Dodaj do ulubionych

Saxon vs Iron Maiden

27.02.04, 00:51
Słucham metalu od lat lat, w zasadzie od podstawówki. Nosze katane od 20 lat
i to mi odpowiada, to też zawsze wzorowałem się na prawdziwym metalu patrz
SAXON: ale to co gra ostatnio Iron maiden to woła o pomstę do nieba. jak
długo można grac to samo, te same rify i te same vokalizy, sorry ale jak tak
mozna to nawet purple grali lepszą muzykę mimo, ze blackmoore nie był
wirtuozem. Kłania się fan metalu.

pozdr

p.s.
prosze o reakcję
Obserwuj wątek
    • empire_invasion Re: Saxon vs Iron Maiden 27.02.04, 01:00
      Iron to mekka metalu lat 80 i to jest prawda, i nie truj mi koleś że kapela się
      starzeje i gra te same rify bo to smieszne.

iron_man
    • vulture ... 27.02.04, 05:41
      lordkwater napisała:

> Słucham metalu od lat lat, w zasadzie od podstawówki. Nosze katane od 20 lat
      > i to mi odpowiada, to też zawsze wzorowałem się na prawdziwym metalu patrz
      > SAXON: ale to co gra ostatnio Iron maiden to woła o pomstę do nieba. jak
      > długo można grac to samo, te same rify i te same vokalizy, sorry ale jak tak
      > mozna to nawet purple grali lepszą muzykę mimo, ze blackmoore nie był
      > wirtuozem. Kłania się fan metalu.

Ja czasem zmieniam ubranie. Wolę Iron Maiden niż Saxon bo są mniej wieśniaccy,
      a co do ich gry, to nie chcę, żeby zaczęli eksperymentować. Niech grają, jak
      grali, byle kompozycje były dobre. To za ten styl gry ich polubiłem i nie
      oczekuję żadnych zmian. Pozdrawiam.
      • Gość: pies-mu-naszczał w-kapcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 22:45
    • Gość: Dan Re: Saxon vs Iron Maiden IP: *.chello.pl 27.02.04, 18:41
      stawiam zdecydowanie na IM. nie uwazam tez, ze sie nie zminiaja. kawalki sa
      coraz bardziej rozbudowane zwlaszcza pod wzgledem aranzacji, momentami sa wrecz
      progresywne.pomijajac te krotsze, ktore przeciez musza sie znalesc na kazdej
      plycie. dlatego uwazam, ze IM na swoj sposob zmienia sie na kazdej plycie.
      byc moze sluchasz muzyki na jakims gownianym sprzecie albo w postaci mp3 i tego
      nie slyszysz.
      pozdr. stay heavy
      • landnorth Re: Saxon vs Iron Maiden 27.02.04, 21:33
        Zgadzam sie z tym gosciem od katany.
        Saxon rulezzzzzz smile oni sa niesmiertelni, graja takie kawałki że aż dreszcze
        przechodzą po całym ciele. Lubie też Ironów choć ich ostatnie płyty nie są
        między Bogiem a prawdą majstersztykami, lubie też posłuchac Voivod to prawdziwy
        industrialny band.

pozdr
        • Gość: Dan Re: Saxon vs Iron Maiden IP: *.chello.pl 28.02.04, 11:31
          dance of death to dla mnie wlasnie majstersztyk. przy tytulowym i nie tylko
          przechodza dreszczesmile
    • Gość: screamformebrazil Re: Saxon vs Iron Maiden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 09:12
      tez stawiam na Iron Maiden, a metalu slucham dokladnie od 18lat. Moze i graja
      tak samo od zawsze, ale poszczegolne plyty roznia sie brzmieniowo i to mi
      wystarcza.
    • Gość: mawpa Re: Saxon vs Iron Maiden IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 12.05.04, 11:46
      Heh, nie wiem co odpowiedzieć, jestem fanem Ironów... ale słucham też Saxona.
      Oby dwie kapele są dla mnie świetne, chociaż Ironów ostatnio za często
      słuchałem i muszę sobie od nich troszkę odpocząć smile
      Saxona mam niestety tylko dwie płytki sad, ale nie jest tak źle bo album: "Dogs
      Of War" powala - moim zdaniem jedna z lepszych metalowo-rockowych płyt w
      stosunku do tych wszystkich już wydanych.
      Mówisz, że Ironi grają to samo... hm... nie wprowadzając nic nowego. Nie wiem
      czy się mogę z tym zgodzić. Każda kapela ma swój niepowtarzalny styl i to jest
      właśnie to, gdy słyszę muzę z głośników jestem w stanie stwierdzić czy gra
      AC/DC, Ironi cz Saxon na przykład. Patrząc na ostatnia płyty Ironów wydaje mi
      się, że zaczynają grać spokojniejszą muzykę niż kiedyś - więcej ballad. Mi się
      to podoba. Każdy ma swoje zdanie.
      Pozdrawiam, mawpa.
    • Gość: mawpa Re: Saxon vs Iron Maiden IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 12.05.04, 11:48
      Hm... chciałem dodać, że Saxon w tym roku zagra u nas w Polsce. Będzie "miło" -
      już zbieram kasę :>
    • Gość: dzierwus Re: Saxon vs Iron Maiden IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.04, 19:27
      Nie masz racji. Ironi ostro wymiatają, ciągle się rozwijają, a "Dance of Death"
      (i piosenka, i cały album) to dla mnie szczyt heavymetalowej sztuki.

Ale nie kłóćmy się - każda z tych grup jest na swój sposób świetna.

Stay heavy!
    • crusader73 Re: Saxon vs Iron Maiden 27.07.04, 19:51
      Cóż za rewelacyjny wątek! smile Kocham IRON MAIDEN, kocham SAXON! Na nich się
      wychowałem [ech, te piękne dla metalu lata 80-te smile] i wciąż pozostaję im
      wierny!
      Większy sentyment mam do SAXONu. Może dlatego, że MAIDEN zawsze był numerem 1,
      był, jest i będzie symbolem heavy metalu. SAXON natomiast od roku 1986 zaczął
      przeżywać kryzys i wiele osób wówczas od nich się odwróciło. Ja jednak zawsze
      byłem z nimi. I od roku 1990 ("Solid Ball of Rock"), a szczególnie od 1995
      ("Dogs of War") rozpoczęło się to na co tak długo czekałem - tryumfalny powrót
      SAXONu na metalowy szczyt! Wspomniane "Psy Wojny" i kolejne płyty Angoli
      ("Unleash the Beast", "Metalhead" czy "Killing Ground") to cudowne, metalowe
      wymiatanie!!! SAXON znowu stał się główną gwiazdą wielu wielkich metalowych
      festiwali. Na wrzesień zapowiadana jest kolejna płyta - "Lionheart" - na którą
      czekam z utęsknieniem, a która zapowiadana jest jako najmocniejsza z
      dotychczasowych płyt SAXONu smile

SAXON w latach 80-90-ych zawsze grał w sposób bardziej tradycyjny niż IRON
      MAIDEN. MAIDEN miał z pewnością również zdecydowanie mocniejsze albumy - ich
      muzyka miała większego kopa, większy "power".
      Wg mnie zmieniło się to od saxonowej płyty "Unleash the Beast" (1997). MAIDEN w
      roku 1998 wydali "Virtual XI", który był bardziej stonowany.
      Kolejna "dziewicza" płyta - "Brave New World" (2000) - również była
      spokojniejsza od wcześniejszych płyt (np. "Fear of the Dark" - 1992, czy "No
      Prayer for the Dying" - 1990). SAXON w tym czasie wydał "Metalhead" (1999)
      i "Killing Ground" (2001), które wg mnie są znowu zdecydowanie mocniejsze od
      wspomnianej maidenowej "Brave ...". I tego mi u obecnego MAIDENa brakuje -
      kopa, jaki miała ich muzyka na wcześniejszych albumach. Nie zmienia to faktu,
      że z wypiekami słycham ich kolejnych płyt!
      Co tu dużo gadać! SAXON i MAIDEN to moje dwie ulubione kapele!

Up the Irons!
      Up the Eagles! smile

ps - 25 października SAXON zagra w Warszawie, która znalazła się na rozkładzie
      LIONHEART THE WORLD TOUR 2004-2005!!!!!
      • crusader73 Re: Saxon vs Iron Maiden 27.07.04, 20:03
        Lektura obowiązkowa wink

www.saxon747.com
        www.ironmaiden.com
    • Gość: eruptiqus Re: Saxon vs Iron Maiden IP: *.lodz.mm.pl 27.07.04, 22:30
      łapy precz od Deep Purple o którym wspomniałeś w tym swoim bełkocie, który nie
      dość że świadczy o Twej niskiej kulturze muzycznej to jeszcze smierdzi taką
      wiochą że aż kłykcie swędzą

pzdr
      • crusader73 Re: Saxon vs Iron Maiden 28.07.04, 17:17
        Gość portalu: eruptiqus napisał(a):
        > łapy precz od Deep Purple o którym wspomniałeś w tym swoim bełkocie, który
        nie dość że świadczy o Twej niskiej kulturze muzycznej to jeszcze smierdzi taką
        > wiochą że aż kłykcie swędzą
        > pzdr

Człowieku, wstrzeliłeś się idealnie - zupełnie nie kumam o co Ci chodzi...
        W którym miejscu mojego "bełkotu" widzisz wzmiankę o Purplach (których - tak na
        marginesie - bardzo lubię)?

• Gość: eruptiqus Re: Saxon vs Iron Maiden IP: *.lodz.mm.pl 28.07.04, 18:33
          a czy po układzie postów wydaje Ci się że moj post był do Ciebie skierowany? bo
          generalnie to była odp na wątek macierzysty
          • crusader73 Re: Saxon vs Iron Maiden 28.07.04, 20:20
            Gość portalu: eruptiqus napisał(a):
            > a czy po układzie postów wydaje Ci się że moj post był do Ciebie skierowany?
            bo generalnie to była odp na wątek macierzysty

Rozumiem i zwracam honor.

...i życzę lepszego humoru w dniu jutrzejszym wink
            • odolin Re: Saxon vs Iron Maiden 22.08.04, 03:48
              Ja jebie, co wy wiecie o metalu? Przecież Saxon to jazda, prawziwa jazda, to s a
              ą tyatni metrau....
    • serniknazimno Re: Saxon vs Iron Maiden 03.09.04, 13:30
      ciekawe, ciekawe tyle poglądów ile osób a ja tam wolę Testament, AC/DC i parę
      innych zespołów smile
      pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka