Gość: MIKI IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 14.05.02, 19:43 Sam nie wiem. Na pewno kilka jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: subcomme Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 14.05.02, 19:55 enrique - ale to było proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: 217.98.54.* 14.05.02, 20:07 Dla mnie wszyscy "wokaliści" w zespołach death-metalowych nie umieją śpiewać. W ogóle nie wiem po co takie zespoły istnieją. Moja teoria jest taka - w latach '80 był modny heavy metal i powstawało bardzo dużo zespołów, ale nie było wystarczającej ilości dobrych wokalistów do obsadzenia wokali w tych zespołach. No to wymyślono sobie że wokalista przecież nie musi śpiewać, wystarczy jak coś tam ryknie i pocharczy i już będzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? 15.05.02, 12:35 Gość portalu: As napisał(a): > Dla mnie wszyscy "wokaliści" w zespołach death-metalowych nie umieją śpiewać. > W ogóle nie wiem po co takie zespoły istnieją. Dokładnie. W zwiazku z powyższym należałoby wszystkim death metalowym kapelom nakazać natychmiastowe samorozwiązanie się. No bo po co toto istnieje jak śpiewać nawet nie umie ??? Tylko ludziom głowę zawaracają tymi swoimi wrzaskami. Alternatywnie moznaby też nakazać zespołom death metalowym zwolnienie dotychczasowych wokalistów i zatrudnienie na ich miejsce takich, który na prawdę spiewać portafią. Np.: szeregi Morbid Angel mógłby zasilić Lucjan Pavarotti (ten to dopiero umie śpiewać !!), Cannibal Corpse mogliby skumać się z Placido Domingo a Vader powinien wyp...ć na zbity pysk tego żałosnego pseudowokalistę i dyletanta Petera Wiwczarka i przyjąć na jego miejsce tego gościa co to "Do przodu Polsko" na stadionach śpiewa (nazwiska tego pana nie pomnę). Jest jeszcze trzeci wariant: skierowac całe to towarzystwo na przymusowe lekcje śpiewu. Powstaje jednak pewien problem: trzebaby bowiem znaleźć takich nauczycieli śpiewu, którzy nie beda uciekać na widok Glenna Bentona z Deicide czy Corpsegrindera z CC i nie będą mieli oporów przed zaśpiewaniem tekstów do "I cum blood" czy "Hammer smashed face". Powstaje tez kwestia, kto miałby pokrywac koszty takiego szkolenia (ja nie mam zamiaru przenaczać na to swoich podatków). P.S. Wybacz As, trochę mnie poniosło, ale akurat death to mój ulubiony gatunek, więc sam rozumiesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: 217.98.54.* 15.05.02, 15:35 Wybacz Jasiek że obraziłem Twój ulubiony (!) gatunek w muzyce metalowej, ale ja death metalu po prostu nie znoszę. I wiesz co jeszcze ? To, że muzyka metalowa poszła w takim kierunku jest według mnie jedną z przyczyn dla których ogólnie cały metal i ciężki rock jest ignorowany przez media (np. radio). Także przeciętnemu obywatelowi metal kojarzy się z bezmelodyjnymi wrzaskami i nie przypuszcza on nawet że są w tym gatunku grupy posiadające naprawdę utalentowanych wokalistów, przykładów nie będę Ci podawał bo pewnie doskonale je znasz. Wiem coś o tym bo tak właśnie uważają moi znajomi którzy słuchają 'papkowatej' muzyki. Dla mnie death metal jest po prostu 'błędną' ścieżką w ewolucji ciężkiego rocka, niczym innym. Ale mimo różnicy zdań mam nadzieję że się nie gniewasz P.S. A Twój przykład z Pavarottim jest chyba zbyt przerysowany - prawdę mówiąc operowych zaspiewów też za bardzo nie lubię w rocku. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? 16.05.02, 08:36 Gość portalu: As napisał(a): > Ale mimo różnicy zdań mam > nadzieję że się nie gniewasz Ja nie, ale u Szatana to masz już przechlapane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 15:49 A było juz cos takiego jak L. Pavarotti i Sepultura "Roots Boody roots")) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: 195.187.84.* 16.05.02, 09:45 As, nie bluźnij. Tak się składa, że Vader jest w zasadzie jedynym polskim "produktem eksportowym" w branży muzycznej. A do grona nieumiejących śpiewać dorzucam niejakiego Stachurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 16.05.02, 10:22 Gość portalu: zet napisał(a): > A do grona nieumiejących śpiewać dorzucam niejakiego Stachurskiego. A co to jest ten Stachurski (sory za moją ignorancję?) Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? 17.05.02, 17:05 jedynym? a Basia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pradera Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 17.05.02, 19:12 jedynym? A Behemoth? A Decapitated? Odpowiedz Link Zgłoś
pandoraa Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? 14.05.02, 21:25 ja obstawiam enrique i moja ulubiona piosenkarke-britney Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek123 Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.centuryc.com / 63.167.108.* 14.05.02, 21:46 grand prix zdobywa: 1. Muniek Staszczyk ..potem długo nic... 2. gościu z Elektrycznych Gitar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: 217.98.54.* 14.05.02, 22:57 Gość portalu: romek123 napisał(a): > grand prix zdobywa: > > > 1. Muniek Staszczyk A ten to za co? Falsetem z "Żądła" udowodnił że głos ma nienajgorszy, a że czasem sepleni - to dodaje uroku jego spiewaniu Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? 19.05.02, 21:16 Sienkiewicz przynajmniej nie udaje że umie śpiewać... a Kobra! jak on fałszuje, chociażby w "kocham cie jak irlandię"!!! cudo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mith Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.atol.com.pl 20.06.02, 19:52 Moze panowie nie maja zbyt pieknych glosow, ale chyba nie o to chodzi w ich muzyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 23:37 Nie tylko piosenkarze, ale również piosenkarki. A teraz odpowiedź na pytanie: około 90 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmarr Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.hipernet.ras.pl 15.05.02, 11:35 Nikt jeszcze nie wspomniał o Ich Troje? bo M. Wiśniewski na pewno nie umie śpiewać. Bidusia stara się jak może nadrabiać wyglądem. Odpowiedz Link Zgłoś
minnie Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? 15.05.02, 15:56 a slyszeliscie jak spiewa ZE CABRA? Ten to dopiero nie ma sluchu...ale jest slodki Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? 19.05.02, 21:17 eee tam. co mysle o ich trojgu to mysle ale Wisniewski ma głos całkiem fajny... słyszałeś "bezdomnych"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmarr Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.hipernet.ras.pl 22.05.02, 11:03 szarykot napisał(a): > eee tam. co mysle o ich trojgu to mysle ale Wisniewski ma głos całkiem fajny... > > słyszałeś "bezdomnych"? Nie, a straciłem jakieś szczególnie powalające artystycznie doznanie? Dla mnie Wiśniewski jeśli chodzi o wokal jest beznadziejny (zresztą jeśli chodzi o całą resztę to też). Odpowiedz Link Zgłoś
pandoraa Piosenkarka 15.05.02, 12:19 Ja dorzuce jeszcze jedna piosenkarke (kobiety moga byc?). Nie wiem jak sie nazywa-nowa wokalistka Varius Manx. Kobieta falszuje przerazajaco. Najlepiej slychac to bylo podczas ich wystepu w BARZE. Okropienstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek _____ Ten pedał Wiśniewski z "Ich Troje"_______ IP: *.aries.com.pl / 192.168.3.* 15.05.02, 15:54 co to ma k.... być ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Acha... 15.05.02, 16:05 Słyszałem niedawno jak jakaś laska podrabia po polsku wokal Anastaci. Słyszał ktoś to? Ale KOSZMAR !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic1 Re: Acha... IP: 213.158.197.* 22.05.02, 12:27 fxx napisał(a): > Słyszałem niedawno jak jakaś laska podrabia po polsku wokal Anastaci. Słyszał > ktoś to? Ale KOSZMAR !!! Ja słyszałem! Blue Cafe. Rzygać się chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.osowo.pl 15.05.02, 16:06 1. Natalia Kukulska (jak mozna pasozytowac na slawie wlasnej tragicznie zmarlej matki ?!) 2. wszystkie boysbandy i girlsbansy (zbiorowisko ladnie wygladajacych d... spiewajacych teksty glebokie jak kaluza, pod to podpinam tez Britney i wszystkie jej kopie, ze szczegolnym wyroznieniem naszej polskiej Maji Kraft swoja droga ciekawe komu sie oddala ze wydali jej plyte?, juz nawet ich troje reprezentuja wyzszy poziom, a raczej chyba nie wchodzi nepotyzm jak u Natalki) narazie to wszystko jak mi sie przypomni to sie podziele z wami Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? 16.05.02, 12:34 świetny gitarzysta mark von knopfler z Dire Strait wokalisto jest do d eee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pradera Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 17.05.02, 19:12 To raczej nie o takie nieumienie chodzi... na tej zasadzie nie umieja tez spiewac Cohen, Dylan, a nawet Billie Corgan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefil Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 18:32 Kasia Kowalska- nie wyciaga w gornych rejestrach, Anita Lipnicka- slabiutenki glosik, Z. Holdys- j.w., Piasek, Madonna- na zywo falszuje przerazliwie, po prostu tragedia, ale nie przeszkadza to jej byc gwiazda, Brytna Spirs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.eskalodz.pl 18.05.02, 07:37 Anita Lipnicka ma słaby głosik? Moim zdaniem jeden z najpiękniejszych w polskim popie. I co najważniejsze, doskonale umie się posługiwać tym co jej Bozia dała. Natomiast nie mogę wybaczyć Krzysiowi Cugowskiemu, że posiadając tak fantastyczny instrument,kompletnie zatracił poczucie smaku w posługiwaniu się nim. Zaletą dobrego wokalisty jest świadomość swego głosu i wyczucie, w których rejestrach brzmi on najlepiej. I tak np. Lipnicka tę świadomość posiada, Cugowski zostawił ją gdzieś w latach 70-tych. Słuchając go mam wrażenie, że za wszelką cenę chce pokazać ile ma oktaw. Rubinstein bodaj powiedział, że nie należy mówić słuchaczowi "posłuchajcie, jak pięknie gram", ale "posłuchajcie, jaka to piękna muzyka". Toteż oceniać wokalistę na podstawie skali głosu, to tak jak oceniać gitarzystę na podstawie marki gitary, jaką sobie nabył. Tak więc w kategorii "najgorszy wokalista" - mój głos na Cugowskiego za marnowanie instrumentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooster Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 09:40 Gość portalu: bb napisał(a): > Anita Lipnicka ma słaby głosik? Moim zdaniem jeden z najpiękniejszych w polskim > > popie. I co najważniejsze, doskonale umie się posługiwać tym co jej Bozia dała. > > Natomiast nie mogę wybaczyć Krzysiowi Cugowskiemu, że posiadając tak > fantastyczny instrument,kompletnie zatracił poczucie smaku w posługiwaniu się > nim. Zaletą dobrego wokalisty jest świadomość swego głosu i wyczucie, w których > > rejestrach brzmi on najlepiej. I tak np. Lipnicka tę świadomość posiada, > Cugowski zostawił ją gdzieś w latach 70-tych. Słuchając go mam wrażenie, że za > wszelką cenę chce pokazać ile ma oktaw. Rubinstein bodaj powiedział, że nie > należy mówić słuchaczowi "posłuchajcie, jak pięknie gram", ale "posłuchajcie, > jaka to piękna muzyka". Toteż oceniać wokalistę na podstawie skali głosu, to > tak jak oceniać gitarzystę na podstawie marki gitary, jaką sobie nabył. > Tak więc w kategorii "najgorszy wokalista" - mój głos na Cugowskiego za > marnowanie instrumentu. Lipnicka nie ma slabego glosu, ona w ogole glosu nie ma to sa POJEKIWANIA zdychajacego kota!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa A KTÓRZY UMIEJĄ????? Oto jest pytanie IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.05.02, 12:48 nie wiem sama: na palcach jednej ręki: Szcześniak, Amirian.... i oczywiście Kuba Badach. I naprawdę to wszystko???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davis Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: 80.249.0.* 19.05.02, 15:42 Spiewać nie umie Ozzy Osbourne. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? 19.05.02, 21:21 wiecie co? ale nie umieć śpiewać trzeba umieć... gdzieś to pisałem. nie umieć śpiewać umie np Kuba Sienkiewcz, Janek Borysewicz, Kobra. nie umieją nie umieć śpiewać Cugowski (ostatnio) i cała masa sezonowych gwiazdek. Odpowiedz Link Zgłoś
dzokejka Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? 20.05.02, 15:27 Lenny Kravitz. Słyszałam kiedyś jego koncert w telewizji, fałszował niemiłosiernie. Więc nadrabia wyglądem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: 149.156.12.* 20.05.02, 23:47 Mozna nie umiec spiewac i tworzy dobra muzyke i miec dobry glos i tworzyc kicz (vide Kazimierz Kowalski-PSL). Wazny jest takze klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kellys Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.02, 15:38 Kiedyś w Dezerterze był Skandal,który,bywało,fałszował i mylił zwrotki,ale był idealny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XIonc Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.intrum.pl / 10.48.11.* 21.05.02, 16:33 1. Wokalista Lenny VAlentino (to jest chyba Artur Rojek z Myslovitz - nie wiem bo nie słucham tego gówna) 2. Wokalista zespołu Negatyw (pojękiwania onanizującego się kota) 3. Oczywiście Enrique Pleksiglas 4. Piasek 5. 95% wykonawców i wykonawczyń R&Bi soul (wycie,plucie i stękania) w tym najbardziej grube paskudne babsko Missy Elliott 6. 97 % polskich wykonawców hip-hop (oj tu to się naraziłem, ale taka jest prawda co wcale nie oznacza, że taka muzyka nie jest wartościowa w przeciwieństwie do pkt 6) 7. 98 % uczestników programów Sznasa na Sukces, Idol, Droga do Gwiazd No to na tyle cze, Xionc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mith Re: A mnie sie podoba IP: *.atol.com.pl 20.06.02, 19:58 Wiesz moze jakbys posluchal troche dluzej, to zmienil bys zdanie. Mnie osobiscie glos zarowno Mietalla jak i Rojka bardzo sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: 217.99.1.* 26.05.02, 14:12 czego jak czego, ale talentow wokalnych to dobry Bog Kai Paschalskiej pozalowal.... Odpowiedz Link Zgłoś
kugel Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? 03.06.02, 00:11 A głos wydobywający się spośród dzwięków sonic youth??)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: 195.41.66.* 05.06.02, 07:17 Dla mnie nr 1 to kora. Bylem na koncercie i takiego falszowanie jak ona nie slysze nawet przy goleniu. Poza tym facio z Elektrycznych Gitar - ponizej poziomu ogniskowego po 3 piwie. Anita Lipnicka niestety takze slabiutenka ale nie ona jedna w Republice Polskiej. Z zagranicy - calkiem sporo takze ale ze wymienie Eryka Klaptona, Brajana Maja (z Kwin), Barego Lajta (okropne problemy z wymowa ), Marka Nopflera, chlopcow od Pinka Flojda, Prinsa (a szkoda, bo robi supmuzyke i dalbym sie za nia posiekac),... Z babeczek slabo przednie Madonna, okropna byla ale chyba juz zeszla ze sceny piekna Kim Lajld, Kajli takze nadrabia wprawdzie amebowatym ale jednak cialem,... Qurna, jak tak sie patrzy to jednak ludziska spiewaja dosc dobrze pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mith Re: A co maja powiedziec ci , ktorzy jej sluchaja? IP: *.atol.com.pl 20.06.02, 20:00 Co wiecej dobry Bog sprawil , ze niektorzy jej sluchaja - to dopiero sa biedni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taniej Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: 217.96.37.* 05.06.02, 08:21 O rany! Wygląda na to, że jedynie Irena Santor śpiewa czysto )))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stahu Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.ct.sulzer.com 05.06.02, 16:27 bardzo niedobrze spiewa moj kumpel na balandze po pijaku (ja nie spiewam z nim wiec nie falszuje) poza tym o czym Wy tu piszecie, o tym pedziu mw z ich3... dajcie se na msze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mith Re: KTÓRZY PIOSENKARZE NIE UMIEJĄ ŚPIEWAĆ ? IP: *.atol.com.pl 20.06.02, 19:48 Nie wszyscy musza miec fantastyczne glosy. Czasami wazniejsza jest muzyka, teksty, a nie wokal. Najwazniejsze to niefalszowac. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Stękające i rodzące 20.06.02, 20:04 Jak dla mnie, osobami całkowicie pozbawionymi głosów, są tzw. "artyści" gatunku, określanego z niewiadomych przyczyn jako R&B (dla niewtajemniczonych: Rhythm and Blues), czyli wszystkie albo większość czarnych wykonawców typu Destiny's Child, Wyclef i inne takie, których interpretacja polega na stękaniu, mamrotaniu i pojedyńczych jękach(takie wokalizy agonalno-porodowe), a przede wszystkim na unikaniu zasadniczej melodii (proszę osłuchać chociażby "Amazing Grace" albo "Silent Night" w wykonaniu Destiny's Child - horror) Śpiewać nie potrafią, co udowodniły wielokrotnie na różnego rodzaju galach rozdania nagród, Madonna i Britney Spears (ta druga częściej korzysta z playbacku, a jej głos przypomina samochód z zepsutym tłumikiem), a także zespoły Spice Girls i All Saints. Mam też pewne wątpliwości co do "gwiazd", których jeszcze nigdy nie udało mi się słyszeć na żywo, n.p. Jennifer Lopez. To tak między innymi. Odpowiedz Link Zgłoś