Gość: greg IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.10.04, 09:53 Grupa Grześka Kaźmierczka tak rzadko gra w Warszawie, że chyba warto nagłośnić to wydarzenie i może zrobić jakieś małe spotkanko nowofalowego odłamu forum. Aha, koncert jest 28.10. w klubie "No Mercy" (dawne B-65) na ulicy Bema. Start o 20. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kardiolog Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 10:29 Gość portalu: greg napisał(a): > Grupa Grześka Kaźmierczka tak rzadko gra w Warszawie, że chyba warto > nagłośnić to wydarzenie i może zrobić jakieś małe spotkanko nowofalowego > odłamu forum. Aha, koncert jest 28.10. w klubie "No Mercy" (dawne B-65) na > ulicy Bema. Start o 20. Uwazam, ze nie warto a nawet nie wolno naglasniac tego wydarzenia. Ich koncerty nie roznia sie czyms szczegolnym (poza tym, ze graja rzadko a to za malo)od koncertow innych wykonawcow. Zainteresowani obejrza, tych, ktorych Kazmierczak nie interesuje przychodzic _nie powinni_... Prawo rynku i komercji. Ja nie ide na koncert. kardiolog Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 11:45 Brakuje mi Variete... Taki swietny zespol - wybitne teksty Grzegorza, do ktorych muzyka jest tylko dodatkiem, a brak wiekszego "wybicia"... Variete zasluguje na solidna reklame, wiec dzieki za ten watek.. Koncert na pewno bedzie niedrogi (20zl?) i nawet z ciekawosci mozna sie wybrac... Bedzie milosc z zaskoczenia )) By przekonac: "Przyszedl czlowiek i zapytal mnie czy powietrze lamie mi sie w dloniach"; "Jechalem autobusem linii numer 8 albo 68. Wchodzil kanar: Bileciki poprosze - mowi do mnie. - Nie mam biletu jestem bezrobotny." "Na scianie wywieszone marzenia mial, chcesz - mowi - poczytaj. Ja chodze nocami z papierosem miedzy meblami i zamieniam je w cel" Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 12:20 nadzieja_zalogowana napisała: > Brakuje mi Variete... Taki swietny zespol - wybitne teksty Grzegorza, do > ktorych muzyka jest tylko dodatkiem, a brak wiekszego "wybicia"... Variete > zasluguje na solidna reklame, wiec dzieki za ten watek.. Koncert na pewno > bedzie niedrogi (20zl?) i nawet z ciekawosci mozna sie wybrac... Bedzie milosc > z zaskoczenia )) > By przekonac: > "Przyszedl czlowiek i zapytal mnie czy powietrze lamie mi sie w dloniach"; > "Jechalem autobusem linii numer 8 albo 68. > Wchodzil kanar: Bileciki poprosze - mowi do mnie. > - Nie mam biletu jestem bezrobotny." > "Na scianie wywieszone marzenia mial, > chcesz - mowi - poczytaj. > Ja chodze nocami z papierosem miedzy meblami > i zamieniam je w cel" > > Tak i tu sie zgodze. Variete..bylo calkiem niezle, dopoki nie zaczeli kopiowac piosenek innych wykonawcow. Dzis na ich koncerty przychodzi wylacznie rodzina zwana klakierami Grzesia, no, ale moze gdyby naglosnic talent i indywidualizm zespolu nagraliby jeszcze cos nowego...wlasnego..? Lubie indywidualistow w kazdej dziedzinie, nawet takiej skromnej jak muzyka. Szkoda, ze ich - indywidualistow- coraz mniej :o( M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 14:04 > Tak i tu sie zgodze. Variete..bylo calkiem niezle, dopoki nie zaczeli kopiowac > piosenek innych wykonawcow. nie pomylilo Ci sie z innym zespolem??? Variete w 2003 roku wydali plyte i nie bylo to "kopiowanie", bo krazek zawieral material, ktory kiedys im ukradziono "Bydgoszcz 1986"... kawalki z 1986 ciezko nazwac "kopiowaniem"... nie wiem o co Ci wiec chodzilo??? Dzis na ich koncerty przychodzi wylacznie rodzina > zwana klakierami Grzesia, no, ale moze gdyby naglosnic talent i indywidualizm > zespolu nagraliby jeszcze cos nowego...wlasnego..? ale oni ostatnio nic nowego nie nagrali... tylko reedycje lub niepublikowane materialy... zanim zaczniesz sie wiec wypowiadac - moze lepiej opierac swoje tezy na jakiejs wiedzy??? rozmawialam z zespolem w zeszlym roku, przed koncertem... publika dopisala - przyszlo mnostwo mlodych osob, co cieszy... gdzie wiec Ci klakierzy??? Moj zarzut do Variete to LENISTWO... stary material i na plytach i na koncertach... ma to walor dla osob, ktore Variete nie znaja... Ci, ktorzy byli juz na kilku koncertac i czekaja na nowy material beda zawiedzeni... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
kardiolog Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 14:23 nadzieja_zalogowana napisała: > > > Tak i tu sie zgodze. Variete..bylo calkiem niezle, dopoki nie zaczeli > kopiowac > > piosenek innych wykonawcow. > > nie pomylilo Ci sie z innym zespolem??? Variete w 2003 roku wydali plyte i nie > bylo to "kopiowanie", bo krazek zawieral material, ktory kiedys im > ukradziono "Bydgoszcz 1986"... kawalki z 1986 ciezko nazwac "kopiowaniem"... > nie wiem o co Ci wiec chodzilo??? > > > Dzis na ich koncerty przychodzi wylacznie rodzina > > zwana klakierami Grzesia, no, ale moze gdyby naglosnic talent i indywidua > lizm > > zespolu nagraliby jeszcze cos nowego...wlasnego..? > > ale oni ostatnio nic nowego nie nagrali... tylko reedycje lub niepublikowane > materialy... zanim zaczniesz sie wiec wypowiadac - moze lepiej opierac swoje > tezy na jakiejs wiedzy??? > rozmawialam z zespolem w zeszlym roku, przed koncertem... publika dopisala - > przyszlo mnostwo mlodych osob, co cieszy... gdzie wiec Ci klakierzy??? > > Moj zarzut do Variete to LENISTWO... stary material i na plytach i na > koncertach... ma to walor dla osob, ktore Variete nie znaja... Ci, ktorzy byli > juz na kilku koncertac i czekaja na nowy material beda zawiedzeni... > > Pozdrawiam... Nadziejo do tego zalogowana, Piosenki Variete jako , ze malo popularne i nie mogace wybic sie wsrod piosenek arystow "wielkiego formatu", ktorych naklady na marketing sa nieporowwnywalnie wyzsze sa wciaz kopiowane chocby piosenka, ktora wymieniasz : "autobus linii.." Oczywiscie rodzi sie pytanie o prawa autorskie oraz ktore wydawnictwo muzyczne moze z nich korzystac i na jakich warunkach. To sa fakty, nadziejo zalogowana. Nt plagiatow bylo juz sporo, doszedl jedynie kolejny zespol. kardiolog Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 14:26 > Nadziejo do tego zalogowana, Piosenki Variete jako , ze malo popularne i nie > mogace wybic sie wsrod piosenek arystow "wielkiego formatu", ktorych naklady na > > marketing sa nieporowwnywalnie wyzsze sa wciaz kopiowane chocby piosenka, ktora > > wymieniasz : "autobus linii.." tytul tego utworu to "American Way"... Mozesz mi powiedziec czego to jest "kopia"??? > Nt plagiatow bylo juz sporo, doszedl jedynie kolejny zespol. nic z nie rozumiem z tego, co piszesz... sorki... nie wiem o co Ci chodzi... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
kardiolog Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 14:44 nadzieja_zalogowana napisała: > > Nadziejo do tego zalogowana, Piosenki Variete jako , ze malo popularne i > nie > > mogace wybic sie wsrod piosenek arystow "wielkiego formatu", ktorych nakl > ady > na > > > > marketing sa nieporowwnywalnie wyzsze sa wciaz kopiowane chocby piosenka, > > ktora > > > > wymieniasz : "autobus linii.." > > tytul tego utworu to "American Way"... Mozesz mi powiedziec czego to > jest "kopia"??? > > > > > Nt plagiatow bylo juz sporo, doszedl jedynie kolejny zespol. > > nic z nie rozumiem z tego, co piszesz... sorki... nie wiem o co Ci chodzi... > > Pozdrawiam... Oczywiscie, ze nie rozumiesz, nie moglabys :o) To wiek,.. nadziejo... wiek, jestem chyba starszy od Ciebie. Mowimy o Variete a nie o Americam Way i American Way niezbyt mi lezy, ale to tylko prywatny stosunek do utworu. Moze go w ogole nie znam i myle z American Pie lub innym Something American ? kardiolog ----- Cudzyslow to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
anita3 Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 15:01 Ja też już nic z tej wymiany zdań nie rozumiem, "American Way" to utwór pochodzący z płyty "Wieczór przy balustradzie" z roku 1996, tekst Kaźmierczak, muzyka Variete i nic nie wiem o innych wykonaniach, a na koncert chętnie bym poszła, ale za daleko... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 15:03 anito - otoz to... ja tez z tego nic nie rozumiem... to pewnie kwestia wieku Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: Variete w Warszawie 12.10.04, 15:02 > Oczywiscie, ze nie rozumiesz, nie moglabys :o) To wiek,.. nadziejo... wiek, > jestem chyba starszy od Ciebie. hmmm... skad ta pewnosc??? kwestia zrozumienia lub jego braku nie lezy chyba w wieku... > > Mowimy o Variete a nie o Americam Way i American Way niezbyt mi lezy, ale to > tylko prywatny stosunek do utworu. Moze go w ogole nie znam i myle z American > Pie lub innym Something American ? byc moze... chodzilo mi tylko, abys podal konkretne przyklady "kopiowania"... tyle... Nothing American w tym nie bylo )) > Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
tegoslaw_co_ma_nadzieje Re: Variete w Warszawie 13.10.04, 00:13 nadzieja_zalogowana napisała: > rozmawialam z zespolem w zeszlym roku, przed koncertem... Boze, naprawde rozmawialaś??? Przed koncertem?? W zeszlym roku? To wspaniale! Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: Variete w Warszawie 13.10.04, 14:20 Bedziesz musial Misiu zakladac coraz to nowe nicki... To kolejny, ktory dodaje do ignorowanych... Przykor mi, ale mnie nie krecisz )) Tylko nie placz... Odpowiedz Link Zgłoś
tegoslaw_co_ma_nadzieje Re: Variete w Warszawie 13.10.04, 17:30 Alez ja pisze jedynie dla wlasnej przyjemnosci, a nie po to by mnie ktos podziwial. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Variete w Warszawie 15.10.04, 22:19 Jest pewna ciekawostka w fakcie, że Variete wystąpi właśnie w klubie "No Mercy". Chodzi o osobę właściciela tegoż klubu. Zimna fala rządzi. Szkoda, że tak póżno. Odpowiedz Link Zgłoś