Gość: Grzegorz IP: *.telpol.net.pl 30.08.09, 21:02 Interesował się ktoś z Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.chello.pl 17.09.09, 09:50 No właśnie, czy ktos wie coś więcej na temat tego nowego osiedla? Są bilbordy na mieście,ale zero inf w internecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie klient Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.tvtom.pl 21.12.09, 06:24 Nie polecam, Gość buduje bardzo tanim kosztem, a wycenia to sobie jak mercedesa (materiały z odzysku, itp.). Dodatkowo jest strasznie chytrym człowiekiem. Ale decyzja należy do Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.146.105.104.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.12.09, 14:14 W życiu bym się nie zdecydował, a wychowałem się w DG i miasto znam jak własną kieszeń. Cena stanu praktycznie surowego kosmiczna. Technologia najtańsza, 2W bloczki + styropian, dziś się od takiego budowania odchodzi, przecież to nie mieszkania socjalne tylko niby "ekskluzywne" domy. Lokalizacja na Korzeńcu - taka sobie, wokół rozwalające się rudery i pijaczkowie, teren bardzo grząski, podmokły. Choć jest i sporo zieleni. I chmary komarów latem - zupełnie gratis ;) Bardzo uciążliwe wąskie gardło w postaci przejazdu kolejowego, żeby dojechać gdziekolwiek do miasta. Suma sumarum oferta dla jelonków, na których ktoś postanowił wielomilionowy interes ubić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MCM Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.telpol.net.pl 27.12.09, 21:23 Stanu praktycznie surowego? a stan nie paktycznie surowy jest jaki? Wydaje mi się że albo jest surowy albo nie jest to po pierwsze primo; po drugie primo stan surowy to konkretny stan zabudowania czyli bez mediów, a w tym wypadku to stan deweloperski ( no chyba, że chciałeś od razu meble mieć w salonie ); po trzecie primo najpierw trzeba poczytać o materiałach budowlanych i budownictwie w ogóle co, gdzie, jak ; po czwarte primo lokalizacja jest idealna . nawet dla komarów :); no i chyba 3600 za metr to chyba niezbyt wygórowana cena w porównaniu np z mieszkaniami za 4000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABCD Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: 77.223.195.* 28.12.09, 22:01 MB to skr. męska baba. Nie musisz więc się tym interesować skoro lokalizacja Ci nie pasuje Ty się przyzwyczaiłeś do dworca pkp i w zupełności jesteś zadowolony. Powodzenia może wkrutce powstanie nowy i będziesz miał bez komarów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowakk Re: ABCDE IP: 96.31.65.* 30.12.09, 16:09 Coś piesek deweloperski bardzo nieudolnie ujada. Wprawdzie pierwsze 4 literki alfabetu już prostaczek poznał, ale z ortografią mocno jeszcze na bakier - "wkrutce". Masz naganiaczu jakikolwiek argument merytoryczny, czy tak sobie tylko poszczekujesz bez sensu? Bo tak się składa, że wszystko co napisali krytycy tej inwestycji, to 100% prawda, a ty nie podałeś ani jednego argumentu za. Potencjalni klienci: uważajcie! Jest ryzyko, że z takim właśnie chamem będziecie mieli do czynienia przy interesach z tą firmą. Nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ndr Re: ABCDE IP: *.telpol.net.pl 30.12.09, 19:56 a konkretnie , które to prawda ? i czy są tak jakieś merytoryczne prawdy ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.09, 10:12 żaden z argumentów nie przemawia do mnie a cześć po prostu jest bzdurna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MCM Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.telpol.net.pl 27.12.09, 21:15 hm bardzo tanim kosztem? skąd te info np o materiałach z odzysku? ja widziałem wszystko nowe. I ta chyrtość też mnie zastanawia .:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.chello.pl 30.12.09, 13:40 ale de... z tego (prawie klienta)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: 93.175.80.* 05.01.10, 09:28 Jak na razie w dyskusji brakuje poważnych agrumentów za. Za to pojawiło się trochę mniej lub bardziej poważnych przeciw. Ale od początku: 1. Lokalizacja inwestycji jest najlepsza z możliwych ( wykonywanych : Strzemieszyce 2 osiedla; Ratanice) choć Ratanice jeśli ktoś nie ma dzieci lub ma dużo czasu mogą być lepszym rozwiązaniem - cena podobna , większa działka , dalej wszędzie ) do centrum miasta jest 1800m , tuż za miedzą park zielona, a tuż obok dwie Pogorie III i IV , ścieżki rowerowe, boiska. 2. cena jaka jest każdy widzi , nie odbiega od ceny pozostałych inwestycji. 3. Jakość wykonania ( oceniana obiektywnie ) jak na razie jest b. dobra. Podobnie stan materiałowy 4. wszystko zależy co , kto potrzebuje i na co zwraca uwagę. 5. Należy tylko mieć nadzieję , że inwestycja zostanie ukończona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pantom Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.10, 13:25 Mam pytania do klientów którzy zdecydowali się na zakup domu na tym osiedlu: - na które zapisy umowy należy zwrócić szczególną uwagę ? - czy są jakieś problemy z jakością wykonania lub jakością materiałów ? - czy nie ma problemu z wprowadzaniem drobnych zmian do projektu po podpisaniu umowy ? - jak wygląda sprawa dotrzymywania terminów przez wykonawcę ? Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
w_studio_arch Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza 17.08.10, 12:39 Witam aktualnych i przyszłych mieszkańców osiedla i zapraszam do współpracy. WIDAWSCY studio architektury www.widawscy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.147.141.148.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.11.10, 12:08 jestem jednym z nabywców domu na tym osiedlu, jak do tej pory nie mam zastrzeżeń do współpracy z developerem. Co do umowy, pod względem prawnym jest ona jak najbardziej ok, przy czym mozna negocjowac jej zapisy wg potrzeb, jesli chodzi o jakosc materiałów i wykonania są wysokiej jakości i to oceniała osoba nie związana z firmą, która była ze mną na placu budowy, z dotrzymywaniem terminów też się wywiązują, chyba że pogoda nie dopisuje to są lekkie opóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.ppcom.3s.pl 11.07.11, 11:04 W mojej ocenie żaden wpis zachęcający do zakupu nie jest napisany przez prawdziwego lub potencjalnego klienta. Te z argumentami przeciw w części też są jakieś dziwnie mało logiczne. W mojej ocenie lokalizacja jest bardzo atrakcyjna: wszędzie blisko, szkoła w pobliżu, cisza i spokój choć do centrum miasta niecałe 2km. Trochę gorzej to wygląda jeśli chodzi o terminy, stronę na której oferowane do sprzedaży te domki widziałem już ponad 2 lata temu - do tej pory nie udało się skończyć nawet jednego domu, domyślam się że nie wszystko szło tak jak zaplanowano. O ile nic się w ostatnim czasie nie zmieniło to chyba dalej nie można tam zamieszkać bo zdaje się że nie ma gazu i kanalizacji. Nie wiem ile osób się wycofało z zakupu ale jeśli ktoś zaciągnął kredyt a kolejne terminy oddania budynków się przekładają to może mieć problem. Trudno powiedzieć co na to umowa z developerem - nie wiem bo nie czytałem. Co do komarów - brzmi śmiesznie ale ich obecność oznacza że jest mokro. A skoro jest mokro to czy developer zadbał przy budowie o odpowiednio lepsze izolacje? Nie wiem - ale developer tam mieszkał nie będzie a zainteresowanych odsyłam do obejrzenie okolicznych budów - większość z nich podnosi swoje działki nawożąc ziemię a fundamenty izolują duuużo bardziej niż standardowo. Sugeruję dokładnie wypytać i sprawdzić jak zostało to przygotowane zanim zdecydujecie się na zakup. Zastanawiam się też ile ten developer postawił już takich osiedli? Tempo prac i jakieś takie ogólne zamieszanie sugerują że nie wiele. A może to dopiero pierwsza próba? Tylko czy jeśli to pierwsze podejście to czy musi być od razu zupełnie źle? Najlepiej zabrać ze sobą dobrego fachowca pojechać na miejsce i wszystko sobie dokładnie pooglądać i dopytać. Odpowiedz Link Zgłoś