Dodaj do ulubionych

Rockowy wokalista wszechczasów

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.06.04, 02:14
Oczywiście Freddie Mercurysmile
Obserwuj wątek
    • peternurek1 Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 02:21
      oczywiście że nie smile
      bo nie

bo jest kilku którzy załużyli na ten tytuł smile
    • romb_mantyk Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 09:15
      dorzucił bym co najmniej z 5
    • facecja Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 11:01
      Gość portalu: ewka napisał(a):

> Oczywiście Freddie Mercurysmile

a możesz określić kryterium?
      głos?
      charyzma?
      sukces zespołu?
      ilość sprzedanych płyt?
      obecność podobizny na koszulkach u co drugiego nastolatka?
      uroda?

• Gość: ewka Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.06.04, 13:04
        Chodzi przede wszystkim o głos i technikę wokalną, a także potencjał kreacyjny.
        Nie zapominajmy, że Mercury to autor bądź współautor większości największych
        przebojów Queen, nie był więc wyłącznie katarynką w rodzaju chociażby Grzegorza
        Markowskiego.
    • Gość: Humbak Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 12:05
      A może za parę lat trza będzi dopisać lub wokalistka i w rankingach uwzględniać
      Skin?
      • haribo_goldbaren Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 12:19
        Gość portalu: Humbak napisał(a):

> A może za parę lat trza będzi dopisać lub wokalistka i w rankingach
        uwzględniać
        >
        > Skin?
        Raczej nie
        • Gość: Humbak Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 12:24
          No może i nie, ale przyznasz chyba, że niezłą muzę tworzy (przynajmniej
          monontami) i głos ma?
          • haribo_goldbaren Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 12:27

> No może i nie, ale przyznasz chyba, że niezłą muzę tworzy (przynajmniej
            > monontami) i głos ma?
            No monontami tak, ale nie wiem co to znaczytongue_out
            • Gość: Humbak Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 12:31
              Ojjjj, żle mi się wcisłotongue_out
              • Gość: pszemcio Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 16:30
                Greg Dulli - Afghan whigs i twilight singers
                • ihopeyouwilllikeme Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 20:57
                  Nie ma kogoś takiego.
                  • Gość: grimsrund Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 21:00
                    Słusznie.

Bono również nie ma.
                    • ihopeyouwilllikeme Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 21:01
                      Gość portalu: grimsrund napisał(a):

> Bono również nie ma.

Bono jest.
                      • Gość: grimsrund Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 21:02
                        Założysz się?
                        • ihopeyouwilllikeme Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 21:03

> Założysz się?

Tak.
                          • Gość: grimsrund Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 21:07
                            Wygrałeś zatem smile

Tak czy owak, Greg Dulli jest zbyt mało znany, co nie znaczy, że jednak nie
                            trafiłby do mojej pierwszej dwudziestki, gdybym ją zestawił. Podobno jego
                            koncerty to wydarzenia nie z tej ziemi...
                            • ihopeyouwilllikeme Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 21:09

> Wygrałeś zatem smile
                              >
                              > Tak czy owak, Greg Dulli jest zbyt mało znany, co nie znaczy, że jednak nie
                              > trafiłby do mojej pierwszej dwudziestki, gdybym ją zestawił. Podobno jego
                              > koncerty to wydarzenia nie z tej ziemi...

Zestaw tą dwudziestkę smile
                              • Gość: grimsrund Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 21:22
                                Mam ostrą alergię na rankingi i zestawienia, już od czasów szkoły sad(

Ale pomyślę nad tym. W każdym razie Bono na pewno znalazłby się w mojej
                                czołówce frontmanów. Pewnie trafiłby tam m.in. obok Ozzy'ego, Mercury'ego,
                                Planta, Morrisona, Curtisa, Morrissey'a, Cobaina, Dickinsona, Roberta Smitha,
                                Keenana (choć młody, to perspektywiczny), Spacemana (a co, nie wolno?)...

Kurde, przerywam, bo muszę się drapać smile)
                  • Gość: Humbak Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 21:07
                    Udowodnij!
                    • ihopeyouwilllikeme Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 21:08

> Udowodnij!

Kliknij w link poniżej np.
                      • Gość: Humbak Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 21:11
                        Nie istnienie Bono, tlko nieistnienie wokalisty Afghan Wigs.
                        • ihopeyouwilllikeme Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 21:15

> Nie istnienie Bono, tlko nieistnienie wokalisty Afghan Wigs.

Aha, sorry.
                          • Gość: Humbak Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 21:22
                            A co z dowodem. Czekam!!!!!!
                            • peternurek1 Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 22:25
                              ja o nim nie słyszałem , to dowód
                              smile
                              • Gość: Humbak Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 14.06.04, 16:40
                                Faktyczniesmile)) W sumie ja o nim też nie słyszałem. Słyszałem natomiast jego
                                głos. Facet istnieje. Nie wiem tylko, czy można go uznać za najlepszego na
                                świecie.
                              • Gość: pszemcio Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 11:31
                                ja zaproponowalem Dulliego wiec skomentuje....jak nie znasz tej klasy wokalisty
                                to może nie powinieneś sie wypowiuadać na zadany temat...to mimo wszystko
                                wstyd...
                                • peternurek1 Re: Rockowy wokalista wszechczasów 20.06.04, 13:30
                                  nie znam , faktycznie może to i wstyd (ale też kiedyś go nie znałeś w końcu),
                                  ale dzięki tej wymianie zdań mam zamiar poznać

wydaje mi się że dopuki nikogo nie obrażam, nie bluzgam, i nie chcę się
                                  kłucić , tylko rozmawiam z kimś na jakiś temat nie powinno to nikomu
                                  przeszkadzać

mimo iż nie posiadam wiedzy na ten temat, dzięki tej własnie rozmowie mam
                                  zamiar ją posiąść
    • Gość: Ścierka Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.zory.msk.pl 12.06.04, 22:08
      Ozzy Osbourne
      a dalej
      Anderson z Yes
      Plant z Zeppelin
      ten z pierwszych Purpli
      i precz z chołotą vocal, typu: Metalica, U2, AC/dC, Uriah heep.
      A ten gostek z Talk Talk dobry jest.
      • soso_soso Re: Rockowy wokalista wszechczasów 14.06.04, 08:16
        Rockowy to mi sie kojarzy Plant. A Freddie? Spiewal przeciez wszystko.

pzdrw

soso
        • Gość: Humbak Czy wierzycie w możliwośc uzyskania... IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 14.06.04, 16:42
          obiektywnej odpowiedzi?
          • Gość: grimsrund Re: Czy wierzycie w możliwośc uzyskania... IP: *.dialup.telenergo.pl 14.06.04, 20:48
            Oczywiście, że tak.

Z tym, że sekundę później nastąpi koniec świata...
      • ihopeyouwilllikeme Re: Rockowy wokalista wszechczasów 16.06.04, 11:10
        Gość portalu: Ścierka napisał(a):

> Ozzy Osbourne

Bez przesady.
        • nadzieja_zalogowana Re: Rockowy wokalista wszechczasów 16.06.04, 17:52
          ale smiac mi sie chce...
          ach... i jeszcze spodobalo mi sie:
          ten z pierwszych Purpli...
          ja rozumiem, z ektos moze nie znac, ale podawac WOLAKISTE WSZECHCZASOW i nie
          znac nazwiska???
          nie moge...
    • work.2 Re: Rockowy wokalista wszechczasów 16.06.04, 09:23
      Najlepszym wokalistą wszechczasów w kategorii: rock zostaje... "Piasek"
      Piaseczny... Brawa!!! (głos z ostatnich rzędów: chryja, skandal, daje się
      słyszeć gwizdy, zrazu nieśmiałe, lecz w końcu tak silne, że występ laureata
      zostaje odwołany, policja aresztuje kilku prowodyrów zamieszek, których
      wypuszcza po kilku godzinach i oświadcza, że sytuacja jest już pod kontrolą,
      prezydent Kwaśniewski zapewnia, że nie było oszustwa przy liczeniu głosów i
      wzywa do zachowania spokoju "Chyba wzięły górę niepotrzebne emocje" stwierdza w
      specjalnym oświadczeniu dla pierwszego programu telewizji)
    • yatzeq3 Re: Rockowy wokalista wszechczasów 16.06.04, 16:18
      Moim cichym faworytem jest Artur Rojek smile)))))))) w końcu Myslovitz dostał
      superjedynkę za "najlepszą płytę rockową" więc Rojek to rockman całą gębą smile)))
    • rock4ever Re: Rockowy wokalista wszechczasów 16.06.04, 17:07
      MICK JAGGER
    • Gość: Lysy Kark Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 13:04
      1. wszechstronny Klaus Meine,
      2. elektryczny Joey Tempest,
      3. ckliwy Thomas Anders,
    • yatzeq3 Re: Rockowy wokalista wszechczasów 18.06.04, 13:45
      A tak na poważnie to nie będę zbyt oryginalny: Mercury, Mercury, jeszcze raz
      Mercury, Plant, Belew (King Crimson), ,LaBrie (Dream Theater), no i
      oczywiście -choć bardziej za osobowość, charyzmę i legendę niż sam śpiew- Ozzy
      i Axl smile
      • Gość: grace JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 19:35
        JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        OCZYWISCIE...
        • Gość: pszemcio Re: JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 11:41
          czytam i mysle ze jest dokladnie tak jak sie spodziewałem...dla was nie jest
          wazne kto ma jaki glos tylko jak bardzo jest znany...podalem nazwisko Dulliego
          a tu od razu: Jak to? za mało znany!!! nie wiemy kim jest!!! ...a ja sie pytam
          czy rozmawiamy o glosie , ekspresji, umiejetnosci wokalnej interpretacji
          tekstów czy o gwiazdach z brava!!!!..żeby was jeszcze podrażnic oprócz Dulliego
          wymienie Jeffa Buckleya (zgadzam sie z przedmówcą), Thoma Yorke'a , Neila
          Younga (i co z tego że fałszuje...nikt nie ma tak autentycznego wokalu jak on),
          Billego Corgana , Perryego Farrela...a jeśli chodzi o panie (chociaż nie wiem
          czy o nich tez rozmawiamy) to Patti Smith, P J Harvey
          • aasiek Re: JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.06.04, 14:21
            Właśnie słucham "Martin Eden"... Dulli spokojnie by się w mojej 20 - tce
            znalazł. A na forumowiczów się nie irytuj, oni dobrze wiedzą, kim Greg Dulli
            jest smile
    • Gość: baqbaq Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.04, 12:00
      Perry Farrel, Patti Smith, Rotten i Biafra - ale to nie to frum pewniewink)
      • Gość: pszemcio Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 12:20
        Patti może nie ma jakichś nieprzecietnych umiejetnosci glosowych ale za to
        sposób w jaki spiewa i aktorsko interpretuje swoje wiersze
        poraża!!!...szczególnie Birdland w wersji koncertowej ze składaki Land...to
        jest absolutny szczyt
    • Gość: znawca Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.15, 10:04
      John Wetton
      www.youtube.com/watch?v=aAAqAnCBNKQ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka