Dodaj do ulubionych

Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza

IP: *.telpol.net.pl 30.08.09, 21:02
Interesował się ktoś z Was?
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.chello.pl 17.09.09, 09:50
      No właśnie, czy ktos wie coś więcej na temat tego nowego osiedla? Są
      bilbordy na mieście,ale zero inf w internecie!
    • Gość: Prawie klient Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.tvtom.pl 21.12.09, 06:24
      Nie polecam,
      Gość buduje bardzo tanim kosztem, a wycenia to sobie jak mercedesa (materiały z
      odzysku, itp.). Dodatkowo jest strasznie chytrym człowiekiem.
      Ale decyzja należy do Ciebie...
      • Gość: MB Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.146.105.104.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.12.09, 14:14
        W życiu bym się nie zdecydował, a wychowałem się w DG i miasto znam jak własną
        kieszeń. Cena stanu praktycznie surowego kosmiczna. Technologia najtańsza, 2W
        bloczki + styropian, dziś się od takiego budowania odchodzi, przecież to nie
        mieszkania socjalne tylko niby "ekskluzywne" domy. Lokalizacja na Korzeńcu -
        taka sobie, wokół rozwalające się rudery i pijaczkowie, teren bardzo grząski,
        podmokły. Choć jest i sporo zieleni. I chmary komarów latem - zupełnie gratis ;)
        Bardzo uciążliwe wąskie gardło w postaci przejazdu kolejowego, żeby dojechać
        gdziekolwiek do miasta. Suma sumarum oferta dla jelonków, na których ktoś
        postanowił wielomilionowy interes ubić..
        • Gość: MCM Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.telpol.net.pl 27.12.09, 21:23
          Stanu praktycznie surowego? a stan nie paktycznie surowy jest jaki?
          Wydaje mi się że albo jest surowy albo nie jest to po pierwsze
          primo; po drugie primo stan surowy to konkretny stan zabudowania
          czyli bez mediów, a w tym wypadku to stan deweloperski ( no chyba,
          że chciałeś od razu meble mieć w salonie ); po trzecie primo
          najpierw trzeba poczytać o materiałach budowlanych i budownictwie w
          ogóle co, gdzie, jak ; po czwarte primo lokalizacja jest idealna .
          nawet dla komarów :); no i chyba 3600 za metr to chyba niezbyt
          wygórowana cena w porównaniu np z mieszkaniami za 4000
        • Gość: ABCD Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: 77.223.195.* 28.12.09, 22:01
          MB to skr. męska baba. Nie musisz więc się tym interesować skoro lokalizacja Ci
          nie pasuje Ty się przyzwyczaiłeś do dworca pkp i w zupełności jesteś zadowolony.
          Powodzenia może wkrutce powstanie nowy i będziesz miał bez komarów
          • Gość: nowakk Re: ABCDE IP: 96.31.65.* 30.12.09, 16:09
            Coś piesek deweloperski bardzo nieudolnie ujada. Wprawdzie pierwsze
            4 literki alfabetu już prostaczek poznał, ale z ortografią mocno
            jeszcze na bakier - "wkrutce".
            Masz naganiaczu jakikolwiek argument merytoryczny, czy tak sobie
            tylko poszczekujesz bez sensu? Bo tak się składa, że wszystko co
            napisali krytycy tej inwestycji, to 100% prawda, a ty nie podałeś
            ani jednego argumentu za. Potencjalni klienci: uważajcie! Jest
            ryzyko, że z takim właśnie chamem będziecie mieli do czynienia przy
            interesach z tą firmą. Nie warto.
            • Gość: ndr Re: ABCDE IP: *.telpol.net.pl 30.12.09, 19:56
              a konkretnie , które to prawda ? i czy są tak jakieś merytoryczne
              prawdy ? :)
        • Gość: piotr Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.09, 10:12
          żaden z argumentów nie przemawia do mnie a cześć po prostu jest
          bzdurna
      • Gość: MCM Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.telpol.net.pl 27.12.09, 21:15
        hm bardzo tanim kosztem? skąd te info np o materiałach z odzysku? ja
        widziałem wszystko nowe. I ta chyrtość też mnie zastanawia .:)
      • Gość: P Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.chello.pl 30.12.09, 13:40
        ale de... z tego (prawie klienta)...
    • Gość: klient Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: 93.175.80.* 05.01.10, 09:28
      Jak na razie w dyskusji brakuje poważnych agrumentów za. Za to
      pojawiło się trochę mniej lub bardziej poważnych przeciw.
      Ale od początku:
      1. Lokalizacja inwestycji jest najlepsza z możliwych (
      wykonywanych : Strzemieszyce 2 osiedla; Ratanice) choć Ratanice
      jeśli ktoś nie ma dzieci lub ma dużo czasu mogą być lepszym
      rozwiązaniem - cena podobna , większa działka , dalej wszędzie )
      do centrum miasta jest 1800m , tuż za miedzą park zielona, a tuż
      obok dwie Pogorie III i IV , ścieżki rowerowe, boiska.
      2. cena jaka jest każdy widzi , nie odbiega od ceny pozostałych
      inwestycji.
      3. Jakość wykonania ( oceniana obiektywnie ) jak na razie jest b.
      dobra. Podobnie stan materiałowy
      4. wszystko zależy co , kto potrzebuje i na co zwraca uwagę.
      5. Należy tylko mieć nadzieję , że inwestycja zostanie ukończona :)
    • Gość: Pantom Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.10, 13:25
      Mam pytania do klientów którzy zdecydowali się na zakup domu na tym osiedlu:
      - na które zapisy umowy należy zwrócić szczególną uwagę ?
      - czy są jakieś problemy z jakością wykonania lub jakością materiałów ?
      - czy nie ma problemu z wprowadzaniem drobnych zmian do projektu po podpisaniu umowy ?
      - jak wygląda sprawa dotrzymywania terminów przez wykonawcę ?

Z góry dziękuję za odpowiedź
      • w_studio_arch Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza 17.08.10, 12:39
        Witam aktualnych i przyszłych mieszkańców osiedla i
        zapraszam do współpracy.

WIDAWSCY studio architektury
        www.widawscy.pl
      • Gość: klient Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.147.141.148.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.11.10, 12:08
        jestem jednym z nabywców domu na tym osiedlu, jak do tej pory nie mam zastrzeżeń do współpracy z developerem. Co do umowy, pod względem prawnym jest ona jak najbardziej ok, przy czym mozna negocjowac jej zapisy wg potrzeb, jesli chodzi o jakosc materiałów i wykonania są wysokiej jakości i to oceniała osoba nie związana z firmą, która była ze mną na placu budowy, z dotrzymywaniem terminów też się wywiązują, chyba że pogoda nie dopisuje to są lekkie opóźnienia.
        • Gość: obserwator Re: Zielona Dolina Dąbrowa Górnicza IP: *.ppcom.3s.pl 11.07.11, 11:04
          W mojej ocenie żaden wpis zachęcający do zakupu nie jest napisany przez prawdziwego lub potencjalnego klienta. Te z argumentami przeciw w części też są jakieś dziwnie mało logiczne. W mojej ocenie lokalizacja jest bardzo atrakcyjna: wszędzie blisko, szkoła w pobliżu, cisza i spokój choć do centrum miasta niecałe 2km. Trochę gorzej to wygląda jeśli chodzi o terminy, stronę na której oferowane do sprzedaży te domki widziałem już ponad 2 lata temu - do tej pory nie udało się skończyć nawet jednego domu, domyślam się że nie wszystko szło tak jak zaplanowano. O ile nic się w ostatnim czasie nie zmieniło to chyba dalej nie można tam zamieszkać bo zdaje się że nie ma gazu i kanalizacji. Nie wiem ile osób się wycofało z zakupu ale jeśli ktoś zaciągnął kredyt a kolejne terminy oddania budynków się przekładają to może mieć problem. Trudno powiedzieć co na to umowa z developerem - nie wiem bo nie czytałem. Co do komarów - brzmi śmiesznie ale ich obecność oznacza że jest mokro. A skoro jest mokro to czy developer zadbał przy budowie o odpowiednio lepsze izolacje? Nie wiem - ale developer tam mieszkał nie będzie a zainteresowanych odsyłam do obejrzenie okolicznych budów - większość z nich podnosi swoje działki nawożąc ziemię a fundamenty izolują duuużo bardziej niż standardowo. Sugeruję dokładnie wypytać i sprawdzić jak zostało to przygotowane zanim zdecydujecie się na zakup. Zastanawiam się też ile ten developer postawił już takich osiedli? Tempo prac i jakieś takie ogólne zamieszanie sugerują że nie wiele. A może to dopiero pierwsza próba? Tylko czy jeśli to pierwsze podejście to czy musi być od razu zupełnie źle? Najlepiej zabrać ze sobą dobrego fachowca pojechać na miejsce i wszystko sobie dokładnie pooglądać i dopytać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka