Dodaj do ulubionych

Nowa rockowa rewolucja

05.09.04, 19:29
Czy ktos moze mi napisac co to jest? Juz kilka razy widzialem okreslenia tego
typu,w kilku tekstach i nawet wiem jakie niby zespoly tworza ten nurt.ale
prosze napiszcie mi w czym sie przejawia ten rewolucjonizm?Bo dla mnie oni
graj oklepane schematy,a w dodatku kazdy to samo.
Obserwuj wątek
    • przemas83 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 19:52
      Masz na myśli młode zespoły angielskie udające buntowników?
      • haribo_goldbaren Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 19:53
        przemas83 napisał:

> Masz na myśli młode zespoły angielskie udające buntowników?
        no te wlasnie mam na mysli.
      • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 20:04
        przemas83 napisał:

> Masz na myśli młode zespoły angielskie udające buntowników?

Jeśli masz na myśli tylko zespoły angielskie, to poruszasz tylko część problemu.
        Bowiem "nowa rockowa rewolucja" po raz pierwszy w historii muzyki objęła swoim
        zasięgiem cały glob, a nie tylko jeden kraj/region jak to miało miejsce
        dotychczas. Przykłady pierwsze z brzegu:
        Stellastarr*, Interpol, The Strokes (USA)
        The Vines (Australia)
        The Datsuns (Nowa Zelandia)
        The Hellacopters (Szwecja)
    • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 20:00
      Powiem Ci jak ja to odbieram, ale ostrzegam, że autorytetem nie jestem wink

Rewolucjonizm się przejawia choćby tym, że już od dłuższego czasu nikt tak nie
      grał. Moda na garażowe, trochę minimalistyczne brzmienie pojawiła się dopiero
      kilka lat temu. Młode zespoły odrzuciły sztab producentów nagraniowych,
      nowoczesny sprzęt, godziny masteringu i miksowania na rzecz prostych brzmień,
      melodii i energii. Jednym się to podoba, innym nie. Ja lubię takie granie.

A jakie zespoły tworzą nurt? Wymienię te najbardziej znane:
      The Strokes, The Hives, The Libertines, The Coral, The White Stripes. Niektórzy
      zaliczają jeszcze Interpol. Ale to tylko wierzchołek góry lodowej smile
      • przemas83 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 20:06
        Sorry, napisałem 'angielskie' bez namysłu. Wiem o co chodzi. Ale one wszystkie
        grają tak samo, a że 'od dawna' nikt tak nie grał? Raczej od dawna nikt tego
        nie reklamował. Na pewno jest 100000 kapelek które tak pogrywają calymi latami
        tylko nikt o tym nie wie.
    • Gość: As Re: Nowa rockowa rewolucja IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 05.09.04, 20:05
      Posłuchałem ostatnio The Strokes i nawet mi się spodobało. Ale to jednak
      strasznie prostackie, mało ambitne granie. Rewolucji bym z tego nie robił, jest
      cała masa zespołów tworzących bardziej wartościowe rzeczy.
      • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 20:11
        A co ma rewolucja do ambicji? Poza tym jakie są kryteria określenia, czy coś
        jest ambitne, czy nie? I jakie zespoły grają bardziej wartościową muzykę?
        • przemas83 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 20:13
          To chyba nie chodzi o wartościowanie tylko o to że jak coś jest
          określane 'rewolucja', oczekiwania są duże. A te zespoły są takie zwykłe że o
          rewolucji trudno mówić.
          • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 20:20
            Moim zdaniem nie są zwykłe. Grają tak, jak przed nimi nikt długo nie grał. I z
            argumentem, że 100000 kapel grało tak przed nimi tylko nikt tego nie promował
            się nie zgodzę, bo zespoły od tak sobie w garażowych studiach nie grają
            wszystkie niezależnie od siebie takiej samej muzyki, jeżeli nikt jej nie
            promuje. Jedno idzie zawsze w parze z drugim. Po prostu.
        • Gość: As Re: Nowa rockowa rewolucja IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 05.09.04, 23:12
          overfloater napisał:

> A co ma rewolucja do ambicji? Poza tym jakie są kryteria określenia, czy coś
          > jest ambitne, czy nie? I jakie zespoły grają bardziej wartościową muzykę?
          >

Ambitna to znaczy bardziej zaawansowana pod względem muzycznym, lub tekstowym.
          Ale ja nic nie mam do The Strokes - miło się tego słucha. Ale sądząc po
          brzmieniu i charakterze piosenek to dla mnie to jest raczej krok w tył, niż
          nowa jakość.
    • Gość: 30records The ...s IP: *.oskar.net.pl / 212.160.181.* 05.09.04, 20:12
      Ogolnie mowiac, zespoly z nowej rockowej fali laczy jedno: zaczynaja sie na
      The, koncza na s, np The Strokes, The White Stripes, The Vines, The Hives, The
      Datsuns, The Black Keys...
      I wiesz co, podoba mi sie ta moda, a ze to wszystko podobne, to nie zgodze sie
      do konca.
      To tak jakby ktos porownywal Metallice do Alice In Chains, czy Deftones do
      Korna. Niby podobne, ale kazdy ma swoj odrebny sposob na granie.
      Pozdrawiam, polecam www.thirtyrecords.republika.pl , ale lepiej wejsc
      jutro, bo to darmowa domena i juz sie na tyle nia pochwalilem, ze od natloku
      zablokowala sie po prostu.
      Slowami fali rockowej nie ujme.
      Po prostuj wlacz Soulseeka lub Kazee wink a jak ci sie spodoba to kup plytke ;0
      • przemas83 30 records, 30 wątków 05.09.04, 20:15
        Stary fajnie ale przy okazji to ja o tej twojej stronce czytam już dziś 15. raz
        na forum. Natrętna reklama nie zawsze jest dobrym pomysłem...
    • grace81 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 20:27
      Te zespoły może i grają sympatycznie ale nie ma nic co by je wyróżniało z tłumu.
      • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 20:35
        W takim razie mam konkurs. Proszę obok zespołów napisać nazwy innych zespołów,
        które grają tak samo:

1. Interpol
        2. The Coral
        3. The Libertines
        • luigi.vercotte Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 20:40
          Proszę:

1. Interpol - The Coral, The Libertines
          2. The Coral - Interpol, The Libertines
          3. The Libertines - Interpol, The Coral

• overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 20:47
            Dziękuję, ale odpowiedź, co można było przewidzieć, błędna. Nie słyszałeś ani
            jednego z tych zespołów, prawda? Poproszę o odpowiedź osoby o większej erudycji.
        • Gość: MR MAN Podobni IP: *.oskar.net.pl / 212.160.181.* 05.09.04, 21:00
          Strasznie lubie Interpol, ale mam skojarzenia z Joy Division (chodzi mi o te
          fajna mrocznosc). The Coral rzeczywiscie sa bardzo oryginalni, a the Libertines
          szczegolnie mi nie "podchodzi", mam wrazenie ze gdzies cos takiego juz
          slyszalem, ale gdzie...
          • overfloater Re: Podobni 05.09.04, 21:06
            Skojarzenia z Joy Division jak najbardziej słuszne! Ja bym dorzucił jeszcze
            Television. A w The Coral słychać chociażby Beatlesów. Ale mi chodzi o setki
            dzisiejszych zespołów, które powodują, że tych które wymieniłem nie da się
            rozróżnić w tłumie.
            • Gość: Revol Re: Podobni IP: *.oskar.net.pl / 212.160.181.* 05.09.04, 21:12
              Zupelna racja. Cieszy mnie to zjawisko, tym bardziej, ze jeszcze jakies 6-7 lat
              temu kazdy gowniarz sluchal techno i popu. Dzisiejsze dzieciaki so o niebo
              fajniejsze i ciekawsze. Sam jestem jeszcze lebkiem (22 latka) i pamietam te
              czasy, kiedy w szkolnej lawie nie mialem z kim o muzie pogadac. Teraz to sie
              zmienia
    • piotrek_63 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 20:43
      Rewolucja, rewolucja... jaka tam rewolucja. Zona dostala od kogos plyte jednych
      z tych 'rewolucjonistow', hehe, odlozylismy po drugim przesluchaniu, bo nudne
      to bylo. Co kto lubi, mnie to akurat nie bierze.
      • Gość: Revol Re: Nowa rockowa rewolucja IP: *.oskar.net.pl / 212.160.181.* 05.09.04, 20:45
        Chetnie uslysze nazwe tych nudziarzy!
        • piotrek_63 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 20:53
          Troche mi zajelo znalezienie plyty (nie wiem gdzie sie podziala okladka, hehe,
          moze poszla na notatki zakupowe) ale to plyta zespolu Vines. Nuda okropna,
          zadna rewolucja. To moje zdanie.
          • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 20:57
            > Troche mi zajelo znalezienie plyty (nie wiem gdzie sie podziala okladka, hehe,
            > moze poszla na notatki zakupowe) ale to plyta zespolu Vines. Nuda okropna,
            > zadna rewolucja. To moje zdanie.

Ehh, akurat trafiłeś nienajelpiej. Pytanie jeszcze która to ich płyta. Jeśli
            "Winning Days" to faktycznie wieje nudą czasami. A jeśli "Highly Evolved" to nie
            przesadzałbym, że aż taka zła.

Pozdrawiam.
          • Gość: Revol Re: Nowa rockowa rewolucja IP: *.oskar.net.pl / 212.160.181.* 05.09.04, 20:57
            Piotrze, jesli jestes rocznik '63 to nie dziwie sie, ze nie lubisz the vines.
            No cuz, nie sa rewelacja, ale na pewno ich pierwsza plyta nie wiala nuda.
            Pozdrawiam
            • piotrek_63 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:01
              Drogi... no wlasnie uzyj jakiego nicka chcesz bo dzis zaszalales, mimo
              zaawansowanego wieku mam prawo do tego zeby ocenic sluchana plyte na swoj
              sposob. W przypadku The Vines nie zniechecilo mnie zbyt nowoczesne jak dla 40-
              latka brzmienie. Brzmienie jest starsze niz ja. Zniechecila mnie nuda i brak
              pomyslow bijace z tego krazka dlatego go wiecej nie slucham. Drugiego tym
              bardziej nie chce.
              • Gość: Revol Re: Nowa rockowa rewolucja IP: *.oskar.net.pl / 212.160.181.* 05.09.04, 21:09
                Piotrze, sorka, zle mnie odebrales. Nie mam zamiaru wypominac wieku, bo on w
                muzyce nie odgrywa roli. Chodzilo mi o to, ze ta "rewolucja" odbywa sie teraz,
                a kiedy mlodziez zaczyna odkrywac muzyke w inny sposob, wchodzi w wiek
                patrzenia szerzej na muze, chce sie nia cieszyc. A ty sie na nia po prostu nie
                zalapales. I tyle. Peace
                • piotrek_63 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:11
                  Nie 'zalapalem' bo jak napisalem dla mnie nie jest to zadna rewolucja. Ot,
                  szybki przeglad zespolikow ktore wszyscy za kilka lat zapomna smile)) Pozdro.
                  • Gość: Revol Re: Nowa rockowa rewolucja IP: *.oskar.net.pl / 212.160.181.* 05.09.04, 21:13
                    Ciekawe na co sie "zalapales"?
                  • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:14
                    piotrek_63 napisał:

> Nie 'zalapalem' bo jak napisalem dla mnie nie jest to zadna rewolucja. Ot,
                    > szybki przeglad zespolikow ktore wszyscy za kilka lat zapomna smile)) Pozdro.

Takie same opinie się pojawiały w '77 po debiutach Clash i Sex Pistols wink
                    Pożyjemy, zobaczymy.

Pozdrawiam.
                    • piotrek_63 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:17
                      Nie mowie ze nikt nie przetrwa z tego nurtu. Ale poza Clash i Sex Pistols malo
                      co sie pamieta z tego samego nurtu. Nie mowie o fanach bo ci znaja wszystko smile
                      Ale mnie np taka muza nie krecila nigdy wiec sam wiele nie zarejestrowalem.
                      Zreszta wolalem zawsze ciezsze rzeczy smile
                      • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:24
                        No i doszliśmy do sedna smile Zawsze jest tak, że przetrwają najlepsi. Ale szlak
                        przecierają masy innych zespołów, które z czasem zostaną w głowach tylko
                        prawdziwych fanów. Dopóki jednak te masy grają i mają się dobrze, ja mam zamiar
                        się nimi cieszyć wink

Pozdrawiam.
      • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 20:50
        No i dobrze. Ciężko żeby ta muzyka brała wszystkich. Nie rozumiem tylko co ma
        rewolucja do tego, że akurat Ciebie to nie bierze.
        • piotrek_63 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:03
          No bo jak 'rewolucja' to sie kojarzy z jakims wielkim porywem. A tu takie
          nedzne pitolenie...
    • Gość: uszczypnij_muzo Re: Nowa rockowa rewolucja IP: *.toya.net.pl 05.09.04, 20:55
      Rewolucjonizm ów przejawia się w zastraszająco niskim poziomie owych zespołów,
      silących się na granie rocka - The Hives po prostu nie mogę słuchać. Chociaż -
      The white stripes nagrali kilka ciekawszych kawałków, ale każdy wyjątek
      potwierdza regułę.

P.S. Z tego, co wiem, wiele zespołów "Nowej rockowej rewolucji" uslyszeć można
      na vivie 2.
      • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:04
        Skoro już przy Hives jesteśmy. Mój kolega, skąd inąd całkiem niezły muzyk,
        potrafi chwycić gitarę i zagrać na niej ze słuchu niemal wszystko. Riffy
        Nirvany, Black Sabbath, Deep Purple, Metallica i inne. Zajmuje mu to około 3
        minuty. Riff do "Walk, Idiot, Walk" zajął mu ponad 15 minut a i tak nie zagrał
        go tak samo jak w oryginale. Przypadek? Być może. Ale możliwe że coś innego...
        • piotrek_63 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:06
          Jak dojdziesz do tego ze The Hives sa lepsi od Czajkowskiego to zrob sobie
          herbate i wez aspiryne smile)))
          • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:11
            Jeszcze do tego nie doszedłem i nigdy nie dojdę. Bez przesady, nie rób ze mnie
            muzycznego ingoranta wink Chociaż twórczości Czajkowskiego nie znam, przyznaję się
            bez bicia.
            • piotrek_63 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:14
              Nie o to mi chodzi ale chyba nieco przeceniasz pewne zjawiska. Pozdro.
              • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:21
                Nie wiem czy przeceniam. Być może. Jedyne co mogę z pełną świadomością i w pełni
                obiektywnie powiedzieć, to że mi się taka muzyka podoba. A że w naszym kraju nie
                załapała to mnie, po latach doświadczeń, wcale nie dziwi.
    • kocica29 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:13
      Wg mnie nie ma żadnej rewolucji, jest to przecenianie śrenich zespołów i
      obwoływanie ich gwiazdami. Śmieszy mnie to i nie tylko mnie, bo coraz więcej
      moich koleżanek. Na mojej uczelni nikt nie słucha takiem muzyki, bo jest
      uważana za szczyt tandety i teraz przeżywa po prostu swój czas, inaczej mówiąc
      jest "trendy" tak jak kieyś grunge. Tyle, że grunge coś wniósł nowego, a
      ta "rewolucja" tylko nazwę.

Całusy
      Ania

• Gość: Revol Re: Nowa rockowa rewolucja IP: *.oskar.net.pl / 212.160.181.* 05.09.04, 21:15
        Kocico, to co wg ciebie nie jest trendy, ale cool???
      • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:17
        Ciekaw jestem jakiejż to nietandetnej muzyki słucha się u Ciebie na uczelni.
        • kocica29 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:23
          Wsród moich znajomych przoduje ciężka muzyka. Np. Megadeth, Metallica, Blind
          Guardian. I podobne klimaty. Może mój wywód był za mocny, może na mniej
          elitarnych kierunkach słuchają sobie tej rewolucji rockowej, ale u nas na
          prawie jest najwiecej fanów ciężkiego grania.

całusy
          Ania
          • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:27
            > Wsród moich znajomych przoduje ciężka muzyka. Np. Megadeth, Metallica, Blind
            > Guardian.

O bosz... I Ty mi, dziewczyno, chcesz wykład o tandecie czynić. Wstyd.

> [...] może na mniej
            > elitarnych kierunkach słuchają sobie tej rewolucji rockowej, ale u nas na
            > prawie jest najwiecej fanów ciężkiego grania.

No comment.
          • Gość: Revol Re: Nowa rockowa rewolucja IP: *.oskar.net.pl / 212.160.181.* 05.09.04, 21:28
            Znalazla sie "Metalowa ELITA". Smiechu warte! Wiekszosc znajomych jest na
            praffku na UJ lub UŚ i sluchaja wszystkiego lacznie z "rewolucja". Metal jest
            przebrzmialy, sluchalem go w LO, ale tp przechodzi jak pryszcze z dojrzewaniem.
            No i od kiedy kierunek studiow warunkuje gust muzyczny. Zastanow sie
            dziewczyno, co piszesz i nie szpanuj elita. Zobaczyma jaka bedziesz elitarna po
            studiach, bedac jedna ze 1000000. Muzyka cie wtedy nie uratuje. Studiuje
            architekture i nigdy o sobie nie powiem ELITA. BLE!!!
            • piotrek_63 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:32
              Mlody czlowieku, sam slucham ciezszych zespolow od lat i nigdy nie nazwalem
              siebie elita. Rowniez zdaje mi sie ze razem z pryszczami i dojrzewaniem
              przeszla Ci kultura bo obrazasz mnie twierdzac ze skoro cos jest przebrzmiale
              to kto tego slucha, jest smiechu warty. Smiechu warty jest ten kto slucha
              czegos bo jest modne a nie dlatego ze lubi.

Zycze powodzenia na studiach i wielu sukcesow w zyciu ogolnie.
              • Gość: Revol Re: Nowa rockowa rewolucja IP: *.oskar.net.pl / 212.160.181.* 05.09.04, 21:34
                Jezzu. Czlowieku, czytaj uwaznie, to byla zlosliwa odpowiedz na wypowiedz
                kocicy, jej szpanowania studiami i muzyka dla elit. Prosze, przeczytaj jej
                wypowiedz, potem jeszcze raz moja i zastanow sie, o co mi chodzi.
                GOSHHHHHHHH!!!!
                • piotrek_63 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:37
                  Wiem ze odpowiedziales Kocicy ale pomysl o tym ze taka odpowiedz (bardziej
                  chamska a nie zlosliwa) godzi w innych czytajacych oraz swiadczy raczej o tym
                  ze nie wszyscy potrafia sie znalezc w dyskusji. I nie krzycz na mnie bo sam
                  sobie wystawiasz opinie. Spokoj i wiecej szacunku. Zycze powodzenia.
                  • mameluch Re: Nowa rockowa rewolucja 06.09.04, 00:12
                    moze Ty jestes Sw.Piotr, a nie po prostu piotrek?
                  • Gość: pszemcio Re: Nowa rockowa rewolucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 19:39
                    ja panu piotrkowi proponuję: 1.jeśli kogos gani za posta to niech będzie
                    sprawiedliwy i raczy zajrzeć do jakiej wypowiedzi sie ona odnosi., a nie
                    praktykuje taniego moralizatorstwa 2. jeźeli (jak sam przyznał) nie zna
                    wiekszości zespołów o jakich mowa, to niech sie nie wypowiada na temat nurtu o
                    którym nie ma pojęcia
          • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 06.09.04, 00:09
            > może na mniej
            > elitarnych kierunkach słuchają sobie tej rewolucji rockowej, ale u nas na
            > prawie jest najwiecej fanów ciężkiego grania.

Ty jesteś wyjątkiem, bo słuchasz elitarnego rapu i hip-hopu. Widać na elitarnych
            kierunkach zdażają się też ludzie, którzy słuchają chłamu. Życzę powodzenia w
            kontynuowaniu elitarnych studiów. A potem w elitarnym życiu.
          • dziewczyna_mickiewicza Re: Nowa rockowa rewolucja 06.09.04, 00:16
            och, kurka, to nie jestem elita bo nie jestem megafanka zespolow ciezszego
            granai typu metallica? a od kiedy to elita slucha metalu? zawsze mi sie
            wydawalo, ze jesli juz o kims mowic, ze jest elita, to raczej jakis fanatyk
            wyszukanego jazzu... a ze metal to bym nie pomyslalasmile)) coz, czasy sie
            zmieniaja, najwyrazniej... teraz elitarnie jest potrzesac spoconymi dlugimi
            klakami w takt przeoryginalnych riffowsmile))
            hehehe...usmialam sie przecudownie, dziekuje - te rewelacje na dobranoc
            poprawily mi nastrojsmile

ps. tez swego czasu studiowalam na kierunku uwazanym ogolnie za "elitarny" -
            sama bym o nim tak nigdy nie powiedziala, co do czego ty nie masz oporow, jak
            widze (sie sklada, ze poza prawem tez takowe istnieja, hehehe), i w zyciu bym
            nie napisala, ze akurat na "moim elitarnym wydziale" to sie slucha tylko the
            rolling stonessmile)))
            • mameluch Re: Nowa rockowa rewolucja 06.09.04, 00:34
              no i wpedzila mnie w kompleksysad nie dosc ze wydzial niezbyt elitarny, to i
              uczelnia do dupysad tylko nie wiem czemu na moim gownianym wydziale norma jest
              techniawa a nie modny podobno rock rewolucyjny. chyba mozna policzyc na palcach
              dwoch rak osoby sluchajace owego, z czego jedna reka zaczela dzieki mniewink aha,
              cos mi sie kojarzy ze metaluchow jest z 500% wiecej. wiec jak to w koncu jest z
              ta elitarnoscia i muzyka elit, bo juz calkiem sie pogubilem?
          • a.adas Pewnie nie uwierzysz, ale jest jeszcze cięższa 06.09.04, 18:40
            ciężka muzyka. Czasem równie śmieszna jak Twoi(?) ulubieńcy, a czasem nie...
            A The ...es są teraz strasznie męczeni na MTV2. Ja rozpoznaje The Libertines,
            ale to głównie dzięki czarnoskóremu perkusiściesmile
            Brytyjczycy mnie fascynuja, niemal każdy zespół ma "taki faaaajny" wyspiarski
            nalot. A w tle domy z czerwonej cegłysmile
            Zna ktoś czeski Sunshine?
          • Gość: pszemcio Re: Nowa rockowa rewolucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 19:35
            aleś palnęła!!!! to teraz sobie postaw ostatnią płyte metallicy (i pomysł ze
            sprzedała się w ponad 5 milionach egzemplarzy) obok ostatnich the strokes (i
            pomyśl ze sprzedała się w 1 mln egzemplarzy). i teraz sie zastanów co piszesz i
            w jakiej to elicie sie znajdujesz słuchając metallici
            • kocica29 Re: Nowa rockowa rewolucja 07.09.04, 14:41
              Gość portalu: pszemcio napisał(a):

> aleś palnęła!!!! to teraz sobie postaw ostatnią płyte metallicy (i pomysł ze
              > sprzedała się w ponad 5 milionach egzemplarzy) obok ostatnich the strokes (i
              > pomyśl ze sprzedała się w 1 mln egzemplarzy). i teraz sie zastanów co piszesz
              > w jakiej to elicie sie znajdujesz słuchając metallici

Wiesz to co piszesz jest dowodem na to, że fani Metallicy szanuja swój zespół i
              kupują oryginały, a fani tego gitarowego zawodzenia ściągają muze z netu. to
              wsztsko.

całusy
              Ania
              • dziewczyna_mickiewicza Re: Nowa rockowa rewolucja 07.09.04, 15:46
                > Wiesz to co piszesz jest dowodem na to, że fani Metallicy szanuja swój zespół
                i
                >
                > kupują oryginały, a fani tego gitarowego zawodzenia ściągają muze z netu. to
                > wsztsko.
                >

taa...a krasnoludki sa na swieciesmile))
    • madee1 Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 21:21
      Nie rozumiem, po co się tak gorączkujecie. Hasło 'New Rock Revolution' zostało
      stworzone przez brytyjską prasę, która uwielbia wyszukiwać tego typu rewelacje
      i wiecznie szuka czegoś, co zbawiłoby brytyjską muzykę, a tak naprawdę to po
      prostu chcą mieć o czym pisać. A to, że nie jest to żadna rewolucja i że
      większość z tych zespołów nagrały nieudane drugie płyty... Trudno. Ja ich
      debiutów nadal słucham z prawdziwą przyjemnością.
    • haribo_goldbaren Re: Nowa rockowa rewolucja 05.09.04, 22:56
      Dzieki wszystkim za odpowiedzi.Widze ze temat wywoluje duze emocje,i widze ze
      tyle samo jest zwolennikow co przeciwnikow.
      • Gość: Szafi Re: Nowa rockowa rewolucja IP: 81.15.181.* 06.09.04, 17:25
        dlaczego zjawisko to było podciagnięte do rangi rewolucji?
        dla mnie tylko z jednego powodu : świat na 2,5 roku znowu spojrzał w stronę
        muzyki rockowej co dało szansę na wypłynięcie dla wielu bardzo dobrych zespołów
        takich jak np. Interpol. Mnie osobiście nowa rockowa rewolucja uświadomiła jak
        olbrzymi potencjał tkwi w zespołach grażowych i jaki potencjał zmarnuję się do
        czasu kolejnego wzrostu zainteresowania muzyką rockową.
        • misza.patiomkin Re: Nowa rockowa rewolucja 06.09.04, 18:57
          Nie ma to jak wymyslic sobie ideologie i fajna nazwe do zwyklego pierdzenia na
          gitarze
          • overfloater Re: Nowa rockowa rewolucja 06.09.04, 20:20
            Lepsze takie pierdzenie, niż onanizm gitarowy dostawiany przez zespoły innych
            nurtów.
    • fnoll Prawdziwa Nowa Rokowa Reffolucja 06.09.04, 20:20
      Atomico Patibulo

w kombinacie szaleństwa...
      • ihopeyouwilllikeme Re: Prawdziwa Nowa Rokowa Reffolucja 07.09.04, 15:32
        Polecam Razorlight. Zadna rewolucja, po prostu swietne piosenki.
        • haribo_goldbaren Re: Prawdziwa Nowa Rokowa Reffolucja 07.11.04, 14:24
          ihopeyouwilllikeme napisał:

> Polecam Razorlight. Zadna rewolucja, po prostu swietne piosenki.
          sluchalem,nie powalilo mnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka