Dodaj do ulubionych

4AD do you remember?

05.04.04, 01:29
mi sie przypomnialo bo dorwalem taka rzecz jak "this mortal coil"...
no i zaczely sie wspomnienia.
Obserwuj wątek
    • augenthaler Re: 4AD do you remember? 05.04.04, 01:33
      wytwornia wlasciwie juz legendarna.
      a co do this mortal coil, to wciaz slucham ich wszystkich trzech plyt z
      nieslabnacym entuzjazmem smile)
      pozdrawiam
      • ashek Re: 4AD do you remember? 05.04.04, 01:54
        dla mnie to troche powrot do przeszlosci/mlodoscismile
        i fajny powrot.
        zwiazany zreszta z proba odszukania tych nagran na nowo, bo tluka sie gdzies po
        glowie, ale trzeba by ich posluchac znowsmile

pzdr. tom(ashek)
        • staua Re: 4AD do you remember? 05.04.04, 05:25
          Sporo jest w necie, jak poszukasz.
          Ja mam na plytach tylko jedno This Mortal Coil, oprocz tego Dead Can Dance i
          Cocteau Twins, ale pojedynczych piosenek sporo. Tez mam duzy sentyment do
          wytworni, bo uwazam, ze bylo to cos tak zupelnie innego od reszty muzyki lat
          80...
          • Gość: jack9 Re: 4AD do you remember? IP: *.stansat.pl 05.04.04, 08:18
            Chyba nie umiałbym zapomieć...
            DCD, Cocteau Twins, This mortal Coii, Clan of Xymox są chyba najczęściej
            kojarzone z 4AD
            ja lubię tez te mniej znane X- Mal Deutschland, Wolfgang Press, His Name is
            Alive , Birthday Party czy wydawane w ostatnich latach Piano Magic.
            • pop_up Re: 4AD do you remember? 05.04.04, 18:19
              Gość portalu: jack9 napisał(a):

> Chyba nie umiałbym zapomieć...
              > DCD, Cocteau Twins, This mortal Coii, Clan of Xymox są chyba najczęściej
              > kojarzone z 4AD
              > ja lubię tez te mniej znane X- Mal Deutschland, Wolfgang Press, His Name is
              > Alive , Birthday Party czy wydawane w ostatnich latach Piano Magic.

ostatnio wpadlo mi w raczeta piano magic. no clousure czy music won't save you
              from anything but silence po prostu miazdza choc mozna by wymieniac jeszcze
              wiele innych. sa tu ich jacys fani? oczywiscie cocteau twins. moi znajomi kiedy
              po raz pierwszy uslyszeli cocteau ktorego wlasnie sluchalem powiedzieli ze ta
              muzyka brzmi jak z bajki. jak z bajki ale mrocznej i zarazem pieknej opowiesci
              snutej przez rewelacyjny glos liz fraser. no i na koniec birthday party.
              wyprowajacy sobie flaki na scenie nick cave z mlodych lat. facjata wampira na
              glodzie i obled w kazdym dzwieku hehe.
    • Gość: olo Re: 4AD do you remember? IP: *.oc.oc.cox.net 05.04.04, 08:41
      pixies!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! yeah!
    • aproxymat Re: 4AD do you remember? 05.04.04, 08:54
      zresztą 4AD istnieje nadal - ostatnio wydali m.in. bardzo ładną płytę Blonde
      Redhead smile
      • ashek Re: 4AD do you remember? 06.04.04, 02:40
        aproxymat napisał:

> zresztą 4AD istnieje nadal - ostatnio wydali m.in. bardzo ładną płytę Blonde
        > Redhead smile

poszukam

pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka