pajlot90
07.06.11, 12:33
Witam
Kilka słów wstępu- wychowałem się na metalu i muzyce rockowej. Przez wieeele lat twierdziłem, że jazz jest gatunkiem którego nigdy nie zrozumiem. To się zmieniło, jazz w dwóch postaciach zagościł w moim życiu. W słoneczne dni, kiedy nic nie może zmącić radości i relaksu towarzyszy mi bossa nova, i niesamowity Stan Getz. Ale czasami, nocą potrzebuje czegoś zupełnie innego- smutnej do bólu, nostalgicznej i prostej trąbki/saksofonu..
Takiej jaką usłyszałem kiedyś w "Psach" - tnij.org/l5ex , tnij.org/l5ey , tnij.org/l5ez
Lub jaką można usłyszeć w utworach Marka Dyjaka, na przykład na płycie 'Jeszcze Raz' - tnij.org/l5e3 , lub tnij.org/l5e6
Przyrzekam, szukałem! Owocem poszukiwań na tym forum jest tnij.org/l5e7 - o właśnie taki nastrój mi chodzi..
Czy moglibyście polecić jakieś płyty? Świat jazzu jest mi obcy, choć już zdążyłem odkryć, iż ogromny.. już wiele razy zabierałem się za poszukiwania 'TEJ' trąbki, bez skutku. Ale TO wciąż wracało, i znów na pewno wróci. Proszę, pomóżcie, będę dozgonnie wdzięczny
Mariusz