Dodaj do ulubionych

Monika Brodka "Ten"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 23:04
Czy może ktoś mi przesłać na adres marbo@pf.pl ???
Obserwuj wątek
    • wolfgang_amadeusz_mozart PLYTA KOSZTUJE 16 ZLOTYCH ZLODZIEJU 23.10.04, 07:46
      Idz do sklepu i nie okradaj artystow!
      • matador79 Re: PLYTA KOSZTUJE 16 ZLOTYCH ZLODZIEJU 24.11.04, 00:09
        nie mów kretynie nic o okradaniu. W kraju gdzie ludzie zarabiają miesięcznie
        800zł i mają za to utrzymać rodzine 16zł dla niektórych to dużo. I niektórych
        gó.. obchodzi to że "okradają" artystów tak samo jak artystów gó.. obchodzą
        ludzie którzy nie mają co dzieciom do gara włożyć.
        • Gość: szamanka Re: PLYTA KOSZTUJE 16 ZLOTYCH ZLODZIEJU IP: *.lodz.mm.pl 24.11.04, 00:20
          własnie szczególnie gdy kogos interesuje tylko jedna piosenka, nie cała płyta.
          • iksiksel1 ile kosztuje płyta? 24.11.04, 02:23
            a czy ty ludku nie kupujący płyt w sklepach... za 1zł. kupiłbys taka własnie tą jedną piosenkę na stronie internetowej? zamiast ściągać ją z kaazy, lub też innego DC albo eMule lub eDonkey??? czy masz sumienie okradać ludzi których szanujesz i chcesz by dalej tworzyli??? okradając ich w ten sposób ograniczasz ich możnośc trworzenia... więc pytam... jesli miałbyś zapłacić 1 zł. za swoją ulubioną piosenkę...na stronie internetowej która to umożliwia ( bez łamania prawa) i mieć ją w b.dobrej jakości... to czy wyłozysz na swój ulubniony zespół taka kase.... czy to może zadużo?
            • Gość: szamanka Re: ile kosztuje płyta? IP: *.lodz.mm.pl 24.11.04, 10:50
              szczerze mówiąc nie wiem jak wygląda płacenie za ściągnięcie piosneki z
              internetu... co przysyłają rachunek do domu, jeżeli mam stałe łącze?

ale z całym szcunkie dla jednaj piosenki nie bede kupwac całej płyty która może
              mi sie nie spodobać. Już prędzej wogóle sobie daruje jej słuchanie.
              • koteczkowa Droga Szamanko 24.11.04, 15:10
                Za usługę tego typu najczęściej płaci się kartą kredytową (nieco ryzykowne)
                albo na terenie kraju często smsem. I już.
                • Gość: szamanka Re: Droga Szamanko IP: *.lodz.mm.pl 24.11.04, 22:27
                  już prędzej smsem bo karty kredytowej nie posiadam, a nie ufam za bardzo
                  zabezpieczeniom danych osobowych.
                  • koteczkowa Re: Droga Szamanko 24.11.04, 23:00
                    Ja też nie płacę kartą, ale korzystam z polskich sklepów, gdzie płatność
                    następuje dopiero przy odbiorze przesyłki i mam święty spokój.
            • Gość: daw-fen Re: ile kosztuje płyta? IP: 10.10.63.* 24.11.04, 20:34
              Tu nie chodzi o okradanie. Tylko o obnoszenie się z soim bogactwem. Płaczą, że
              mało się płyt sprzedaje . A rozbijają sie od imprezy do imprezy, jeżdżą super
              furami i nażekają. Przeciętny Polak nie dojdzie uczciwą pracą do poziomu
              życia "gwiazd". A może im o to chodzi, żeby dorównać muzykom za oceanu.
              • ari Re: ile kosztuje płyta? 25.11.04, 09:07
                Wiesz kto jeździ jaką furą i gdzie chadza na imprezy? To podziel się tą wiedzą
                z czytelnikami forum, chętnię się dowiemy czegoś o zyciu gwiazd. Chyba, że
                walisz ogólnikami i frazesami a wiedzę na temat statusu muzyków czerpiesz
                z 'Faktu'.
                A nawet jeżeli gość typu Cugowski, Staszewski czy Borysewicz żyją nienajgorzej
                to chyba po parudziesięciu latach na scenie na to zasłużyli.
        • Gość: renfree Re: PLYTA KOSZTUJE 16 ZLOTYCH ZLODZIEJU IP: *.adsl.highway.telekom.at 24.11.04, 07:44
          artysci to maja dopiero gowno do gadania, bo z tych 16zl, ktore ty zaplacisz,
          artystka dostanie pewnie nie wiecej niz zlotowke, reszte przechwyci sklep,
          producent itd.......poza tym wierze, ze 16 zl to moze byc duzo, ale z drugiej
          strony ta cena relatywnie jest zabojczo niska i trudno tez schodzic ponizej
          jakiegos poziomu, w koncu to jest produkt,ktory ktos ceni go sobie wysoko, bo
          to jego tworczosc....a sciaganie z internetu popieram, szczegolnie , ze wiele
          rzeczy jest nie do kupienia w europie i zamawianie i czekanie i placenie
          jeszcze wiecej jakos mi sie nie wydaje dobrym pomyslem...
        • ari Re: PLYTA KOSZTUJE 16 ZLOTYCH ZLODZIEJU 24.11.04, 10:14
          Naprawdę tylko 16 złotych? To kurczę uczciwa cena musże powiedzieć. Na tym
          forum non-stop jest burza - fuuu, płyty po 50-60 złotych to nie na polską
          kieszeń, gdyby były tańsze to byśmy kupowali. Zobaczymy w takim razie. Ja
          naprawdę rozumiem trudną sytuację materialną - ale do tych co burzą sie o 16
          złotych mam pytanie - ile w takim razie waszym zdaniem powinna kosztować płyta?

A co do zdania matadora, że artystów nie obchodzą ludzie ubodzy. Nie wiem czym
          Ty się zajmujesz, ale załóżmy, że produkujesz/sprzedajesz jakiś towar. Części
          potencjalnych nabywców na niego nie stać - sprzedajesz poniżej kosztów? Ci
          ludzie z tego żyją, człowieku, więc nie chrzań, że mają to gdzieś.
          • matador79 Re: PLYTA KOSZTUJE 16 ZLOTYCH ZLODZIEJU 08.12.04, 00:15
            Ari coś chyba nie bardzo się rozumiemy....załóżmy że tak jak napisałeś(aś)
            zajmuję się produkcją jakiegoś towaru,a części społeczeństwa na niego nie stać.
            Więc ok. Ci bogatsi kupią u mnie a ci biedniejsi kupią podróbke/kradzione/czy
            inne, i to jest ich prawo ale ja nie będe robił z tego tytułu zadymy bo i tak
            nachapię się kasy na tych bogatszych. Po prostu rozumiem ludzi którzy nie mają
            16/20/40zł na płyte cd bo za podobną kwotę muszą przeżyć przez np 3 dni.... A
            ktoś kto ma kase (zarobioną na tych bogatszych) i cały czas utyskuje że ma jej
            za mała a Ci biedni jego zdaniem powinni albo kupić oryginał (na który
            absolutnie ich nie stać)albo nie słuchać muzyki wogóle jest dla mnie burakiem.
            i tyle w tym temacie.
      • karrmen album kosztuje 35,38 25.11.04, 14:23

• ari A mini-album z 7 piosenkami (w tym "Ten") ok.18PLN 25.11.04, 15:24
          jw.
    • peternurek1 "Ten" ? nagrała kowery Perl Dżemu? n/t 24.11.04, 22:46

• teddy4 Re: "Ten" ? nagrała kowery Perl Dżemu? n/t 25.11.04, 00:14
        smile)))))).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka