nam 1,40 zł do opłat, bo Panu L. się nie chce porządnie policzyć budżetu... Opłaty za garaż to chyba droższe u nas niż abonament miesięczny na myjni samochodowej full service.
                  • Gość: zeNek Re: OPŁATY IP: *.static.kompus.3s.pl 11.03.11, 23:16
                    Co do administratora to też jestem za zmianą. Pewnie pamiętacie, gdy było lokum to przynajmniej codziennie sprzątali kaltki. Nie ma znaczenia, kto będzie administratorem, ale musi być lepiej - nie tylko w aspekcie sprzątania.
                    A co do pracy zarządu. Zapał mają i nic poza tym. Jestem za tym aby zarabiali więcej, pod warunkiem,że będą pracować jak profesjonaliści. A nie moim i waszym kosztem - za nasze pieniądze spłacali długi innych. Ciekawe w jaki sposób nam to zwrócą??? Myślę, że nikt o zdrowych zmysłach nie zgodzi się na podwyżkę tych ukrytych kosztów. Co za tym idzie, nie widzę żadnych przesłanek, aby zarząd zaciągał w naszym imieniu kredyty. Sprawa jest prosta - jeżeli są usterki to mają to wyegzekwowć od dewelopera, a długi od tych co nie płacą!
                    • Gość: Prezes Re: OPŁATY IP: *.static.kompus.3s.pl 12.03.11, 11:20
                      DO WSZYSTKICH ZGROMADZONYCH: nie bądźcie znów idiotami! Odrzucać każdy plan gospodarczy! Każda dodatkowa pozycja w planie gospodarczym powinna powodować jedynie śmiech. Jak przemawia administratorek lub zarząd to stopery w uszy i podpisywać NIE! Co się stanie? Nic. Długi urosną pewnie do ogromnych rozmiarów i to w końcu zmusi dobrać się do ryjów którzy nie płacą. Licytacje, eksmisje, komornicy, wyroki. Tylko na to czekam. A wy przedłużacie tą agonię bzdurnym zrzucaniem się na długi. Przegłosowane jak zwykle 60 : 40 i 40% rozsądnych musi bulić, bo resztę otumaniono. Zapytam inaczej, wolicie płacić to co musicie czyli media i opłaty administracyjne czy lekką ręką oddawać ciężko zarobione 150 zł miesięcznie na długi. To wy macie jakieś długi? Wy je zrobiliście? Nie? To miejcie wszystko w d... i podpisywać na karteczkach NIE!
                      • Gość: lokator 4PR1A Re: OPŁATY IP: *.static.kompus.3s.pl 12.03.11, 21:09
                        Ostra jazda bez trzymanki u Was. Ciekawy jestem.
                        • Gość: zeNek Re: OPŁATY IP: *.static.kompus.3s.pl 12.03.11, 21:42
                          A może podczas składania zebrania podczas wolnych wniosków złożę propozycję aby zarząd swoie wynagrodzenie przekazał na spłatę długów zamiast podwyżek. Potem sobie odzyska od dłużników!!! Myślę, że było by to uczciwe!!!!
                          Nie zgadzam się i nie będę spłacał długów innych lokatorów. Myślę, że chyba zainteresuję tym tematem media!
                          • Gość: . Re: OPŁATY IP: *.static.kompus.3s.pl 12.03.11, 23:25
                            Wszystko zależy od mieszkańców czy znów dadzą się naciąć. Ja się pytam ILE KASY ODZYSKANO PRZEZ PÓŁ ROKU OD DŁUŻNIKÓW? 30 000 na prawników rocznie w planie gospodarczym zobowiązuje...
                            • Gość: lol Re: OPŁATY IP: *.static.kompus.3s.pl 13.03.11, 00:54
                              zeNek tak sobie czytam Twoje posty i stwierdzam, że dawno takiego bełkotu na forum nie było. Czekam na relacje w tvn24
                              • Gość: jumane nie tuczy Re: OPŁATY IP: *.play-internet.pl 13.03.11, 09:24
                                Problem w ,,Zarząsławie,, jest taki, że chciał by by jego praca polegała tylko na tym aby dostać pieniążki od lokatorów a potem je przelać gdzie trzeba. Pani Księgowa mu policzy co ile i jak. I po robocie.
                                Coś brakuje, nie zgadza się, no to najłatwiej wyciągnąć kase od tych co już płacą i po sprawie.
                                Przecież to tez człowiek i jest zmęczony po pracy na etacie. Więc prosze mu nie zawracać głowy.!!
                                On co najwyżej zrobi pare przelewów za te marne pare tyś. co ma z tego interesu.
                                No a kosztowna obsługa prawna to przedewszytkim wysyłanie śmiesznych ponagleń do tych co i tak płącą. Przecież to tylko taka fucha po godzinach. Którą mu załatwił latający ( bo ma skrzydła ) od mieszkania do mieszkania swego czasu ,,Anioł Stróż,,
    • Gość: guest Kupię mieszkanie IP: *.static.kompus.3s.pl 14.03.11, 18:13
      Witam,

Szukam osoby, która ma do sprzedania mieszkanie z ogródkiem/tarasem (ale nie takim 1x1m2, tylko jakimś sensowniejszym) trzypokojowe. Zainteresowanym podam kontakt. Pzdr.
      • Gość: turkmen joy Re: Kupię mieszkanie IP: *.play-internet.pl 14.03.11, 22:10
        Nie polecam. chyba że lubisz grzyby. Sposób wykonania izolacji przygruntowej to tutaj prawdziwa fuszerka.
        • Gość: 145 c Re: Kupię mieszkanie IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 17:47
          mam mieszkanie na parterze 145 c nie mam grzyba - pomowienia - prowokacja!!!
          • Gość: Trelek Re: Kupię mieszkanie IP: 20.142.116.* 16.03.11, 11:39
            Na parterze pięknie grzyby rosną. Brak izolacji.
          • Gość: kolba Re: Kupię mieszkanie IP: 62.29.168.* 16.03.11, 11:54
            Niektórzy mają Liszaje od podłogi do sufitu. Sam jestes prowokacja.
            • Gość: re Re: Kupię mieszkanie IP: *.static.kompus.3s.pl 16.03.11, 13:33
              Prowokacja czy nie, rozumiem że w klatce 145c parter jest ok. Natomiast walor poznawczy postów, w których nie ma podanej lokalizacji jest żaden. Jeśli już chcecie pomóc, do/od-radzić to może więcej danych?
          • Gość: Muchomorek Re: Kupię mieszkanie IP: *.158.217.101.pat.umts.dynamic.eranet.pl 16.03.11, 13:39
            Nie masz jeszcze - ale nie bój nic, już niedługo ci wyrośnie duuuuuży grzyb :)
            • Gość: 145 c Re: Kupię mieszkanie IP: *.static.kompus.3s.pl 17.03.11, 01:01
              145 C mieszkania z oknami na zachod brak grzyba.
              jest tu 5 mieszkan u nas nie ma grzyba.
              prosze zauwazyc ze mamy opaske z kamieni i ziemnia z ogrodkow nie dochodzi do sciany.
              woda deszczowa jest odsunieta przez dach jakis metr dwa od sciany.
              • Gość: k Re: Kupię mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 03:33
                A jak z izolacją od spodu? Niektórzy mają problemy z zawilgoceniem bo developer nie wykonał izolacji posadzki i wilgoć "ciągnie" z garaży, parkiety się wypaczają a pod deskami kwitnie życie ;-)
                • Gość: parkiet Re: Kupię mieszkanie IP: *.static.kompus.3s.pl 17.03.11, 10:21
                  dobry parkieciarz mierzy przed swoją robotą wilgotność posadzki...
                  wiec jesli jest mokra, nie kładzie parkietu i tyle...
                  niezbedne jest ocenienie stanu posadzki, a już jej wilgotności w 1szym miejscu, wiec zmien parkieciarza :)
                  ja mam mieszkanie na parterze, wszedzie parkiet i nic mi sie nie dzieje, nic sie nie wypatrza... wrecz podłoga jest (w pewnych miejsach oczywiscie) ciepła ( w przedpokoju,ale tam mam kafelki, nie parkiet), wiec o wilgoci nie mam mowy - ciepła jest bo rurki izolacyjne i przekazujące ciepło biegna miedzy parterem a garazem.

• Gość: 145c Re: Kupię mieszkanie IP: *.static.kompus.3s.pl 17.03.11, 10:45
                    witam szanownego sąsiada :).
                    u mnie deski tez w niezmienionej formie od początku.
                    nic nie wstało nie wypaczyło się a tam gdzie idą rurki faktycznie jest ciepło (małe ogrzewanie podłogowe).
                    niestety nie wiem co jest pod parkietem bo jakos nie bardzo che mi sie odrywac deski i zaglądac pod nie celem odpowiedzi czy istanieje zycie pod moimi nogami.
                    sądzę ze moze byc tak ze istanieje roznica w wykonaniu blokow (izolacji).
                    nasze domy powstawały w roznych okresach i mogły je robic rozne ekipy.
                    natomiast sciany to nasza porazka mam 3 pekniecia i niebardzo wiem co z tym zrobic.

pozdrawiam sasiada od parkietu
                    • Gość: Trelek Re: Kupię mieszkanie IP: 20.142.116.* 17.03.11, 11:07
                      Nie cieszyłbym się tak z tego ogrzewania podłogowego. Murapol spartolił również kwestie izolacji rurek i dlatego ciepło ucieka już zanim dotrze do kaloryferów. Podgrzewasz podłogę również na korytarzach.
                      • Gość: 145c Re: Kupię mieszkanie IP: *.static.kompus.3s.pl 17.03.11, 11:42
                        zdaje sobie z tego sprawę.
                        dali podstawową otulinę lub wogole jej nie dali.
                        co począc w tej kwastii. widzę 3 opcje

- zacząc budowe i zrobic sobie wszystko samemu koszt okolo 700 000 zł razem z działką

- przeprowadzic sie z powrotem i widziec zapijaczone mordy pod blokiem???

- zostac i cieszyc sie latem ogrodkniem - balkoem z widokiem na las (pewnie juz niebawem bo zaczynają go powoli karczowac co oznacza w przyszłosci widok na budowę i wieczny pył...

kazdy musi sobie sam odpowiedziec moze ktos ma inne opcje prosze pisac :)
                        • Gość: dokladnie Re: Kupię mieszkanie IP: *.static.kompus.3s.pl 17.03.11, 13:26
                          dokładnie, bardzo dobrze piszesz :)
                          ja moge podac namiary na dobrego parkieciarza- zbada Ci wszystko, wytłumaczy, zbada wilgotność posadzki, co i jak - zresztą podłogi w jego domu świadczą o jego pracy - perfekcja po prostu i mistrzostwo wykonania :) miałem okazję je zobaczyć :) i u mnie wyglądają tak samo :) u siebie i u klientów robi tak samo.
                          PS. apropo's drewna i lasów- ciekawe czy te tereny od strony lasów są już wykopione przez Murapol i czy rzeczywiscie coś tam powstanie wkrótce???
                          • Gość: 145c Re: Kupię mieszkanie IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 14:43
                            Zauwaz ze sa juz paliki powbijane co swiadczy o...... tym ze w niedługim czasie bedą cos działąc
                            • Gość: vidnbviun Re: Kupię mieszkanie IP: *.static.kompus.3s.pl 17.03.11, 18:14
                              No od strony lasu mają być jeszcze 4 budynki ale takie mniejsze, a działka jest już własnością Murapol S.A. aż prawie po "stadninę" koni. Miejsca mają, projekt ambitny, lecz jak zwykle coś musi być źle. W pierwszym i drugim bloku "fachowcy" uczyli się stawiać te bloki, a 3 blok stawiały już zupełnie inne firmy i część rozwiązań konstrukcyjnych zostało ulepszonych. Pozostałych już tak nie śledziłem bo mnie już nie interesują. :)
                              Co prawda opóźnienia w stosunku do pierwotnego planu są duże ale nie jest najgorzej. Uwierzcie jest dużo gorszych deweloperów np. Feniks. Też mam wiele zastrzeżeń ale...
                  • Gość: abcdef Re: Kupię mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 23:15
                    Kiedyś byłem świadkiem rozmowy jednego z sąsiadów ze sprzedawcą, sąsiad ów miał (lub nadal ma) problemy z grzybem na podłodze ze względu na niewłaściwą izolację. To samo w nowo wybudowanym bloku - posadzka w niemal każdym lokalu handlowym podchodziła grzybem przy szybach. Z tego co ktoś tłumaczył, izolacja od spodu i z zewnątrz była schrzaniona. Wylewkę zalewali na grzyba, może nie wyjdzie;-)

Mimo tych wszystkich usterek i miejscami partactwa osiedle nie wygląda źle. Wiadomo, że zawsze może być lepiej ale osobiście jestem zadowolony.
                  • tichauer Re: standard posadzek, nowe bloki 19.03.11, 21:54
                    Co do nowych bloków - będzie od strony lasu jeszcze 7 mniejszych budynków w 2 rzędach. Makieta jest w biurze Murapolu.

Co do izolacji przewodów CO i wody w posadzkach - jest to jedna w większych porażek moim zdaniem, a niestety nie zwróciłem na to uwagi w odpowiednim czasie. Do 2009 przepisy nie wymagały żadnej izolacji, dlatego w naszych budynkach rurki są tylko w karbowanych rurkach osłonowych bez żadnej izolacji. Też na korytarzach - efekt to straty ciepłe oraz fakt, że mimo woli ogrzewamy na własny koszt korytarze, także latem - kiedy odkręcamy gorącą wodę.

Na rurki jest połozony styropian - 4 cm, a na to wylewka. Dlatego przez stropy dobrze słychać różne efekty akustyczne. Wełna mineralna lepiej izolowałyby cieplnie i akustycznie - ale jest droższa. No więc jej zastosowanie pokorszyłoby wyniki finansowe Murapolu, zresztą ingdy nikomu wełny nie obiecywali.
                    • Gość: pd Re: standard posadzek, nowe bloki IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 22:14
                      pewnie strop jest monolityczny, płyta żelbetowa 12cm , to co sie dziwisz, że słychać...
    • Gość: mieszkaniec 99 Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: 62.29.168.* 18.03.11, 11:27
      Co do tego że każdy kolejny blok jest lepszy i na pierwszych się uczyli - to prawda. Tylko problem w tym że w pierwszych blokach popełniono takie błędy które raczej żaden szanujący sie budowniczy by nie zrobił. - jest to kompletna partanina. Cieknące garaże, wilgoć, grzyby w parterze które pną się stopniowo coraz wyżej, cieknąca woda po elewacjach. Póki to jeszcze wszystko w miare nowe to jeszcze jakoś wygląda, niestety poważne problemy pojawią się bardzo szybko, dlatego prosze zgłaszać wszelakie usterki, choc by wydawały sie nawet początkowo błache zanim skończy się gwarancja. Murapol tylko czeka na jej koniec, aby umyć od tego ręce.
    • Gość: hańba Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 18.03.11, 21:28
      ostatni raz na "zebraniu wspólnoty". zamieszki w Grecji w porównaniu z tym co się działo to jest nic. Wstyd i hańba. Drą te mordy w 30 osób, dać po pistolecie to krwawa rzeźnia. Nie, dziękuję.
      • Gość: 145c Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 18.03.11, 23:13
        To dzis było wyjątkowo spokojnie i zgodnie wydaje mi się.
      • Gość: gnomka Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.play-internet.pl 19.03.11, 11:02
        Dziękuj mondralo. Jak by wszyscy siedzieli jak myszy tak jak Ty . to za niedługo płacił byś czy też płaciła 3zł za ch.. wie co?. Pozatym pokaż mi jakąś wspólnote gdzie nie ma kłótni. Ić sieroto do filharmoni tam Ci będzie ładnie.
        • Gość: dno Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 19.03.11, 11:26
          Koleś nie obrażaj mnie, bo na forum wypowiadasz się w takim samym językiem wprost z chlewa jak na zebraniu. To, że nikt nie dopuszcza nikogo do głosu, wydziera swój pysk i przeszkadza innym w słuchaniu nie jest załatwianiem sprawy. Po prostu dzieci dostały się na zebranie i się przekrzykują. Tacy jak ty powinni mieć zakaz wstępu, bo wprowadzacie żenujące zamieszanie.
          • Gość: zebranie Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 19.03.11, 11:36
            akurat nie mogłam wczoraj być na tym zebraniu - yhhhh.... utknełam w Katowicach... ale widzę że było ostro..??
            i co z tymi 3 zł ? w ogóle jakieś konkrety? plan gospodarczy na 2011 został przyjety w tej formie?? mógłby mi ktoś ( jeśli dysponuje jakimiś 5 wolnymi minutami oczywiscie) streścić na forum co sie działo..?? dziekuje ;)
            • Gość: 3 minuty Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 19.03.11, 15:15
              Plan Lokum odrzucony, plan Lechowicza przyjęty, inne koszty (czyli zadłużenie) zbite z 1,40 na 1,00 (tak jak dotychczas), tańsze CO o 50gr chyba, cesja gwarancji przeniesiona dla pozwu przeciwko murapolowi, coś wspominano o zgłoszeniu dłużników do Krajowego rejestru dłużników, plotkowano o odsetkach 10zł/dzień dla niepłacących czynszu, kary + demontaż anten na elewacji, dodatkowa lampka w śmietniku ma być ;) To wszystko decyzje 25% członków, nie wiadomo jak po indywidualnym zbieraniu głosów.
              • Gość: 3 minuty Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 19.03.11, 15:22
                Acha, przegłosowano 14 dniowy termin zapłaty niedopłat oraz wygrano apelację o zwolnieniu murapolu w aktach not. z płacenia za lokale. Czyli jakieś 70k pln do odzyskania za 2010 rok, za 2009 osobna sprawa. Oczywiście pozew ma być w sprawie wadliwego wykonania praktycznie całości osiedla + ekspertyza budowlana której część nie chce, bo drogo. To chyba wsio.
                • Gość: zeNek Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 19.03.11, 23:11
                  Niestety nie dojechałem na zebranie. Powiedzcie mi, w jaki sposób zostaną nam oddane te koszty związane z pokryciem długów tzn 1 zł/m2? Poza tym jak się ma sprawa wliczania powierzchni garażu do innych rozliczeń tj. obsługa prawna itd. Czy ktoś poruszył tą kwestię?
          • Gość: xcs Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: 62.29.168.* 22.03.11, 14:37
            Tak podstawa to poszanowanie. anonimowe DNO.
          • Gość: Gnomka Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.play-internet.pl 22.03.11, 19:52
            Szanowny gociu o pseudonimie DNO. a propo- Świetnie dobrany pseudo. Powiem Ci blisko, blisko. Co prawda dziesątka nie trafiona, ale jak na tępą strzałe ósemka też nieżle. Widać że gorycz z przebiegu zebrania nie po Twojej myśli jest mocno spersonalizowana ,(Ty jak narazie wciąż anonimowa.?) . W końcu ktoś zaproponował głosowanie za pozostaniem przy starych stawkach , a 40 groszy to sporo licząc za każdy metr mieszkania i garażu. :( Tyle forsy. Oj !!
            A propo dzieci. Pan administrator niestarszy. Może poprostu ktoś tu jest stary a nie ktoś jest dzieckiem. Pozatym jak jeden Koleś wciska kit że teraz będzie do płacenia mniej, to nie dziw się że drugi koleś mu nie odpści. I w D... ma konwenanse. Brawo Zakaz wstępu -świetny pomysł!, Wpuszczać tylko starszych w krawacie. Oni łatwiej łykną co trzeba. Bądz Zdrowy rozgoryczny (bezinteresownie) nie przyjęciem nowych stawek ,,Anonimowy,, lokatorze Dno.
            • Gość: do gnoma Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 22.03.11, 22:46
              Gnomie ja się najbardziej cieszę ze zmiany stawki, bo na tak wysokie czynsze (najwyższe w mieście)mnie nie stać! Ale sposób dyskusji jest nie do zaakceptowania. To nie jest ustawka kibolów a zebranie wspólnoty. Trudne słowa prawda? Sprawdź w słowniku jak potrzebujesz. Nie zamierzam rozmawiać na poziomie który nadal utrzymujesz. Jak już ktoś wspomniał wiadomo skąd ta słoma na klatkach... Ale jak się niektórzy wyrwali i wprowadzili to teraz udają ważniaków.
              • Gość: Ja Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 22.03.11, 22:53
                Gdzie łatają garaże? Jakie klatki? Murapol będzie wymieniał izolację w bud. 4 czy bud. 5? A może w obu? Sam z siebie czy były jakieś wyroki itp? Interesuje mnie to, bo trzeba omijać kałuże w garażach idąc do samochodu...
                • Gość: Bożydar Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.rdns.sun-net.pl 23.03.11, 14:35
                  Wyrwali sie - to dobre :- ) Gdzie?. Zwykle blokowe osiedle w wiekszosci z malymi mieszkankami zakupionymi glównie na wieloletni kredyt. Czy nie trzeba byc Maluczkim zeby dopatrywac sie tu jakiegos highlife'u i wyzszosci nad kims innym? Dla jednych sloma to ostre-hamskie slowa i lekcewazenie ortografii, dla drugich takie wlasnie opinie. Zatem warto by przemyslec kto udaje wazniaka.
                  • lala_mi_do Aqua Park 23.03.11, 22:00

katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,9309220,Tychy_chca_miec_wlasny_aquapark.html
                    • Gość: aqua Re: Aqua Park IP: *.static.kompus.3s.pl 24.03.11, 20:05
                      szerzej opisane jest w Twoje Tychy - jak dla mnie spoko :)
        • Gość: kalipso Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 20.03.11, 00:10
          gnomka: "Dziękuj mondralo. Jak by wszyscy siedzieli jak myszy tak jak Ty . to za niedługo płacił byś czy też płaciła 3zł za ch.. wie co?. Pozatym pokaż mi jakąś wspólnote gdzie nie ma kłótni. Ić sieroto do filharmoni tam Ci będzie ładnie."

A ja się zastanawiałem skąd tyle słomy i nawozu na klatce schodowej! :)
          • Gość: garaże Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 20.03.11, 10:26
            O wliczanie garaży do powierzchni mieszkalnej była największa wojna na zebraniu i krzyki ale do niczego nie doszło w końcu. Garaże podobno trzeba wydzielić z nieruchomości. Za to będzie przygotowany kosztorys obsługi garaży czy koszty w takiej wysokości są zasadne. Mają na to chyba miesiąc. 1 zł to faktycznie nadal nasze pieniądze i mają zostać oddane. (To w końcu pożyczka a nie podatek). Po odzyskaniu pieniędzy co podobno jest na dobrej drodze ma być głosowanie czy zostaną przeznaczone na poczet czynszów lub na fundusz remontowy a jak wiadomo bloki się sypią czy w jeszcze inny sposób.
            • Gość: abc Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 16:27
              Co za bzdura!!! co ma wydzielenie garaży? Przecież nie są to pomieszczenia mieszkalne i mają osobną KW!!!! Wyobraźcie sobie, że mając np. 2 miejsca postojowe to płacicie tyle samo co zamieszkanie o powierzchni około 56m2!!! W opłatach za garaże mogą być tylko i wyłącznie opłata za prąd i sprzątanie (nie mylić z zamiataniem pyłu!) W chwili obecnej nie można nawet mówić o kosztach wymiany żarówek bo muszą one być na gwarancji. Jeżeli za nie płacimy to jest to ewidentne przegięcie!!!
              A co z gwarancją na pękające tynki? Ruszył się w końcu zarząd i coś wyegzekwował, czy będziemy płacić ze swoich?
              • Gość: lala mi do Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 21.03.11, 17:22
                Żarówki na gwarancji - hehehe dobre! Jak ktoś Ci buty wytarł w wycieraczkę pod drzwiami, to też idziesz do sklepu z reklamacją, że brudne? :D

Co się tyczy kosztów za garaż - formalnie zarząd ma rację, bo lokal garażowy, to taka sama nieruchomość (z punktu widzenia ustawy o wł. lok.) jak mieszkanie, więc na upartego powinni jeszcze zaliczki za CO, CW i ZW pobierać za garaż. Ale przyznam, że jest to idiotyzm.
                Chociaż sam garażu nie mam, to uważam, że obciążanie ludzi, którzy wykupili tam stanowiska takimi samymi kosztami jak za mieszkanie jest niesprawiedliwe i nieuzasadnione.

WSPÓLNOTA CZTERY PORY ROKU JEDEN = NAJDROŻSZA WSPÓLNOTA MIESZKANIOWA W TYCHACH.
                • Gość: abc Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 18:56
                  Co do żarówek, to proponuję abyś zapoznał się z ,,ustawą konsumencką", to będziesz wiedział o czym mówię. W sprawie garaży to nie myl pojęcia lokal mieszkalny i pomieszczenie pomocnicze. Więc formalnie w aspekcie przepisów ustawy, według mnie zarząd źle interpretuje przepisy stawiając znak równości pomiędzy nimi. Co za tym idzie przyjęte naliczenia mogą być bezzasadne. Chyba, że mieszkańcy przegłosowali uchwałę, wskazującą na taki sposób rozliczenia.
                  • lala_mi_do Re: Tychy - murapol - 4 pory roku 21.03.11, 20:47
                    Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilengo: Rozdział 1, Art. 1, ustęp 1.
                    Ustawę stosuje się do dokonywanej w zakresie działalności przedsiębiorstwa sprzedaży rzeczy ruchomej osobie fizycznej, która nabywa tę rzecz w celu niezwiązanym z działalnością zawodową lub gospodarczą (towar konsumpcyjny).

Sorry Batory, ale kupiłeś nieruchomość a nie żarówkę. Przedmiotem umowy jaką zawarłeś był lokal mieszkalny (ew. udział w garażu), a ten nie jest rzeczą ruchomą. Wyposażenie budynku (części wspólnych nieruchomości) jako takie nie stanowiły przedmiotu sprzedaży. Przegrasz w pierwszej instancji.

Co do garaży:

Ustawa o własności lokali:

Art. 13. [Utrzymanie lokalu i nieruchomości wspólnej] 1. Właściciel ponosi wydatki związane z utrzymaniem jego lokalu, jest obowiązany utrzymywać swój lokal w należytym stanie, przestrzegać porządku domowego, uczestniczyć w kosztach zarządu związanych z utrzymaniem nieruchomości wspólnej, korzystać z niej w sposób nie utrudniający korzystania przez innych współwłaścicieli oraz współdziałać z nimi w ochronie wspólnego dobra.

A) Jesteś (współ)właścicielem lokalu (nie ma w ustawie mowy o mieszkalnym bądź niemieszkalnym - po prostu lokalu, a takim niewątpliwie jest garaż).
                    B) Lokal ten ma swój udział w nieruchomości wspólnej - udział ten możesz sprawdzić w księdze wieczystej.
                    C) Koszty zarządu nieruchomością wspólną oblicza się na podstawie udziału w nieruchomości wspólnej, o ile na zebraniu wspólnoty nie postanowiono inaczej.
                    Ergo: Jest uzasadnienie, żebyś płacił za swój udział w garażu. Uzasadnienie jest, ale jest ono niesprawiedliwe - przyznaję. Trzeba to zmienić.
    • Gość: tynk Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 21.03.11, 16:52
      O komuś też pęka tynk? W każdym pokoju występują popękane tynki, niedługo będzie można wsadzić palce w te szczeliny. Czy to wina murapolu?
      • tichauer Re: Tychy - murapol - 4 pory roku 21.03.11, 22:02
        Czy pękające tynki to wina Murapolu? Nie wiem.
        Ale pooglądałem sobie zdjęcia z budowy. W sporej części budynek 5 powstawał w okresie styczeń - marzec 2008. Trzeba sprawdzić, czy to własnie nie w tej części ściany pękają najmocnej. Budynek 4, czy bud.1 powstawały w okresie wiosna/lato 2008 - lato/późna jesień 2009. Zaprawa miała lepsze warunki do wiązania. Obawiam się, że budynek 2 też będzie pękał, skoro powstawał na niższych kondygnacjach na mrozie, a kondygnację nad parterem wylewali na śnieg praktycznie.

Sorry, ale ja nie wierzę, że Murapol wnikliwie sprawdzał, czy wykorzystawana zaprawa ma odpowiednie parametry. Oczywiscie to maja opinia, niech sie fachowcy i biegli wypowiedzą.
        • Gość: gbcvxbn Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 21.03.11, 23:28
          a pamiętacie tą karteczkę przyczepioną na tablicy ogłoszeń mówiącą o tym że Murapol uszczelnia garaże i że przywróci stan do 23-12-2010 :)))

A u mnie garaż cieknie i mi kapie....

co do pęknięć to są... w kilku miejscach...

ale i tak jest fajnie :)
          • Gość: garaż Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 21.03.11, 23:58
            Tobie kapie a w niektórych leje jak wodospad Niagara!
            • Gość: buuu... Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 22.03.11, 21:06
              no wiem że się leje ale po to rozkopali mi ogródek żeby się nie lało :)
              a teraz w gumiakach muszę wychodzić i na "taras" i do garażu- no i przed oczyma mam dalej kartkę że zobowiązują się przywrócić stan dotychczasowy do 23-12-2010 :)
              Do kogo to zgłosić ? Lokum czy Murapol? jak już jest rozpi... to niech to uszczelnią jak się należy... nie?
        • Gość: Dżon WoCh Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.146.229.90.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.04.11, 10:11
          Murapol sprawdzał zaprawę ??? Czyś ty gościu coś wąchał? Murapol sprawdzał tylko, czy cena zaprawy jest najmniejsza z możliwych. Wiem, bo pracowałem tam jakiś czas, ale nie mogłem patrzeć na to, co się tam wyprawia. Dodatki do betonu - pozwalające betonować w trudnych warunkach - to wszystko, co murapol mógł zaproponować, ale tylko z tego powodu, że betoniarnie nie zgodziły dawać beton bez ww dodatków. Ludzie- co się tam wyprawiało w czasie budowy - szkoda słów - i naprawdę i szczerze mi was wszystkich żal. Musiałem odejść, bo powiedziałem niektórym ludziom z murapolu całą prawdę prosto w ich ryje - reakcja była specyficzna - że zacytuje Alternatywy 4 - "Ja i tak tu nie będę mieszkał". Następnego dnia dostałem wypowiedzenie...
          • Gość: qqq Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 01.04.11, 10:41
            Też bym ci dał wypowiedzenie tylko że nie nastepnego dnia, a tego samego!!!!!!!!!!
            • Gość: Prezes Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.146.116.138.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.04.11, 13:46
              A za co byś mi dał to wypowiedzenie faszysto ? Za to że chciałem pracować zgodnie z jakimiś normami ? zastanów się co piszesz. Chociaż po twoim tekście widać, że żadko myślisz.
              • Gość: wkw Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 05.04.11, 15:08
                Też bym cie zwolnił od razu bo za "żadko" chodziłeś do szkoły....szczególnie na j.polski w szkole podstawowej.....
                • Gość: Prezes Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.181.22.124.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.04.11, 09:32
                  Myślałem, że na tym forum są ludzie na poziomie, ale się pomyliłem. Cóż, zdarza się. Swoją drogą - prymitywizm, złośliwość i chamstwo wylewa się z twojej paszczy litrami. Jesteś żałosny, a ja właśnie buduje swój domek w spokojnym miejscu, bez nerwów. Przypominjąc sobie co przeżyłem w Murapolu w Tychach śmiech mnie ogarnia, jak taki żałosny skundlony pajac szczeka na innych.
                  • Gość: sss Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 06.04.11, 19:48
                    nerwy puszczają:) pewnie ten domek stawiają ci sami wykonawcy co stawiali nasze bloki:)juz widzę tą pianę w twoim pysku...:)
                    • Gość: jupiter Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 08.04.11, 12:48
                      Sklerozy raczej nie mam, ale pamiętam jak zarząd w 4PR1 wyrzucał LOKUM ze wspólnoty, to jednym z podnoszonych argumentów było to, że LOKUM trzymał zaliczki i fundusz remonty na jednym koncie bankowym. Okazuje się, że aktualny zarząd robi to samo....
                      • Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 08.04.11, 22:20
                        Koleś gdzie ty żyjesz? 4PR1 NIE POSIADA FUNDUSZU REMONTOWEGO! Został on ZNIESIONY. Składka na niego wynosi 0,00 pln/m2
                        • Gość: jupiter Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 09.04.11, 09:07
                          "Zgodnie z uchwałą nr 9/2011 podjętą na zebraniu w dniu18.03.2011 w sprawie uchwalenia Planu Gospodarczego na rok 2011 przesyłamy naliczenie miesięcznych opłat itp. itd.....
                          - ...
                          - ...
                          - ...
                          - Zaliczka na fundusz remontowy - 1,00 zł/m2

Zarząd Wspólnoty"

Nie otrzymałeś czegoś takiego jeszcze?
                        • Gość: jupiter Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 09.04.11, 09:52
                          radzę zajrzeć do skrzynki pocztowej, KOLEŚ.....
                          • Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 09.04.11, 11:21
                            Jupiter no ten "koleś" był nie na miejscu. Ale jak można po roku nie wiedzieć, że funduszu nie ma. Na zebraniu też Cie nie było jak sądzę, bo byś wiedział, że składka na dług zmieniła nazwę na fundusz remontowy. To nie był wymysł zarządu tylko członka wspólnoty, który agresją i krzykiem wymusił coś takiego. Co to da? Pewnie nic. Tak tylko będzie widniało w rozliczeniu. Więc pamiętaj i zapytaj zarządu jak mi nie wierzysz. Funduszu NIE MA.
                            • Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 09.04.11, 11:25
                              Dużo osób narzeka, bo nie było na zebraniu. To ja Wam powiem. Nie ma żadnego funduszu remontowego odkąd został zniesiony. Jest dalej 1zł na długi i to zmieniło nazwę w rozliczeniu, bo tak chciał członek wspólnoty, nie wiem po co. Opłaty zostają na identycznym poziomie więc 1zł zadłużenia naliczane zarówno od mieszkań jak i garaży. Czynsz powinien minimalnie spaść każdemu z powodu obniżki zaliczki na CO. Pewnie bilansując wszystkich była nadpłata za ogrzewanie to zaliczkę pomniejszyli na nowy rok.
                              • Gość: jupiter Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 09.04.11, 13:39
                                Witam,

Wiem, że nazwanie tej opłaty funduszem remontowym, to pomysł "z sali" i wiem też, że z chwilą powstania nowego zarządu fundusz zlikwidowano (co było moim zdaniem błędem).

Natomiast fakt jest teraz taki, że fundusz w rozliczeniu formalnie figuruje, więc należy go traktować zgodnie z nazwą.

Mój czynsz wzrósł i to nie minimalnie. Płaciłem dotąd 15% mniej (podwyżka z 350 na ponad 400 plus rzekoma niedopłata pareset złotych).

Tak jak ktoś napisał, jest to najdroższa wspólnota mieszkaniowa w Tychach. Nie wskazuję nikogo winnego palcem za taki stan rzeczy, ale fakt jest faktem. Nikt tyle w Tychach nie płaci. W stolicy są może takie ceny.
                                • Gość: 145c Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 09.04.11, 20:55
                                  Ja za moje 50 m2 płace 550 zl z 2 garazami ale chyba duzo wody zuzywam.
                                  • Gość: lokator Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 09.04.11, 22:15
                                    Moje opłaty w kwietniu wzrosły za 83m z miejscem postojowym z 470 na 570zł.
                                    Opłacać miejsce postojowe kwotą 53 zł - porażka.
                                    • Gość: anka Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.11, 02:22
                                      Też uważam, że 50zł miesięcznie za miejsce postojowe to sporo, fundusz remontowy OK, przyda się, zresztą to "nasze" pieniądze ale koszty zarządu są naprawdę zawyżone. Czym tam się zarządza? Raz na rok trzeba zorganizować ekipę sprzątającą (koszty ekipy są ujęte osobno) i co jakiś czas wymienić świetlówkę lub zadzwonić po serwis bramy ot całe zarządzanie. Obecne ceny są zdecydowanie za wysokie. Rada właścicieli - do dzieła!
                                      • Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 10.04.11, 06:51
                                        Której wspólnocie wzrósł czynsz, bo może o innych rozmawiamy. Ja wiem, że kwoty na tym osiedlu są ogromne ale mi osobiście czynsz spadł o 40zł. Zresztą widać w rozliczeniu, że zaliczki pozostają na tym samym poziomie (CO spadło). Nie wiem jak wam wzrosło. Może chodzi o budynek 4? Garaże mają te same wszelkie koszta co mieszkania. Nawet konserwacja zieleni w to wchodzi a gdzie k... w garażach zieleń? Dla mnie też chore. Raz na kwartał pozamiatać i wymienić kilka świetlówek.
                                        • Gość: jupiter Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 10.04.11, 11:06
                                          Ja mówię o wspólnocie 4PR1 - budynki 139/145. Wzrost jest w o 50 zł w moim przypadku -a garażu nie dokupiłem. W roku 2010 płaciłem 350 zł a teraz łącznie ponad 400 zł.
                                          • Gość: lokator 143 Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 10.04.11, 13:37
                                            Koszty zarządzania za garaże w 4PR1a są zdecydowanie za duże. W przeliczeniu jeśli by wziąć pod uwagę metry wychodzi wiele więcej niż za mieszkanie. zastanawia mnie na jakiej podstawie nasz zarządca wyliczył sobie taką kwotę...trzeba to jak najszybciej zmienić.
                                            • Gość: mieszkaniec 4PR1a Koszt za miejsca postojowe IP: *.static.kompus.3s.pl 10.04.11, 19:31
                                              Nie wiem sąsiedzie jak to wyliczyłeś - za 30m2 płacisz 53 zł, to jest więcej niż za mieszkanie? Zwróćcie uwagę, że trzeba zapłacić za całą halę, więc za powierzchnię ruchu także. Poza tym - za zarządzanie płacimy tylko 6 zł/m-c. Czy to jest dużo? Reszta opłaty to oświetlenie, sprzątanie, utrzymanie w zimie, fundusz remontwy (a coś z tymi garażami będzie trzeba zrobić), pokrycie użytkowania za pół roku w 2010 bez naliczenia opłat. Według mnie koszt jest jak najbardziej uzasadniony. Zainteresowani znajdą szczegóły w planie gospodarczym, który Lokum przesłało z informacją o zebraniu, na którym pewnie nie byliście.
                                              To tyle.
                    • Gość: Prezes Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.146.140.151.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.04.11, 11:34
                      Pysk to masz ty, tam gdzie inni mają dupę a dupę tam gdzie inni pysk. Fąfel jesteś, krew cie zalewa, jesteś przegrany i sfrustrowany. Dryluj szpaka małpi bękarcie.
                      • Gość: 145c Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 15:31
                        Niezła składanka YOU poproszę o jeszcze fajnie się czyta :)
                      • lala_mi_do Re: Tychy - murapol - 4 pory roku 12.04.11, 23:40
                        Gość portalu: Prezes napisał(a):

> Pysk to masz ty, tam gdzie inni mają dupę a dupę tam gdzie inni pysk. Fąfel jes
                        > teś, krew cie zalewa, jesteś przegrany i sfrustrowany. Dryluj szpaka małpi bęka
                        > rcie.
                        >

Dla Prezesa: pl.wikipedia.org/wiki/Wt%C3%B3rouste
                        • Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 13.04.11, 14:58
                          Prezes frajerze wypluty z d...y podaj swój adres a nie cwaniakuj na forum psi wymazie.
          • Gość: Kalvados Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.icpnet.pl 03.04.11, 01:10
            Czyzby wyrzucony pracownik mscil sie na pracodawcy i szerzy negatywne opinie?
            • Gość: pracownik Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 03.04.11, 06:59
              Dokładnie tak jest! Jakby tam nadal pracował to miałby wszystko w d...e z czego robią bloki. Jakby zamiast cegieł używali sprasowanego łajna to jego by interesował tylko comiesięczny przelew na jego konto a nie standardy budowy. Nie ma się co oszukiwać.
            • Gość: Kowal Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.icpnet.pl 26.05.11, 20:52
              też uważam że chyba się tutaj ktoś odgrywa na byłą firmę bo moje doświadczenia z Murapol są pozytywne i w moich sprawach wykazali pełne zaangażowanie
              • Gość: m Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 20:54
                Może zacznij grać w totka;-)
            • Gość: żancia Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.icpnet.pl 30.05.11, 15:13
              No niestety budowlańcy to często osoby na niskim poziomie, sami niektóre rzeczy "skopali" a dostało się developerowi. Na budowach kulturalnych ludzi nie ma zwykle. Ale Murapol jakoś sobie w końcu z nimi poradził i naprawił... Teraz mamy ładne osiedle, mieszkanie wiadomo też szczególnie jak sobie je urządziliśmy nowocześnie ;)
              • Gość: lookator Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 30.05.11, 20:30
                Deweloper jest po to, żeby tych budowlańców nadzorować.
    • Gość: Park Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 24.03.11, 23:25
      Jak zwykle w tym kraju 5 lat "projektowania" i rok budowy. Nawet na basen w mieście trzeba czekać 10 lat.
      • Gość: abc Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 10:26
        Jak zwykle w tym kraju każdy narzeka zamiast brać się do działania;-)
        • Gość: elim Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 31.03.11, 10:57
          Jak zwykle w tym kraju ktoś narzeka na narzekanie innych.
          • Gość: niet Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 31.03.11, 22:21
            Jak zwykle jest jak zwykle.
            • Gość: zebranie Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 31.03.11, 22:51
              A jakiś ważny odcinek tasiemca leciał że tak mało ludzi było na zebraniu????

A później narzekanie na Murapol. Oni tylko na tym bazują...
              • Gość: karaluch Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 01.04.11, 08:45
                Kto na czym bazuje?
                • Gość: dsgsk Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 01.04.11, 23:49
                  Jak na czym?
                  Poprzez to że jest taka mała frekwencja na zebraniach nie można uchwalić tego co trzeba więc M jest dalej kryte bo ma większość i głosuje "przeciw"

BARANY!!!
                  • Gość: onufry Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 02.04.11, 09:24
                    Ja na zebrania od roku nie chodzę a w każdym głosowaniu biorę udział. Jak? Bardzo proste - glosuję PO ZEBRANIU w drodze indywidualnego zbierania głosów. Z tego, co mi wiadomo wszystkie punkty mają wystarczającą ilość głosów i co ważniejsze większość zgodną z intencją zarządu (jeśli zakładasz, że zarząd ma racje).

Sorry, ale byłem dwa razy na zebraniu i naprawdę rozumiem, że każdy ma jakieś swoje małe dewiacje, ale do moich na pewno nie należy siedzenie po męczącym dniu pracy przez 3, 4 godziny i przyglądanie się stadu wściekłych pawianów. Przepraszam, że tak się wyrażam o moich sąsiadach, z którymi na codzień witam się na osiedlu i uważam ich za miłych, fajnych ludzi, lecz niestety powinni Was nagrać na wideo i puścić Wam po zebraniu jak się zachowujecie, to może byście oprzytomnieli... Oczywiście ta uwaga nie dotyczy 100% wspólnoty.
                    • Gość: do onufry Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 02.04.11, 14:58
                      Mam wrażenie że nie należymy do tej samej wspólnoty.
                      mi chodzi o ostatnie zebranie wspólnoty 143-143C, będąc tam nie zauważyłem żeby ktoś się pieklił czy zachowywał jakoś "dziwnie". Padło kilka pytań i tyle.
                      • Gość: onufry Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 02.04.11, 15:01
                        Owszem, masz słuszne wrażenie. Pozdrawiam z sąsiedniej wspólnoty 4PR1.
                        • Gość: elim Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 02.04.11, 15:40
                          Pytanie do mieszkańców klatek 145-145c: czy Murapol partycypuje w kosztach (jakichkolwiek) utrzymania Waszej wspólnoty?
                          • Gość: elim Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 02.04.11, 15:42
                            Błąd, miało być 143-143c
                            • Gość: lokator 4PR1A Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 03.04.11, 17:47
                              Murapol nie partycypuje z założenia w żadnych kosztach. Mam nadzieję, że w końu dzięki postępowaniom w sądzie będzie w końcu istniała podstawa do wejścia na hipotekę nieruchomości Murapolu czy zajęć komorniczych na kontach spółki. I Murapol chce wejść na giełdę.....
              • Gość: mykcyk 4PR1A - zebranie roczne IP: *.static.kompus.3s.pl 04.04.11, 19:53
                No - na zebraniu było reprezentowane porażające aż 30% właścicieli. A te osoby co nie były - pewnie najgłośniej będą narzekać, że nic się robi. Sami sobie robimy pod górkę i dajemy przykład polskiej niezdolności do brania wspólnej odpowiedzialności za cokolwiek.
                • Gość: Paweł Re: 4PR1A - zebranie roczne IP: *.static.kompus.3s.pl 09.04.11, 10:46
                  Witam,

mnie nie było bo niestety nie mogłem - życie... Nie krzyczę i nie narzekam a przynajmniej do teraz...
                  Otrzymałem nowe wyliczenie czynszu - wzrost kwoty o blisko 50%!
                  Koszty zarządu garaż + fundusz remontowy garażu = 53,03 zł!
                  Jest mi w stanie ktoś wyjaśnić skąd taka kwota??? W 143C jest 21 miejsc postojowych - to 922 zł miesięcznie za zarządzanie tymi miejscami garażowymi. Za co my mamy płacić takie kwoty?
                  • Gość: on Re: 4PR1A - zebranie roczne IP: *.cdma.centertel.pl 13.04.11, 16:58
                    a ja wyprowadziłem się z tego "gówna" i się z was śmieję
                    • Gość: i dobrze Re: 4PR1A - zebranie roczne IP: *.static.kompus.3s.pl 13.04.11, 18:57
                      A my śmiejemy się z ciebie i cieszymy, że już nie mamy takiego sąsiada hahahahaha.
                      • Gość: 145c Re: 4PR1A - zebranie roczne IP: *.static.kompus.3s.pl 13.04.11, 22:01
                        A mnie tu rewelacyjnie się mieszka , ciepło czysto garaz pod domem fajni sąsiedzi czego więcej chciec???
                        czynsz ok wysoki ponad 500 zł za 50m2 ale nie oszczędzam płace za 2 garaze wiec to zrozumiałe.
                        byle by z murapolem dojsc do ładu , odkuc sie a bedzie dobrze.
                        pozdrawiam.
                        gdzie w Tychach jest spokojniej na osiedlu proszę powiedzcie?!?
                        na T w blokowisku ?na A ?? moze A ? Z gdzie idą tabuny ludzi na Paprocany co moze W gdzie na 1 blok jest 1 pijalnia piwa?
                        gdzie jest lepiej :) czysciej ?? ciszej , blizej do lasu?
                        nie załuje zadnej złotowki wydanej na to mieszkanko -to moja opinia
                        • Gość: pimkie Re: 4PR1A - zebranie roczne IP: *.static.kompus.3s.pl 16.04.11, 21:48
                          A gdzie Ty płacisz czynsz? Przecież 4 Pory, to mieszkania bezczynszowe. Tak reklamuje Murapol.
                        • Gość: Ajgor Re: 4PR1A - zebranie roczne IP: *.play-internet.pl 28.06.11, 22:10
                          I dzięki przyjacielu za twoją szczerą odpowiedz mnie też się podoba na tym osiedlu i planuje kupić tam mieszkanko.Czytam te niektóre wypowiedzi to nie wiem o co tym ludzią chodzi,jak będziesz szanować drugiego tak wszyscy się poszanujemy i będzie super . Nierubcie z byleczego problemu.
    • Gość: ina Jakie opłaty? IP: *.150.155.168.internetia.net.pl 17.04.11, 11:07
      Witam planuje zakup mieszkania w budującym się bloku, o metrażu ok 45m2. Czy mógłby ktos napisać na jakie opłaty za wszystko mam się przygotować( +/_) z energią.
      • Gość: . Re: Jakie opłaty? IP: *.static.kompus.3s.pl 17.04.11, 11:12
        Za wszystko wraz z mediami ok 300zł bez garażu.
      • Gość: wow Re: Jakie opłaty? IP: *.static.kompus.3s.pl 17.04.11, 13:18
        350-400
      • Gość: joe Re: Jakie opłaty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 02:07
        Jakieś 400zł opłaty do zarządcy w tym woda i ogrzewanie do tego dolicz sobie prąd. Jak chcesz garaż dolicz jakieś 50zł. Tanio nie jest, "mieszkania bezczynszowe" to tylko chwyt marketingowy;-)
      • Gość: dexil Re: Jakie opłaty? IP: *.static.kompus.3s.pl 18.04.11, 10:39
        Jeśli nie zmienicie zarządcy na MZBM tak jak zrobiła to wspólnota 4PR1 to nie będziesz płacić więcej niż 300 zł bez prądu. W Lokum tyle się płaci za taki metraż (budynki nr 1 i nr 4).
        • Gość: dexil Re: Jakie opłaty? IP: *.static.kompus.3s.pl 18.04.11, 10:41
          We wspólnocie 4PR1 (MZBN) będziesz płacić za taki metraż około 500 zł. A za rok 600 zł, no chyba że masz garaż to odpowiedni 700 i 800 zł.
          • Gość: ? Re: Jakie opłaty? IP: *.static.kompus.3s.pl 18.04.11, 13:59
            Zgłupiałem już od tych wpisów. Może mi ktoś zatem wyjaśnić ile wspólnot działa na osiedlu i w których budynkach? No i jak to się wszystko ma do wysokości opłat. Dzięki
            • Gość: rumcajs Re: Jakie opłaty? IP: *.static.kompus.3s.pl 18.04.11, 19:11
              Budynek nr 1 i nr 4 = Lokum = tanio
              Budyenk nr 5 i nr 3C = MZBN = drogo
              • Gość: lokator Re: Jakie opłaty? IP: *.static.kompus.3s.pl 18.04.11, 21:29
                E tam.... napiszcie napiszcie jak jest, że 4PR1 to wspólnota na wzór i podobieństwo MZBM, administrowana po godzinach przez osoby na etacie w TBS. Tam ich działalność dofinansowuje miasto, a tutaj mieszkńcy z dopłaty 1,00 zł/m2 na fundusz remontowy na pokrycie długów.
                • Gość: JA Re: Jakie opłaty? IP: *.upc-f.chello.nl 18.04.11, 21:32
                  A JAK JEST LICZONA WODA ZIMNA I PODGRZEWANIE? MIESZKANIE 39M2
                  • Gość: lokator Re: Jakie opłaty? IP: *.static.kompus.3s.pl 18.04.11, 21:35
                    Według zużycia na liczniku. A jak ma być?
                    • Gość: JA Re: Jakie opłaty? IP: *.upc-f.chello.nl 18.04.11, 21:39
                      OK W MIESIACU ZUŻYŁEM + - 2O KUBIKÓW ZIMNEJ, 20 CIEPŁEJ JAK TO LICZYĆ?
                      • Gość: joe Re: Jakie opłaty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 01:16
                        z sieci dostajesz tylko zimną, ciepła jest podgrzewana w wymienniku gdzieś w bloku więc jak masz na liczniku 20 zimnej i 20 ciepłej to wychodzi, że masz woda 40 + podgrzanie 20
                        • Gość: mendel Re: Jakie opłaty? IP: *.static.kompus.3s.pl 19.04.11, 19:50
                          Po pierwsze primo - to jest zużycie na 10 osób, a nie na jednego normalnego mieszkańca.
                          Po drugie primo - cena zimnej wody jest jednakowa w całym mieście. A za podgrzanie jest coś 14 zeta za kubik? Nie pamiętam.
    • Gość: henry Skup mieszkań IP: *.static.kompus.3s.pl 27.04.11, 23:47
      Witam,

Bardzo aktywne na tym forum są osoby niezadowolne z życia na osiedlu cztery pory roku. Chętnie nawiążę kontakt z tymi osobami, ułatwię im życie i poratuję w problemie. Proponuję 3 000 zł/m2.
      • Gość: re Re: Skup mieszkań IP: *.static.kompus.3s.pl 28.04.11, 00:39
        Klatka 145a, nr telefonu na balkonowym ogłoszeniu. Dzwoń!
        • Gość: nu Nowy IP: *.cdma.centertel.pl 29.04.11, 10:38
          firma wynajęła mi ten kołchz.... z czego wy sie cieszycie z tych socjalnych klitek....
          żygać się chce i te ryczące bachory i srające psy ....szok
          • Gość: nununu Re: Nowy IP: *.static.kompus.3s.pl 29.04.11, 15:45
            Nu spier...l fraj...e.Nie chcemy cie tu
            • Gość: nu Re: Nowy IP: *.cdma.centertel.pl 29.04.11, 18:13
              zabolało co ??? prawda boli.... robole się drą ..bachory to samo .... nasrane przy wejściach .... słoma wam z butów wystaje... popatrzcie na balkony jak w rumuńskim slumsie

to przeciez wszystko prawda.... macie stragany na balkonach
              • Gość: nunu Re: Nowy IP: *.static.kompus.3s.pl 29.04.11, 18:16
                Do budy
              • Gość: kiwi Re: Nowy IP: *.static.kompus.3s.pl 29.04.11, 19:08
                Po pierwsze, niech cię firma wyśle na kurs ortografii, bo się twoich postów czytać nie da. Nawet się po polsku nie umiesz zeRZygać.
                Po drugie, pisz do pracodawcy wniosek lokal na innym osiedlu boś gotów do reszty sfiksować.
                Po trzecie, co tą swoją ulaną żółcią chcesz osiągnąć? Mamy ci podziękować za objawienie prawdy?
                Po czwarte, trochę cie rozumiem. Z dala od domu, bliskich, w pracy kiepsko premii nie ma i szef nie pochwalił, a tu na dodatek jakieś slamsy w jakichś Tychach!
                Poza tym, postaraj się łagodzić frustracje na innym forum i nie trolluj u nas.

ps A od mojego balkonu proszę się szanownie odpier-dolić.
      • Gość: lookator Re: Skup mieszkań IP: *.159.18.162.static.crowley.pl 29.04.11, 16:05
        Za tyle to chyba tylko mieszkania w tych prototypach tzn. 139 i 145. W następnych budynkach już jest w miarę OK, przynajmniej jeśli chodzi o mieszkania. Tylko niektórzy mieszkańcy jeszcze nie calkiem dorośli.

W każdym razie - gdyby ktoś był aktualnie zainteresowany, to na poddaszu mieszkania trzeba oglądać w czasie ulewnego deszczu. No i starannie rozpoznć temat izolacji akustycznej. Z tym jest nieciekawie, zwłaszcza że sąsiedzi bywają różni. Jeśli ktoś robi podwieszany sufit - pod g-k dobrze jest wrzucić trochę wełny. Z dołu i z boku też się niesie zresztą. Drzwi wejściowe, to najtańszy model z PORTY, jak ktoś chce mieć porządne - trzeba wymienić.
    • lala_mi_do PROŚBA do Mieszkańców 10.05.11, 20:16
      Sporo ludzi na naszym osiedlu korzysta z pojemników na sortowanie surowców wtórnych (papier, szkło, PLASTYK) i to bardzo dobrze!

Chciałbym do Was zaapelować: PRZED WYRZUCENIEM PLASTYKOWEJ BUTELKI ZDEJMIJCIE NAKRĘTKĘ I POGNIEĆCIE BUTELKĘ! Będzie więcej miejsca w pojemniku, mniej objętościowo śmieci do wywiezienia i bardziej ekologicznie.

Dziękuję!
      • Gość: mieszkaniec4PR1 cesja IP: *.static.kompus.3s.pl 10.05.11, 21:37
        Czy ktoś z Państwa podpisał juz umowę cesji?
        • Gość: cesja Re: cesja IP: *.static.kompus.3s.pl 11.05.11, 15:14
          Ja
    • Gość: garage inc wynajem garaży IP: *.static.kompus.3s.pl 11.05.11, 17:06
      Witam,
      czy jest na tym osiedlu ktoś kto potrzebuje nająć miejsce postojowe i ile proponuje za miesiąc czynszu?
      • Gość: fontanna Re: wynajem garaży IP: *.static.kompus.3s.pl 12.05.11, 13:39
        wiecie może czemu z fontanny nie leje się woda..????
        ostatanio to działała chyba do listopada czy grudnia , potem wyłączyli a teraz co..??
        zepsuła się znowu bo taki szajs zafundował nam Murapol..??
        • Gość: . Re: wynajem garaży IP: *.static.kompus.3s.pl 12.05.11, 16:57
          To jest fontanna zimowa - działa tylko w okresie zimowym. Takie zwyczaje osiedlowe.
          • tichauer fontanna 12.05.11, 21:43
            Fontanna była zdaje się na koszt wspólnoty 4 PR1B. Więc się nie dziwię, że im nieśpieszno do jej finansowania.
            • Gość: kiwi Re: fontanna IP: *.static.kompus.3s.pl 13.05.11, 11:39
              Jednym słowem mieszkańcy zakręcili darmowej reklamie Murapolu kurek...z pieniędzmi ;)
            • Gość: f Re: fontanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 14:01
              To teraz wspólnota, która ma w posiadaniu tą super fontannę, której pewnie nie będzie chciała utrzymywać (ja bym nie chciał) powinna opchnąć sprzęt (dysze, pompy itp.) a za zarobione pieniądze zrobić plac zabaw dla dzieciaków, żeby one i ich rodzice mieli gdzie spędzać czas na osiedlu bez wypraw na sąsiednie. A miejsce po fontannie przerobić np. na kwietnik;-) Kto jest za?
              • lala_mi_do Re: fontanna 14.05.11, 15:28
                Gość portalu: f napisał(a):
                > To teraz wspólnota, która ma w posiadaniu tą super fontannę, której pewnie nie
                > będzie chciała utrzymywać (ja bym nie chciał) powinna opchnąć sprzęt (dysze, po
                > mpy itp.) a za zarobione pieniądze zrobić plac zabaw dla dzieciaków, żeby one i
                > ich rodzice mieli gdzie spędzać czas na osiedlu bez wypraw na sąsiednie. A mie
                > jsce po fontannie przerobić np. na kwietnik;-) Kto jest za?

Napisz to na transparencie, oflaguj się, stań pod fontanną i zamanifestuj swoje zdanie.
                Zbierz podpisy. Spacer dobrze Ci zrobi. Pozdrawiam.
                • Gość: Kazek Negocjacje ceny i plac zabaw IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 20:55
                  Witam.

1) Proszę o informację ile Wam się udało wynegocjować upustu z ceny wyjściowej 4400 zł/m2. Właśnie nosze się z zamiarem kupna takich 65-67 m2 na tym osiedlu.

2) Czy na osiedlu powstanie plac zabaw dla dzieci? Czy Murapol to ma w planie zagospodarowania?

Pozdrawiam
                • Gość: wolfy7 Re: fontanna IP: *.aster.pl 20.05.11, 13:40
                  hmm... ostatecznie pomysł z placem zabaw nie jest taki głupi, bo przynajmniej byłby jakiś pożytek z tego ;) a co komu po fontannie? kąpać się w niej zamierzacie? hehe no i co ma deweloper do fontanny? ;p
                  • Gość: . Re: fontanna IP: *.static.kompus.3s.pl 20.05.11, 15:12
                    Rzeczywiście plac zabaw piękny jest jak ch... Najlepiej przed osiedlem jako część reprezentacyjna... Plac zabaw na zadupi pod lasem, żeby wrzasków nie było jak jest obecnie. Co ty kononowicz? Niczego nie będzie, fontanny też nie będzie.
    • Gość: gołbie Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 20.05.11, 18:52
      Czy u was też srają te latające szczury - gołębie? Wszędzie nasrane. Balustrady, balkony ściany itd. Te latające szkodniki gniazda nawet tu robią. Czym to zlikwidować, zabić, zniszczyć? Zgłaszał to ktoś do administracji?
      • Gość: antygołąb Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 21.05.11, 11:51
        Proponuję zgłosić do naszej/waszej administracji. Można założyć specjalne siatki, żeby gołębie nie mogły zakładać gniazd. Pytanie tylko czy nie tracimy tzw. gwarancji na dach. Szkoda, że deweloper nie wykonał tego na etapie budowy......
        • Gość: kulfon Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 21.05.11, 23:19
          przede wsystkim - nie karmić gołębi.
          • Gość: fontanna Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 23.05.11, 10:27
            hmm nie wiem o jakich gołebiach mówicie- ja na razie żadnego nie spotkałam,ale tez nie jestem tym faktem pocieszona, bo nie nawidzę tych kupkujących (żeby nie powiedzieć dosadniej....) wszędzie poczwar :/ A tu jakiś murapolski cud nastąpił - ledwo był poruszony na formum temat fontanny nieczynnej, i eureka! od tygodnia już woda w niej plumka, co nie przeszkadza okolicznym lumpom przychodzić na nasze ławeczki na tym niby "zamkniętym" osiedlu....
            • Gość: www balkony do remontu IP: *.static.kompus.3s.pl 23.05.11, 14:57
              Witam czy wśród tutejsztch forumowiczów są lokatorzy z bloku 4, tj. klatek 143-143C, którzy zgłosili Murapolowi usterki balkonów? Podobno jest ich ok 7 do remontu. Bardzo proszę o odzew w tej sprawie poszkodowanych.
              • Gość: Franz Mauser Re: balkony do remontu IP: *.static.kompus.3s.pl 23.05.11, 21:44
                A co jest nie tak z tymi balkonami? Może ja też mam do remontu, a jeszcze nie wiem. Odpadają?
                • Gość: ornitolog Re: balkony do remontu IP: *.static.kompus.3s.pl 23.05.11, 23:09

"Gość: Franz Mauser 23.05.11, 21:44
                  A co jest nie tak z tymi balkonami? Może ja też mam do remontu, a jeszcze nie wiem. Odpadają?"

Gołąb komuś nasrał, to i remont zrobić trzeba.
                  • Gość: gołąb Re: balkony do remontu IP: *.static.kompus.3s.pl 24.05.11, 16:35
                    Chyba komuś pod czaszkę nasrał również.
              • Gość: balkon Re: balkony do remontu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 01:43
                O co konkretnie chodzi z remontem balkonów? Ja zauważyłem u sąsiadów kruszącą się wylewkę i już też u siebie balustrady rdzewiejące na łączeniach (zwłaszcza z płytą balkonu). Nie są ocynkowane (!) więc bierze je rdza...
              • Gość: Mariola Re: balkony do remontu IP: *.icpnet.pl 31.05.11, 14:02
                Takie narzekanie na początku a teraz okazuje się że wszytko było kwestią czasu... Ludzie taki zrobiliście postrach dla innych klientów a prawda jest taka, że Murapol sobie dobrze radzi i naprawia błędy w miarę na bieżąco.
                • Gość: elim Re: balkony do remontu IP: *.static.kompus.3s.pl 01.06.11, 01:01
                  @Mariola

Tak, święta racja, na forum to ludzie wszystko wyolbrzymiają i w ogóle robią z igły widły. No uwzięli się na ten biedny Murapol a on sobie dobrze radzi. Bzdury

Poza tym, co mnie u diabła obchodzą stany emocjonalne "innych klientów"

• Gość: goofi Re: balkony do remontu IP: *.181.5.68.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.06.11, 12:12
                    taak, murapol to wspaniała i uczciwa firma, wspaniali uczynni i mili pracownicy, wspaniała atmosfera, wszystko wspaniałe.
                    Murapol jest wspaniały, a jego prezes - suuuper gościu dbajacy o sprawy swoich klientów.
                    • Gość: lookator Re: balkony do remontu IP: *.static.kompus.3s.pl 01.06.11, 21:27
                      święte słowa, mądrze prawisz. Murapol Podbiskidzie BB w Ekstraklasie rulez!
                • Gość: Franz Re: balkony do remontu IP: *.static.kompus.3s.pl 01.06.11, 21:32
                  Chyba Muarapol rozpoczął w necie "pozytywny" PR. U nas Mariola, inny wpis z tego samego providera: forum.gazeta.pl/forum/w,186,92286563,125673875,Re_Murapol_ul_Piotrkowska_PILNE.html?wv.x=2
                  • Gość: eko risajkling IP: *.static.kompus.3s.pl 02.06.11, 22:54
                    Fajnie że mamy (bl.139/145) możliwość segregowania odpadów, ale przy okazji nie róbmy wokół kontenerów slamsów jak się patrzy. Pojemnik na plastik/papier pełen po brzegi a wokół niego sterta butelek/tektury, wiatr hula i roznosi to gdzie popadnie. Chyba nie o takie eko nam chodzi.
                    Przydałoby się częstsze opróżnianie pojemników, ale w przypadku braku miejsca korzystajmy z tradycyjnych kontenerów, świat się nie zawali, a schludniej to wszystko będzie wyglądać.
                  • Gość: allwegotizus Re: balkony do remontu IP: *.play-internet.pl 03.06.11, 08:34
                    Z całą pewnością - jeśli jest w sieci ktoś mniej niezadowolony z usług Murapolu, to musi to być spisek specsłużb i grubymi nićmi szyta intryga. Przecież to niemożliwe, żeby kupujący mieszkanie nie miał mentalności typowego polskiego wąsa, u którego poziom frustracji jest constans, a jak już się wypstryka z floty na mieszkanie, to wini dewelopera o wszystko, od niewywietrzenia własnego mieszkania (i grzyba w związku z tym) po torciki, zostawiane przez psa sąsiada na trawniku. No i, at last but not least, przecież to niemożliwe, żeby deweloper w Polsce zrobił chociaż dwa dobre mieszkania, nieeeee, nie z polskim smutnym wąsem takie numery. Nawet jak ktoś napisze "w sumie jest ok" to polski wąs wie, że to kłamstwo - na pewno wszędzie cieknie i jest grzyb i zimno i krzywo i nic nie działa, tak nam dopomóż Bóg.
                    W związku z tymi dwoma pozytywnymi wpisami jakie wypatrzyleś, proponuję odśpiewać teraz Rotę i zgłosić to niezwykłe wydarzenie Wołoszańskiemu, może udałoby się wskrzesić "Sensacje XXI wieku" z tej okazji.
                    • Gość: wąs Re: balkony do remontu IP: *.static.kompus.3s.pl 03.06.11, 22:08
                      Koleś masz rację, bezpodstawnie obwiniam dewelopera. Przecież te usterki to nie jego wina tylko wytwór mojej wyobraźni i frustracji:

- cieknący kaloryfer,
                      - cieknący dach,
                      - odpadające i pękające tynki w każdym pokoju,
                      - totalnie zalany garaż + woda kapiąca na samochód ze stropu.
                    • Gość: Mauer Byłbym zadowolony IP: *.static.kompus.3s.pl 03.06.11, 22:58
                      na przykład, gdyby Murapol ponosił koszty utrymania nieruchomości wspólnej, które zgodnie z ustawą na niego przypadają. Ale gdzież tam - przecież Murapol nie czuje się zobowiązany przepisami. I efekt jest taki że z tym deweloperem, który aspiruje to pozycji spółki na GPW trzeba się sądzić o należne nam pieniądze. Może to jest standard dewelopera na poziomie?
                      Już nie chce mi się pisać o usterkach, których nie można załatwić od naprawdę długiego czasu, bo dotychczasowe działania nie są skuteczne. Uczyli mnie, że najtańszym sposobem naprawy usterek są działania zapobiegajace ich powstawaniu. Ale tej lekcji M. jeszcze nie odrobił. Bierze nas na przeczekanie, do czasu upłynięcia terminów rękojmi za budynki. A potem z problemem zostaniemy niestety my sami. To też jest "podwyższony standard" dewelopera?
                      • Gość: dodi Re: Byłbym zadowolony IP: *.cdma.centertel.pl 20.06.11, 13:54
                        Slums wam sie wali .... a jak tam brama ???? haha żałosne
                        • Gość: Lokator CPR Re: Byłbym zadowolony IP: *.static.kompus.3s.pl 22.06.11, 00:00

Schowaj się gamoniu
                          • Gość: Lokator 143 Miejsce postojowe do wynajęcia 143-143a. IP: *.static.kompus.3s.pl 28.06.11, 16:58
                            Mam do wynajęcia miejsce postojowe w części budynku 143-143a. Zainteresowane osoby proszę o kontakt mailowy : bartmayday1@wp.pl.
                            • Gość: 145 poranek IP: 109.95.204.* 02.08.11, 22:37
                              czy mi się wydaje czy rano była jakaś akcja odholowywania samochodów z parkingu?
    • Gość: m Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: 109.95.204.* 03.08.11, 11:49
      Wystarczy do cholery w końcu postawić nowy znak "strefa ruchu". Po to on jest stworzony a wtedy wszystkie przepisy kodeksu drogowego obowiązują na prywatnych drogach, włącznie z interwencją służb oczywiście. Będę pierwszym, który wezwie policję do każdego pacjenta, który stoi wzdłuż drogi. Chamstwo trzeba tępić. 997 986 112 to numery dla was "kierowcy". Acha, pozdrawiam z garażu podziemnego.
      • Gość: kolobolo Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: 109.95.204.* 03.08.11, 13:35
        Popieram w całej rozciągłości!!!
        • Gość: lookator Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: 109.95.204.* 03.08.11, 20:09
          Dzisiaj pokazywali gościa z Wilna, który po żle zaparkowanych samochodach jeździ transporterem opancerzonym. Można zaproponować w WZM testy Rosomaka na naszym osiedlu :-)
          A tak poważnie - osoby, które parkują wzdłuż drogi, kiedy miejsca parkingowe są wolne - są po prostu tępi. Innego wytłumaczenia nie znajduję.
          • Gość: 145 Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: 109.95.204.* 04.08.11, 22:35
            kiedy miejsca parkingowe są wolne to ok a kiedy nie ma miejsc wolnych?
            kiedy nie ma miejsc wolnych trzeba parkowac koło zabki czyli wychodzi na to ze mamy ch...owo zaprojektowane osiedle.
            wszystko ok tylko dlaczego to kosztuje 4 koła za metr
            • Gość: lookator Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: 109.95.204.* 05.08.11, 23:24
              Hmmm... miejsce parkingowe ma efektywnie ca. do 15 m2, razem z udziałem w powierzchni komunikacji - 30 m2. Osobom, które zapłaciły 60 - 120 kPLN za miejsce postojowe w garażu gratulujemy:-)
              Tak osiedle jest niewątpliwie źle zaprojektowane - miejsce postojowe powinno być najlepiej pod drzwiami do każdego mieszkania. A skoro nie ma - to jest pełna akceptacja do parkowania na ulicy - co tam wzdłuż krawężnika. Zaparkuję kiedyś sobie w poprzek. Zobaczycie jaka będzie jazda.
              • Gość: lokator Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.11, 23:10
                co do zaparkowanych aut - wlasnie wynalazłem malucha (400zl) - poswiece sie i przychacze - bo parkowanie na drodze - kiedy sa miejsca parkingowe opiewa o .....
                • Gość: Paweł Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: 109.95.204.* 21.08.11, 18:45
                  www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/lowcy-absurdow/wideo/07102010/2910798
                  Gratulacje dla Murapolu!
    • Gość: Dagus Zaginał kot :( IP: *.tychy.vectranet.pl 18.08.11, 08:52
      W dniu wczorajszym (17.08) w okolicach godziny 23 zaginał czarny, 6-cio miesięczny czarny kocurek z bursztynowymi oczkami. Kot zszedł po rusztowaniu ustawionym przy naszym balkonie w bloku nr 4 (klatka 143B).
      Jeżeli ktoś go widział lub znalazł to proszę o kontakt. Jest to ulubieniec naszej półtorarocznej córeczki, która bardzo za nim tęskni.
      Nr tel: 660 438 488 lub mail: dagmara.nowakowska@interia.eu
      Dla znalazcy czeka słodki upominek i wdzięczność małego szkraba :)
      • Gość: sąsiad Re: Zaginał kot :( IP: 109.95.204.* 18.08.11, 21:33
        Cześć, jak znam psychike kotów, to o ile jeszcze sie nie znalazł, to szukałbym go schowanego gdzieś pod budynkiem w jakiejś dziurze. Jest przestraszony i nie zareaguje raczej na nawoływania. Pzdr i trzymam kciuki.
        • Gość: www Re: Zaginał kot :( IP: 109.95.204.* 18.08.11, 21:51
          nasz schowal sie pod samochodami przed blokiem kolo smietnika. tylko ze to godzine to trwalo .
          • Gość: Dagus Re: Zaginał kot :( IP: 109.95.204.* 18.08.11, 21:57
            Znalazł się :) Odnalazł właściwą klatkę, ktoś go wpuścił i pałętał się po piętrach, zadzwonił i poinformował mnie o tym Pan od sprzątania :)
            Dzięki za sąsiedzkie wsparcie
            • Gość: sąsiad Re: Zaginał kot :( IP: 109.95.204.* 19.08.11, 20:33
              Wbrew pozorom, koty to są zmyślne stworzenia. Drugi raz już nie ucieknie, tak jak naszemu już się odechciało zeskakiwać z piętra na kostkę betonową.
              • Gość: toy Re: Zaginał kot :( IP: *.cdma.centertel.pl 21.08.11, 09:30
                a ja szukałem z nadzieją na "słodką" niespodziankę ;))))
                • Gość: Paweł Opinie o Murapolu - podziel się z innymi! IP: 109.95.204.* 21.08.11, 18:53
                  www.zanimzamieszkasz.pl/bielsko-biala/murapol-s.html
                  www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/lowcy-absurdow/wideo/07102010/2910798
                  • Gość: sąsiad Re: Opinie o Murapolu - Paweł proszę o kontakt IP: 109.95.204.* 21.08.11, 21:01
                    Paweł - proszę o kontakt na mail: domofony4pr@interia.pl
                    • martin20023 Re: Opinie o Murapolu - Paweł proszę o kontakt 22.08.11, 23:40
                      Witam.
                      Mam pytanie odnośnie ciśnienia wody w waszych mieszkaniach. W ostatnich kilku tygodni ciśnienie wody w klatce 135 tragicznie spadło - najbardziej o 22.00 . Branie prysznica jest męką. Nie mam jak zmierzyc, ale metodą napełniania: godzina - 15.00 to 7l /minutę; a o 22.00 to zaledwie 4l/minutę.
                      Prosze o info jak jest gdzie indziej. A może jest inna przyczyna.
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: ilim Re: Opinie o Murapolu - Paweł proszę o kontakt IP: 109.95.204.* 23.08.11, 00:40
                        Zastosowałem ostatnio metodę odwrotną, opróżnienie 0,7 litra w około 2h/3os. Ciśnienie wydaje się być ok ;)
                        • Gość: hPa Re: Opinie o Murapolu - Paweł proszę o kontakt IP: 109.95.204.* 23.08.11, 07:32
                          0,7 l zastosowane na 3 osoby to wyjątkowo niskie ciśnienie... na 2 osoby ciśnienie wystarczy ;)
                      • Gość: lookator O wodzie IP: 109.95.204.* 23.08.11, 20:52
                        Zadzwoń do . technicznego w Lokum. 32 327 00 47, wew. 26 Może Murapol fontannę napełnia? W 143 bez problemów. Z wodą.
                        • Gość: Bart Re: O wodzie IP: 199.107.26.* 25.08.11, 11:09
                          Wczoraj wieczorem koło 23:30 też było bardzo słabe ciśnienie. - klatka 143c
    • Gość: zapytanie LEŚNA HOŁOTA IP: 82.177.192.* 01.09.11, 23:19
      Witam,

Czy ktoś z Was, drodzy sąsiedzi, ma pewien dyskomfort związany z tym, że obszar położony między linią lasu a naszym osiedlem jest co wieczór miejscem zgromadzeń hołoty urządzającej tam ogniska, libacje i darcie ryja? Nie podoba mi się, że nieraz przez całą noc banda debili dre ryja, zostawia po sobie syf, smród i śmieci przed moimi oknami.

Osobiście nie mam nic przeciwko robieniu ognisk, smażeniu kiełbasy i piciu piwa a nawet uwaleniu się w trupa, jeśli ktoś tego potrzebuje od czasu, ale generalnie wyznaję zasadę, że swoje potrzeby należy zaspokajać w ten sposób by nie zakłócać spokoju innym. Dlatego też zgłosiłem sprawę leśnej hołoty na policję i straż miejską oczywiście bez żadnego konkretnego rezultatu.

Mam wobec tego pytanie, czy ktoś z lepiej zbudowanych mieszkańców byłby zainteresowany podjęciem ze mną jakiejś mniej konwencjonalnej interwencji korzystając z upojenie hołoty w pewien ciepły wieczór? Pozdrawiam.
      • Gość: 145c Re: LEŚNA HOŁOTA IP: 109.95.204.* 03.09.11, 17:38
        Możesz na mnie liczyć
        mam 180 cm wzrostu 90 kilo 2 ręce i fakycznie 2 dni temu jakis tępak do białego rana darł swoją proszącą się o obicie mordę.
        Tylko zawsze jest problem komunikacji w nagłym przypadku , ale myslę ze jak by się 4-5 chłopa dogadało to mogło by to poskutkowac i nie mówię tu o zabijaniu się na wzajem tylko o lekkim treningu wieczorenym i rozprostowaniu sobie kosci bo jakoś strasznie się zastałem.
        • Gość: 143b Re: LEŚNA HOŁOTA IP: 109.95.204.* 03.09.11, 22:26
          Ja bym do tego dodał jeszcze wycieczke po niektórych mieszkaniach w których po 22giej również zbiera się bydło i zostaje urządzane rykowisko...
          • Gość: abdul miejsca postojowe IP: 109.95.204.* 03.09.11, 22:38
            odnosnie lesnej holoty popieram, zamiast dzwonic na straz miejska odnosnie zle zaparkowanych samochodow, lepiej zajmijcie sie ta holota, ciekawe kto stawial te znaki, skoro w najszerszym miejscu tez stoi a na poczatku drogi nie, moze byscie podzwonili ze w garazu tez parkuja na nie swoich miejscach w garazu 143 panda biala sps... peugeot dw... i chyba hyundai kombi na nie swoim miejscu kombi st...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka