gdzieniegdzie_c 24.11.04, 16:41 Co sadzicie o nim i o stanie naszego polskiego nujazzu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
settembrini Re: Skalpel 04.12.04, 14:42 skalpel prima. akurat bedzie gral tam, gdzie sie wybieram na sylwestra na stronce ninja tune moza znalezc pyszne wrecz remiksy 'break in'. a nu jazz... lagodniejsze nowe brzmienia ciagle rosna w sile, choc ciagle niewiele jest tak naprawde miejsc, gdzie mozna uslyszec ten lepszy sort z tego nurtu muzycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
fantastyczna Re: Skalpel 16.04.05, 13:45 bylam na koncercie pare dni temu i muzyka jest naprawde swietna jeszcze nigdy sie tak dobrze nie bawilam Odpowiedz Link Zgłoś
nikita_81 Re: Skalpel 15.05.05, 18:17 Skalpel to jest to czego można słuchać całymi godzinami, dobra muza, dobre wykonanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jijiji Re: Skalpel 12.07.05, 12:28 A ja uwielbiam Skalpela ale tylko na plytach. Sa wysmienite, pelen szacunek. Ale bylem kilka tygodni temu na ich wystepie/koncercie/secie w Jeziorze Labedzim.... Kompletne nieporozumienie. Gdybym nie wiedzial, ze gra Skalpel, w zyciu bym sie nie domyslil. Nie bylo ani jednego utworu z ich plyty, momentami to, co grali, ocieralo sie o house, przy ktorym swietnie sie bawily panienki w rozowych obcislych bluzeczkach i ich faceci. Muza mocno byla wspierana wizualami, bez nich byloby jeszcze gorzej. Wystep nie mial nic wspolnego z jazzem, nu jazzem i czymkolwiek, co ma w nazwie jazz. NIe moglem uwierzyc w to, co widze. Panowie z zespolu sprawiali wrazenie zadowolonych z wystepu ale dla mnie to bylo glebokie rozczarowanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Skalpel 14.07.05, 13:04 O Jezu. A myślałem, ze tylko ja wyszedłem stamtąd z niesmakiem Rzeczywiście koncert (???) był co najwyżej średni. Panowie zaprezentowai się jako dwójka didżejska, nie jak wykonawcy z krwi i kości. Aż miałem ochotę wyjść z kina m, .y. ---------------------------------- What is home without Pinezka's Potted Meat? Incomplete. to przez Isabel ślimaki się popłakały Odpowiedz Link Zgłoś