Dodaj do ulubionych

Fajna strona z polskimi płytami z lat 80.

24.02.04, 05:30

www.polrock.republika.pl/niewyd.html
Heh, śmieszne, sam mam płyty niektórych z wymienionych artystów na analogach
(Gayga, Jan Kowalski, Mech i inne). Myślałem, że o zespole Jan Kowalski już
tylko ja pamiętam...
Obserwuj wątek
    • vulture a propos zespołu Bank 24.02.04, 06:13

Na Wirtualnej Polsce dostępne są trzy nowe/stare ale nagrane na nowo nagrania
      grupy.

mp3.wp.pl/p/informacje/njus/223017.html

No, cóż, delikatnie mówiąc, nie poruszyły mnie jakoś szczególnie. Zresztą nie
      pamiętam już dobrze albumu "Jestem panem świata" - najbardziej utkwiła mi w
      pamięci wylansowana w mediach piosenka "Ciągle ktoś mówi coś", której na płycie
      nie ma...

i jeszcze cytat odnośnie występu Banku:

W najbliższym czasie zespół wystąpi w programie Krzysztofa Szewczyka- Wideoteka
      dorosłego człowieka, który wyemituje TV Polonia. Pierwszą dużą imprezą gdzie
      BANK zaprezentuje publiczności swoje nowe nagranie będzie koncert (z serii
      wieczorów rockowych) pod hasłem: „BANK MEET EUROPA” - 03.04.2004 - godz. 20:00
      w berlińskim klubie - LIGHTHOUSE - (ex - Joe am Wedding) przy Amrumerstrasse.
      31 / Seestrasse Jako gość zespołu wystąpi kobieca grupa rockowa– ROCK LADIES –
      cztery młode, utalentowane i piękne kobiety: (Ewa Broczek- voc., Magda Czwojda-
      g., Beata Wiater- b. i Monika Bulanda- dr.), które w genach mają miłość do
      muzyki rockowej. Gdy na koncercie we Wrocławiu widziałem ich wykonanie „Highway
      To Hell” to pomyślałem że z takimi Rock Ladies wycieczka do piekła to byłby
      raj. Ladies zagrają największe hity Rocka: „ All Right Now”, „Smoke On The
      Water”, „I Love Rock And Roll”, „Walking By Myself”, Satisfaction” i inne. Rock
      Disco – to czeka Was po koncercie. Będzie można pobawić się w gronie fanów
      muzyki rockowej, jesteśmy przekonani, że nie pominiecie takiej okazji, by
      przypomnieć sobie dynamikę dynamitu czyli Hard Rock w czystej postaci jak i
      nieskazitelną gładź satynowej pościeli, którą poczujecie słuchając rockowych
      ballad. Z naszej strony obiecujemy „na bank”, że będziecie zadowoleni
      przychodząc na nasz berliński wieczór rockowy. Scenografię przygotuje p. Gracia
      Janowicz - która współpracowała przy filmie „Pianista”, a koncert poprowadzi
      była aktorka Teatru Grotowskiego, dziś szkoląca nowe pokolenie aktorów w
      Berlinie – Teresa Nawrot. Podczas koncertu będą nakręcane zdjęcia do wideoklipu
      zespołu.

Chyba doczekać się nie mogę, żeby posłuchać Rock Ladies wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka