11.10.04, 19:26
Jak dla mnie magiczna muzyka.
Ciekaw jestem waszych opinii.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agaxxx1 Re: Sigur Ros 11.10.04, 19:49
      jak dla mnie muzyka proponowana przez zespol jest zbyt pretensjonalna, kladzie
      ja takze nadęty monumentalizm. smieszne sa glosy ze na drugiej plycie pozbyli
      sie tej pompy. kiczowata emocjonalnosc i wrazliwosc jak na debiucie.
      • Gość: homek_toft Re: Sigur Ros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:26
        Wraz z singlem Ba Ba Ti Ki Di Do, czy jakoś tak totalnie z nich zrezygnowałem.
        Na początku byli miłym odkryciem, ale potem zaczęli przytłaczać swoją sztuką.
        Jak nie potrafię zrozumieć większości nagrać danego artysty to odkładam go na
        kiedyś, może mi się spodoba. Sigur przebył odwrotną drogę - od podobania się do
        odrzucenia. Chociaż dobre na lato gorące - przyjemnie chłodzi uszy, lodowa
        muza. Przeambicone, przeintelektualizowane, przewrażliwione = sztuczne i
        nieszczere.
        Spróbuj Low. Dla mnie oba zespoły połączone jakoś skojarzeniem. Ale kolor
        dźwięków inny, bez lodu - bardziej w stronę pylastych pustyń smile
        • agaxxx1 Re: Sigur Ros 12.10.04, 19:30
          pytam z ciekawosci.. gdzie widzisz intelekt w sigur ros?
          • agaxxx1 Re: Sigur Ros 12.10.04, 19:30
            oczywiscie w muzyce sigur ros
          • Gość: fanta Re: Sigur Ros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:36
            A gdy słuchasz muzyki, to oczekujesz wrażeń intelektualnych??????
            Muzyka nie działa na intelekt, tylko na emocje.
            Od razu napisz, ze Ci sie nie podoba, a nie wymadrzaj się.
            • agaxxx1 Re: Sigur Ros 12.10.04, 19:42
              Gość portalu: fanta napisał(a):

> A gdy słuchasz muzyki, to oczekujesz wrażeń intelektualnych??????
              > Muzyka nie działa na intelekt, tylko na emocje.
              > Od razu napisz, ze Ci sie nie podoba, a nie wymadrzaj się.

ten post to do mnie?
    • lisikruk Re: Sigur Ros 12.10.04, 19:42
      Low znam bardzo dobrze lecz jesli chodzi o ten typ muzyki wole Red House
      Painters.
    • pytajnick Re: Sigur Ros 12.10.04, 22:55
      Pisałem to już pewnie 500 razy, ale zasługują i na 501.

To jeden z najlepszych zespołów jakie znam, wydał jedną z najpiękniejszych płyt
      jakie znam (AE) a do tego jedną niemalże-genialną ("()")i jedną bardzo dobrą
      (Von). Pozostałe quasi-albumy to różnie, ale zawsze miały momenty.
      Rzadko zdarza się znaleźc muzykę, która potrafi tak wpłynąć na naszą
      rzeczywistość i jej odbiór, Sigur Rós w moim przypadku (i kilku przyjaciół)
      potrafił.

</patos>

exodus

www.artrock.pl
      • Gość: homek_toft Re: Sigur Ros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:11
        >pytam z ciekawosci.. gdzie widzisz intelekt w sigur ros?

Chodziło mi o te wszystkie "prze-" - przemabicone przeintelektualizowane,
        przemagicznione, po prostu ta muzyka dla mnie jest "za bardzo". Ciągle zbyt
        delikatna, zbyt piękna... Aż chciałoby się tam do tych dźwięków powkładać
        jakieś brudy, żeby tą całą nieskazitalną urodę zniweczyć. Nie wiem nawet, czy
        ten zespół potrafiłby stworzyć coś innego, nowego. Naprawdę, czasem nawet
        zdarzało mi się mylić utwory - są tak do siebie podobne. Poza tym język w
        którym śpiewają. Słyszałem/czytałem, że w niektórych kawałkach tekst utworu
        jest napisany w jakimś języku zwymyślonym przez zespół. No, fajny zabieg, tylko
        że po co, skoro i tak większość świata nie rozumie nawet realnie istniejącego
        islandzkiego?
        Z Sigurem jak z Dniami Wiatru Ścianki, czy z twórczością Old Time Radio.
        Wszystkim pękają serca z tych wszystkich wielkich emocji, a ja nie rozumiem
        celu. Zadaję pytanie: po co? albo i co dalej? i dla mnie takie dziwne albumy
        się kończą.
        Sigur dla mnie jest nieszczery, nie jestem zupełnym przeciwnikiem, słucham tego
        czasem dla ochłody, ale jak dla mnie to kazdy może przeemocjonować swoją
        muzykę, czy jakąkolwiek twórczość i sprzedawać ją pod szyldem magicznych
        opowieści. A jak ktoś takiej muzyki nie zrozumie, czy właśnie spyta o sens
        tworzenia jej, to zawsze można powiedzieć, że nie dorósł, ma duszę
        nieprzystającą do tsakiego poziomu wrażliwości itd. Możecie mi to powiedzieć,
        luz smile
    • ari Re: Sigur Ros 13.10.04, 11:30
      Mój współlokator przez parę miesięcy mnie katował. Dlatego mam alergię na ten
      zespół. Codziennie rano i przed snem te smęty - cięzka próba.
      Wg mnie muzycznie jak późne radiohead. A ja wolę Radiohead z pierwszych 3 płyt.
      Pozdrawiam.
      • Gość: gosciu555 Re: Sigur Ros IP: *.RES.cmu.edu 13.10.04, 17:11
        lubie do lekcji albo przed snem. fajny zespolik ale nie zachwycam sie. ktos tu
        slyszal o Godspeed?
        • agaxxx1 Re: Sigur Ros 13.10.04, 17:48
          oczywiscie ze slyszal
          • agaxxx1 Re: Sigur Ros 13.10.04, 18:43
            a tak btw fly pan am graja kilka koncertow w niemczech w grudniu.
            • lisikruk Re: Sigur Ros 13.10.04, 21:07
              Niestety juz na () slychac ze koncza sie pomysly. Kiedy slucham nowego singla
              tym bardziej utwierdzam sie w tym przekonaniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka