Gość: ewka IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.06.04, 02:14 Oczywiście Freddie Mercury Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peternurek1 Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 02:21 oczywiście że nie bo nie bo jest kilku którzy załużyli na ten tytuł Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 09:15 dorzucił bym co najmniej z 5 Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 11:01 Gość portalu: ewka napisał(a): > Oczywiście Freddie Mercury a możesz określić kryterium? głos? charyzma? sukces zespołu? ilość sprzedanych płyt? obecność podobizny na koszulkach u co drugiego nastolatka? uroda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.06.04, 13:04 Chodzi przede wszystkim o głos i technikę wokalną, a także potencjał kreacyjny. Nie zapominajmy, że Mercury to autor bądź współautor większości największych przebojów Queen, nie był więc wyłącznie katarynką w rodzaju chociażby Grzegorza Markowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 12:05 A może za parę lat trza będzi dopisać lub wokalistka i w rankingach uwzględniać Skin? Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 12:19 Gość portalu: Humbak napisał(a): > A może za parę lat trza będzi dopisać lub wokalistka i w rankingach uwzględniać > > Skin? Raczej nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 12:24 No może i nie, ale przyznasz chyba, że niezłą muzę tworzy (przynajmniej monontami) i głos ma? Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 12:27 Gość portalu: Humbak napisał(a): > No może i nie, ale przyznasz chyba, że niezłą muzę tworzy (przynajmniej > monontami) i głos ma? No monontami tak, ale nie wiem co to znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 12:31 Ojjjj, żle mi się wcisło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 16:30 Greg Dulli - Afghan whigs i twilight singers Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 20:57 Nie ma kogoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimsrund Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 21:00 Słusznie. Bono również nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 21:01 Gość portalu: grimsrund napisał(a): > Bono również nie ma. Bono jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimsrund Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 21:02 Założysz się? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 21:03 Gość portalu: grimsrund napisał(a): > Założysz się? Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimsrund Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 21:07 Wygrałeś zatem Tak czy owak, Greg Dulli jest zbyt mało znany, co nie znaczy, że jednak nie trafiłby do mojej pierwszej dwudziestki, gdybym ją zestawił. Podobno jego koncerty to wydarzenia nie z tej ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 21:09 Gość portalu: grimsrund napisał(a): > Wygrałeś zatem > > Tak czy owak, Greg Dulli jest zbyt mało znany, co nie znaczy, że jednak nie > trafiłby do mojej pierwszej dwudziestki, gdybym ją zestawił. Podobno jego > koncerty to wydarzenia nie z tej ziemi... Zestaw tą dwudziestkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimsrund Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 21:22 Mam ostrą alergię na rankingi i zestawienia, już od czasów szkoły ( Ale pomyślę nad tym. W każdym razie Bono na pewno znalazłby się w mojej czołówce frontmanów. Pewnie trafiłby tam m.in. obok Ozzy'ego, Mercury'ego, Planta, Morrisona, Curtisa, Morrissey'a, Cobaina, Dickinsona, Roberta Smitha, Keenana (choć młody, to perspektywiczny), Spacemana (a co, nie wolno?)... Kurde, przerywam, bo muszę się drapać ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 21:07 Udowodnij! Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 21:08 Gość portalu: Humbak napisał(a): > Udowodnij! Kliknij w link poniżej np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 21:11 Nie istnienie Bono, tlko nieistnienie wokalisty Afghan Wigs. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 21:15 Gość portalu: Humbak napisał(a): > Nie istnienie Bono, tlko nieistnienie wokalisty Afghan Wigs. Aha, sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 21:22 A co z dowodem. Czekam!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Rockowy wokalista wszechczasów 12.06.04, 22:25 ja o nim nie słyszałem , to dowód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 14.06.04, 16:40 Faktycznie)) W sumie ja o nim też nie słyszałem. Słyszałem natomiast jego głos. Facet istnieje. Nie wiem tylko, czy można go uznać za najlepszego na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 11:31 ja zaproponowalem Dulliego wiec skomentuje....jak nie znasz tej klasy wokalisty to może nie powinieneś sie wypowiuadać na zadany temat...to mimo wszystko wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Rockowy wokalista wszechczasów 20.06.04, 13:30 nie znam , faktycznie może to i wstyd (ale też kiedyś go nie znałeś w końcu), ale dzięki tej wymianie zdań mam zamiar poznać wydaje mi się że dopuki nikogo nie obrażam, nie bluzgam, i nie chcę się kłucić , tylko rozmawiam z kimś na jakiś temat nie powinno to nikomu przeszkadzać mimo iż nie posiadam wiedzy na ten temat, dzięki tej własnie rozmowie mam zamiar ją posiąść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ścierka Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.zory.msk.pl 12.06.04, 22:08 Ozzy Osbourne a dalej Anderson z Yes Plant z Zeppelin ten z pierwszych Purpli i precz z chołotą vocal, typu: Metalica, U2, AC/dC, Uriah heep. A ten gostek z Talk Talk dobry jest. Odpowiedz Link Zgłoś
soso_soso Re: Rockowy wokalista wszechczasów 14.06.04, 08:16 Rockowy to mi sie kojarzy Plant. A Freddie? Spiewal przeciez wszystko. pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Czy wierzycie w możliwośc uzyskania... IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 14.06.04, 16:42 obiektywnej odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimsrund Re: Czy wierzycie w możliwośc uzyskania... IP: *.dialup.telenergo.pl 14.06.04, 20:48 Oczywiście, że tak. Z tym, że sekundę później nastąpi koniec świata... Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Rockowy wokalista wszechczasów 16.06.04, 11:10 Gość portalu: Ścierka napisał(a): > Ozzy Osbourne Bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: Rockowy wokalista wszechczasów 16.06.04, 17:52 ale smiac mi sie chce... ach... i jeszcze spodobalo mi sie: ten z pierwszych Purpli... ja rozumiem, z ektos moze nie znac, ale podawac WOLAKISTE WSZECHCZASOW i nie znac nazwiska??? nie moge... Odpowiedz Link Zgłoś
work.2 Re: Rockowy wokalista wszechczasów 16.06.04, 09:23 Najlepszym wokalistą wszechczasów w kategorii: rock zostaje... "Piasek" Piaseczny... Brawa!!! (głos z ostatnich rzędów: chryja, skandal, daje się słyszeć gwizdy, zrazu nieśmiałe, lecz w końcu tak silne, że występ laureata zostaje odwołany, policja aresztuje kilku prowodyrów zamieszek, których wypuszcza po kilku godzinach i oświadcza, że sytuacja jest już pod kontrolą, prezydent Kwaśniewski zapewnia, że nie było oszustwa przy liczeniu głosów i wzywa do zachowania spokoju "Chyba wzięły górę niepotrzebne emocje" stwierdza w specjalnym oświadczeniu dla pierwszego programu telewizji) Odpowiedz Link Zgłoś
yatzeq3 Re: Rockowy wokalista wszechczasów 16.06.04, 16:18 Moim cichym faworytem jest Artur Rojek )))))))) w końcu Myslovitz dostał superjedynkę za "najlepszą płytę rockową" więc Rojek to rockman całą gębą ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Kark Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 13:04 1. wszechstronny Klaus Meine, 2. elektryczny Joey Tempest, 3. ckliwy Thomas Anders, Odpowiedz Link Zgłoś
yatzeq3 Re: Rockowy wokalista wszechczasów 18.06.04, 13:45 A tak na poważnie to nie będę zbyt oryginalny: Mercury, Mercury, jeszcze raz Mercury, Plant, Belew (King Crimson), ,LaBrie (Dream Theater), no i oczywiście -choć bardziej za osobowość, charyzmę i legendę niż sam śpiew- Ozzy i Axl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grace JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 19:35 JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OCZYWISCIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 11:41 czytam i mysle ze jest dokladnie tak jak sie spodziewałem...dla was nie jest wazne kto ma jaki glos tylko jak bardzo jest znany...podalem nazwisko Dulliego a tu od razu: Jak to? za mało znany!!! nie wiemy kim jest!!! ...a ja sie pytam czy rozmawiamy o glosie , ekspresji, umiejetnosci wokalnej interpretacji tekstów czy o gwiazdach z brava!!!!..żeby was jeszcze podrażnic oprócz Dulliego wymienie Jeffa Buckleya (zgadzam sie z przedmówcą), Thoma Yorke'a , Neila Younga (i co z tego że fałszuje...nikt nie ma tak autentycznego wokalu jak on), Billego Corgana , Perryego Farrela...a jeśli chodzi o panie (chociaż nie wiem czy o nich tez rozmawiamy) to Patti Smith, P J Harvey Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: JEFF BUCKLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.06.04, 14:21 Właśnie słucham "Martin Eden"... Dulli spokojnie by się w mojej 20 - tce znalazł. A na forumowiczów się nie irytuj, oni dobrze wiedzą, kim Greg Dulli jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baqbaq Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.04, 12:00 Perry Farrel, Patti Smith, Rotten i Biafra - ale to nie to frum pewnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 12:20 Patti może nie ma jakichś nieprzecietnych umiejetnosci glosowych ale za to sposób w jaki spiewa i aktorsko interpretuje swoje wiersze poraża!!!...szczególnie Birdland w wersji koncertowej ze składaki Land...to jest absolutny szczyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Rockowy wokalista wszechczasów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.15, 10:04 John Wetton www.youtube.com/watch?v=aAAqAnCBNKQ Odpowiedz Link Zgłoś