pharoah 07.10.10, 19:37 Program festiwalu jak zwykle imponujący: www.madeinchicago.pl/index.php/pl/program/ Co więcej ,jeden z koncertów już się odbył we wrześniu-Nicole Mitchell i Black Earth Ensemble... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasiek_natolin Re: Poznań: Made In Chicago 2010 07.10.10, 20:27 No...To jest kolejne miażdżące uderzenie jazzowe w Poznaniu...Na koncercie poświęconym pamięci Freda Andersona bardzo chciałbym być...A z Poznania prosto do Wrocławia na koncert Charlesa Lloyda. Dla oddechu i ukojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: Poznań: Made In Chicago 2010 08.10.10, 11:39 pharoah napisał: > Co więcej ,jeden z koncertów już się odbył we wrześniu-Nicole Mitchell i Black > Earth Ensemble... Byłem, byłem... Ciepły koncert, bardzo osadzony w tradycji, nie tylko jazzowej, ale i soulowej. Dużo czarnego śpiewu i radości grania. Nie był tak niezwykły jak koncert Indigo Trio, ale Nicole ma w sobie tyle uroku, że uwielbiam ją w każdej postaci Na scenie było widać, że to ona jest szefową. Na główną część festiwalu oczywiście się szykuję, choćby na jeden koncert postaram się pójść - żeby tradycji stało się zadość ) Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Poznań: Made In Chicago 2010 21.10.10, 22:56 Zazdrość mnie ogarnia ... "Homo sum ,humani nihil a me alieno puto"... pozdr.Faraon Mam tylko nadzieję,ze wkrotce na festiwalu zagra Kahil El 'Zabar i wtedy nic mnie powstrzyma przed wycieczką do Poznania.... Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: Poznań: Made In Chicago 2010 21.10.10, 23:42 pharoah napisał: > Mam tylko nadzieję,ze wkrotce na festiwalu zagra Kahil El 'Zabar i wtedy nic m > nie powstrzyma przed wycieczką do Poznania.... To jak już nic Cię nie powstrzyma i znajdziesz się w Poznaniu, to daj znak - spotkamy się przy jakimś zacnym trunku Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Poznań: Made In Chicago 2010 21.10.10, 23:45 libl napisał: > pharoah napisał: > > > Mam tylko nadzieję,ze wkrotce na festiwalu zagra Kahil El 'Zabar i wtedy > nic m > > nie powstrzyma przed wycieczką do Poznania.... > > To jak już nic Cię nie powstrzyma i znajdziesz się w Poznaniu, to daj znak - sp > otkamy się przy jakimś zacnym trunku Przyjmuję zaproszenie Zacne trunki i jazz -to lubię !!! Odpowiedz Link Zgłoś