Dodaj do ulubionych

muzyka japońska

29.02.04, 13:56
możecie mi polecić jakieś dobre japońskie zespoły (głównie rockowe)? smile
Obserwuj wątek
    • ugugunana Re: muzyka japońska 29.02.04, 14:32
      las_manequinas napisała:

> możecie mi polecić jakieś dobre japońskie zespoły (głównie rockowe)? smile

Do usług... Polecam z pełną odpowiedzialnością Blues Creation... Słyszałem ich
      dwie płyty (obie z 1971): Demons & Eleven Children oraz Blues Creation with
      Carmen Maki (niesamowicie ekspresyjna wokalistka)... Bardzo dobry bluesrock!
      Poluję na ich koncert z tego samego roku... Słyszał ktoś?

Przedstawicielem japońskiego rocka progresywnego jest zaś niejaki Samurai...
      Całkiem przyzwoite, ciekawe, rozbudowane aranżacje... Dwie płyty nagrali w
      roku ...1971!

Miłego słuchania! smile
    • mameluch Re: muzyka japońska 29.02.04, 14:37
      nie wiem czy taki dobry, ale rockowy i z Japonii jest Dir En Grey
    • madee1 Re: muzyka japońska 29.02.04, 14:41
      Electric Eel Shock, tacy krzykacze.
    • shogun007 Re: muzyka japońska 29.02.04, 14:43
      10 Yen Ana Kinoko; 54-71; 54 Nude Honeys; The 5,6,7,8’s; Accel 4; Acid Mothers
      Temple & The Melting Paradaiso U.F.O.; Afrirampo; Air; Big Frog; Blue III;
      Bonkin’ Clapper; Bossston Cruising Mania; Charisma Pampie; Clammbon; Condor 44;
      Core Of Soul; Cornelius; Demi Semi Quaver; Do Thank Anal; Drillchop 9; Eastern
      Youth; Electric Eel Shock; Elekibass; Steve Eto; Fantasy’s Core; Far East
      Native; Fushitsusha; Gasoline; Gaucho; Ghost; Gito Gito Hustler; Goggle-A;
      Keiji Haino; Head Phones President; Heart Bazaar; High Rise; The High-Lows;
      Indian Hi; Invisibleman’s Deathbed; Jackie & The Cedrics; The Jerry Lee
      Phantom; Jet Boys; Jitterin’ Jinn; Kahimi Karie; Lolita #18; Love Psychedelico;
      The Mad Capsule Markets; Mainliner; Melt-Banana; Merzbow; Thee Michelle Gun
      Elephant; Kosetsu Minami; Takako Minekawa; Mong Hang; Mono; Mummy The Peepshow;
      Nananine; Natural Calamity; The Neat Beats; Noodles; Number Girl; OOIOO; Papaya
      Paranoia; Petit Mit; Petty Booka; Polysics; Puffy (aka Puffy AmiYumi);
      Qypthone; Rinken Band; Rocket Jack Vaders; Ruins; The Salinger; Space Combine;
      Spoozys; Strike Out; Techma; Tomovsky; Understatements; Volume Out; We
      Acediasts; The Young Ones; The Zoobombs

od siebie polecam: OOIOO,
      zajefajna kapela
    • las_manequinas Re: muzyka japońska 29.02.04, 14:51
      dziękuje wszystkim. smile

mnie samej ostatnio spodobali się the pillows.
      • Gość: jurj Re: muzyka japońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 15:04
        definitywnie grupa MONO.niesamowita dawka post-rocka.
    • Gość: tomjk Re: muzyka japońska IP: 195.205.180.* 29.02.04, 16:16
      pizzicato five
      • Gość: paprika Re: muzyka japońska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 17:11
        tak jak shogun wspomniał- papayaparanoia, dwie sexi azjatki i ch electropunk.
        neidługo zresztą będą gały w polsce. adres strony- www.papayaparanoia.com zdaje
        sie, ale jest niestety po japońsku i tylko fragmenty mp3.
    • aproxymat Re: muzyka japońska 29.02.04, 23:46
      no i ze starych punkowców: Stalin, Anynaka i Nuclear Masturbation (co za
      wyszukana nazwa).
    • pixie Re: muzyka japońska 01.03.04, 15:26
      Znam tylko jedną płytę, ale polecam - "Satori" Flower Travellin' Band z 1971
      roku. Najbardziej podpada pod hard rock z pewnymi domieszkami, a głos wokalisty
      bardzo mi przypomina Ozzy'ego smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka