Dodaj do ulubionych

Poznań: Made In Chicago 2010

07.10.10, 19:37
Program festiwalu jak zwykle imponujący:
www.madeinchicago.pl/index.php/pl/program/
Co więcej ,jeden z koncertów już się odbył we wrześniu-Nicole Mitchell i Black Earth Ensemble...
Obserwuj wątek
    • jasiek_natolin Re: Poznań: Made In Chicago 2010 07.10.10, 20:27
      No...To jest kolejne miażdżące uderzenie jazzowe w Poznaniu...Na koncercie poświęconym pamięci Freda Andersona bardzo chciałbym być...A z Poznania prosto do Wrocławia na koncert Charlesa Lloyda. Dla oddechu i ukojenia.
    • libl Re: Poznań: Made In Chicago 2010 08.10.10, 11:39
      pharoah napisał:

> Co więcej ,jeden z koncertów już się odbył we wrześniu-Nicole Mitchell i Black
      > Earth Ensemble...

Byłem, byłem... Ciepły koncert, bardzo osadzony w tradycji, nie tylko jazzowej, ale i soulowej. Dużo czarnego śpiewu i radości grania. Nie był tak niezwykły jak koncert Indigo Trio, ale Nicole ma w sobie tyle uroku, że uwielbiam ją w każdej postaci smile Na scenie było widać, że to ona jest szefową. Na główną część festiwalu oczywiście się szykuję, choćby na jeden koncert postaram się pójść - żeby tradycji stało się zadość smile)

• pharoah Re: Poznań: Made In Chicago 2010 21.10.10, 22:56
        Zazdrość mnie ogarnia ... "Homo sum ,humani nihil a me alieno puto"...smile
        pozdr.Faraon
        Mam tylko nadzieję,ze wkrotce na festiwalu zagra Kahil El 'Zabar i wtedy nic mnie powstrzyma przed wycieczką do Poznania....
        • libl Re: Poznań: Made In Chicago 2010 21.10.10, 23:42
          pharoah napisał:

> Mam tylko nadzieję,ze wkrotce na festiwalu zagra Kahil El 'Zabar i wtedy nic m
          > nie powstrzyma przed wycieczką do Poznania....

To jak już nic Cię nie powstrzyma i znajdziesz się w Poznaniu, to daj znak - spotkamy się przy jakimś zacnym trunku smile
          • pharoah Re: Poznań: Made In Chicago 2010 21.10.10, 23:45
            libl napisał:

> pharoah napisał:
            >
            > > Mam tylko nadzieję,ze wkrotce na festiwalu zagra Kahil El 'Zabar i wtedy
            > nic m
            > > nie powstrzyma przed wycieczką do Poznania....
            >
            > To jak już nic Cię nie powstrzyma i znajdziesz się w Poznaniu, to daj znak - sp
            > otkamy się przy jakimś zacnym trunku smile
            Przyjmuję zaproszeniesmile
            Zacne trunki i jazz -to lubię !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka