humbak 18.08.04, 19:57 Właśnie. Podajcie jeden zespół, który mógły wprowazdić Was w stan nirwany. Muzyka zypełnie odprężająca, sprawiająca że "płyniecie". Moja propozycja to Four Tet. Najlepsza propozycja zostanie nagrodzona lizakiem, ufundowanym przez GW Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JJJ Re: Doskonałe wyciszenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 19:59 Tangerine Dream - Pheadra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: Doskonałe wyciszenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 20:49 twilight singers- twilight singers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homek_toft Re: Doskonałe wyciszenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 23:17 Uuuu - Four Tet odpręża i w nirwanę wprowadza? To chyba nie mnie ) Moim zdaniem Four i Zero 7 to przedwczesne oświecenie... Ja się ostatnio zbliżyłem do ścieżki światła za pomocą albumu Whale Rider Lisy Gerrard. Ale najczęściej jednak Low, czasem Tool, ale tylko w sześciu kawałkach: The Patient, Schism, Sober, Lateralus, Parabol i Parabola, niekoniecznie w tej kolejności. Czasem dodaję sobie do tego Stinkfist, ale rzadko. Polecam z Low kawałek Rope z albumu I could live in hope. W ogóle - cały ten album jest świetny jeśli chodzi o inne stany świadomości Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Doskonałe wyciszenie. 19.08.04, 08:25 Ale Tool zawsze tak na Ciebie działa? Bo jak tylko czasem to się nie liczy Poza tym, jak mam rozumieć przedwczesne ośw.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homek_toft Re: Doskonałe wyciszenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:50 Żaden z tych wymienionych zespołów nie działą "zawsze", bo stosuję je wymiennie Dlatego Tool działa tylko czasem, a Low najczęściej. Jak słucham Toola to zawsze się rano budzę skacowany. Możesz nie wierzyć, ale czasem tak właśnie lubię się obudzić. uuu - przedwczesne oświecenie to zachłyśnięcie się pierwszym krokiem postawionym na drodze prawdy. To iluzja, że pierwszy krok jest tym najważniejszym, tak ważnym, że można nawet się zatrzymać i uczynić go ostatnim. Przedwczesne oświecenie to przepaść, w którą wpadasz i lecisz zataczając koła - rounds, rounds, rounds ))) A ciekawy jestem jak sie spi przy Trouble sleep of piano magic... Wczoraj nagralem sobie to na plyte i dzisiaj bede z tym zasypial, zobaczymy czy bede troubles. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Doskonałe wyciszenie. 19.08.04, 12:22 Kręcę się dopiero od paru dni... po dłuuuuugiej Pausie. Oczywiście bardzo dobrze upłynnia myśli J. Redman i jeszcze może L. Young. Obaj czarują swoimi saksofonami. To raczej nie nirwana, a hipnoza. TRudno z tego stanu wyjść i kręci się człowiek po domu, nie opuszczając nóg. Bywa to bolesne Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk odpowiedz może być tylko jedna... 19.08.04, 12:41 MOONLIGHT !!!!!!!! szczególnie płyta Candra, ja poprostu przenosze się w inny świat , wokal Maji jest poprostu darem od Boga P.S. siema Humbak 1/3 drużyny : - ) . Co jest z Haribo ??? Jak wakacje ?? Ja niestety dostałem tylko 1,5 tygodnia wolnego w robocie w lipcu , a takto zapierniczam w robocie : - ( Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: odpowiedz może być tylko jedna... 19.08.04, 12:54 Witaj Tercjo drużyny. Właśnie napisałem w wątku o SoaD, że Haribo chyba ostatecznie wywiało. Ja siem lenię, choć roboty w bród. Będą kłopoty. Miałem drobny wyjazd, odpocząłem i kształcę się muzycznie Daaawno się nie publikowałeś. A tu FM odrzyło po pewnym dołku na początku wakacji. Chyba większość wtedy urlopowała. Skoro jesteś, to pytanie do fana Maksa. Znasz Nailbomb? Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk Re: odpowiedz może być tylko jedna... 19.08.04, 13:05 Znać znam , przywiozłem ze stanów przegrywaną kasete nazywała się chyba Point Blank , ale niestety sięgnął jej gniew Boży w postaci soku pomarańczowego mojej dziewczyny ( już razem nie jesteśmy :- ] ) A w polsce nie mogłem znalezć nic ich : - ( Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: odpowiedz może być tylko jedna... 19.08.04, 13:18 Point blank faktycznie nie widziałem. Ale jest Commercial suicide- koncertówa. Brzmi feeeenomenalnie. A co myślisz o albumie? Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk Re: odpowiedz może być tylko jedna... 19.08.04, 13:24 Znasz moje podejście do Maxa, ludzie zwykli porównywać album do rootsów i chaosów ale czy ja wiem ... zajebiste i tyle ale stop , masz koncertówke ??? można ją dostać , jaka jest ??? ja chce !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: odpowiedz może być tylko jedna... 19.08.04, 13:42 To tak: 1)mam kasetę. 2)est absolutnie świetna! Lepsza niż Point blank wg. mnie. Bardzo żywiołowa. Bardziej "mięsista" 3)kasetę widziałem niedawno w Empiku w Krk. Płytę też. 4)pewnie w programach p2p jest Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk Re: odpowiedz może być tylko jedna... 19.08.04, 13:57 jutro w wawie będe todo empiku wpadne , nie ściagam muzy z netu Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk ej Humbak gdzie mój lizak :- ) ??? 19.08.04, 13:29 głosu maji nic nie przebije więc upominam się o nagrode : - P Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ej Humbak gdzie mój lizak :- ) ??? 19.08.04, 13:46 Nie będzie na tym forum kumoterstwa. Gdy wątek się zakgończy zostanie zwołana niezależna komisja pod patronatem GW i ona wybierze zwycięzcę. Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk jakie kumoterstwo??? 19.08.04, 13:55 wszyscy wiedzą że maja rządzi ... cholera mam ochote na lizaka : - ) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: jakie kumoterstwo??? 19.08.04, 14:04 He! Moje ulubione pożywienie... Zapytam cię jeszcze, czemu nie ściągasz (czyżby moralność) muzyki, ale nie przeczytam dziś odp., bo muszę się zająć czymś bardziej naglącym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk Re: jakie kumoterstwo??? 19.08.04, 14:24 nie ściagam przede wszystkim muzyki moich ulubionych autorów bo ich szanuje na tyle że wole wydać więcej kasy niż ich okraść, wogóle tego nie robie ( chyba że bootlegi ) bo sam tworze muzyke i patrze troche z innej perspektywy niż inni Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: jakie kumoterstwo??? 20.08.04, 12:49 Hmmm... To niewątpliwie ma sens. Tyle że zespoły ze sprzedanej płyty mają o ile dobrze kojarzę poniżej 10%. Poza tym jak dla mnie ceny są zdecydowanie zbyt wysokie. Dlatego sam staram się kupować płyty zespołów młodych, które nie zdążyły sobie wyrobić pozycji i zarobić dużej kasy. Albo takie, co mi się wybitnie podobają. Na dodatek nadal nie wiem co to są bootlegi. Głupio, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk Re: jakie kumoterstwo??? 20.08.04, 13:32 bootlegi to koncerty zarejestrowane przez ludzi dyktafonami lub (te wole ) ze stołka mikserskiego Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: jakie kumoterstwo??? 20.08.04, 13:36 Aha! Czyli (przynajmniej w I przypadku) marna jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk Re: jakie kumoterstwo??? 20.08.04, 15:51 niestety zazwyczaj tak , ale czasami zdażają się zadziwiająco dobre , zresztą to głównie dla takich jak ja rzecz , gdzie wyczuwam jakieś smaczki w metallicowych koncertach , ostatnio zrobiła mi znajoma bilans , podobno mam 117 bootlegów metallicy z czego tylko 12 ściągniętych , reszta kupiona , czasem za 10 , 20 zeta , czasem za 40 ale i zdażały się perełki niespotykane i wykładałem ponad setke ( z przeyłką przez ocean) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: jakie kumoterstwo??? 20.08.04, 16:15 Hmmm... Mocny zbiór. Muszę się rozejrzeć. Może faktycznie coś fajnego będzie. Podejrzewam, że utwór Deamon Cleaner Kyussa w wyk. Toola, który jest w mym posiadaniu pochodzi z czegoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasienia Re: Doskonałe wyciszenie. IP: *.stnet.pl / *.stnet.pl 19.08.04, 12:55 Na mnie tak działa kawałek Elizabeth Fraser i Craiga Armstronga "This Love" z płytki "The Space Between Us", w ogóle muzyka Cocteau Twins i Armstronga, ale ten utwór szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sita_atlantis Re: Doskonałe wyciszenie. 20.08.04, 14:36 Przede wszystkim- Clannad i Enya. Ale też zwykłe popowe utworki: I feel you Schillera i Hepnera oraz Frozen Madonny Odpowiedz Link Zgłoś
luvski Re: Doskonałe wyciszenie. 20.08.04, 15:48 tez mam kilka ulubionych plytek, ktore z tej funkcji sie całkiem dobrze wywiazuja. karin krog - norweska spiewaczka jazzowa - i jej lp 'where flamingos fly' - pani wyglada jak moja mama, ale na kocercie w poznanskim blue note mnie powaliła, nastepna rzecz to soundtrack do blade runnera vangelisa, i malo znany gruzin - nikakoi, nagrywa dla berlinskiego wmf - bardzo dobry ambient i dwie calkiem oryginalne płyty w tym nurcie [o co trudno] - 'siestrichka' i 'shentimental' z niesamowitym kawałkiem tytułowym. gdzies widzialem w tym wątku, ze ktos się przy Toolu wycisza. Poprosze o instrukcje jak to sie robi z Toolem respekt. Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: Doskonałe wyciszenie. 20.08.04, 15:57 Humbak!! Romb_mantyk!! Witajcie kamraci. Ja bywam ostatnio rzadko, ale bywam. Kilka dni temu nawet opublikowalem kilka dziel Pozdro dla druzyny Ja uwielbiam Hergest Ridge Oldfielda, zawsze mnie uspokaja i odplywam. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Doskonałe wyciszenie. 20.08.04, 16:02 Miło Cię czytać. Widzę, że rzadko. Postarałbyś się bardziej, bo skończymy jak Orły Janasa Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: Doskonałe wyciszenie. 20.08.04, 16:07 humbak napisał: > Miło Cię czytać. Widzę, że rzadko. Postarałbyś się bardziej, bo skończymy jak > Orły Janasa Spoko tak zle to z nami nie bedzie. Oni osiagneli juz dno. A my sie jeszcze odrodzimy Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Doskonałe wyciszenie. 20.08.04, 16:13 No to mamy nazwę Feniks FM. Tylko nadal brak dyscypliny Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: Doskonałe wyciszenie. 20.08.04, 16:16 humbak napisał: > No to mamy nazwę Feniks FM. Tylko nadal brak dyscypliny Spoko dyscypline wymysli Romb_mantyk. I bedzie gicior Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Romb_mantyk! 20.08.04, 16:20 Czytałeś jaki masz obowiązek? Tylko się tu nie wymiguj! Głosowanie i tak byś przegrał. Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: Romb_mantyk! 20.08.04, 16:22 humbak napisał: > Czytałeś jaki masz obowiązek? Tylko się tu nie wymiguj! Głosowanie i tak byś > przegrał. No wlasnie... Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk hehe 20.08.04, 16:23 a nie mówiłem że drużyna nasza nieśmiertelna jest : - ) siema Haribo!!! a obowiązek przyjmuje i postaram się stanąć na wysokości skakania : - ) Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: hehe 20.08.04, 16:24 romb_mantyk napisał: > a nie mówiłem że drużyna nasza nieśmiertelna jest : - ) > siema Haribo!!! Siema Odpowiedz Link Zgłoś
soulbrother Erykah Badu - Drama 20.08.04, 17:24 Erykah Badu - Drama - ten kawałek niezwykle odpręża, ma katartyczną moc, jeżeli istnieje takie słowo... Totalny relaks, rozlużnienie, odpływ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blackrainbow Re: Doskonałe wyciszenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 17:27 3 literki: A I R ----------------------- ..I'm a high school lover... Odpowiedz Link Zgłoś