Gość: zagubiony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 18:33 co sądzicie o tym zespole, bo ja jakoś cały czas nie mogę się przekonać a jako że nowa płyta się ukazała znowu stanęłam przed dylematem kupować czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilhan Re: ASH 23.05.04, 18:39 W zasadzie lubię, aczkolwiek nie zasłuchuję się i traktuję z przymrużeniem oka trochę I raczej po poszczególne utwory sięgam. A nowej płyty jeszcze nie słyszałem, ale ponoć jest dobra - a piszą o tym ciekawie tutaj: www.screenagers.pl/index.php?service=albums&action=show&id=479 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagubiony Re: ASH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 19:15 ciekawie to i owszem, ale mam wrażenie że autor jest ich fanem absolutnym a to niezbyt dobrze wpływa na obiektywizm i ocenę, ale może się mylę. chyba trzeba będzie sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perła Re: ASH IP: 193.19.140.* 31.05.04, 11:06 lubię, ale tylko wybraną twórczość. niektóre kawałki po prostu do mnie nie trafiają ale np. taki 'numbskull' - piękna sprawa ----------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: ASH IP: *.chello.pl 23.05.04, 20:52 to ten shit jeszcze istnieje?? :] Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ASH 23.05.04, 21:46 naprawdę dobre to będą oni mieli dopiero 'best of' zdecydowanie singlowy zespół i 'best of' na pewno będzie warto kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: ASH 23.05.04, 22:01 widzę, że u nikogo zespół nie wzbudza jednoznacznych emocji. U mnie niestety też nie. Te piosenki, które słyszałam to niby fajne, ale trochę bez wyrazu, charakteru... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: ASH 23.05.04, 22:16 Słyszałem ostatni singiel. Ma niby fajny riff gitarowy, ale potem w środku się to wszystko rozjeżdża. Nazywa się to "Clones". Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: ASH 23.05.04, 22:34 Mówcie sobie co chcecie, a "1977" to bardzo fajna płytka. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ASH 23.05.04, 22:45 cze67 napisał: > Mówcie sobie co chcecie, a "1977" to bardzo fajna płytka. Znam "1977" i obszerne fragmenty "Free All Angels" i jest to fajne granie, aczkolwiek jednak na dłuższą metę trochę uciązliwe Ale "Girl From Mars" mogę słuchać w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ASH 24.05.04, 00:29 ilhan napisał: > Ale "Girl From Mars" mogę słuchać w kółko. ........i 'shining light' jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ASH 24.05.04, 08:58 libertine napisał: > ilhan napisał: > > > Ale "Girl From Mars" mogę słuchać w kółko. > > ........i 'shining light' jeszcze. No to zmuszasz mnie Lib do wymienienia jeszcze "A Life Less Ordinary, "Kung Fu" i "Oh Yeah" Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ASH 24.05.04, 17:19 to dorzucam jeszcze 'goldfinger' i 'burn baby burn' i na tym koniec jak dla mnie... nowej płytki jeszcze nie słyszałem, ale domyślam się, że rewolucji nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: ASH IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 24.05.04, 00:28 Czy ma coś wspólnego z Wishbone Ash? Odpowiedz Link Zgłoś
mancalledsun ASH - "Meltdown" 24.05.04, 12:18 nowa plyta zespolu ASH to jakas sciema! tego gówna - "Meltdown" nie nalezy promowac! Strasznie sie przejechalem na tym zespole. Sa oblesnie halasliwi, a wcale im to nie pasuje. "Clones" - co to kurwa jest? Najgorszy utwor jaki ostatnio sluchalem! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: ASH - "Meltdown" 24.05.04, 16:09 Mam Free All Angels, nie zgadzam się że to singlowy zespół - cała płyta jest ciekawa, oczywiście jesli ktos lubi stylistykę w jakiej obraca się zespół. Najbardziej lubię " Shark ", bo kojarzy mi się z Led Zeppelin. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: ASH - "Meltdown" 24.05.04, 16:14 Aha, i ogólnie - moim zdaniem nie jest to zespół wart jakiegoś większego zainteresowania. Ot, kapelka rockowa jakich wiele. Kupiłem ich kasetę w przecenie, za 5 zł, i akurat tyle powinna zwyczajowo kosztować taka muzyka. Miło czasem posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melankolic Re: ASH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 09:45 lubię ich za "burn baby burn" - proroczy tytuł, stał się mottem szeroko przeze mnie prowadzonej działalności... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan No więc Meltdown... 25.05.04, 20:28 Dziś sobie słucham od rana utworów z tej płyty i naprawdę jestem mile zaskoczony! Do tej pory chyba żaden album Ash nie przypadł mi aż tak do gustu. "Orpheus" przede wszystkim, co za refren!!! Potem bardzo ładne, balladowe "Starcrossed", najcięższe chyba w zestawie "Clones", typowe dla Ash (ale typowe w tym dobrym znaczeniu, po prostu w ich stylistyce, mocne, melodyjne i z wykopem) "Renegade Cavalcade" czy "Detonator". Ogólnie porcja zdecydowanego, rockowego, przebojowego grania. Jak na razie 8/10 i jedna z lepszych płyt tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: No więc Meltdown... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 22:14 posłuchaj jeszcze jutro jak też ci się będzie podobało to daj znać... bo mnie zaciekawiło, jako że jakoś nic mnie nie powala w tym roku to moze być jakaś alternatywa... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: No więc Meltdown... 26.05.04, 17:39 Gość portalu: k napisał(a): > posłuchaj jeszcze jutro jak też ci się będzie podobało to daj znać... bo mnie > zaciekawiło, jako że jakoś nic mnie nie powala w tym roku to moze być jakaś > alternatywa... Daję znać. Płyta jest czadowa Jak dla mnie - najlepszy album Ash. Warunek jest taki, że trzeba lubić ten zespół i nie bać się cięższych brzmień. Gitary na "Meltdown" "ważą" trochę, ale to nie przeszkadza, bo wszystko jest przepysznie melodyjne, nie ma słabych numerów. W tej chwili prawdopodobnie mój nr 1 na liście płyt 2004. Zresztą te płyty tak wychodzą i spychają się z tego podium jedna za drugą, więc mam nadzieję że w końcu doczekam się naprawdę wybitnej Ale jak na razie - MELTDOWN RULEZ ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: No więc Meltdown... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 23:52 no dobra jesteś odpowiedzialny za ten zakup ) ja też czekam na tę wybitną tylko tak naprawdę nie wiem czego się uczepić... sonic youth, interpol a może cure hmm pożyjemy zobaczymy pzdr serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: No więc Meltdown... 28.05.04, 08:28 Gość portalu: k napisał(a): > no dobra jesteś odpowiedzialny za ten zakup ) Ej! Bez takich! ) Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: No więc Meltdown... 28.05.04, 08:34 Propagować to Ty potrafisz.. Ale fajnie, że jest taki wątek, bo przypomniałam sobie o "Shining Light" (super piosenka) i "Life Less Ordinary" (tu skojarzenie bardziej z filmem, ale to pewnie przez Ewana McGregora ). W każdym razie wiem, co ściągać. Odpowiedz Link Zgłoś