Dodaj do ulubionych

Wasze ulubione zespoły w dziwnych miejscach :)

07.01.04, 17:15
Z moich doświadczeń wynika, że bardzo łatwo można znaleźć U2 w...
podręcznikach do nauki angielskiego smile Sporo przykładów już widziałem (
najlepiej było kiedy słowa U2 albo Bono pojawiły się w czytance, a pani
nauczycielka pytała o słowa których nie rozumiemy. Czego nie
rozumieliśmy...?smile) A w jednym widziałem cały tekst do " I Still Haven't
Found What I'm Looking For " i polecenie " przetłumacz " smile
Obserwuj wątek
    • klymenystra Re: Wasze ulubione zespoły w dziwnych miejscach : 07.01.04, 18:18
      jesli chodzi o podreczniki to sting i beatlesi w podreczniku do
      anglielskiego... a stinga to nawet clay zyciorys + moon over bourbon street smile
      jeszcze w milionerach bylo kiedys [ytanie o wokaliste zespolu type o negative .
      za 500000!!!!! i facet nie wiedzial uncertain
      • vulture YES na koszulce Shakiry :-D 07.01.04, 18:51
        www.pepsiworld.com/music/shakira/wallpapers/wallpapers.php?wp=white_hot_1024
        (fotkę podebrałem z polskiej strony, Yesomania)
        • Gość: Lukas ..... i Enrique. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 20:41
          Zdjecia co prawda nie ma ,ale zaobserwowano:

From: Steve Brittenham stephensebrit@aol.com

17 December 2003

I just saw Enrique Iglesias perform on Jay Leno's Tonight Show moments ago. He
          was wearing a "Yes In The Round '79" long-sleeve tee.

Hmm,co to za moda?Moze jakas wspolpraca sie szykuje wink
          • vulture na szczęście chyba o co innego chodzi 07.01.04, 20:45
            Gość portalu: Lukas napisał(a):

> Zdjecia co prawda nie ma ,ale zaobserwowano:
            >
            > From: Steve Brittenham stephensebrit@aol.com
            >
            > 17 December 2003
            >
            > I just saw Enrique Iglesias perform on Jay Leno's Tonight Show moments ago.
            He
            > was wearing a "Yes In The Round '79" long-sleeve tee.
            >
            > Hmm,co to za moda?Moze jakas wspolpraca sie szykuje wink

Mam wrażenie, że Enrique po prostu
            1. pożyczył body od Shakiry
            2. też reklamuje Pepsi, a Roger Dean użyczył grafikę

...inne pomysły po prostu przerastają moje oczekiwania. Wyobrażasz sobie
            Enrique w duecie z Shakirą, śpiewających "Heart Of The Sunrise" (Metro Mix,
            oczywiście)?
            • Gość: Lukas Re: a moze jednak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 20:54
              Britney wspaniala i cudowna podobno planowala nagranie "All good
              people" ,zapewne w konwencji "Satisfaction" i co ona tam jeszcze
              sprofanowala.Ale chyba g...,na szczescie ,z tego wyszlo.Tak wiec mix Enrique i
              Shakiry jest calkiem mozliwy.....

A co jesli Yesi na nowa plyte (bo takowa ma sie ukazac w blizej nieokreslonej
              przyszlosci) zaprosza ww. "artystow" jako special quests?
              • vulture przestań krakać 07.01.04, 21:05
                Gość portalu: Lukas napisał(a):

> A co jesli Yesi na nowa plyte (bo takowa ma sie ukazac w blizej
                nieokreslonej
                > przyszlosci) zaprosza ww. "artystow" jako special quests?

Wystarczą mi atrakcje typu Owner Of A Lonely Heart (Jon Anderson Remake'98).
                • Gość: Lukas e tam,nie znasz sie na nowoczesnej muzyce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 21:14
                  ..trzeba docierac do mlodziezy przeciez ,szczegolnie jak jest sie po 50. i pol
                  zycia gralo sie rock progresywny.Napewno podbudowal i przekonal panow z Yes
                  przyklad Ozziego i corki.
                  • vulture kto tu się nie zna, co? 07.01.04, 21:18
                    Syn Steve'a Howe jakoś nie stanął na wysokości zadania, bo remiksy Yes furory
                    nie zrobiły. Dzieci Andersona i Wakemana też jakoś nie zostały idolami
                    młodzieży, więc jeszcze nadzieja w pociechach White'a i Squire'a (mają po
                    kilkoro, zdaje się).

Oczywiście, płyta "A Pop Tribute To Progressive Rock" byłaby wspaniałym
                    pomysłem na zimową rozgrzewkę...

...w postaci biegu do sklepu z bronią myśliwską.
                    • Gość: Lukas a jednak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 21:30
                      Syn S.Howe'a ,jak i dzieci pozostalych Yesow, znana postacia nie jest.A Shakira
                      i Enrique - owszem! Spora czesc populacji (niiestety) kupi wszystko ,co bedzie
                      podpisane tymi imionami/pseudonimami (w tym wypadku "stety"! - co nie
                      znaczy ,ze jestem za nagrywaniem wspolnego z Yes singla)
                      • vulture w takim razie proponuję następujący zestaw* 07.01.04, 21:41
                        "Close To The Hedge - A Pop Tribute To Yes"

1. Britney Spears- Close To The Edge
                        2. Jennifer Lopez - Long Distance Runaround
                        3. Westlife - And You And I
                        4. Enrique Iglesias & Shakira - Heart Of The Sunrise
                        5. R Kelly - Tempus Fugit
                        6. Beyonce Knowles - Don't Kill The Whale
                        7. Sophie Ellis-Bextor - I've Seen All Good People
                        8. Will Young - I Am Waiting
                        9. 50 Cent - Ritual
                        10. World Idol Winners - Owner Of A Lonely Heart

dodatkowo na rynkach lokalnych ukaże się wersja płyty poszerzona o nagranie
                        artysty z danego kraju - u nas proponuję Reni Jusis "Shoot High Aim Low"
                        • Gość: Lukas a czasy trwania utworow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 21:46
                          Czy "Close..." bedzie mialo tylko te marne 18:30 ,czy moze bedzie jakas
                          wydluzona wersja?No i musi byc Gates of delirium.Moim kandydatem do tejze
                          piseni jest niejaki Will Smith,z wlasciwa sobie elegancja rapujacy "Soon".
                          • vulture wszystko będzie jak trzeba, bez obaw 07.01.04, 21:48
                            Close To The Edge musi trwać góra 3 i pół minuty, ale na maksisingiel jakiś
                            wydłużony remiks będzie. Produkcją płyty zajmą się w różnych utworach: Metro
                            Music, reaktywowana na tę okazję spółka Stock Aitken Waterman, Puff Daddy oraz,
                            oczywiście, Missy Elliott.
                            • Gość: Lukas Re: wszystko będzie jak trzeba, bez obaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 21:54
                              > Close To The Edge musi trwać góra 3 i pół minuty, ale na maksisingiel jakiś
                              > wydłużony remiks będzie.

W ktorym goscinnie wystapi Wakeman i jego hammondowa solowka? Bo jak nie to
                              klapa murowana.

Ale przynajmniej juz nikt by nie napisal
                              "W całym rock&rollu nie ma tyle pompy, nabzdyczenia, blichtru i
                              grafomanii co na jednej płycie Close to the Edge."
                              Copyright by F.Łobodzinski

Mialby wszystko w zjadliwej dla niego formie.

• vulture zawsze pozostaje 'rzępolnia tribute to Yes' 07.01.04, 22:10
                                Ale na ten temat nawet nie chce mi się żartować.
                                • Gość: Lukas Cieszmy sie i radujmy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 15:27
                                  • Gość: Lukas Cieszmy sie i radujmy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 15:28
                                    bo zanim rzepolnicy naucza sie grac Close to the edge czy Ritual,to nas juz
                                    dawno na tym swiecie nie bedzie.
                  • peternurek1 Re: e tam,nie znasz sie na nowoczesnej muzyce... 07.01.04, 22:54
                    młodzież to chyba ja , to nowe do mnie nie specjalnie dociera.....
                    • vulture o właśnie 07.01.04, 22:55
                      peternurek1 napisał:

> młodzież to chyba ja , to nowe do mnie nie specjalnie dociera.....

Właśnie, młodzież, nie mów, że wolisz Yes od Enrique, bo nie uwierzę.
                      • peternurek1 Re: o właśnie 24.01.04, 18:36
                        a kto to yest enrique??
    • ilhan Re: Wasze ulubione zespoły w dziwnych miejscach : 07.01.04, 19:15
      Wielu twierdzi że ma Oasis w dupie.
    • vulture Alice Cooper w dziwnym towarzystwie 07.01.04, 19:31

www.abbamail.com/picmonth/picmo_dec2000.htm
      Rozumiem, że tej dwójki obok nie trzeba przedstawiać.
    • peternurek1 Re: Wasze ulubione zespoły w dziwnych miejscach : 07.01.04, 22:50
      o tak , w mojej książce było "i still heven't found..." ale bez ostatniej
      zwrotki, oczywiście dopisałem sobie... a pozatym wystąpili jeszcze 4 razy w
      tej książce, teraz mam nową i znalazłem ich narazie w 2 miejscach
      • Gość: luukasz4 Re: Wasze ulubione zespoły w dziwnych miejscach : IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 08.01.04, 12:04
        Ciekawostka byl niegdys udzial TSA w Akademii Pana Kleksa
      • jazzkam BLUR 08.01.04, 15:24
        u kolegi mlodszego w jakiejstam poczatkujacej grupie na angielskim byl Blur,
        wymieniony przez bohaterke czytanki jako ulubiony zespol, fotka byla rowniez
    • nikka007 Re: Wasze ulubione zespoły w dziwnych miejscach : 08.01.04, 12:59
      wzmianka o Depeche Mode jest w jakiejś głupiej książce Małgorzaty Musierowicz,
      nie pamiętam której.
      • Gość: luukasz4 Re: Wasze ulubione zespoły w dziwnych miejscach : IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 08.01.04, 15:11
        A w ksiazce Nieziemskie przypadki Bubla i spolki Edmunda Niziurskiego sa
        wspomniane Maanam ( jako Manaam smile) Republika i bodajze Lady Pank
    • pixie Re: Wasze ulubione zespoły w dziwnych miejscach : 11.01.04, 22:29
      "London Calling" The Clash w najnowszym Bondzie. Nie, żeby to był mój ulubiony
      zespół, ale i tak boli.
    • madee1 Re: Wasze ulubione zespoły w dziwnych miejscach : 24.01.04, 17:56
      Wczoraj byłam w kinie na 'Uśmiechu Mony Lisy', filmie, którego akcja rozgrywa
      się w latach 50., można tam zobczyć Tori Amos w roli wokalistki orkiestry
      weselnej. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka