Dodaj do ulubionych

DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ???

IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 08.05.02, 22:36
Chodzi mi o polskie media, a właściwie radio. Dlaczego nie grają ich piosenek.
Czy nie uważacie że Łzy grają naprawdę fajną muzykę ? Dla mnie jest to jakaś
świeżość ale tylko POP POP POP. Mam nadzieję że Łzy wygrają w tym roku w Opolu
i wszystkim pokażą. Tak samo jak w zeszłym roku Ich Troje. Media ich ignorowały
a jednak w Opolu wygrali i są wielkimi gwiazdami w Polsce, co nie znaczy że
grają bardzo dobrą muzykę. Co myślisz o Łzach ???
Obserwuj wątek
    • Gość: teddy Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? IP: 62.233.138.* 08.05.02, 23:28
      Łzy z pięknego Pszowa absolutnie nie są ignorowane na tym portalu. Dowalono im
      tutaj wiele razy za banalne teksty, wtórną muzykę i siermiężny wygląd.
      Ja osobiście wyżej cenię zespół APOGEUM z pobliskiego Knurowa. Takiej wiochy w
      tym kraju już dawno nikt nie odstawał. Ich Troje przy w/w Apogeum to prawie Joy
      Division ewentualnie The Doors.
      Oczywiście, że Łzy wygrają festiwal opolski. Przecież Polska jest krajem
      rolniczym.
      • mallina Re: zapytanie do teddy'go 09.05.02, 00:44
        hmmm...nic naprawde nic dobrego, nawet jednego malego slowka????? a porownojac
        z ich3? tez nic sie nie da powiedziec pozytywnego?wink
        • Gość: ydorius pszypomina mnie siem dowcip IP: *.acn.waw.pl 09.05.02, 01:58

... wszyscy wiemy jaki był Szlomo Goldbaum. Był on złodziej, oszust i oprawca.
          Ale zostawił on dwóch takich synalków, że on przy nich to sam świętobliwy
          cadyk ...

.y.
      • Gość: bohumil Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? IP: *.ii.pl 10.05.02, 12:10
        zgadzam sie w 100%!!!!!!!
    • buh Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? 10.05.02, 15:27
      Ja nie chcę, żeby mi coś pokazywali...
    • grzelaa78 Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? 11.05.02, 14:25
      To ze Lzy sa ignorowane, swiadczy o tym, ze jeszcze nie jest tak zle z
      radiowcami. Dla mnie to co oni robia jest takim ich troje przy mniejszych
      nakladach, ogolnie KATASTROFA
    • Gość: Sasza Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? IP: 2.4.STABLE* / 192.168.10.* 12.05.02, 19:43
      Bo są sennym koszmarem Hendrixa. Bo ich muzyka jest taka, jak 10.000 zespołów,
      które mają próby w domach kultur, które są synonimem miernoty, braku
      oryginalności i zachowawczości. Ich piosenki z pewnością znajdą uznanie w
      oczach sympatyków ogniskowo-harcerskiego-gównianego grania.
      • Gość: obi Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? IP: *.waw.cdp.pl 13.05.02, 11:14
        Bo słuchając ich chce się płakać... a jak pisał klasyk gatunku "świat nie
        wierzy łzom, świat nie potrzebuje już łez..." (czy coś w tym rodzaju...)
        • Gość: Marek T. Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.02, 14:22
          Może dlatego że są słabe,tragiczne i w ogóle syfiaste?
    • Gość: jmarr Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? IP: *.hipernet.ras.pl 14.05.02, 10:07
      ignorowane? chyba nie tutaj. Jaskieś radio bydgoskie (nie pamiętam które bo i
      tak wszystkie są do siebie podobne) jeszcze nie tak dawno temu raczyło nas
      niemal codziennie "Agnieszką". Dobrze, że nie zdecydowali się na całościowe
      przedstawienie znakomitej twórczości zespołu Łzy bo to by było jednak ponad
      moje siły.
      • Gość: DO JMARR Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 14.05.02, 19:46
        To fajnie. A słyszałe/aś piosenkę Łez w ogólnopolskim radiu: ZET, RMF, III, I,
        ESKA itp. Kilka razy słyszałem "Narcyza" w radiu Plus i Wawa. AGNIESZKI NIGDY !!!
        • Gość: jmarr Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? IP: *.hipernet.ras.pl 15.05.02, 10:45
          Gość portalu: DO JMARR napisał(a):

> To fajnie. A słyszałe/aś piosenkę Łez w ogólnopolskim radiu: ZET, RMF, III, I,
          > ESKA itp.
          niestety, tego również nie udało mi się uniknąć

Kilka razy słyszałem "Narcyza" w radiu Plus i Wawa. AGNIESZKI NIGDY !
          > !!
          nie ma czego żałować smile
          • Gość: As Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? IP: 217.98.54.* 15.05.02, 11:01
            A ja się wyłamię z poprawności politycznej reprezentowanej na tym wątku przez
            forumowiczów. Znam tylko "Agnieszkę" i nawet podoba mi sie ta piosenka!
            Prowokacyjny, choć grafomański tekst no i fajna punkowa energia która bije z
            tego kawałka nie pozwala mi zaliczyć "Agnieszki" do totalnej tandety.

Pozdrawiam
            • Gość: teddy Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? IP: 62.233.138.* 15.05.02, 11:12
              Z całym szacunkiem drogi Asie - ale gdzie jest ta punkowa energia w
              rzeczonej "Agnieszce"?
              • Gość: As Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? IP: 217.98.54.* 15.05.02, 11:58
                Gość portalu: teddy napisał(a):

> Z całym szacunkiem drogi Asie - ale gdzie jest ta punkowa energia w
                > rzeczonej "Agnieszce"?

No, ja ją słyszę. Ale może się mylę, wielkim ekspertem od punku nie jestem. Ale
                jakaś tam energia jest - jest to utwór dosyć szybki, czaderski, z ciętymi
                gitarkami, z szybką perkusją... - przynajmniej zwrotki. Choc myślę że najlepszym
                terminem okreslającym tę piosnkę będzie "rocko-polo" czy też "punko-polo" -
                terminy wymyślone przez speców z Tylko Rocka.

• Gość: teddy DO ASA IP: 62.233.138.* 16.05.02, 22:57
                  Zgadzam się co do jednego. Utwór jest w miarę szybki. Ale jest to dopiero
                  czwarta setka najszybszych polskich kawałków.
                  • Gość: As Re: DO ASA IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 17.05.02, 00:20
                    Gość portalu: teddy napisał(a):

> Zgadzam się co do jednego. Utwór jest w miarę szybki. Ale jest to dopiero
                    > czwarta setka najszybszych polskich kawałków.

Jasne że żaden speed to to nie jest. Ale, pomimo że jak już wspomniałem, nie
                    jestem znawcą punku to wydaje mi się że nie o szybkość w punku chodzi. Am I
                    right, Mr. Teddy ?
                    • Gość: fnoll łzy są cool IP: *.bydgoska.krakow.pl 17.05.02, 08:53
                      przyłączę się do asa - łzy mają coś w sobie, jakbym chodził do gimnazjum to
                      pewno bym sie wzruszał ich poetyka, a i dziś ta muza przemawia do
                      bardziej "naiwnej" cześci mojej osoby smile))

jak ktoś nie kuma łez, to widać stary już jest (i cyniczny, no nie?)
                    • Gość: teddy Re: DO ASA IP: 62.233.138.* 17.05.02, 09:51
                      Yes, Ace - You Are Right.
    • Gość: muzYK Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 20:30
      Niestety ich 'twórczość' jest naprawdę mierna, chociaż wokalistka ma całkiem
      _przyjemny_ głos. Szkoda że marnuje go na wykonywanie tak kiczowatych utworów.
      • mallina Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? 17.05.02, 12:24
        od czegos trzeba zaczac...teksty o ile mnie pamiec nie myli pisze tam gitarzysta
        (przynajmniej wiekszosc) tak wiec to meska poetykawink)))
        ogolnie uwazam ze jest sto razy wiecej bardziej beznadziejnych zespolikow i nie
        ma na nie takiej nagonki..
        w sumie i tak lez nigdzie prawie nie slychac i nie widac..nie sa tak promowani
        w tv jak inny polski zespolsmile)
    • Gość: koliber Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? IP: 149.156.12.* 20.05.02, 23:44
      Oj MIKI lubisz kicz, gratuluje gustu.
      Ich Troje na szczescie nie sa grane w 3. Ich troje to przemyslany kicz.
      A Lzy to amatorski kicz.
      Muzyka dla debili.
      • Gość: MIKI KOLIBER a czego ty słuchasz ??? IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 21.05.02, 18:03
        Jestem bardzo ciekawy
    • Gość: Black Re: DLACZEGO ŁZY SĄ IGNOROWANE ??? IP: *.ie.pwr.wroc.pl 21.05.02, 18:36
      A powiedz mi dlaczego radio nie puiszcza The Who, w bardzo ograniczonych
      ilościach Led Zeppelin, The Doors o Deep Purple w ogóle już zapomnieli. Z
      prostej przyczyny. Bo wszystko to jedna wielka komercja. Wytwórnie płacą
      stacjom radiowym za puszczanie chłamu. Ta k się "tworzy" gwiazdy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka