beverlyja90210 11.06.18, 17:44 Dziewczyny czy cwiczylyscie Skalpel Ewy Chodakowskiej?Potrzebuje szczerej opinii kogoś kto faktycznie z nią ćwiczył regularnie. Czy faktycznie widzialyscie jakieś rezultaty i po jakim czasie? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memphis90 Re: Skalpel Chodakowskiej 11.06.18, 17:49 Ja ćwiczyłam 1x i strasznie mnie wkurzalo, że co 30 sekund trzeba było na zmianę padać na ziemię i wstawać. Wolałabym dłuższe bloki w parterze lub w pionie. Siła rzeczy niewiele zgubiłam na Skalpelu Wolę zestawy Kołakowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Skalpel Chodakowskiej 11.06.18, 18:19 Nie chodzi mi o gubienie kilogramów tylko poprawę wyglądu sylwetki Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Skalpel Chodakowskiej 11.06.18, 18:32 memphis90 napisała: > Ja ćwiczyłam 1x i strasznie mnie wkurzalo, że co 30 sekund trzeba było na zmian > ę padać na ziemię i wstawać. bo to cwiczenie skutecznie angażujące wszystkie mięśnie ciała. A że kondycyjnie nie wyrabiałaś, to już nie wina Chodakowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Skalpel Chodakowskiej 11.06.18, 18:34 Ja na początku nie wyrabiałam kondycyjnie, robiłam jedno powtórzenie zamiast dwóch przy niektórych ćwiczeniach. Kilogramów chyba nie zgubiłam, nie ważę się, więc nie wiem, a też i nie miałam czego gubić, ale sylwetka mi się poprawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Skalpel Chodakowskiej 12.06.18, 06:48 A gdzie ja napisałam, że nie wyrabialam kondycyjnie? Napiszę jeszcze raz, bo widzę, że Ty nie wyrabiasz z rozumieniem słowa pisanego- wolę dłuższe bloki (np brzuszki, planki, pośladki z pozycji deski) niż skakanie co chwila ze stania do leżenia, co sprawia wrażenie, że instruktor nie przemyślał planu treningu. I w innych zestawach też są " cwiczenia skutecznie angażujące wszystkie mięśnie ciała" - jeśli już mamy jechać sloganikiem reklamowym. Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Skalpel Chodakowskiej 12.06.18, 07:22 Miałam to samo. Kondycja super - biegałam, chodziłam na indoor cycling, na zajęcia fitness z elementami kickboxingu, więc skalpel Chodakowskiej to przy tym pryszcz. A też drażniło mnie to ciągłe skakanie ze stania do leżenia. Nienawidzę tego, zaraz się irytuję i kręci mi się w głowie. Na zajęciach fitness, jak tylko zauważę, że instruktorka w ten sposób prowadzi zajęcia to zmieniam na inne. A i dodam, że głównie młode instruktorki stosują takie techniki, więc może być coś na rzeczy z tym nieprzemyślanym treningiem. Kondycja nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jatojagodnik Re: Skalpel Chodakowskiej 12.06.18, 09:10 Tu gdzie chodziłam, niezależnie od instruktorki była jedna zasada: rozgrzewka, ćwiczenia na stojąco, pompki z wyskokami, ćwiczenia na leżąco, rozciąganie. Któraś z dziewczyn prowadzących powiedziała, że po ćwiczeniach na leżąco nie będzie już nas podrywała do stania, bo nie chce ryzykować żadnego wypadku gdy się poprzewracamy z zawrotami głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ongoing Re: Skalpel Chodakowskiej 11.06.18, 21:14 że niby w skalpelu tak jest? to jeden ze spokojniejszych programów, dla początkujących dobrze, że nie próbowałaś Bikini)) Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Skalpel Chodakowskiej 11.06.18, 18:33 Ja ćwiczyłam parę miesięcy. Ona mówi, że po 30 dniach widać efekty, ja zauważyłam trochę wcześniej zarysowujące się mięśnie na brzuchu, to mi dodało skrzydeł, nigdy wcześniej nie ćwiczyłam regularnie tyle czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Skalpel Chodakowskiej 11.06.18, 18:53 Jowita jak często ćwiczyłam? Zauważyłaś tylko mięśnie brzucha czy np.fajniejsza pupa? a ramiona? Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Skalpel Chodakowskiej 11.06.18, 18:51 Moja bratowa z Chodakowską zaczęła swoją fitnesową przygodę Była bardzo szczupła (zero mięśni), ale zaczął się jej robić "brzuszek" . Dosyć szybko zaczęły być widoczne efekty- przede wszystkim zgubiła brzuch (nie chcę kłamać, ale jakieś 10 cm w okolicach pępka w krótkim czasie). Teraz ma szcześciopak, ale niedługo minie 6 lat (z przerwą na ciąże) dosyć intensywnego sportu. Do Chodakowskiej raz w tygodniu wraca, ale to dla niej teraz forma odpoczynku od treningów. Ja od kilku lat usiłuję ćwiczyć z Chodakowską- efekt- zerowy, bo ćwiczenia, ćwiczeniami, ale jakoś z roku na rok coraz grubsza jestem Fakt, że pod tym tłuszczem zarysowywują się mięśnie I mam ładniejszy kształt nóg i ramion. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Skalpel Chodakowskiej 11.06.18, 20:52 ja ćwiczyłam 4 razy w tygodniu, przez 2 miesiące. wagi nic nie zgubiłam, ale tyłek poprawił mi się znacznie - ładnie poszedł do góry, bardziej jędrny, uda też w lepszym kształcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Skalpel Chodakowskiej 11.06.18, 22:01 Robilam Skalpel codziennie przez miesiac, podobal mi sie, bo nie byl bardzo szybki, nie bylo duzo podskokow. Jestem grubawa, na codzien duzo chodze i jezdze wszedzie rowerem. Nie zauwazylam zadnych zmian fizycznych po Skalpelu. Moze miesiac w moim przypadku to za malo, bo ja w sumie flak nie jestem, pod tluszczem mam naturalne mocne miesnie. Ale po miesiacu mi sie znudzilo, a inne programy byly juz za szybkie, z podskokami (nie moge podskokow, bo mam zrabane kolana). Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Skalpel Chodakowskiej 12.06.18, 07:28 Chodakowska ma dość wymagające treningi, więc przy systematycznych ćwiczeniach (plus jedzenie, przede wszystkim jedzenie!) musi być rezultat, pierwsze pewnie po około miesiącu. Z tym, że po zaprzestaniu ćwiczeń efekty pójdą się gwizdać. Spróbuj Kick Fit, to jest dopiero jazda Odpowiedz Link Zgłoś
anagat1 Re: Skalpel Chodakowskiej 12.06.18, 08:20 Robienie dzien w dzien tego samego treningu, to jakas pomylka. Nuda totalna. Probowalam z Chodakowska cwiczyc i mi nie podpasowala. Nie ten wyglad i irytujacy glos. Cwicze z Dziedzic . Ale nie ma bata, zeby sie sylwetka nie poprawila, jesli bedziesz 4 razy w tyg trening robic.Chociaz bez diety pewnie nie schudniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Skalpel Chodakowskiej 12.06.18, 08:32 Ćwiczyłam z nią parę lat temu I rezultaty były świetne. Chodakowska ( skalpel i coś innego na zmianę ) plus dieta plus codziennie 12 km w jedną stronę do pracy na rowerze I po roku było ok 25 kg mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Skalpel Chodakowskiej 12.06.18, 08:51 Właśnie chodzi o to ze ja chudną nie chce ani kilograma chodzi mi tylko op prawienie wyglądu Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Skalpel Chodakowskiej 12.06.18, 08:58 Jak będziesz tylko ćwiczyć to nie schudniesz. Mi się przy tym wszystko ładnie wyrzeźbiło. Tylek się podniósł, cyc ujędrnił, brzuch jak decha. Ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Skalpel Chodakowskiej 12.06.18, 13:22 Jak? Pytam serio bo jestem zielona w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Skalpel Chodakowskiej 14.06.18, 22:22 No Ty. Nie chcesz schudnąć, chcesz się ujędrnić i poprawić wygląd ciała. Czyli potrzebujesz więcej masy mięśniowej Odpowiedz Link Zgłoś