Dodaj do ulubionych

Lubie Heavy Metal

07.04.04, 22:47
Ja lubie sluchac heavy metalu, a wy? To jest fajna muzyka. Lubie te mocne
gitary, ta moc z tych piosenek. Od kilku juz lat jestem fanem heavy metalu, a
wy? Bardzo lubie Bon Jovi. Jak w RMFie slysze ich piosenki np"Everyday"
albo "It`s My Life" to od razu mam ciarki na plecach. Fajnie ze w tym radiu
jeszcze mozna czasem uslyszec jakies fajne piosenki. Lubie tez The Rasmus,
kupilem ich orginalna kasete. I mi sie bardzo podoba. Ale lubie tez klasyke
metalu. Kiedys od wujka przegralem cztery kasety zespolu Whitesnake.
Wszystkie sie mi podobaja. Fajny zespol. Tylko mama czasami krzyczy zebym
sciszyl tych wyjcow. Tak ich nazywa, ale ja sie nie zgadzam z tym. Tez mam
jedna kasete Metallicy. "Load" sie nazywa. I jest najostrzejsza kaseta jaka
slyszalem. Czy tez lubice Heavy Metal? I czy sa jeszcze jakies ostrzejsze
zespoly niz Metallica. Z tej plyty?

papapapa
Obserwuj wątek
    • peternurek1 Re: Lubie Heavy Metal 07.04.04, 23:01
      krokodyl.dundee napisał:

> Ja lubie sluchac heavy metalu, a wy? To jest fajna muzyka. Lubie te mocne
      > gitary, ta moc z tych piosenek. Od kilku juz lat jestem fanem heavy metalu, a
      > wy? Bardzo lubie Bon Jovi. Jak w RMFie slysze ich piosenki np"Everyday"
      > albo "It`s My Life" to od razu mam ciarki na plecach.

Bon Jovi to heavy metal? bo już sam teraz niewiem...

> Fajnie ze w tym radiu
      > jeszcze mozna czasem uslyszec jakies fajne piosenki.

ekhm... kiedy? jeszcze mi się nie zdazyło usłyszeć

> Lubie tez The Rasmus,
      > kupilem ich orginalna kasete. I mi sie bardzo podoba.

no tak , the Rasmus , światowa czołówka heavy metalu , już są lepsi od Led
      Zeppelin
      gratuluje zakupu

Ale lubie tez klasyke
      > metalu. Kiedys od wujka przegralem cztery kasety zespolu Whitesnake.
      > Wszystkie sie mi podobaja. Fajny zespol. Tylko mama czasami krzyczy zebym
      > sciszyl tych wyjcow. Tak ich nazywa, ale ja sie nie zgadzam z tym.

może tak nazywa rasmus? to się nie dziwie mamusi

> Tez mam
      > jedna kasete Metallicy. "Load" sie nazywa. I jest najostrzejsza kaseta jaka
      > slyszalem. Czy tez lubice Heavy Metal? I czy sa jeszcze jakies ostrzejsze
      > zespoly niz Metallica. Z tej plyty?

nie metallica jest najostrzejszym czymś co w życiu słyszałem , nie wierz jak
      będą mówić inaczej , ten Vader , Sepultura i inne Soulfly'ie to cienizna

> papapapa

dobranoc
      • jam_niczek Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 09:36
        peternurek1 napisał:

> nie metallica jest najostrzejszym czymś co w życiu słyszałem , nie wierz jak
        > będą mówić inaczej , ten Vader , Sepultura i inne Soulfly'ie to cienizna

No ba! Przecież ja zawsze usypiam przy Mayhem lub Immortalu... zapomniałeś?!
    • vulture Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 09:17

A lubisz gotyk? Polecam Him i Łzy, a z ciężkiego metalu Kangarooz.
    • jasiek666 Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 10:32
      A ja nie lubie bo ten heavy metal to szatanistyczna muzyka i słuchają jej
      szataniści. Z resztą ty pewnie tez jestes szatanistą.
    • ktmajcher Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 10:37
      Pewnie gdzieś na świecie (a może w Polsce) jest publikacja pod
      nazwą "Encyklopedia Heavy Metalu", to byłby dobry wstęp, ba, rewelacyjny...
      Ja rozumiem, że ktoś może napisać, że lubi Bon Jovi i Metallice, bo po prostu
      może i tyle ... ale jeśli pisze, że słucha metalu od kilku lat i kończy na
      Metallice, to znaczy, że się nie rozwija i że nie szuka, a muzyki słucha po
      dobranocce przed zaśnięciem, ciekawe co mu się potem śni, bo ta moc z piosenek,
      nie może nie mieć wpływu na jego sen.
    • Gość: As Re: Lubie Heavy Metal IP: *.vline.pl / *.vline.pl 08.04.04, 10:48
      Bon Jovi i Metallica to bardzo przyzwoite zespoły, aczkolwiek sugerowałbym
      zapoznanie się z ich starszymi dokonaniami.
      • ihopeyouwilllikeme Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:06
        Kto sobie znowu jaja robi, przyznac się !!! big_grin
    • ania_kroliczek Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:06
      Ja tez uwielbiam heavy metal !!! metal jest ekstra !!!! I te gitary, ach
      normalnie super, mogłabym tego słuchać cały dzień !!! I to nieprawda, ze metal
      to tylko łomot i hałas, bo ludzie co tak mówią pewnie nigdy nie słyszeli
      skorpionsów. A w ogóle to nie każdy metal musi byc satanistą, bo ja znam dwóch
      i obaj wcale nie są.
      Dundee, a znasz nickelback ? Bo dla mnie to absolutnie numer jeden na
      świecie !!! wspaniała, piękna muzyka gitarowa. I do tego taka ciężka !!! Jak
      lubisz the rasmus to na pewno ci sie spodoba !!!! Aha, z bon jovi to
      najbardziej lubie "bed of roses". A tego whitesnake to nie znam, ale mój kolega
      chyba zna, to zapytam, czy jemu tez sie podoba i posłucham.
      metalowcy łączcie się !!!!
      pozdrawiam smile)))))
      ania
      • ihopeyouwilllikeme Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:08
        A polski heavy metal lubicie ?? Bo ja np. uwielbiam Bajm, co sądzicie ? Wcale
        nie są gorsi od zachodnich metalowców !!
        • ania_kroliczek Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:14
          Ej, ale bajm to chyba nie jest metal tylko taki ciężki rock. Chociaz nie wiem,
          bo ja ich nie słucham, ale mój brat kiedyś pozyczył kasetę od kolegi z klasy,
          ale szybko musiał oddać i nie zdążyłam sobie posłuchać sad((
          • jam_niczek Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:16
            ania_kroliczek napisała:

> Ej, ale bajm to chyba nie jest metal tylko taki ciężki rock.

No co Ty!? Bajm to klasyka black metalu...
          • ihopeyouwilllikeme Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:19
            ania_kroliczek napisała:

> Ej, ale bajm to chyba nie jest metal tylko taki ciężki rock.

Od razu widać że nie znasz się na muzyce. Bajm to rasowy heavy metal, a ciężki
            rock to np. Alex albo Tomek Makowiecki ! Ech, ta ignorancja...
            • ania_kroliczek Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:25
              O własnie !!! Alex !!! Ja zawsze chciałam być taka jak ona i wszyscy w klasie
              mi mowią ze nawet jestem do niej podobna i śpiewam prawie tak dobrze a nawet
              lepiej. Nawet włosy sobie zafarbowałam jak alex i tylko jeszcze musze sie
              nauczyć tak fajnie podskakiwać na scenie.
              a black metalu nie słucham bo oni nie graja ballad.
              • ihopeyouwilllikeme Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:28
                ania_kroliczek napisała:

> a black metalu nie słucham bo oni nie graja ballad.

