Gość: obserwator Deweloperzy wołają: SOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 09:52 szykuje się taka sztuczka: najpierw łupić ile się da i kogo się da czyli okradać społeczeństwo następnie wyprowadzić pieniądze z firmy przez "dobre" gospodarowanie i iść po "ratunek" do rządu czyli znów łupić społeczeństwo, i bardzo dobrze ponieważ społeczeństwo jest nie rozwinięte i źle zorganizowane „głupie socjologicznie” i taki jego stan ale nawet tak jawny zamach na jego wartość dodaną raczej go nie obudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Deweloperzy wołają: SOS IP: *.chello.pl 28.11.08, 10:42 zgadzam się z tą opinią, że deweloperzy przyzwyczaili się do rentowności rzędu 200% i więcej, a teraz za Chiny nie chcą sprzedawać mieszkań po niższych cenach, a to rynek powinien kreować cenę, przynajmniej tak jest w państwach gdzie występuje wolny rynek, a nie socjalizm, a z tego co wiem to takim państwem jest Pl. Skoro już nikt nie chce kupować mieszkań po ich horrendalnych cenach( w szczytowym okresie wyższych nawet niż w Berlinie) to po prostu muszą je obniżyć, albo na ich miejsce przyjdą nowi, którym się będzie opłacało, bo miasto potrafiło wybudować w Wawie mieszkania po cenie dokł nie pamiętam ale ok 3000-4200zł/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Deweloperzy wołają: SOS IP: *.cache.isnet.net 28.11.08, 12:10 Jestem przekonany ze wielu "developerow" zasluguje nie tyle na pomoc co raczej na wieloletnie wiezienia i przepadek mienia. Ich dzialalnosc przez ostatnie pare lat rowna sie dzialalnosci kryminalnych mafii. Spoleczenstwo polskie predzej czy pozniej bedzie musialo ich adekwatnie rozliczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruch Deweloperzy wołają: SOS IP: *.cache.isnet.net 28.11.08, 12:20 Zgadzam sie. Developerzy to w wiekszosci bezwzgledna kryminalna banda. Widze w nich takich samych drani jak ci co w czasie wojny dorabiali sie majatkow wspolpracujac z niemcami lub zagarniajac dobytek zydowski. Ten sam gatunek parszywych pseudo-ludzi. Zysk po trupach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Deweloperzy wołają: SOS IP: *.warynski.net 28.11.08, 18:48 Chciwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veto Deweloperzy wołają: SOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 19:20 Żadnej pomocy dla tych krwiopijców. Cena mieszkań w Polsce przez ostatnie 4 lata podskoczyła w Polsce o 200%. Nasze ceny biją na głowę ceny amerykańskie(mam mieszkanie w Chicago nad jeziorem Michigan), duże, piękne w zabytkowym stylowym budynku. Za mieszkanie o wielkości ok. 80 m2 w roku 2006(luty) zapłaciłem $140tys. W Polsce za podobne mieszkanie moja przyjaciłka w Warszawie(Mokotów) zapłaciła 890tys. Jest jeszcze taka różnica zasadnicza. Ja zarabiam $6770 miesięcznie(srednie zarobki osoby po studiach z 2-letnim stażem pracy) a moja przyjaciółka(specjalistka informatyk) zarabia ok.5 tys. Panowie developerzy zamiast skamlać o pomoc obniżcie ceny do poziomu z okresu sprzed 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-ru Deweloperzy wołają: SOS 28.11.08, 20:28 Wolny rynek,trzeba posprzedawać trochę tych działek kupionych (zamiast ZUS-u dla pracowników)nad morzem ,w górach,nad jeziorami a może i za granicą.Trudno ,ze stratami się też trzeba liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek tu mi brakuje jednego postulatu - z ktorym trzeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 07:49 sie trzeba zgodzic deweloperzy powinni wystapic o mozliwosc odpisywania kwot wyplaconych lapowek od podatku - wszak pieniadze te trafily juz do budzetowki dlaczego o tym nie napisali ??? Odpowiedz Link Zgłoś
chron2008 Deweloperzy wołają: SOS 29.11.08, 09:07 No cóż. Kupowaliście grunty po zawyżonych cenach wierząc, że trendy wzrostowy będzie trwał wiecznie to teraz musicie ponieść konsekwencje. Myśleliście, że ceny nieruchomości będą w nieskończoność szły do góry? Że będzie popyt na mieszkania z cenami (w-wa) m2 powyżej 12 tys. ? Wpadliście w pułapkę chciwości i musicie się z niej sami wydostać. Jeśli będą bankructwa to spowoduje oczyszczenie i dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan64 Deweloperzy wołają: SOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 12:51 Zgadzam sie z poprzednikami. Czy deweloperzy litowali się nad kupującymi lokale ludzmi? Zarobili fortune na ciągłym wzroscie cen mieszkań. Problem polega tez na tym że człowiek łatwo przyzwyczaja się dobrego. Raczej niech Rząd pomoże hutnikom i stoczniowcom. J Odpowiedz Link Zgłoś