Dodaj do ulubionych

Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ piosenki?

31.05.04, 11:58
Chodzi oczywiscie o pelnowymiarowe CD a nie np. maksisingle.

Ja mam dwa takie okazy. Pierwszy to jedna z plyt dwuplytowego CD Genesis
"Three Sides Live". Kupilem ja sobie dla jednego tylko (pozostale utwory na
plycie mialem na innej wersji tego wydawnictwa) utworu Me and Virgil.

Drugi to skladanka Marillion z m.in. dluzsza niz na Misplaced Childhood (i
wedlug mnie - o wiele lepsza) wersja Lavender. Dla tego jedynie utworu
wydalem ponad 3 dychy.
Obserwuj wątek
    • dziewczyna_mickiewicza Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 31.05.04, 12:25
      taksmile
      kupilam sobie ushera "my way" dla jednej jedynej "u make me wanna". do dzis
      reszty nie slucham. bo plyta jest po prostu bardzo srednia. dopiero kolejne to
      perelki gatunku wink
      poza tym, kiedys kupilam calkowicie w ciemno, dla jednego tytulu - "sylvia
      plath" (nawet nie znalam kawalka), cala plyte goscia, o ktorym wczesniej nie
      slyszalam - a pisze o "gold" adamsa. od tamtego zakupu goscia uwielbiam i kazda
      jego kolejna plyte kupie w ciemno bo robi tylko genialne rzeczysmile
    • Gość: pagaj Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios IP: 193.0.236.* 31.05.04, 12:35
      A na przykład Iron Butterfly "In-A-Gadda-Da-Vida"
      Wiadomo dla której "piosenki" wink))

Więcej grzechów nie pamiętam (co nie znaczy, że ich
      nie było)
    • gregkor Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 31.05.04, 13:14
      Ja kupiłem kiedyś płytę Prince'a dla utworu "Sexy MF".
    • moore_ash Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 31.05.04, 13:20

> Drugi to skladanka Marillion z m.in. dluzsza niz na Misplaced Childhood (i
      > wedlug mnie - o wiele lepsza) wersja Lavender. Dla tego jedynie utworu
      > wydalem ponad 3 dychy.

cze, mozesz cos wiecej o tym wydawnictwie?
      zainteresowalem siesmile

pozdr.
      tb

jesli chodzi o mnie to chyba nie kupuje plyt dla jednego kawalka. w ogole
      najczesciej wypalam plyty i po przesluchaniu kilkukrotnym dopiero kupuje
      oryginal. chyba ze wczesniej juz slyszalem ja u kogos, albo mam akurat
      pierdolca na punkcie tej kapeli i kupuje wszystko jak lecismile

>
      • cze67 Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 31.05.04, 13:27
        moore_ash napisa3:

> cze, mozesz cos wiecej o tym wydawnictwie?
        > zainteresowalem siesmile

Nazywa sie to Essential Collection. Track lista:
        1.   Grendel (Marillion) - 17:15
        2.   He Knows You Know (Marillion) - 5:26
        3.   Jigsaw (Marillion) - 6:47
        4.   Punch and Judy (Marillion) - 3:19
        5.   Cinderella Search (Marillion) - 4:18
        6.   Kayleigh (Dick/Kelly) - 3:34
        7.   Lavender (Marillion) - 3:40
        8.   Lady Nina (Marillion) - 3:42
        9.   Torch Song (Marillion) - 4:07

Jezeli widziales kiedys teledysk do Lavender (tam gdzie Fish jest ubrany w
        szkocka spodniczke) to zespol wykonuje tam te wlasnie wersje utworu. Dluzsza,
        dodam, o jedno przepiekne solo gitarowe i kilka linijek textu.
        • ktmajcher Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 31.05.04, 13:34
          ale to wydawnictwo jest warte uwagi również ze względu na Grendela, bo tego
          przecież nie ma na żadnej innej płycie (a może ja czegośs nie wiem)
          • cze67 Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 31.05.04, 13:38
            ktmajcher napisa3:

> ale to wydawnictwo jest warte uwagi również ze względu na Grendela, bo tego
            > przecież nie ma na żadnej innej p3ycie (a może ja czegośs nie wiem)

Nie wiesz. Wczesniej wyszla plyta B sides Themselves z tymze nagraniem. Ktora
            jest szczegolna z tego tez powodu, ze zostal na nim zamieszczony utwor "Sweet
            Margareth" (szkocka piesn przerobiona na marillionowskie kopyto).
            • ktmajcher Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 31.05.04, 22:10
              no tak zgadza się, miałem 'zaćmę pamieciową', zapomniałem o B-sides (może
              dlatego, że jej po prostu nie mam, ale wiedziałem, że jest płytka z Maragareth,
              i tego tytułu brakowało mi w Twoim zestawie),
              ze swej strony dorzucę jeszcze kolejne płyty:
              Abraxas (pierwsza płyta) - jak Beksiński puścił Doriana Graya to wiedziałem, że
              to jest strzał w dziesiątkę, tego mi był trzeba (obecnie jedna z moich
              ulubionych płyt), taki sam los spotkał drugą płytę - Kaczor puścił Pokuszenie,
              i zakup był nieunikniony
              z innej beczki...
              Waterboys Fishermans Blues - od tytułowego kawałka zaczęła się moja przygoda z
              tą kapelą, ale jakoś długo nie miałem właśnie tej płyty i tę sytuacje w końcu
              sie udało zmienić, z miłości własnie do tej piesni, ale oczywiście cała płyta
              jest świetna
        • moore_ash Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 31.05.04, 14:01
          czy to to ma moze taka fioletowawa okladke?
          wiem, ze mialem to w knajpie w ktorej pracowalem w polsce, ale nie jestem
          pewien...

pozdr.
          tb
          • cze67 Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 31.05.04, 14:05
            moore_ash napisa3:

> czy to to ma moze taka fioletowawa okladke?

Egzakli.
    • ktmajcher Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 31.05.04, 13:35
      Zakupiłem Deserter Song's Mercury Rev dla Funny Bird, i nie żałuję
    • Gość: piecyk gazowy Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 13:41
      Ja kupiłem płytę „Keep The Faith” Bon Jovi dla piosenki „If I Was Your Mother”.
    • Gość: Martynka_ARC z 15razy mi sie to zdarzylo:) i nie zaluje;) IP: *.babimost.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 22:38
      15 lub wiecej, nie pamietam a liczyc mi sie nie chce =)
      ~M~
      • Gość: jack9 Re: z 15razy mi sie to zdarzylo:) i nie zaluje;) IP: 195.94.216.* 31.05.04, 22:46
        Dead Can Dance "A Passage In Time" - tylko tu jest kawałeki Spirit ( kupiłem
        tę płyte dla wydawnictwa i dla tego kawałka) i utwór Bird, pozostałe utwory
        były na wcześniejszych płytach zespołu.
        • t.o.m.e.k Blue Oyster Cult 01.06.04, 08:13
          Kocham utwór "Don't Fear The Reaper" ww. zespołu - gdy odkryłem, że znajduje
          się na płycie "Agents of Fortune", popędziłem co prędzej do zaprzyjaźnionego
          sklepu muzycznego i nabyłem ww. krążek - tylko dla tego jednego kawałka!
          Niestety przeżyłem zawód, bo wart posłuchania był tam właśnie ten jeden numer -
          reszta materiału okazała się jakąś taką bezpłciową magmą, ni to hard rock, ni
          to zwykły rock... Nasłuchawszy się "Reapera" oddałem płytę do sklepu,
          wymieniając ją na "Black And Blue" Stonesów (z której wówczas nie znałem
          żadnego kawałka, ale płyta od razu mi zasmakowała...)
    • pixie Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 01.06.04, 22:30
      The Pogues "If I Should Fall from Grace with God" - dla "Fairytale of New York"
      i okazało się, że to jedna z lepszych, a może nawet najlepsza płyta tego
      zespołu.
      • Gość: tommy Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios IP: 80.51.234.* 02.06.04, 08:13
        Purple rain - Prince, tylko dla tytułowego utworu, muzę prince polubiłem
        dopiero kilka lat później, no i kilka składanek, dla jakiegoś jednego
        konkretnego utworu, kiedy niezależało mi na konkretnej płycie wykonawcy
    • ktmajcher Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 02.06.04, 09:50
      kupiłem płyty firmowane przez Kaczkowskiego MiniMax 1 i 2 oraz Muzyka różna i
      rózniasta, po prostu na tych płytach są wyłącznie piosenki JEDNE i JEDYNE
      • dixit Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 02.06.04, 11:01
        Kiedys kupilem plyte "Amplified Heart" Everything But The Girl dla
        utworu "Missing". Prawde mowiac plyta srednio mnie przekonala, ale swego czasu
        uznalem ja na dobra na "zmeczone" niedzielne poranki.

Pzdr.

PS. Nie tak do konca dla jednego utworu (bo marka byla mi znana),
        ale "Badmotorfinger" Soundgarden kupilem zaraz po obejrzeniu filmu "True
        Romance", na ktorego sciezce pojawil sie utwor "Outshined" z tej wlasnie plyty.
    • out_to_lunch Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 02.06.04, 11:12
      Tak.
      A potem okazało się, że nie ma tej JEDNEJ JEDYNEJ piosenki na płycie, którą
      kupiliśmy. Wersja albumu, który zakupiliśmy, była tej JEDNEJ JEDYNEJ
      pozbawiona. Było nam bardzo przykro. Przez chwilę. Po przesłuchaniu albumu
      stwierdziliśmy, że bez JEDNEJ JEDYNEJ możemy żyć, ale musimy zaopatrzyć się w
      kolejne albumu zepołu od tej JEDNEJ JEDYNEJ. Co też uczyniliśmy.
      smile

• mallina Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 02.06.04, 13:52
      wiele kupilam nie znajac zadnej piosenki..

a chyba tylko jedna kupilam znajac ze dwa utwory:Archive (ale byla rekomendacja
      od Miecia..smile )
    • Gość: Free moja - IP: *.tele2.pl 02.06.04, 16:17
      uslyszalam tekst 'Acidland' myslovitz i stwierdzilam - musze to miec (wtedy) smile
      • Gość: kuba3 marc almond - enchanted IP: 213.17.162.* 02.06.04, 17:29
        wspomniany album dla piosenki 'madame de la luna'...
    • oxygen78 Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 04.06.04, 16:07
      dawno temu "pablo honey" oczywiscie dla...
      i ostatnimi czasy Mainstream, ze wzgledu na "step right up"
    • yatzeq3 Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 05.06.04, 11:38
      J.L.Hooker - "Chill out" dla fenomenalnej piosenki tytułowej - reszta okazała
      się również OK
      Carlos Santana - "Blues For Salvador" - jw.
      Bob Dylan - "Highway 61 Revisited" gdyż chciałem mieć na płycie "Desolation Row"
      • cze67 Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 06.06.04, 14:42
        Bylbym zapomnial, skladanke Genesis - Turn It On Again: The Hits mam dla
        jednego tylko nagrania, nie wydanej na zadnej innej plycie nowej wersji Carpet
        Crawlers nagranej po latach przez najlepszy sklad zespolu.
    • haribo_goldbaren NO jasne 05.06.04, 12:23
      Ja kupilem tylko dla jednej jedynej piosenki plyte Amarok Mikea Oldfielda,
      dlatego ze na tej plycie znajduje sie tylko jeden dlugi kawalek Amarok. Fajny
      jest i jest tylko jeden, zatem do watku mozna podczepic bo to pelnowymiarowa
      plyta. Amarok ma 60 minut
    • Gość: strange Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios IP: *.wrzeszcz.net / *.wrzeszcz.net 06.06.04, 15:09
      Znałem kiedyś laskę, która miała w domu The Cure "Wish". Mówię jej: kurde,
      dziewczyno lubisz kjurów? A ona mi na to: Kogo? Aaaaa. Podobała mi się ich
      jedna piosenka ("Friday I'm In Love" - przyp. strange) to se kupiłam płytę.
      Bogata była, a w mózgu miała siano.
    • Gość: bleee Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 08.06.04, 22:54
      Kupiłam sobie kiedyś "Kawalerię Szatana" dla "Dłoni potwora", którą usłyszałam
      późną nocą w radiu RAK. Płytę przesłuchałam może ze 3 razy... leży na półce i
      się kurzy... Ale "dłoń potwora" jest fajna...
      • lostdog Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 08.06.04, 23:20
        kiedyś zakupiłem płytę zespołu My Vitriol dla dwóch kawałków - "grounded"
        i "cemented shoes"... teraz trochę żałuję, ale swego czasu była z tego niezła
        frajda wink.
        • pizmak31 Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 09.06.04, 10:22
          Ja kupilam onegdaj Styx The Best Of dla Mister Roboto, ale to byla na kasecie i przeceniona w
          dodatku to nie wiem czy sie liczy ....
          • kosz.marny Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 09.06.04, 11:04
            Kupiłem sobie kiedyś "Angst" KMFDM, ponieważ usłyszałem i zobaczyłem (chyba w
            mtv) clip do "Drug Against War" i mnie rzuciło na kolana. Oczywiście okazało
            się, że cała płyta jest w zupełnie innym stylu smile
          • cze67 Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios 09.06.04, 18:18
            pizmak31 napisała:

> Ja kupilam onegdaj Styx The Best Of dla Mister Roboto, ale to byla na kasecie
            i przeceniona w dodatku to nie wiem czy sie liczy ....

Hihihi, ja też kupiłem tę samą składankę dla tego samego utworu. I też na
            kasecie.
    • Gość: muzyczka Re: Kupiliscie cala plyte dla JEDNEJ JEDYNEJ pios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:25
      Ja kupilam OOMPH! dla piosenki "Augen auf". I jest genialna!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka