Gość: cień IP: *.ap-USEN.usen.ad.jp 16.08.03, 09:09 Jak zwykle b. ciekawy artykuł, gratuluję. Czesi są wspaniali. Tylko jedno zastrzeżenie: popularne przeświadczenie o wegetarianizmie Hitlera jest błędne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek Re: Lida Baarova IP: 195.150.162.* 17.08.03, 09:49 Portret "blondynki" na tle epoki. Prawie genialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Lida Baarova IP: 62.244.145.* 18.08.03, 16:55 Niesamowita osoba. Czy moze ktos wie, gdzie mozna znalesc jej filmy w internecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
olek_m ku...wa i tyle... 19.08.03, 11:58 Gość portalu: Iza napisał(a): > Niesamowita osoba. Czy moze ktos wie, gdzie mozna znalesc jej > filmy w internecie??? Niesamowita ku..wa, chcialas powiedziec. A co w niej niesamowitego, ze chciala sie wzbogacic na jednym z najgorszych rezimow? Znajdz sobie jakiegos kulawego Saddama i pie.... sie z nim. Myslisz ze bedziesz zaslugíwala na jakikolwiek szacunek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jusie Re: Lida Baarova IP: 217.17.248.* 19.08.03, 11:51 Panie Mariuszu uwielbiam Pana czeskie historie. Zawsze czekam z niecierpliwoscia na kolejne. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanka Re: Lida Baarova IP: 165.200.84.* 21.08.03, 01:27 Gość portalu: jusie napisał(a): > Panie Mariuszu uwielbiam Pana czeskie historie. Zawsze czekam z > niecierpliwoscia na kolejne. Dziekuje Ja rowniez. Pozdrawiam goraco z Arizony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Lida Baarova IP: *.proxy.aol.com 21.08.03, 19:13 Gość portalu: joanka napisał(a): > Gość portalu: jusie napisał(a): > > > Panie Mariuszu uwielbiam Pana czeskie historie. Zawsze czekam > z > > niecierpliwoscia na kolejne. Dziekuje > > Ja rowniez. Pozdrawiam goraco z Arizony. i jeszcze ja. pan kierownik jak zawsze z szacunkiem o wszystkich kobietach. pozdrawiam z NYC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Lida Baarova IP: *.iz.poznan.pl 22.08.03, 10:42 Bardzo interesujący artykuł, ponieważ ukazuje mentalność ludzi żyjących w epoce wielkich zwrotów dziejowych, których nie byli do konca świadomi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biljana Re: Lida Baarova IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 23:18 Jesli ktos chcialby wiecej przeczytac o Lidzie Baarowej polecam ksiazke pani wiesławy Czapinskiej pt: "Wielkie romanse Trzeciej Rzeszy" Sa w niej tez informacuje o innych kobietach tamtych czasow zafascynowanych Hitlerem i nazizmem. Dobra pozycja jest rowniez "Mow do mnie Pani Hitler. Kobiety jako ozdoba i maska narodowego socjalizmu" pana Volkera Elisa Pilgrima. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jax Re: Lida Baarova IP: 62.111.207.* 14.09.03, 12:22 Gość portalu: biljana napisał(a): > Jesli ktos chcialby wiecej przeczytac o Lidzie Baarowej polecam > ksiazke pani wiesławy Czapinskiej pt: "Wielkie romanse Trzeciej > Rzeszy" Sa w niej tez informacuje o innych kobietach tamtych > czasow zafascynowanych Hitlerem i nazizmem. > Dobra pozycja jest rowniez "Mow do mnie Pani Hitler. Kobiety > jako ozdoba i maska narodowego socjalizmu" pana Volkera Elisa > Pilgrima. > Pozdrawiam Niestety, w Wielkich romansach III Rzeszy pani Czapińskiej nie ma więcej o Lidzie Baarovej, sprawdzałam. Zdecydpwanie mniej. A w "Artyści III Rzeszy" tej samej autorki jeszcze mniej. Odpowiedz Link Zgłoś