Gość: kbom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 23:04 Czy może ktoś mi przesłać na adres marbo@pf.pl ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wolfgang_amadeusz_mozart PLYTA KOSZTUJE 16 ZLOTYCH ZLODZIEJU 23.10.04, 07:46 Idz do sklepu i nie okradaj artystow! Odpowiedz Link Zgłoś
matador79 Re: PLYTA KOSZTUJE 16 ZLOTYCH ZLODZIEJU 24.11.04, 00:09 nie mów kretynie nic o okradaniu. W kraju gdzie ludzie zarabiają miesięcznie 800zł i mają za to utrzymać rodzine 16zł dla niektórych to dużo. I niektórych gó.. obchodzi to że "okradają" artystów tak samo jak artystów gó.. obchodzą ludzie którzy nie mają co dzieciom do gara włożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamanka Re: PLYTA KOSZTUJE 16 ZLOTYCH ZLODZIEJU IP: *.lodz.mm.pl 24.11.04, 00:20 własnie szczególnie gdy kogos interesuje tylko jedna piosenka, nie cała płyta. Odpowiedz Link Zgłoś
iksiksel1 ile kosztuje płyta? 24.11.04, 02:23 a czy ty ludku nie kupujący płyt w sklepach... za 1zł. kupiłbys taka własnie tą jedną piosenkę na stronie internetowej? zamiast ściągać ją z kaazy, lub też innego DC albo eMule lub eDonkey??? czy masz sumienie okradać ludzi których szanujesz i chcesz by dalej tworzyli??? okradając ich w ten sposób ograniczasz ich możnośc trworzenia... więc pytam... jesli miałbyś zapłacić 1 zł. za swoją ulubioną piosenkę...na stronie internetowej która to umożliwia ( bez łamania prawa) i mieć ją w b.dobrej jakości... to czy wyłozysz na swój ulubniony zespół taka kase.... czy to może zadużo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamanka Re: ile kosztuje płyta? IP: *.lodz.mm.pl 24.11.04, 10:50 szczerze mówiąc nie wiem jak wygląda płacenie za ściągnięcie piosneki z internetu... co przysyłają rachunek do domu, jeżeli mam stałe łącze? ale z całym szcunkie dla jednaj piosenki nie bede kupwac całej płyty która może mi sie nie spodobać. Już prędzej wogóle sobie daruje jej słuchanie. Odpowiedz Link Zgłoś
koteczkowa Droga Szamanko 24.11.04, 15:10 Za usługę tego typu najczęściej płaci się kartą kredytową (nieco ryzykowne) albo na terenie kraju często smsem. I już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamanka Re: Droga Szamanko IP: *.lodz.mm.pl 24.11.04, 22:27 już prędzej smsem bo karty kredytowej nie posiadam, a nie ufam za bardzo zabezpieczeniom danych osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
koteczkowa Re: Droga Szamanko 24.11.04, 23:00 Ja też nie płacę kartą, ale korzystam z polskich sklepów, gdzie płatność następuje dopiero przy odbiorze przesyłki i mam święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daw-fen Re: ile kosztuje płyta? IP: 10.10.63.* 24.11.04, 20:34 Tu nie chodzi o okradanie. Tylko o obnoszenie się z soim bogactwem. Płaczą, że mało się płyt sprzedaje . A rozbijają sie od imprezy do imprezy, jeżdżą super furami i nażekają. Przeciętny Polak nie dojdzie uczciwą pracą do poziomu życia "gwiazd". A może im o to chodzi, żeby dorównać muzykom za oceanu. Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: ile kosztuje płyta? 25.11.04, 09:07 Wiesz kto jeździ jaką furą i gdzie chadza na imprezy? To podziel się tą wiedzą z czytelnikami forum, chętnię się dowiemy czegoś o zyciu gwiazd. Chyba, że walisz ogólnikami i frazesami a wiedzę na temat statusu muzyków czerpiesz z 'Faktu'. A nawet jeżeli gość typu Cugowski, Staszewski czy Borysewicz żyją nienajgorzej to chyba po parudziesięciu latach na scenie na to zasłużyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renfree Re: PLYTA KOSZTUJE 16 ZLOTYCH ZLODZIEJU IP: *.adsl.highway.telekom.at 24.11.04, 07:44 artysci to maja dopiero gowno do gadania, bo z tych 16zl, ktore ty zaplacisz, artystka dostanie pewnie nie wiecej niz zlotowke, reszte przechwyci sklep, producent itd.......poza tym wierze, ze 16 zl to moze byc duzo, ale z drugiej strony ta cena relatywnie jest zabojczo niska i trudno tez schodzic ponizej jakiegos poziomu, w koncu to jest produkt,ktory ktos ceni go sobie wysoko, bo to jego tworczosc....a sciaganie z internetu popieram, szczegolnie , ze wiele rzeczy jest nie do kupienia w europie i zamawianie i czekanie i placenie jeszcze wiecej jakos mi sie nie wydaje dobrym pomyslem... Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: PLYTA KOSZTUJE 16 ZLOTYCH ZLODZIEJU 24.11.04, 10:14 Naprawdę tylko 16 złotych? To kurczę uczciwa cena musże powiedzieć. Na tym forum non-stop jest burza - fuuu, płyty po 50-60 złotych to nie na polską kieszeń, gdyby były tańsze to byśmy kupowali. Zobaczymy w takim razie. Ja naprawdę rozumiem trudną sytuację materialną - ale do tych co burzą sie o 16 złotych mam pytanie - ile w takim razie waszym zdaniem powinna kosztować płyta? A co do zdania matadora, że artystów nie obchodzą ludzie ubodzy. Nie wiem czym Ty się zajmujesz, ale załóżmy, że produkujesz/sprzedajesz jakiś towar. Części potencjalnych nabywców na niego nie stać - sprzedajesz poniżej kosztów? Ci ludzie z tego żyją, człowieku, więc nie chrzań, że mają to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
matador79 Re: PLYTA KOSZTUJE 16 ZLOTYCH ZLODZIEJU 08.12.04, 00:15 Ari coś chyba nie bardzo się rozumiemy....załóżmy że tak jak napisałeś(aś) zajmuję się produkcją jakiegoś towaru,a części społeczeństwa na niego nie stać. Więc ok. Ci bogatsi kupią u mnie a ci biedniejsi kupią podróbke/kradzione/czy inne, i to jest ich prawo ale ja nie będe robił z tego tytułu zadymy bo i tak nachapię się kasy na tych bogatszych. Po prostu rozumiem ludzi którzy nie mają 16/20/40zł na płyte cd bo za podobną kwotę muszą przeżyć przez np 3 dni.... A ktoś kto ma kase (zarobioną na tych bogatszych) i cały czas utyskuje że ma jej za mała a Ci biedni jego zdaniem powinni albo kupić oryginał (na który absolutnie ich nie stać)albo nie słuchać muzyki wogóle jest dla mnie burakiem. i tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś