ktmajcher Re: piosenka przewodnia 25.04.04, 08:49 mamy taką, to jest oczywiście pojęcie zmienne, związane z tym, że pewne pieśni przemijają (jedne szybciej drugie później), ale moja czołowka (czyli te co nie przemijają) to zdecydowanie: Fisherman's Blues - Waterboys dalej: U2 - One, RHCP - Breaking the Girl, REM - Losing My Religion a drzewiej np. PSB - It's a sin. w ciągu ostatniego roku przewodziły mi najlepiej myśli: Muka - Hey i Take Me Out - Franz Ferdinand ... no i pa Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: CARNIVORE Jack Daniels And Pizza 25.04.04, 11:17 Wpierw prosiłbym zdefiniować bliżej określenie " piosenka przewodnia ". Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: CARNIVORE Jack Daniels And Pizza 25.04.04, 11:21 ihopeyouwilllikeme napisał: > Wpierw prosiłbym zdefiniować bliżej określenie " piosenka przewodnia ". Jaki z Ciebie jest tępak. Przewodnia to taka, co czemuś przewodzi, na przykład "Hej, chłiopcy bagnet na broń" była piosenką przewodnią dla powstańców warszawskich, a "Rota" dla legionistów. Jak Ty nic nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: CARNIVORE Jack Daniels And Pizza 25.04.04, 11:23 vulture napisał: > Jaki z Ciebie jest tępak. Przewodnia to taka, co czemuś przewodzi, na > przykład "Hej, chłiopcy bagnet na broń" była piosenką przewodnią dla powstańców > > warszawskich, a "Rota" dla legionistów. Jak Ty nic nie rozumiesz. O, dziękuję, rozumiem już. W takim razie dla mnie piosenką przewodnią również jest " Jack Daniels And Pizza " Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: CARNIVORE Jack Daniels And Pizza 25.04.04, 11:26 Oczywiście, są też wyspecjalizowane grupy społeczeństwa, dla których piosenką przewodnią jest "Lubię was" (politycy) lub też "Myśli i słowa" (50 000 losowo wybranych polek z dziwnymi ubraniami). Zdarza się też, że zaobserwować można garstki osób kopiących wściekle bankomaty i wiemy już, że dla nich piosenką przewodnią jest "Mniej niż zero". Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: CARNIVORE Jack Daniels And Pizza 25.04.04, 11:37 Piosenka przewodnia dentystów - No Doubt " Ache " Piosenka przewodnia rzeźników - Slayer " Raining Blood " Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: CARNIVORE Jack Daniels And Pizza 25.04.04, 11:42 Piosenka przewodnia Zakładu Ubezpieczeń Społecznych: "Niewiele Ci mogę dać" Piosenka przewodnia hydraulików (może niekoniecznie piosenka, a dłuższa forma): dowolnie wybrana z siedmuset części "Tubular Bells" Piosenka przewodnia grabarzy: "Deeper Underground" Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.gaz.gaz.na.ulicach Swietny watek - oczywiscie, ze mam:) 25.04.04, 11:50 Przez piosenke przewodnia rozumiem piosenke ktora mnie okresla, taki moj prywatny hymn Jest kilka takich utworow. Np. 'Hard Headed Woman' Cata Stevensa, 'Complicated' Stonesow, czy 'Just Like a Woman' Dylana. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Swietny watek - oczywiscie, ze mam:) 25.04.04, 11:53 gaz.gaz.gaz.na.ulicach napisała: > Przez piosenke przewodnia rozumiem piosenke ktora mnie okresla, taki moj > prywatny hymn No, czyli tak czy tak zostaje " Jack Daniels And Pizza " Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.gaz.gaz.na.ulicach Re: Swietny watek - oczywiscie, ze mam:) 25.04.04, 11:54 Jesli o mnie chodzi lansujesz ten utwor zbyt natretnie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.gaz.gaz.na.ulicach Re: ja też będę lansował bo to zajebisty kawałek 25.04.04, 12:00 Sciagne i wypowiem sie Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: ja też będę lansował bo to zajebisty kawałek 25.04.04, 17:36 gaz.gaz.gaz.na.ulicach napisała: > Sciagne i wypowiem sie ja sciągnąłem , faktycznie zajebisty Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.gaz.gaz.na.ulicach Re: piosenka przewodnia 25.04.04, 11:59 Sciagne i wypowiem sie Odpowiedz Link Zgłoś
ashek Re: piosenka przewodnia 26.04.04, 02:28 a moja na dziś: "tell me why I don`t like mondays" Odpowiedz Link Zgłoś
tymbarski Re: piosenka przewodnia 26.04.04, 03:58 Osobiście wolę utwór "One night stand" zespołu Beer and Chilli Souce, ale Jack Daniels & Pizza są też nieźli. Piosenka przewodnia Unii Wolności - Livin' on the Edge Beaty Kozidrak - Every Little Thing She Does Is Magic Księży - No woman no cry Odpowiedz Link Zgłoś