Jak to nie ?? A " Fade To Black " ???
                • ania_kroliczek Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:32
                  To z nowej płyty HIM ? Jeszcze nie słyszałam, ale koleżanki mówią ze jest
                  wspaniała !!!! smile)))
                  • ihopeyouwilllikeme Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:35
                    ania_kroliczek napisała:

> To z nowej płyty HIM ? Jeszcze nie słyszałam, ale koleżanki mówią ze jest
                    > wspaniała !!!! smile)))

Co Ty, Him to black gothic death metal! Kolezanki mają rację, jeszcze nigdy
                    Ville Valo nie był taki przystojny na zdjęciach w książeczce ! Musisz to mieć !!
                    • vulture Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:38

Uważaj z Him, bo jak koledzy poskarżą, że słuchasz takiego satanizmu, to
                      będziesz u pani. I uwagę do dzienniczka dostaniesz.
                      • ania_kroliczek Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:43
                        ej no, ale przeciez ville nie jest szatanistą, sama czytałam w bravo, jak mowił
                        ze nie jest, a jakby był to by przeciez powiedział ze jest a nie ze nie jest.
                        • vulture kolejna naiwna 08.04.04, 11:45
                          Oni tak dla ściemy piszą, nie znasz się. Ville odprawia codziennie czarną mszę
                          i je kota na śniadanie.
                          • ania_kroliczek Re: kolejna naiwna 08.04.04, 11:50
                            nieprawda, jak coś pisze w bravo to tak jest, bo tam pracują dobrzy
                            dziennikarze muzyczni, i to ty sie nie znasz i pewnie nawet zadnej płyty him
                            nie słyszałes.
                            • jasiek666 Re: kolejna naiwna 08.04.04, 11:51
                              koleżanka ma rację, kotów nie je się na śniadanie tylko na podwieczorek, a
                              czarne msze odprawia się na czczo.
    • Gość: bosambo Re: Lubie Heavy Metal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 11:28
      A ja tez chyba lubie heavy metal, bo slucham Ich Troje, a Adas z IIIa
      powiedzial, ze oni graja ciezka muzyke. Tylko ze juz sie rozpadli sad Ale to
      heavy metal musi byc, bo Adas jest bardzo madry i juz 7 razy sie calowal, a ja
      ani razu.
      • ihopeyouwilllikeme Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:31
        Gość portalu: bosambo napisał(a):

> Tylko ze juz sie rozpadli sad

To nic, Justyna Majkowska wydaje solową płytę, można się spodziewać solidnego
        wykopu ! Możesz mi wierzyć, całowałem się już 10 razy, i nie tylko z
        dziewczynami !!!
        • Gość: bosambo Re: Lubie Heavy Metal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 11:44
          A ja to bym sie chcial pocalowac z Justyna Majkowska, tylko ze sie wstydze.
          Moze jak Justyna tez chce, to niech do mnie zadzwoni.
    • Gość: bosambo Re: Lubie Heavy Metal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 11:30
      I klasyke heavy metalu tez bardzo lubie, a najbardziej "Slide It In", tylko nie
      rozumiem, o czym to piosenka.
    • vulture A w Bravo napisało że nowa Ala Janosz to metal 08.04.04, 11:35

Ale nie było dziś w sklepie tylko Ania Dąbrowska, ale to grindcore. Za dużo
      gitar, moje uszy tego nie wytrzymają.
      • ihopeyouwilllikeme Jaka Ala Janosz ?? To jest Alex, ty ignorancie !!! 08.04.04, 11:38
        Czy tylko ja znam sie tu na muzyce ? Naprawdę, denerwujecie mnie !
        • vulture sam jesteś ignorant, gópkó 08.04.04, 11:41
          ihopeyouwilllikeme napisał:

> Czy tylko ja znam sie tu na muzyce ? Naprawdę, denerwujecie mnie !

Cicho k..., prawdziwy fan WIE jak IDOLKA ma na nazwisko.

Od razu widać, że dopiero teraz się poznałeś na Ali. Też mi fan.
          • ihopeyouwilllikeme Re: sam jesteś ignorant, gópkó 08.04.04, 11:50
            vulture napisał:

> Cicho k..., prawdziwy fan WIE jak IDOLKA ma na nazwisko.
            >
            > Od razu widać, że dopiero teraz się poznałeś na Ali. Też mi fan.

Nie inysy... inusy... insynuowywu... nie muw mi, że nie wiem jak się nazywa
            moja idolka !!! Chciała mieć pseudonim nie po to, żeby ktoś o Niej mówił po
            imieniu i nazwisku !!! Prawdziwy fan z szacunku dla Artysty uszanuje Jego
            wolę !! W psełdonimie jest bardziej kul i bardziej cięrzka i w ogóle widziałeś
            Jej image ??? Mam po wyrzej ószu takih dórni jak ty !! A " głópek " sie pisze
            z " ł ", niedo óczony głombie !!!
            • vulture zpiepszaj 08.04.04, 11:57
              Tak muwisz bo nie wiedziałeś widzisz jaki gópi jesteś.
              • ihopeyouwilllikeme Re: zpiepszaj 08.04.04, 12:09
                vulture napisał:

> Tak muwisz bo nie wiedziałeś widzisz jaki gópi jesteś.

Sam jesteś głópi. I dalej robisz błendy. Widać że niczego sie nie naóczyłeś. Na
                poczontku myślałem że ze mnie żartujesz, ale teraz wydaje mi sie, że muwisz to
                na powarznie. Rzal mi cie, i nie bende sie wiencej znirzał do twojego poziomu.
                Rzegnam.
    • joseph80 Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:41
      Ja słyszałem, że kolejna solowa płyta Witka Paszta ma być heavy metalowa. Nie
      spodobało się Witkowi to w jakim kierunku zmierza Vox (w stronę tradycyjnego
      Hard-rocka) i zagrał kolegom na nosie i odszedł z zespołu. Brawo Witek,
      wiedziałem, że nie dla ciebie jest szlak prowadzony przez komercję. Mam
      nadzieję, że lekkie elementy doom metalu i speed metalu na tej nowej płycie też
      się znajdą.

Witek czadu!!!
      pzdr
      Jos
      • vulture witold pasztet 08.04.04, 11:42

Na ostatniej płycie Witek śpiewał: "Mam taki bidet, że jadę gdzie chcę".
        I pojechał.
        • joseph80 Re: witold pasztet 08.04.04, 11:46
          vulture napisał:

>
          > Na ostatniej płycie Witek śpiewał: "Mam taki bidet, że jadę gdzie chcę".
          > I pojechał.

Zapomniałem napisać, że Witek ma w kilku miejscach śpiewać growlem. To jest
          znakomity przykład tego, że niektórzy artyści rozwijają się przez całe życie.

pzdr

• ihopeyouwilllikeme Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:45
        joseph80 napisał:

> Ja słyszałem, że kolejna solowa płyta Witka Paszta ma być heavy metalowa. Nie
        > spodobało się Witkowi to w jakim kierunku zmierza Vox (w stronę tradycyjnego
        > Hard-rocka) i zagrał kolegom na nosie i odszedł z zespołu. Brawo Witek,
        > wiedziałem, że nie dla ciebie jest szlak prowadzony przez komercję. Mam
        > nadzieję, że lekkie elementy doom metalu i speed metalu na tej nowej płycie
        też
        >
        > się znajdą.

Też mam taką nadzieję, w końcu ostatniego albumu Vox nawet w Lecie Z Radiem nie
        chcieli puszczać ! A słyszałeś ostatnia płytę Ryszarda Rynkowskiego ? Myslę, że
        taki odchył w stronę progresywnego art metalu dobrze mu zrobił. Robi się z tego
        prawie Dream Theater !
        • Gość: bosambo Re: Lubie Heavy Metal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 11:49
          Ja wlasnie slyszalem, ze Petrucci i Portnoy maja sie pojawic wraz z Rysiem w
          studiu, bo Kevin Shirley ciagle im lagodzi brzmienie i sa juz troche wkurzeni.
          A na basie bedzie wymiatal Mietek Mechanik Jurecki.
        • joseph80 Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:51
          ihopeyouwilllikeme napisał:

> Też mam taką nadzieję, w końcu ostatniego albumu Vox nawet w Lecie Z Radiem
          nie
          > chcieli puszczać ! A słyszałeś ostatnia płytę Ryszarda Rynkowskiego ? Myslę,
          że
          > taki odchył w stronę progresywnego art metalu dobrze mu zrobił. Robi się z
          tego
          > prawie Dream Theater !

NIe, jeszcze nowej płyty Rysia nie słyszałem. Ale zapewne niedługo ją nabędę.
          Też słyszałem same zachwyty nad tą płytą. Podobno długie, mroczne utwory.
          Zawierające pewne pierwiastki art-rocka, gotyku i metalu w czystej postaci.
          Muszę przyznać, że ostatnio nasza rodzima scena metalowa jakoś odżyła. Po kilki
          latach chudych (gdzie bronili się tylko: Bajm, Ich Troje) mamy rozkwit tej
          muzyki. Można by rzec, że na gruzach nieistniejącego Ich Troje powstaje NOwa
          Metalowa Rewolucja.
          Pzdr
          jos
          • vulture Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:55

Słyszałem, że najnowsza edycja Monsters Of Rock odbędzie się w Lublinie.
            Wystąpi tamtejsza (Budka, Bajm) i okoliczna (Vox z Zamościa) śmietanka w ramach
            Monsters. W ramach Rock na razie szukają.
            • joseph80 Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 11:59
              vulture napisał:

>
              > Słyszałem, że najnowsza edycja Monsters Of Rock odbędzie się w Lublinie.
              > Wystąpi tamtejsza (Budka, Bajm) i okoliczna (Vox z Zamościa) śmietanka w
              ramach
              > Monsters. W ramach Rock na razie szukają.

W ramach Rock może być problem. Ostatnio wszyscy szaleją z Tą Metalową
              Reowlucją. I zmieniają swoje style. Ale może ktoś się znajdzie. Ostatnio
              słyszałem niezłą koncertową płytkę zespołu Skaner. Ten zespół też zmienił swoją
              muzykę. Kiedyś grałcałkiem proste utwory Disco, teraz gra najprawdziwszego
              rocka korzeniami sięgającego lat 70. Ale kto teraz tego słucha? Teraz wszyscy
              kochamy przecież metal.
              pzdr
              • vulture Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 12:00

A może Renata Dąbkowska wróci, ona miała takie mocne gitarowe brzmienie. Wtedy
                będzie revival Sixteen i znów złote lata metalu powrócą ze zdwojoną siłą.
                • joseph80 Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 12:06
                  vulture napisał:

>
                  > A może Renata Dąbkowska wróci, ona miała takie mocne gitarowe brzmienie.
                  Wtedy
                  > będzie revival Sixteen i znów złote lata metalu powrócą ze zdwojoną siłą.

No wiadomo, ja pragnę tego z całej siły. Renia da czadu, choć słyszałem, że się
                  wypaliła i nowa płyta może trochę wtórna. Ale jak wróci, to na koncertach na
                  pewno będzie serwowała duże sety z klasycznych, tych najmocniejszych i
                  najbardziej Doomowych płyt. Już szykuję kasę na bilet.
            • ania_kroliczek Re: Lubie Heavy Metal 08.04.04, 12:08
              vulture napisał:

> Słyszałem, że najnowsza edycja Monsters Of Rock odbędzie się w Lublinie.
              > Wystąpi tamtejsza (Budka, Bajm) i okoliczna (Vox z Zamościa) śmietanka w
              > ramach Monsters. W ramach Rock na razie szukają.

ojej, na prawdę ???? to ja jadę !!!!! to przeciez tak niedaleko !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka