Gość: ATT IP: *.acn.waw.pl 12.01.05, 01:01 Proponuję, żeby autor artykułu nauczył się pisać poprawnie w języku polskim. Zastanawia mnie jeden fenomen: dlaczego dziennikarstwo sportowe i muzyczne musi oznaczać od razu skladniowy bełkot? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marro Muzyczny rok prawdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 01:03 Fajny art, al e w last akapit mi nie pasuje..pozsdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romq dobry artykuł IP: *.acn.waw.pl 12.01.05, 01:07 ale nie wierzę w Guns N'Roses w 2005 Czekam na Franz Ferdinand i na White Stripes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws fan WHITE STRIPES RULEZZZZ IP: *.acn.waw.pl 12.01.05, 01:09 Niby takie nic - perkusja i jedna gitara. A JAKI CZAD!!!!!!!!!!! Meg - do dziela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleks Re: WHITE STRIPES RULEZZZZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:07 I just don't know what to do with myself... ) wystarczy wejść na strone radiowej trójki, zobaczyc notowania list przebojów, żeby przekonać się, że ta muzyka naprawdę się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BumBum Re: Muzyczny rok prawdy? IP: 129.81.192.* 12.01.05, 01:17 "ATT"! Widocznie jak sie dziennikarz do niczego powazniejszego nie nadaje to wtedy bierze sie za dziennikarstwo sportowe, lub muzyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu_roy Re: Muzyczny rok prawdy IP: *.nyc.rr.com 12.01.05, 01:18 "Rock journalism is people who can't write, interviewing people who can't talk, for people who can't read." - Frank Zappa American Composer 1940-1993 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Muzyczny rok prawdy IP: 193.98.108.* 12.01.05, 08:35 Szanowny pan zapomniał jeszcze dopisać, że Depeche Mode wydaje płytę na połowę roku, a na jesieni ma trasę. Dla odmiany w tym roku zaczynają w europie. Camuflage tez w tym roku sie objawi z nowym materiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: music fan LaLaLab.pl - test the music IP: 217.153.46.* 12.01.05, 09:45 tu mozna wszyskiego posluchac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Veng Teledysk "Sympathy for the Devil" IP: *.core.net.pl 12.01.05, 09:46 Mam pytanie, czy ma ktoś (albo widział w sieci) teledysk Guns N' Roses do "Sympathy for the Devil" (covera Stonesów). Dałbym sobie głowę uciąć, że jak wyszedł "Wywiad z wampirem", to w Teleekspresie widziałem fragmenty teledysku. Może ktoś kto pracuje w jakimś telewizyjnym archiwum poszukałby.... Jak dotąd widizałem w sieci tylko jakąś wersję animowaną teledysku do tej piosenki (sądzę, że to nie jest to czego się szukam i że to nie ejst w ogóle zespół nie ma z tym nic wspólnego). Pozdrawiam Starych fanów GnR i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Truth-vs-Trutka Mam nadzieje ze nie zarobia ani centa wiecej IP: *.nsw.bigpond.net.au 12.01.05, 10:03 bo w 2005 zwyciezy prawda i prawdziwa sztuka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek W kwietniu album Technologic :D IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 10:31 www.wearetechnologic.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: W kwietniu album Technologic :D IP: *.icpnet.pl 12.01.05, 18:00 wat jest fajne, ale trendu nowego nie stworzy, lata 90te sie skonczyly. tak samo jak reni jusis. jak dlugo mozna probowac kopiowac muzyke klubowa z uk? Odpowiedz Link Zgłoś
dzien_jak_codzien Re: Muzyczny rok prawdy 12.01.05, 10:48 Daj spokój Dyziowi i jego składni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amore Re: Muzyczny rok prawdy IP: 213.25.164.* 12.01.05, 10:54 a ja sie zastanawiam czemu pan Sankowski nazwal gitarowy zespol Mogwai "postklubowa elektronika"? co to wogole znaczy "postklubowa elektronika"? hmm, z taka szufladka to sie jeszcze nie spotkalem. elektronika tworzona po wyjsciu z klubu? to raczej kiepsko, bo czlowiek i zmeczony, i ogluszony czasem i pod wplywem roznorakich uzywek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Muzyczny rok prawdy IP: *.chello.pl 12.01.05, 21:12 "2005 zapowiada się ciekawie nie tylko dla zwolenników klubowej - czy może raczej postklubowej - elektroniki. W najbliższych miesiącach ukażą się albumy wielu "poszukujących" wykonawców. Od Gorillaz (ich longplay w kwietniu), przez Massive Attack, Mogwai (...)". Gdzie tu nazwanie Mogwai zespołem elektronicznym? zauważył w pierwszym z cytowanych zdań partykuły "nie"? W tym miejscu od zespołów elektronicznych w artykule następuje przeskok do rozmaitych formacji "wymykających sie jednoznacznej interpretacji" )). Najpierw czytać (najlepiej ze zrozumieniem), potem krytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
sissyboy Re: Muzyczny rok prawdy 13.01.05, 16:33 W najbliższych miesiącach ukażą się albumy > wielu "poszukujących" wykonawców. Od Gorillaz (ich longplay w kwietniu), przez > Massive Attack, Mogwai (...)". Z Mogwai jest nieco inny problem niz poruszony na tym forum. To, co sie ukazuje, to sesje BBC zespolu. Gdyby redaktor Sankowski byl krytykiem tak "poszukującym", jak artysci, ktorych wymienia, znalby wszystkie te wersje i wiele innych od bardzo dawna. A jesli nie szuka i nie wie, bo artysci ci go nie interesuja, to na ch... zabiera sie za pisanie o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noc_jak_conoc Re: Muzyczny rok prawdy IP: *.chello.pl 12.01.05, 18:50 dlaczego twoje IP sie utajnilo, obronco Dyzia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Muzyczny rok prawdy IP: *.chello.pl 12.01.05, 21:00 Bo jest posiadaczem konta na www.gazeta.pl i akurat jest zalogowany, wtedy jego nick na forum odpowiada loginowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noc_jak_conoc Re: Muzyczny rok prawdy IP: *.chello.pl 12.01.05, 22:42 muka, co ty taki(taka) obronca poszkodowanych tylko tak zaczepnie puscilam oko do tej wypowiedzi pozbawionej IP, bo smiesznym mi sie w niej wydala zupelnie inna sfera jej tajemniczosci. a mianowicie sposob, w jaki "tajniak" zwraca sie do autora tekstu. nie wszyscy znaja te ksywke i w ten sposob ktos chcac nie chcac troszke sie odkrywa. ja tam teksy Dyzia lubie i czytam z przyjemnoscia, a ze czasem go jakis fan lapie na potknieciu, to nawet fajne, bo znaczy, ze ktos to czyta i to nawet czasem uwaznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimil Re: Muzyczny rok prawdy IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 12.01.05, 12:01 a gdzie w tym calym balaganie jest MARIAH CAREY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tuti frances the mute :) 12.01.05, 12:49 chyba ze 'frances the mule' to internetowa wersja, do sciagniecia eMule'm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: Muzyczny rok prawdy IP: *.pl 12.01.05, 12:56 Kurde,wszystko to niewazne...A KIEDY NOWE AC/DC ??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawełB. Re: Muzyczny rok prawdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 15:21 Kurde, rzeczywiście wszystko nie ważne. Tylko co z TOOL???? Obudzą się wreszcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATT Re: kiedy nowe AC/DC ? IP: *.acn.waw.pl 12.01.05, 22:48 Posłuchaj płyty zespołu Jet "Get Born". Na tej płytce masz prawie ciągle AC/DC, Iggy Popa i Free. Zrzynają, ale jak się tego słucha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimil Re: Muzyczny rok prawdy IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 12.01.05, 13:14 dlaczego w tym całym bałaganie nie ma MARIAH CAREY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pere Ubu Re: Muzyczny rok globalizmu IP: *.icpnet.pl 12.01.05, 14:12 Rzecz dzieje sie w Polsce - czyli nigdzie, możnaby pociągnąć za jasnowidzem z Francji. Kmiotek z wyborczej jest dla mnie typowym przykładem uroczego głupka mimowolnie dobijającego naszą dogorywującą kulturę. To w Polsce nie dzieje się kufa już nic Polskiego, baranie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Duran Duran w lutym rusza w trasę koncertową. IP: *.osk.pl / *.osk.pl 12.01.05, 14:14 Autor nie zauwazył innego zespołu nowo falowego, który rusza w trasę promujacą swój album Astronaut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poldus Re: Muzyczny rok prawdy IP: *.pcplus.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 15:18 W porzadk. W tym roku bedzie wiele "come backow" ktore maja szanse postawic na nogi rynek muzyczny po roku 2004, ktory rownie dobrze mozna nazwac "The best of". Te ciagle skladanki, z najlepszymi utworami ktore nic nie wnosily, mogly by sie skonczyc. Szkoda ze w artykule padl blad. Nowy album "The Mars Volt'y" nazywa sie "Frances The Mute". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Mylene Farmer - 'Avant que l'ombre' - 15 marzec IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.01.05, 16:06 Uzupelnienie do artykulu: Mylene Farmer - "Avant que l'ombre" - 15 marzec a singiel juz 17 stycznia 2005, koncerty za rok w styczniu 2006 www.mylenefarmerbercy2006.com/ - bilety sie koncza mimo ze nikt nie wie dokladnie na co. To jest klasa sama w sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa wel Panie Sankowsski. IP: *.lns6-c7.dsl.pol.co.uk 12.01.05, 17:36 Czy rolling stones zgraja jakas "trase"? Napisz pan cos o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal elokwencja IP: *.physik.uni-bonn.de 12.01.05, 18:01 to fakt, autor ktory czesc artykulu przepisuje z okladki plyty [voo voo, trojdzwieki] jest az wzorem solidnosci dziennikarskiej czy najlepszy dzienniek w kraju nie stac na kogos kto by o muzyce pisal przyzwoicie i ciekawie [i nie tylko o popie ?] ???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: elokwencja IP: *.icpnet.pl 12.01.05, 18:21 przyłączam sie do przedmówcy. pociąłbym się, gdyby tak miał wygladac ten rok w muzyce. ale wiem, ze bedzie wygladał inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faun Re: Muzyczny rok prawdy IP: 212.31.242.* 12.01.05, 18:59 A skąd niby redaktor Sankowski wie, że premiera nowej Kate Bush będzie w kwietniu? EMI nie zna daty, no ale wyborcza wie lepiej. A czy można wrócić po tylu latach milczenia? Rozumiem, że lepiej wydawać takie same nudne płyty co roku aby tylko nie dać o sobie zapomnieć. Fajne, optymistycznie podejście autora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uosiu Re: Muzyczny rok prawdy IP: *.speednet.com.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 09:08 podaj może jakiś przykład ty stylistyczny omnibusie? co warta jest gołosłowna krytyka? osobiście jakoś nie widzę nic złego w tym artykule Odpowiedz Link Zgłoś
macko Re: Muzyczny rok prawdy 13.01.05, 18:43 prawdą jest że format CD odchodzi do lamusa ten rok będzie rokiem legalnego mp3(nielegale out). dlatego proponuję wam najlepszą wytwórnie muzyczną 3pm. Co tu będę dużo mówił sami zobaczcie www.3pm.pl Odpowiedz Link Zgłoś