Gość: Uchol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 12:12 Teraz to mamy miszcza z Polski w Scorpions. Wiem, że grał w Blood Saw and Tears niejaki Golombek - też nasz człowiek. Znacie innych swojakow w znanych kapelach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alfi Re: Znani muzycy z pochodzeniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 12:13 Kowalczyk w Live Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uchol Re: Znani muzycy z pochodzeniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 12:20 Oczywiście ma być: Blood Sweat & Tears Odpowiedz Link Zgłoś
las_manequinas Re: Znani muzycy z pochodzeniem 25.02.04, 16:36 Deriglasoff w Sea of Heads. Odpowiedz Link Zgłoś
czabik2 Re: Znani muzycy z pochodzeniem 25.02.04, 20:51 To chyba przesada pisać to tu ale dziadek wokalisty White Stripes (chyba że zespół to rodzeństwo - wtedy dwójki) z Krakowa pochodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ścierka Re: konie żony Wattsa pochodzą z Janowa Podlaskie IP: *.zory.msk.pl 26.02.04, 22:08 Zawsze się znajdzie jakiś trefniś.... Na prawdę nie odróżniasz koni od muzyków? Jeśli to miał być żart, to mnie to nie rozbawiło. Natomiast wystawiasz kiepskie świadectwo swojej mamusi... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: konie żony Wattsa pochodzą z Janowa Podlaskie 26.02.04, 22:10 Gość portalu: Ścierka napisał(a): > Zawsze się znajdzie jakiś trefniś.... > Na prawdę nie odróżniasz koni od muzyków? > Jeśli to miał być żart, to mnie to nie rozbawiło. > Natomiast wystawiasz kiepskie świadectwo swojej mamusi... DDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
czabik2 Re: Znani muzycy z pochodzeniem 25.02.04, 21:08 Ian Gillan (chyba każdy wie kto to) lubi Acid Drinkers. Trochę odbiegam od tematu ale czy to szkodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Makowski Justkiewicz i Skowronek IP: *.acn.waw.pl 25.02.04, 21:26 Na klawiszach w Skin Alley grał Krzysztof Henryk Justkiewicz. W składzie Tempest, który nagrał płytę "Shapeshifter", był basista Mark Skowronek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que? Re: Znani muzycy z pochodzeniem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.04, 04:44 w budce suflera, zdaje się, są jacyś polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luukasz4 Re: Znani muzycy z pochodzeniem IP: *.stud.uni-goettingen.de 26.02.04, 08:23 Jimi Hendrix urodzil sie w Skierniewicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Makowski Który Hendrix? IP: *.acn.waw.pl 26.02.04, 09:10 > Jimi Hendrix urodzil sie w Skierniewicach Jeśli chodzi o tego znanego gitarzystę, autora m.in. "Purple Haze", to czytałem, że jednak w Seattle. Odpowiedz Link Zgłoś
xamel Re: Który Hendrix? 26.02.04, 12:10 tak czulem ze tego calego grandża to Cobain sam nie wymyslil !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luukasz4 Re: Który Hendrix? IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 26.02.04, 13:31 Nie, na pewno w Skierniewicach. W Seattle urodzil sie perkusista Hey'a (dlatego mowiono ze maja seattle'owskie brzmienie) Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Znani muzycy z pochodzeniem 26.02.04, 09:21 kiedyś jak jeszcze Popcorn czytałem to był taki twór "Army of lovers" - pamiętam jak w owym Popcornie podniecali się niesamowicie, bo do zespołu (szwedzkiego) dołączyła niejaka Dominika... Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: Znani muzycy z pochodzeniem 26.02.04, 19:28 W Cannibal Corpse grał albo gra niejaki Mazurkiewicz (dr, perc). Ted Nugent podobno, choć z nazwiska (pseudo?) to raczej nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Re: Znani muzycy z pochodzeniem 26.02.04, 19:50 Polka, Agnieszka Rybska, grała na wiolonczeli w zespole Rasputina, promowanym przez samego Marilyna Mansona Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Znani muzycy z pochodzeniem 26.02.04, 23:25 Daniel Stabrawa, pierwsze skrzypce Berliner Philharmoniker. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Makowski Orkiestrowi IP: *.acn.waw.pl 26.02.04, 23:35 bwv1004 napisał: > Daniel Stabrawa, pierwsze skrzypce Berliner Philharmoniker. O, tych to jest całkiem sporo. Nie szukając daleko: Tomasz Tomaszewski, koncertmistrz w Deutsche Oper w Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Znani muzycy z pochodzeniem IP: *.walngs01.pa.comcast.net 28.02.04, 00:51 Wokalista Goo Goo Dolls ma na nazwisko Rzeznik. Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Muzycy The Cars? 28.02.04, 01:28 "Although he's best known as the leader, singer, rhythm guitarist, and songwriter for the Cars, Ric Ocasek has also produced for a wide variety of other artists over the years. Born Richard Otcasek in Baltimore, MD, on March 23, 1949, Otcasek was 16 when he became interested in music via such early rockers as Buddy Holly & the Crickets. In the early '70s, Otcasek moved from Cleveland to Boston and began playing in a folk band called Milkwood with friend Ben Orzechowski. They released a lone, forgotten album in 1973 called How's the Weather. When the record failed to chart, the group promptly split up, but Otcasek and Orzechowski would remain together. Inspired by proto-punk outfits the Modern Lovers, the Velvet Underground, and Roxy Music, they formed Rick & the Rabbits and changed their last names from Orzechowski to Orr, and Otcasek to Ocasek." Podaję za AMG i nie chce mi się sprawdzać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twigg Re: Muzycy The Cars? IP: *.radymno.sdi.tpnet.pl 28.02.04, 01:34 Dziadkowie Mansona pochodzą z Polski i Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Geddy Lee!! 28.02.04, 23:15 Rodzice Geddy’ego Lee z Rush byli polskimi Żydami, którzy przeżyli obóz w Oświęcimiu, a po wyzwoleniu emigrowali do Kanady. Coś czułam, że Geddy to swojak Odpowiedz Link Zgłoś