Gość: Ziomal IP: 212.182.102.* 25.03.02, 21:28 co prawda to prawda.kto tego slucha niech napisze jakie sa wedlug tej osoby najlepsze utwory ostatnich lat(tylko nie jakich dance).jak ktos sie odezwie to ja sie podziele spostrzezeniami.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Crotalus Re: Techno jest najlepsze.... IP: *.pl 25.03.02, 21:36 Do czego jest najlepsze? Mogę od siebie podpowiedzieć do czego jest najlepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Techno jest najlepsze.... 25.03.02, 21:43 Techno jest najlepsze pod ziemniaki na wiosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retro Re: Techno jest najlepsze.... IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 19:31 Beanfield - "Planetary Deadlock" Jest ok. Chociaż nie lubię tego określenia - techno - bo zostało zawłaszczone i zafałszowane przez media, natychmiast uruchamiając negatywny ciąg skojarzeń u lamerów. Poprzednie posty są tego dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retro Re: Techno jest najlepsze.... IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 19:38 Jeszcze jedno. Nie ma sensu pisać, że techno jest najlepsze. To "kolażowa" improwizowana muzyka dla ludzi z otwartą głową, która szuka inspiracji również w tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Techno jest najlepsze.... 26.03.02, 21:33 Hej, masz racje. Na slowo techno otwiera sie nie tylko ciag negatywnych skojarzen, ale i noz w kieszeni. Nie jest to jednak do konca moja wina - ogladalem telewizje i sluchalem radia, a to ma jakis wplyw na czlowieka. Przykro mi, ze jestem lamerem i mam swiadomosc, ze techno to nie tylko umps- umps i ubrani na plastikowo ludzie. Niestety, bede musial zyc z ta swiadomoscia. Podlamany, Lamer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Re: Techno jest najlepsze.... IP: 212.182.102.* 26.03.02, 22:04 jacy znowu na plastikowo ubrani????bez przesady,technomaniacy sa ubrani kolorowo czasem strasznie to wyglada.najlepiej wyglada to na loveparade,ogladnij to zobaczysz jaka potege ma techno-wieksza niz kazda inna muzyka Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Techno jest najlepsze.... 26.03.02, 22:21 No wlasnie widzialem. VIVA meczy ludzi teledyskami z LP - tam to widzialem. Ej, sorry ze nie widzialem wiecej - nie gonie za tego typu informacjami. Nie wskakujcie na mnie, ze nie draze z wlasnej woli tematu potegi techno i roznorodnosci tej muzyki. Przyznaje jednak racje - liczba ludzi na LP robi wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
retro Re: Techno jest najlepsze.... 27.03.02, 14:38 hej ignatz. sorry, nie ty jesteś lamerem, tylko ziomal, który z radością lepszej sprawy kojarzy tą muzykę wyłącznie z love parade. niestety jest to odbicie "świadomości społecznej" przecietnego technomaniaka w polsce, któremu ta muzyka kojarzy sie wyłącznie z westbamem ( taki artysta z niemiec) i ekstazami. zapewniam cie, że ani w vivie, ani w mtv, ani żadnym polskim radiu, nawet w radiostacji, nie usłyszysz tego, czym była i jest współczesna muzyka taneczna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles1 Re: Techno jest najlepsze.... IP: *.telkab.pl 31.03.02, 17:00 Ciekawe czy miało by taką siłę na LOve Parade bez tych ton drugow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Re: Techno jest najlepsze.... IP: 212.182.102.* 27.03.02, 14:58 retro huju ja tylko podalem przyklad z tym loveparade.skad ty wiesz wszystko?? skad wiesz ze sie zaliczam do takich?ha??lepiej pomysl zanim cos napiszesz palo.westbam..-oprocz corocznych hymnow na lp i maydaya jest bardzo przecietny. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Techno jest najlepsze.... 27.03.02, 15:40 Do czego techno jest najlepsze. Mam wrażenie, że na pewno najlepsze jest do - słuchania w maluchu - słuchania podczas mordobicia - pewnie do tańczenia pogo - do monotonnego bezsensownego skakania na tzw. love parade (żałosnych paradach) - do gwizdania gwizdkiem - jako podkład na pokazie nowej kolekcji dresów itp, dopiscie cos jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: Techno jest najlepsze.... 28.03.02, 00:00 patrzysz przez pryzmat stereotypów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Techno jest najlepsze.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 02:48 Czy to prawda, że nazwa "techno" wzięła się z płyty Kraftwerk z roku 1983 "Computerworld" i kawałka "Techno-pop"? Czy pierwszym prawdziwym techno był zmiksowany tytułowy motyw ze słynnego filmu W. Petersena "U-Boot" (po polsku "Okręt")? Czy nie ubliżam prawdziwym technolom, mówiąc o Richardzie D. Jamesie znanym jako "Aphex Twin", jako o moim idolu, na którego odwiedziny w Polsce czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retro Re: Techno jest najlepsze.... IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 16:47 hej ewa Jesli chodzi o nazwę techno, panują sprzeczne opinie. Najbardziej prawdopodobna wersja związana jest z działalnością afroamerykańskiej grupy Underground Resistance. To kolektyw Dj's i producentów z Detroit, którzy w drugiej połowie lat 80 tych,zaispirowani futurologiczną ksiązką socjologa Alvina Tofflera "Trzecia Fala" i koncepcją "technorebels" ( agenci "trzeciej fali" działajacy na rzecz kultury elektronicznej i nowych technologii )postanowili ochrzcić w ten sposób tworzona przez siebie muzykę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a_g Re: Techno jest najlepsze.... 31.03.02, 17:18 może wreszcie ktoś napisze czego warto słuchać, bo jakoś nie odpowiada mi "techno" (a raczej dance) z VIVY. Szukam czegoś z klimatem, ciekawego instrumentalnie, może być trans. Pozdrawiam, ag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retro Re: Techno jest najlepsze.... IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 31.03.02, 17:57 To mój subiektywny wybór tego, co w tej muzuce lubię. 1.Mike Farina 2.Beanfield 3.Fauna Flash 4.Masters At Work 5.Dimitri From Paris 6.Plump Dj's 7.Kevin Yost 8.Bob Sinclair 9.Truby Trio 10. Koop pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Re: Techno jest najlepsze.... IP: 212.182.102.* 01.04.02, 14:33 ag-jesli chodzi o trance to np.cosmic gate,aquagen,barthezz,dj@work,neo cortex,ian van dahl,blank&jones,public domain,atb-jeszce jest wiele innych ale myslec mi sie teraz nie chce.poszukaj ich w audio galaxy Odpowiedz Link Zgłoś
a_g Re: Techno jest najlepsze.... 01.04.02, 14:47 dzięki Ziomal wreszcie coś konstruktywnego )) Pozdrawiam, ag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Re: Techno jest najlepsze.... IP: 212.182.102.* 01.04.02, 15:58 spox ag.zaraz niech sie zastanowie:future breeze,hymny members of mayday,trance control(jedyne zajebiste niekomercyjne jakie znam-reszta jest slaba),abyss3 (polsie!)alex rocco,beam&cyrus,starplash,dj quicsilver-raczej starsze rzeczy,tak samo darude,mario lopez.to nastepna dawka ale jest jeszce chyba sporo.pozdraiwam ag i nie pozdrawiam tego pustaka retro.oczywiscie jak to w techno jest niestety ci artysci maja po kilka tylko fajnych utworkow..(z reguly) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retro Re: Techno jest najlepsze.... IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 01.04.02, 19:36 Tak jak myślałem, masz drewniane ucho i DDRowski gust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Techno jest najlepsze.... IP: *.jastrzebie.com.pl 01.04.02, 20:04 najlepsza esencja techno to ich troje i maciek malenczuk "od techno mozna zdehnac". a tachno musice jest de best do dress-fashion, imprez cynkarskich i odpustow wiejskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Re: Techno jest najlepsze.... IP: 212.182.102.* 01.04.02, 20:02 wez typie idz spac.te twoje to sa naprawde super.patrzylem w ag-bez kitu wymiatasz.lepiej se sciagnij cos z tego co aj napisalem.bo na znawce bez kitu nie wygladasz.a z tym uchem to mi pojechales-bede plakal cala noc. Odpowiedz Link Zgłoś
retro Re: Techno jest najlepsze.... 02.04.02, 16:24 Polecam Ci "Wake Up" - trancowy klasyk Laurenta Garniera. Może się "obudzisz" i przestaniesz zaliczać do techno "vivaproducts". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Re: Techno jest najlepsze.... IP: 212.182.102.* 02.04.02, 18:37 nie ma co to twoje techno wymiata.czlowieku kto tego slucha.gdzie to na jaks dyskoteke by dali???bez przesady tego wogole nie da sie sluchac. Odpowiedz Link Zgłoś