Gość: mr r IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.10, 23:17 Zamiast Nasa w wersji reggae mogli dać Jaya który występuje w tym roku na festiwalach. Naraże się ale.... miejsce raggae jest na juwenaliach studenckich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wkurzony Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 23:49 W ten sposób z dużego europejskiego festiwalu mamy chłam. A ceny biletów wzrosły! Tak to jest, jak jedna agencja robi trzy festiwale. Na Openerze nie ma pierwszoligowych gwiazd (albo są takie, które już były), nie ma ciekawej alternatywy (za to są dziwolągi wybierane chyba na zasadzie - im bardziej nietypowy "artysta", tym lepiej, w końcu kto by zwracał na uwagę na taki szczegół jak muzyka.) W zeszłym roku Opener się jeszcze trzymał, gdyby dodać do niego muzyków z Selectora i Coke'a (między innymi Franz Ferdinand, CSS, Royksopp, The Killers) to byłaby ścisła europejska czołówka. Mimo wszystko było ok, jedynie lekki zawód na zasadzie "a mogło być tak pięknie...". Teraz mamy dno i trzy metry mułu. Ciężko mi sobie wyobrazić zestaw nieogłoszonych jeszcze artystów, którzy mogliby zmienić moją opinię. Co gorsze, nie zanosi się, aby organizatorzy w ogóle chcieli czymś pozytywnie zaskoczyć. Dają ochłapy myśląc "i tak przyjedziecie". W ogóle odnoszenie się do publiczności jest lekceważące - robić ankietę "kogo chcecie zobaczyć na Openerze 2010", a później zespół który zdobył ogromną ilość głosów walnąć na Coke. Brawo! No i nie zapominajmy o programie lojalnościowym - kup bilety na trzy festiwale dostaniesz 30 złotych zniżki. 30 (słownie: trzydzieści) złotych!!! Sam nie wiem jak to nazwać, słów brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonk Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.ds4.univ.gda.pl 19.03.10, 00:17 mądrze powiedziane Wkurzony! Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.gajewski Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky 19.03.10, 00:20 Ech. Nie wiem do końca, co mam o tym myśleć. W tamtym roku set był piękny i nie mogłem jechać. W tym mogę, podopinałem wszystko (dosłownie) na ostatni guzik tak, żeby być pewnym, że w tym roku zjawię się na Openerze. I co? Do tej pory jest bardzo mało wykonawców, na których występy się cieszę (trójka ? ), z czego jest tylko jeden, którego znałem przed ogłoszeniem jego występu na tymże festiwalu. Czy to dobrze? Z jednej strony - pewnie, bo dzięki temu poznałem choćby Matisyahu, którego muzyka strasznie wpasowuje się w moje gusta - mimo, iż normalnie nie przepadam za reggae. Z drugiej strony... Mamy połowę marca, do lipca coraz mniej czasu, a póki co nadal nie ma żadnego artysty, przy którym wręcz skakałbym z radości, że będzie - kogoś, kto autentycznie wynagrodziłby mi to, że reszta wykonawców nie jest taka, jaką bym chciał i tak dalej. Ja rozumiem, pewnie - nie każdemu można dogodzić, to jasne. Ale krew mnie zalała, jak przeczytałem, że Coke, który jest bez mała dwa miesiące po Openerze, ma już ogłoszonego headlinera, a Ziółek nadal bawi się w ogłaszanie takich "cudów" openerowych jak choćby Nas, biorąc już z ostatniego ogłoszenia. Po prostu czuję się trochę oszukany - bo i tak pojadę, przecież nie odwołam rezerwacji noclegu, którego szukałem masę godzin, tracąc przy tym zaliczkę, to proste. Ale czy naprawdę Opener ma już tak wypracowaną markę, że można w niego wrzucić cokolwiek, bo ludzie "i tak to kupią" ?... No przepraszam, skoro tak, to ja chyba jadę na inny festiwal, niż sobie wymarzyłem... Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gekon Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.138.246.94.artcom.pl 19.03.10, 00:23 hahaha!skunk,tricky,massive,wykopani spod sterty starych gazet.Kupujcie malolaty karnety,kupujcie!nawet smieszna Szydlowska smieje sie w 3 z tego zestawu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: 80.47.71.* 19.03.10, 06:44 Znalazl ich w Bravo z lat 90tych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.budimex.com.pl 19.03.10, 08:32 Ja mam zdecydowanie inne zdanie. Cieszę się,że będzie Skunk Anansie. To zespół mojej młodości i cieszę się,że będe mógł usłyszeć ich na żywo. Podobnie NAS(każdą jego płytę kupuję w ciemno). Bez wątpienia król jeśli chodzi o muzykę hiphop. No i jestem ciekaw kolaboracji z Marleyem. Jak dla mnie Skunk Anansie + NAS + Kasabian = Kupuję Karnet. Pozdrawiam zadowolonych i nizadowolonych. Do zobaczenia na Openerze. Odpowiedz Link Zgłoś
juxxtapose Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky 19.03.10, 08:43 nareszcie taki trzydziestoletni dinozaur jak ja ma powód do radości,a jeśli jakiś ciołek sądzi ze np TRICKY jest "wykopany spod sterty starych gazet" znaczy że zna się na szeroko pojętej muzyce jak świnia na gwiazdach i pozostaje mu tylko współczuć albo szukać w tłumie na koncercie Miley Cyrus i to tyle z mojej strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.gdynia.mm.pl 19.03.10, 09:02 GENIALNIE!!! Ten Open'er zjada już poprzednie dwie edycje, a przecież to jeszcze nie koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antsy Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: 94.254.192.* 19.03.10, 09:33 Chyba już najwyższy czas na jakiś powiew świeżości w ogłaszanych gwiazdach.. Wszystko byłoby spoko, gdyby wśród "starych wyjadaczy" pojawiło się parę gwiazd, które w OSTATNICH latach tworzyły i odnosiły sukcesy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 09:43 zespołów w szczycie kariery, na absolutnym topie jest najmniej od paru ładnych lat. 2009 nawet nie ma co porównywać z tym co jest teraz. słabo. a Muse na Coke'u to (zgadzam się z Wkurzonym) cios poniżej pasa. na bank byli bardzo wysoko w ankiecie przedopen'erowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgo Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.tvk.torun.pl 19.03.10, 10:06 Jest naprawdę dobrze. O niebo lepiej, niż w zeszłym roku, gdzie HOF mógł spokojnie zmienić nazwę na Open'er Indie Festival. To NIE JEST i nigdy NIE BYŁ festiwal gitarowych kapel i miałkiego popu z Wysp. W zeszłym roku zdarzyło się, że takich gwiazd było więcej (moim zdaniem zdecydowanie za dużo). W tym natomiast jest ewidentny powrót do idei różnorodności. Cieszę się niezmiernie, że Muse wystąpi na Coke'u, zresztą ten zabieg uważam za całkowicie zrozumiały. Ludzie, przecież oni na Open'erze już BYLI i to całkiem niedawno. Tak, wiem, Massive Attack też było, ale akurat tego zespołu na innym festiwalu Alter Artu po prostu nie widzę, Muse natomiast dzięki swojej ostatniej płycie idealnie wpasowuje się w klimat Coke Live. Może rzeczywiście pojawiło się trochę za dużo reggae. Może powinno być więcej świeżości wśród artystów, a mniej odgrzewanych gwiazd z lat 90-tych. Może i Ziółek ogłaszając Gorillaz Sound System zrobił nam wszystkim przedwczesny żart primaaprilisowy. Ale wierzę, że w lineupie pojawi się jeszcze ktoś, kto zwali mnie z nóg. A sam festiwal zdecydowanie zawraca z tego niebezpiecznego kierunku, który obrał rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: może być Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 10:10 na razie skład może nie jest szczytem marzeń ale na pewno jest lepiej niż rok temu. mogliby dorzucić trochę więcej czarnej muzyki. pojadę na 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 10:40 @mgo: "Muse natomiast dzięki swojej ostatniej płycie idealnie wpasowuje się w klimat Coke Live" nie wiedziałem, że Coke Live ma coś wspólnego z muzyką klasyczną. dzięki za oświecenie. prawda jest taka, że Muse nie będzie na Open'erze dlatego, że w dokładnie tych dniach są festiwale Roskilde i Rock Werchter, na których Muse headlinuje. Jak widać (po line-upach tych festów) tym razem nie udało się ściągnąć żadnej (poza Pearl Jamem) megagwiazdy, która headlinuje jeden z tych dwóch festiwali. Może pora pomyśleć o zmianie terminu? Bo konkurowanie z tą dwójką to porywanie się z motyką na słońce (jak ten rok pokazuje). A Massive Attack mogłoby grać zaróno na Coke'u jak i Selectorze, a grają na open'erze, żeby ratować jego poziom (Ziółkowski specjalnie złamał zasadę, że muszą minąć 2 edycje zanim zespól wystąpi ponownie, pewnie zaczęli tak kombinować po porażce przy sprowadzaniu Muse na HOF) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eric Roberts Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.chello.pl 19.03.10, 10:47 www.myspace.com/pussyloverspl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 10:54 mgo, festiwal gitarowych kapel i miałkiego popu z Wysp? pijesz do Arctic Monkeys i The Kooks (bo chyba nie do Kings of Leon, którzy w ogóle nie są z wysp)? byłeś w ogóle na tych koncertach? a skoro oni grają pop to co grają Kasabian i Hot Chip? disco polo? przeca to w tych zespołach brak gitarowego drive'u, za to można usłyszeć tandetne elektroniczne wstawki (rodem z manieczek). Jeżeli coś jest miałkim brytyjskim popem, to na pewno Kasabian i Hot Chip bliżej do tego określenia niż AM i The Kooks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 10:57 no i zapomniałem o Klaxons, którzy grają taki sam syf, na koncertach wypadają fatalnie... generalnie w 2009 mieliśmy masę legend i młodych zespołów, które grają porządną muzę. teraz mamy masę zwierzałych mikrolegend, dziwaczne wynalazki (Nas&Marley, Gorillaz Sound System) i młode zespoły z 1-2 wydanymi płytami, które są znane z tego, że są znane, a muzę robią mega przeciętną (Kasabian, Hot Chip, Klaxons, Empire of the Sun) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonic Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.gdynia.mm.pl 19.03.10, 11:12 Koleś, chyba nigdy nie słyszałeś Hot Chip. Poczytaj trochę o nich, posłuchaj trochę, przejdź się na ich koncert, a potem się wypowiadaj. To perła w tegorocznym line-upie, już lepszym niż zeszłoroczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 11:17 WOLNY KRAJ.stop.FESTIWAL NIEPRZYMUSOWY.stop. ludzie takie bzdury wypisujecie, że szkoda gadać, sie nie podoba to do Opola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fru Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.10, 11:25 obczajcie bazant pohoda festiwal - sasiedzi organizuja - taniej wychodzi a line up to miks naszych 3 alteraltowych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry lineup co Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 11:28 nie trzeba do opola wystarczy na off Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wku.rwiony Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.10, 11:29 Nie rozumiem tego, ale w zeszłym roku była liga konkretna. Wtym nie mogę się odnaleść w całym gronie tych artystów. Dlaczego nikt nie wpadnie na pomysł, aby ściagnąc może Them Crooked Vultures - to byłby szał, zamiast jakiś popłuczyn. MOże warto byłoby pomyśleć i rozejrzeć się co dzieje się w muzyce. A pewnie z polskich będą Muchy, ISS, Kumka oLik, ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gekon Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.138.246.94.artcom.pl 19.03.10, 11:34 sonic nie badz smieszny z tym hot chip,byl taki zespol gus gus i robil to zdecydowanie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucjan Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.pzu.pl 19.03.10, 11:34 Nie rozumiem zachwytu nad Trickym. Tego się rzadko da słuchać. Niby trip hop, a jakoś nie przekonuje. www.luc.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgo Re: Open`er 2010: zagrają Skunk Anansie, Tricky IP: *.tvk.torun.pl 19.03.10, 11:37 @vvv: rzeczywiście Muse ma niesamowicie dużo wspólnego z muzyką klasyczną. Zwłaszcza ich najnowsze opus magnum pt. "Undisclosed Desires". To jest zwyczajny mainstreamowy zespolik, u którego występuje klasyczny przykład przerostu formy nad treścią. Tak samo jest z Killersami, którzy po zdobyciu stacji radiowych wylądowali właśnie na Coke'u. Poza tym, skoro Muse to gwiazda tak wielkiego formatu, czy nie uważasz, że niesprawiedliwe byłoby, gdyby zespół wystąpił dwa razy w tak krótkim czasie na północy Polski? Co z fanami z południa? Wierzę, że Ziółek to również miał na uwadze. @q: nie piję tylko do Arctic Monkeys i The Kooks (pierwsi dali koncert niezwykle marny, drudzy zaskoczyli mnie in plus), ale też np. do Lily Allen. Duffy. Late of the Pier. Czy w końcu do nieszczęsnych White Lies albo The Ting Tings. Wszyscy oni są brytyjskimi wykonawcami niemiłosiernie wręcz hajpowanymi ostatnimi czasy przez New Musical Express. Cieszy mnie, że w tym roku Ziółek nieco opamiętał się pod względem zapraszania tego, co w brytyjskich mediach aktualnie "trendy". Odpowiedz Link Zgłoś