Dodaj do ulubionych

SKALPEL Skalpel

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.04, 09:18
Talent i pomysł oraz dostęp do potrzebnych elementów i środków. Grają w
muzykę. I to grają bez białych marynarek a skalpelska jest ich zręczność.
Klasycznie i dynamicznie, dżezowo i hhopowo.
Boję się pomyśleć, że prawdą jest że nie ma tu ani jednego ich dzwięku.

Skalpel, skalpel? Skalpel! Skalpel, skalpel!
Obserwuj wątek
    • Gość: Randall Re: SKALPEL Skalpel IP: 195.245.217.* 20.05.04, 15:14
      Lokalny patriotyzm?

...no dobra, ja też lubię Skalpel. Nie powalające, ale producencki
      majstersztyk, trzeba przyznać.
    • nemrrod Re: SKALPEL Skalpel 20.05.04, 15:18
      Gość portalu: revolver napisał(a):

> Skalpel, skalpel? Skalpel! Skalpel, skalpel!

Ja też lubię Skalpel, ale tego entuzjastycznego okrzyku nie rozumiem...
      • Gość: revolver Re: SKALPEL Skalpel IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.04, 15:36
        Ten okrzyk intonując na mój sposób, wcale nie brzmi jak okrzyk zachwytu.
        Jest tylko potwierdzeniem klasy wykonawców i uznaniem dla wyrafinowanej nazwy
        albumu.
        • Gość: polly Re: SKALPEL Skalpel IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 23:12
          Czy mi się zdaje, że wyżej wymieniony zespół nagrał piosenkę "Environmental
          sounds"???? Bo jeśli to jest, to o czym myślę, to rzeczywiście świetne, o ile
          moja opinia może być w jakikolwiek sposób uznana za wiarygodną... No w każdym
          razie mnie się podobasmile))Pozdrawiamsmile))
          • asia.majka Re: SKALPEL Skalpel 26.05.04, 19:36
            jutro graja w poznaniu. chyba sie wybiore. troche ich graja w naszym zajebistym
            poznanskim rockowym radiusmile
            • cze67 Re: SKALPEL Skalpel 26.05.04, 19:39
              W Aferze?
              • Gość: majka Re: SKALPEL Skalpel IP: *.vline.pl 26.05.04, 22:25
                ktos przy innym watku wspomnial o polskim artyscie o ksywce Deuce. ten koles
                tez wymiata. ze dwa miesiacu temu wyszla jego plyta w polskiej wytworni
                mik.musik!
                slyszal ktos? jak nie to mozna wejsc do niego na strone, jest niezlym swirem
                www.deuce.art.pl
                nie wspominam o tym ze strona jest super
                • Gość: krzysiek Re: Deuce IP: 217.113.234.* 26.05.04, 23:42
                  no to ja wspominalem. bo u nas jest o nim cicho, a on regularnie za granica
                  grywa i na kilku waznych festiwalach tez. a na stronie dawno nie bylem. niezle
                  jajco z tym zdjeciem startowym! deuce jest super!
                  • Gość: j Re: Deuce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 09:00
                    zalosne to Deuce. jednostajne brzmienie, chyba sie kolesiowi syntezator zacial,
                    a poza tym znam 800 podobnie brzmiacych i lepszych wykonawcow. a z ta slawa za
                    granica nie przesadzajmy, pewnie zagral 2 razy w niemczech na dyskotece w
                    remizie i tyle, jeszcze brakuje zeby nazwac go nadzieja polskiego IDM i polskim
                    Autechre
                    • Gość: krzysiek Re: Deuce IP: 217.113.234.* 27.05.04, 10:54
                      wystarczy przeczytac info na jego stronie lub posluchac jego plyty zeby
                      wiedziec ze nie masz pojecia co piszesz. a tu festiwale z jego udzialem, mozna
                      o tym poczytac na stronie, tylko trzeba chciec.
                      * ARTACTS 02 - St.Johann in Tirol (austria)
                      * ClubTransmediale 03 - Berlin (germany)
                      * Extrapool op Armada 03, De Gekeerde Wal - Nijmegen (netherlands)
                      * PolenmARkT 03 - Greifswald (germany)
                      * Wienmodern 03 - Vienna (austria)
                      * Next 03 - Bratislava (slovakia)
                      * TERrA Polska 04 - Berlin (germany)

• asia.majka Re: SKALPEL Skalpel 27.05.04, 15:45
                cze67 napisał:

> W Aferze?
                tak, sroda, po22.00 jedna z najlepszych audycji w naszym radyjkusmile
                • Gość: post Re: SKALPEL Skalpel IP: 213.17.149.* 28.05.04, 14:44
                  hmmm, jestem wlasnie po poznanskim koncercie i nie potrafie zrozumiec, w jaki
                  sposob przyszlo tylu ludzi. Chyba dlatego, ze promuje sie ich jako nowoczesny,
                  jazzowy hip hop.
                  Koncert - uwazam - do bani. W jaki sposob Ci panowie chca wskrzesic ducha
                  polskiego jazzu? Puszczaniem podkladow z komputera, ktore caly swiat (czyt.
                  Ninja Tune) grala dobre 10 lat temu? Czy moze nedznym setem DJskim, na ktorym
                  uslyszec mozna bylo Roots Manuve, KRS 1 i innych? To wole sobie w domu puscic
                  to z hi fi, niz placic 25 zl.
                  Zenada!!!
                  To najbardziej przereklamowany polski zespol!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka