las_manequinas 29.02.04, 13:56 możecie mi polecić jakieś dobre japońskie zespoły (głównie rockowe)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ugugunana Re: muzyka japońska 29.02.04, 14:32 las_manequinas napisała: > możecie mi polecić jakieś dobre japońskie zespoły (głównie rockowe)? Do usług... Polecam z pełną odpowiedzialnością Blues Creation... Słyszałem ich dwie płyty (obie z 1971): Demons & Eleven Children oraz Blues Creation with Carmen Maki (niesamowicie ekspresyjna wokalistka)... Bardzo dobry bluesrock! Poluję na ich koncert z tego samego roku... Słyszał ktoś? Przedstawicielem japońskiego rocka progresywnego jest zaś niejaki Samurai... Całkiem przyzwoite, ciekawe, rozbudowane aranżacje... Dwie płyty nagrali w roku ...1971! Miłego słuchania! Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: muzyka japońska 29.02.04, 14:37 nie wiem czy taki dobry, ale rockowy i z Japonii jest Dir En Grey Odpowiedz Link Zgłoś
shogun007 Re: muzyka japońska 29.02.04, 14:43 10 Yen Ana Kinoko; 54-71; 54 Nude Honeys; The 5,6,7,8’s; Accel 4; Acid Mothers Temple & The Melting Paradaiso U.F.O.; Afrirampo; Air; Big Frog; Blue III; Bonkin’ Clapper; Bossston Cruising Mania; Charisma Pampie; Clammbon; Condor 44; Core Of Soul; Cornelius; Demi Semi Quaver; Do Thank Anal; Drillchop 9; Eastern Youth; Electric Eel Shock; Elekibass; Steve Eto; Fantasy’s Core; Far East Native; Fushitsusha; Gasoline; Gaucho; Ghost; Gito Gito Hustler; Goggle-A; Keiji Haino; Head Phones President; Heart Bazaar; High Rise; The High-Lows; Indian Hi; Invisibleman’s Deathbed; Jackie & The Cedrics; The Jerry Lee Phantom; Jet Boys; Jitterin’ Jinn; Kahimi Karie; Lolita #18; Love Psychedelico; The Mad Capsule Markets; Mainliner; Melt-Banana; Merzbow; Thee Michelle Gun Elephant; Kosetsu Minami; Takako Minekawa; Mong Hang; Mono; Mummy The Peepshow; Nananine; Natural Calamity; The Neat Beats; Noodles; Number Girl; OOIOO; Papaya Paranoia; Petit Mit; Petty Booka; Polysics; Puffy (aka Puffy AmiYumi); Qypthone; Rinken Band; Rocket Jack Vaders; Ruins; The Salinger; Space Combine; Spoozys; Strike Out; Techma; Tomovsky; Understatements; Volume Out; We Acediasts; The Young Ones; The Zoobombs od siebie polecam: OOIOO, zajefajna kapela Odpowiedz Link Zgłoś
las_manequinas Re: muzyka japońska 29.02.04, 14:51 dziękuje wszystkim. mnie samej ostatnio spodobali się the pillows. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurj Re: muzyka japońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 15:04 definitywnie grupa MONO.niesamowita dawka post-rocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomjk Re: muzyka japońska IP: 195.205.180.* 29.02.04, 16:16 pizzicato five Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paprika Re: muzyka japońska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 17:11 tak jak shogun wspomniał- papayaparanoia, dwie sexi azjatki i ch electropunk. neidługo zresztą będą gały w polsce. adres strony- www.papayaparanoia.com zdaje sie, ale jest niestety po japońsku i tylko fragmenty mp3. Odpowiedz Link Zgłoś
aproxymat Re: muzyka japońska 29.02.04, 23:46 no i ze starych punkowców: Stalin, Anynaka i Nuclear Masturbation (co za wyszukana nazwa). Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Re: muzyka japońska 01.03.04, 15:26 Znam tylko jedną płytę, ale polecam - "Satori" Flower Travellin' Band z 1971 roku. Najbardziej podpada pod hard rock z pewnymi domieszkami, a głos wokalisty bardzo mi przypomina Ozzy'ego Odpowiedz Link Zgłoś