Dodaj do ulubionych

Variete w Warszawie

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.10.04, 09:53
Grupa Grześka Kaźmierczka tak rzadko gra w Warszawie, że chyba warto
nagłośnić to wydarzenie i może zrobić jakieś małe spotkanko nowofalowego
odłamu forumsmile. Aha, koncert jest 28.10. w klubie "No Mercy" (dawne B-65) na
ulicy Bema. Start o 20.
Obserwuj wątek
    • kardiolog Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 10:29
      Gość portalu: greg napisał(a):

> Grupa Grześka Kaźmierczka tak rzadko gra w Warszawie, że chyba warto
      > nagłośnić to wydarzenie i może zrobić jakieś małe spotkanko nowofalowego
      > odłamu forumsmile. Aha, koncert jest 28.10. w klubie "No Mercy" (dawne B-65) na
      > ulicy Bema. Start o 20.

Uwazam, ze nie warto a nawet nie wolno naglasniac tego wydarzenia. Ich koncerty
      nie roznia sie czyms szczegolnym (poza tym, ze graja rzadko a to za malo)od
      koncertow innych wykonawcow. Zainteresowani obejrza, tych, ktorych Kazmierczak
      nie interesuje przychodzic _nie powinni_...

Prawo rynku i komercji.
      Ja nie ide na koncert.
      kardiolog
    • nadzieja_zalogowana Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 11:45
      Brakuje mi Variete... Taki swietny zespol - wybitne teksty Grzegorza, do
      ktorych muzyka jest tylko dodatkiem, a brak wiekszego "wybicia"... Variete
      zasluguje na solidna reklame, wiec dzieki za ten watek.. Koncert na pewno
      bedzie niedrogi (20zl?) i nawet z ciekawosci mozna sie wybrac... Bedzie milosc
      z zaskoczenia smile))
      By przekonac:
      "Przyszedl czlowiek i zapytal mnie czy powietrze lamie mi sie w dloniach";
      "Jechalem autobusem linii numer 8 albo 68.
      Wchodzil kanar: Bileciki poprosze - mowi do mnie.
      - Nie mam biletu jestem bezrobotny."
      "Na scianie wywieszone marzenia mial,
      chcesz - mowi - poczytaj.
      Ja chodze nocami z papierosem miedzy meblami
      i zamieniam je w cel"
      • mathias_sammer Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 12:20
        nadzieja_zalogowana napisała:

> Brakuje mi Variete... Taki swietny zespol - wybitne teksty Grzegorza, do
        > ktorych muzyka jest tylko dodatkiem, a brak wiekszego "wybicia"... Variete
        > zasluguje na solidna reklame, wiec dzieki za ten watek.. Koncert na pewno
        > bedzie niedrogi (20zl?) i nawet z ciekawosci mozna sie wybrac... Bedzie
        milosc
        > z zaskoczenia smile))
        > By przekonac:
        > "Przyszedl czlowiek i zapytal mnie czy powietrze lamie mi sie w dloniach";
        > "Jechalem autobusem linii numer 8 albo 68.
        > Wchodzil kanar: Bileciki poprosze - mowi do mnie.
        > - Nie mam biletu jestem bezrobotny."
        > "Na scianie wywieszone marzenia mial,
        > chcesz - mowi - poczytaj.
        > Ja chodze nocami z papierosem miedzy meblami
        > i zamieniam je w cel"
        >
        >

Tak i tu sie zgodze. Variete..bylo calkiem niezle, dopoki nie zaczeli kopiowac
        piosenek innych wykonawcow. Dzis na ich koncerty przychodzi wylacznie rodzina
        zwana klakierami Grzesia, no, ale moze gdyby naglosnic talent i indywidualizm
        zespolu nagraliby jeszcze cos nowego...wlasnego..?

Lubie indywidualistow w kazdej dziedzinie, nawet takiej skromnej jak muzyka.
        Szkoda, ze ich - indywidualistow- coraz mniej :o(

M.S.
        • nadzieja_zalogowana Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 14:04

> Tak i tu sie zgodze. Variete..bylo calkiem niezle, dopoki nie zaczeli
          kopiowac
          > piosenek innych wykonawcow.

nie pomylilo Ci sie z innym zespolem??? Variete w 2003 roku wydali plyte i nie
          bylo to "kopiowanie", bo krazek zawieral material, ktory kiedys im
          ukradziono "Bydgoszcz 1986"... kawalki z 1986 ciezko nazwac "kopiowaniem"...
          nie wiem o co Ci wiec chodzilo???

Dzis na ich koncerty przychodzi wylacznie rodzina
          > zwana klakierami Grzesia, no, ale moze gdyby naglosnic talent i indywidualizm
          > zespolu nagraliby jeszcze cos nowego...wlasnego..?

ale oni ostatnio nic nowego nie nagrali... tylko reedycje lub niepublikowane
          materialy... zanim zaczniesz sie wiec wypowiadac - moze lepiej opierac swoje
          tezy na jakiejs wiedzy???
          rozmawialam z zespolem w zeszlym roku, przed koncertem... publika dopisala -
          przyszlo mnostwo mlodych osob, co cieszy... gdzie wiec Ci klakierzy???

Moj zarzut do Variete to LENISTWO... stary material i na plytach i na
          koncertach... ma to walor dla osob, ktore Variete nie znaja... Ci, ktorzy byli
          juz na kilku koncertac i czekaja na nowy material beda zawiedzeni...

Pozdrawiam...
          • kardiolog Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 14:23

>
            > > Tak i tu sie zgodze. Variete..bylo calkiem niezle, dopoki nie zaczeli
            > kopiowac
            > > piosenek innych wykonawcow.
            >
            > nie pomylilo Ci sie z innym zespolem??? Variete w 2003 roku wydali plyte i
            nie
            > bylo to "kopiowanie", bo krazek zawieral material, ktory kiedys im
            > ukradziono "Bydgoszcz 1986"... kawalki z 1986 ciezko nazwac "kopiowaniem"...
            > nie wiem o co Ci wiec chodzilo???
            >
            >
            > Dzis na ich koncerty przychodzi wylacznie rodzina
            > > zwana klakierami Grzesia, no, ale moze gdyby naglosnic talent i indywidua
            > lizm
            > > zespolu nagraliby jeszcze cos nowego...wlasnego..?
            >
            > ale oni ostatnio nic nowego nie nagrali... tylko reedycje lub niepublikowane
            > materialy... zanim zaczniesz sie wiec wypowiadac - moze lepiej opierac swoje
            > tezy na jakiejs wiedzy???
            > rozmawialam z zespolem w zeszlym roku, przed koncertem... publika dopisala -
            > przyszlo mnostwo mlodych osob, co cieszy... gdzie wiec Ci klakierzy???
            >
            > Moj zarzut do Variete to LENISTWO... stary material i na plytach i na
            > koncertach... ma to walor dla osob, ktore Variete nie znaja... Ci, ktorzy
            byli
            > juz na kilku koncertac i czekaja na nowy material beda zawiedzeni...
            >
            > Pozdrawiam...
            Nadziejo do tego zalogowana, Piosenki Variete jako , ze malo popularne i nie
            mogace wybic sie wsrod piosenek arystow "wielkiego formatu", ktorych naklady na
            marketing sa nieporowwnywalnie wyzsze sa wciaz kopiowane chocby piosenka, ktora
            wymieniasz : "autobus linii.."
            Oczywiscie rodzi sie pytanie o prawa autorskie oraz ktore wydawnictwo muzyczne
            moze z nich korzystac i na jakich warunkach.

To sa fakty, nadziejo zalogowana.
            Nt plagiatow bylo juz sporo, doszedl jedynie kolejny zespol.

kardiolog
            • nadzieja_zalogowana Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 14:26
              > Nadziejo do tego zalogowana, Piosenki Variete jako , ze malo popularne i nie
              > mogace wybic sie wsrod piosenek arystow "wielkiego formatu", ktorych naklady
              na
              >
              > marketing sa nieporowwnywalnie wyzsze sa wciaz kopiowane chocby piosenka,
              ktora
              >
              > wymieniasz : "autobus linii.."

tytul tego utworu to "American Way"... Mozesz mi powiedziec czego to
              jest "kopia"???

> Nt plagiatow bylo juz sporo, doszedl jedynie kolejny zespol.

nic z nie rozumiem z tego, co piszesz... sorki... nie wiem o co Ci chodzi...

Pozdrawiam...
              • kardiolog Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 14:44

> > Nadziejo do tego zalogowana, Piosenki Variete jako , ze malo popularne i
                > nie
                > > mogace wybic sie wsrod piosenek arystow "wielkiego formatu", ktorych nakl
                > ady
                > na
                > >
                > > marketing sa nieporowwnywalnie wyzsze sa wciaz kopiowane chocby piosenka,
                >
                > ktora
                > >
                > > wymieniasz : "autobus linii.."
                >
                > tytul tego utworu to "American Way"... Mozesz mi powiedziec czego to
                > jest "kopia"???
                >
                >
                >
                > > Nt plagiatow bylo juz sporo, doszedl jedynie kolejny zespol.
                >
                > nic z nie rozumiem z tego, co piszesz... sorki... nie wiem o co Ci chodzi...
                >
                > Pozdrawiam...

Oczywiscie, ze nie rozumiesz, nie moglabys :o) To wiek,.. nadziejo... wiek,
                jestem chyba starszy od Ciebie.

Mowimy o Variete a nie o Americam Way i American Way niezbyt mi lezy, ale to
                tylko prywatny stosunek do utworu. Moze go w ogole nie znam i myle z American
                Pie lub innym Something American ?

kardiolog
                -----
                Cudzyslow to podstawa.

• anita3 Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 15:01
                  Ja też już nic z tej wymiany zdań nie rozumiem, "American Way" to utwór
                  pochodzący z płyty "Wieczór przy balustradzie" z roku 1996, tekst Kaźmierczak,
                  muzyka Variete i nic nie wiem o innych wykonaniach, a na koncert chętnie bym
                  poszła, ale za daleko... Pozdrawiam.
                  • nadzieja_zalogowana Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 15:03
                    anito - otoz to... ja tez z tego nic nie rozumiem... to pewnie kwestia wieku smile
                • nadzieja_zalogowana Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 15:02

> Oczywiscie, ze nie rozumiesz, nie moglabys :o) To wiek,.. nadziejo... wiek,
                  > jestem chyba starszy od Ciebie.

hmmm... skad ta pewnosc??? kwestia zrozumienia lub jego braku nie lezy chyba w
                  wieku...

>
                  > Mowimy o Variete a nie o Americam Way i American Way niezbyt mi lezy, ale to
                  > tylko prywatny stosunek do utworu. Moze go w ogole nie znam i myle z American
                  > Pie lub innym Something American ?

byc moze... chodzilo mi tylko, abys podal konkretne przyklady "kopiowania"...
                  tyle... Nothing American w tym nie bylo smile))
                  >
                  Pozdrawiam...
          • tegoslaw_co_ma_nadzieje Re: Variete w Warszawie 13.10.04, 00:13

> rozmawialam z zespolem w zeszlym roku, przed koncertem...

Boze, naprawde rozmawialaś??? Przed koncertem?? W zeszlym roku? To wspaniale!
            • nadzieja_zalogowana Re: Variete w Warszawie 13.10.04, 14:20
              Bedziesz musial Misiu zakladac coraz to nowe nicki... To kolejny, ktory dodaje
              do ignorowanych... Przykor mi, ale mnie nie krecisz smile)) Tylko nie placz...
              • tegoslaw_co_ma_nadzieje Re: Variete w Warszawie 13.10.04, 17:30
                Alez ja pisze jedynie dla wlasnej przyjemnosci, a nie po to by mnie ktos podziwial.
                • teddy4 Re: Variete w Warszawie 15.10.04, 22:19
                  Jest pewna ciekawostka w fakcie, że Variete wystąpi właśnie w klubie "No
                  Mercy". Chodzi o osobę właściciela tegoż klubusmile. Zimna fala rządzi. Szkoda, że
                  tak póżno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka