Gość: moomoo IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 23:42 ... a ja z nim... a jak R+ zagrali Stripped... to już nic więcej nie było trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oratio Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 02:32 właśnie wróciłem bylo nieźle. dużo czadu, energii i ognia fajnie, że zagrali parę starych kawałków, nowe też brzmiały siarczyście, no i ten numer z apokaliptyką dobry koncert i tyle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hiolka Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 03:15 Koncert rzeczywiscie dobry, ale publicznosc w kolorowych sektorach?? Do bani - siedzieli jak na szkolnej akademii albo przed telewizorem. Brak entuzjazmu. Po co w takim razie przyszli na koncert? Czy dlatego, ze wypadalo na nim byc? Odpowiedz Link Zgłoś
ramm.stein Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 09:30 Sama jesteś do bani z takimi komentarzami Ja akurat byłam na płycie, ale chwilami zazdrościłam tym na sektorach. Nie każdy ma ochotę gnieść się w spoconym tłumie i ryzykować wybicie zębów czyimś łokciem czy nawet stratowanie. No i nie każdy ma naście lat, jak Ty )) Zresztą oni też się świetnie bawili, wierz mi. A koncert... No cóż... Ohne Dich, kann Ich nicht sein, ohne Dich... Wracajcie szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
hiolka Re: Spodek odleciał... 23.02.05, 18:06 Od ladnych paru lat nie mam nastu lat, a i tak wybralam plyte (obylo sie bez jakichkolwiek obrazen, a i widok byl niezly), nie moge po prostu zrozumiec jak mozna siedziec na tylku na tak energetycznym koncercie. Mnie ta muzyka nosi. Ja nawet Rammstein w TV ogladam stojac Ok, ja w kazdym razie bawilam sie swietnie. Pozdrv! Odpowiedz Link Zgłoś
oratio Re: Spodek odleciał... 23.02.05, 22:27 ja też od kilku lat nie jestem nastoletni, ale przyłączam się do uwagi, że ludzi są różni i mają różne potrzeby., ja siedziałem, ale i tak cały "chodziłem", a na płyty i czady w tłumie szkoda mi zdrowia, ot co pozdrawiam hiolka napisała: > Od ladnych paru lat nie mam nastu lat, a i tak wybralam plyte (obylo sie bez > jakichkolwiek obrazen, a i widok byl niezly), nie moge po prostu zrozumiec jak > mozna siedziec na tylku na tak energetycznym koncercie. Mnie ta muzyka nosi. Ja > > nawet Rammstein w TV ogladam stojac > > Ok, ja w kazdym razie bawilam sie swietnie. Pozdrv! > Odpowiedz Link Zgłoś
oregon Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 09:40 wypadalo na nim być? Co ty chrzanisz! Wypada to byc na operze! Wszyscy którzy sie dowiadują że byłem wczoraj na tych enerdowskich czubkach pukają sie w czoło i mają mnie za idiote, albo conajmniej patrzą jak na kosmite! A Ty byłaś chyba wczoraj pierwszy raz na koncercie, że sie sektorów czepiasz, na sektorach przewaznie sie siedzi, nie kazdy musi lubiec i chciec "trząść dynią"...mam to robić "bo tak wypada na koncercie?" PS. Koncert rewelacyjny z dwoma zastrzezeniemi: - za duzo Reise Reise... - za krotki o conajmniej 15 min... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new! Re: Spodek odleciał... IP: *.u.mcnet.pl 22.02.05, 12:51 na koncercie nie byłem, gdyż uważam ten zespół za kopie Laibach i tyle. więc jak dla mnie wcale nie wypadało na nim być Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Spodek odleciał... 23.02.05, 14:20 Jednak na Laibachu także Cie nie widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new! Re: Spodek odleciał... IP: *.u.mcnet.pl 24.02.05, 13:08 cóż, kiepski masz wzrok Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 14:57 > PS. Koncert rewelacyjny z dwoma zastrzezeniemi: > - za duzo Reise Reise... > - za krotki o conajmniej 15 min... koncert i tak byl dlugi ale masz racje / z punktu widzenia publicznosci zawsze jest za krotki z Reise bylo tyle ile trzeba / to w koncu trasa promujaca te plyte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Engel Re: Spodek odleciał... IP: 80.51.223.* 23.02.05, 15:35 Masz rację - każdy wybiera to co lubi. osobiście byłem na płycie, bo lubię. Jednakże w pewnym momencie stanąłem sobie na chwilę z tyłu żeby po prostu popatrzeć na ekstra show. Zresztą pod sceną jak puścili parę razy ognie to się gorąco zrobiło że HEJ !!!. Koncert the best, goście wiedzą co robić żeby nie przedobrzyć i forma nie wygrała z treścią, było jak trzeba. Też mi brakowało paru starszych kawałków np. Engel, czy seemann, albo Tier. Ale i tak warto było. Koncert to koncert Gott weiss, ich will kein Engel sein ... Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: Spodek odleciał... 23.02.05, 16:58 Nie uwazam,zeby Rammstein byl zespolem,na ktorego koncercie trzeba byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Masakra obsługa-FOSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 13:12 Koncert bomba za krótki , no pwenie świetnie światła co do obsługi - FOSA - to takie traktowanie przy bramkach jak wczoraj...kto był ten wie Co do płyty , nie pomykam juz od paru lat na te miejsce , jestem gdzieś wyżej i jets wspaniale. Mozna sie pogibać w spokoju a i efekty wizulane są widoczne lepiej, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: Masakra obsługa-FOSA IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 13:24 Kochani fani, czytam komentarze po koncercie i postanowiłem zabrać głos. Nie będę bluźnić, tak jak pozostała większość. Owszem, ochrona Fosa się nie popisała. Bramki należało ustawić przed koncertem. Ale jeśli ktoś był troszkę bardziej zorientowany i słuchał, co główny koleś od pchrony mówił, to wpuszczali nas bramkami nr 2, 3, 4, 5. I powiedział, że przy bramce 2 jest zawsze najwiecej problemów. Przecież widzieliście, co tam sie działo pod tą bramką... Masakra. Bluzgając i niezadowoleni ludzie i bezsilni i używający siły ochroniarze. Wystarczyło odejść stamtąd i pójść do nastęnych bramek. Ja tak zrobiłem. I co? przy bramkach 4 i 5 ludzi było zcdecydowanie mniej i panował spokój i porządek. Ludzie sie nie kłócili...Nawet nie musiałem stac długo w kolejce bo bez problemu wszedłem do środka, a ochrona w środku w bardzo miły i łatwy sposób doradzała, którędy dojść do swojego sektora. bez krzyków...Cóż, może miałem szczęście, bo wszedłem do środka na trybuny i spodek był jeszcze pusty A może jestem po prostu nauczony zwyzajem poprzednich różnych koncertów (Odysseya i innych) że nie należy sie pchac tam gdzie są wszyscy, a czasem posłuchać ochroniarza i pomyśleć trochę. Choć nadal uważąm że to skandal z tym że tak długo wpuszczali,bo to smiesznie wyglądało, jak Apocaliptyuca kończyła, a ludzie jeszcze wchodzili na płytę. Koncert piękny, chyba i chłopaki z Rammsteina byli zadowoleni, gdy pod koniec koncertu cały Spodek na stojąco dał oklaski i owacje. Odpowiedz Link Zgłoś
oregon Re: Masakra obsługa-FOSA 22.02.05, 13:28 wchodzilem chyba 4 bramką, nie trwało to nawet 10 min i o 18.50 byłem w środku, zupełny spokój nie było żadnych scysji, ale współczuje tym którzy mieli problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: Masakra obsługa-FOSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 14:12 "bezsilni i używający siły ochroniarze" - majstersztyk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baltar Re: Spodek odleciał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 13:13 Zazdroszcze tym, którzy tam byli. Ale niedługo juz Mystic Festival z Iron Maiden i Nightwishem w rolach głównych, więc nadrobię zaległości koncertowe. Tylko mam problem czy kupic bilety na plyte czy na trybuny. Latka lecą i człowiek staje się coraz bardziej wygodny Odpowiedz Link Zgłoś
oregon Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 13:25 Akurat na Śląskim polecam płyte, sprawdzona na Metallice...Bilety na Mystic mam już od grudnia! Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baltar Re: Spodek odleciał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 13:47 ja chętnie poszedłbym na płytę, ale jade z kumplem i jego dziewczyną i trochę się o nią boimy. A jeśli chodzi o trybuny to daleko są od sceny?? Jak z nich widać i czy w ogóle jest na nich fajny klimat? Na Śląskim jeszcze nie byłem w ogóle dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
oregon Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 13:53 Trybuny na śląskim, szczytowe miejsca to nawet 100m od sceny!!! Zanm osoby które były z "trybun" bardzo zadowolone, ale znam też takich co narzekali że niby były różnice miedzy dźwiękiem a obrazem z telebimów...tak że nie wiem co myśleć...jeśli chodzi o płyte to nie musisz iść wcale na sam przód, im dalej tym lepiej i bezpieczniej dla dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baltar Re: Spodek odleciał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 14:07 OK. Dzięki za rady. Przekonałeś mnie do płyty. Teraz pozostało mi już tylko zorganizować jakiś transport i kupić bilety. Do zobaczenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ramm.stein Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 15:32 "...za dużo Reise Reise..." No, to jest niezłe! Przecież to trasa promująca płytę... A i tak sporo zagrali starych kawałków. Do fanów - nie macie wrażenia, że Rammstein to zespół - jak to najlepiej określić - z wyjątkowym szacunkiem wobec fanów? Świetnie przygotowane koncerty z mnóstwem efektów specjalnych, nie zrobione tylko po to, żeby się "pokazać" i zaimponować ("my wam zaraz pokażemy szoł"), ale żeby bawić się wspólnie z publiką i uszanować po prostu to, że przyjechali na koncert i kupują ich płyty... Zresztą to, że nas nie olali i przyjechali jeszcze raz po grudniowej wpadce, najlepiej świadczy o takim podejściu. A jak Wam się podobał końcowy duet z Apocaliptyką? Miodzio! Zresztą - ja WIEDZIAŁAM że tak będzie )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beldin Re: Spodek odleciał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 16:43 Ja mam 34 lata i jak na razie wole sie bawic na plycie.Mialem miejsce w sektorze siedzacym na Iron Maidn, i malo mnie szlag nie trafil jak sie patrzylem na bawiaca sie plyte.No i skakanie na plycie mozna zawsze potraktowac jako trening kondycyjny i test wydolnosciowy w jednym. Jak dla mnie w sektorach jest nudno.Rownie dobrze moge sobie kupic dvd z nagraniem koncertu i obejrzec w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moomoo Re: Spodek odleciał... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 17:20 Co do wchodzenia na koncert to tym razem słowa złego nie mogę powiedzieć. Parę minut przed 19.00 stanęłam sobie spokojnie przed tym prawym wejściem do Spodka. Po 20 minutach właściwie bez przepychania weszłam do środeczka. Panowie z FOSY byli kulturalni i wchodzenie odbywało się naprawdę sprawnie. Apocalyptica świetnie wypadła, podkręcili atmosferę i później aż trudno było się doczekać na gwiazdę wieczoru, która znowu nie zawiodła. W porównaniu z poprzednim koncertem R+ w Polsce ten był zdecydowanie bardziej "grzeczny" ( mniej perwersji ) i chyba krótszy, ale mimo wszystko wrażenia wspaniałe. Show dograny do każdego szczegółu i profesjonalizm w czystej postaci. Z piosenek brakowało mi tylko "Dalai Lamy" z "Reise Reise" no i "Engel" ze staroci. Wielkim i pozytywnym zaskoczeniem było "Stripped" na bis no ale o tym już pisałam... Czekam na następny koncert i mam nadzieję, że zawitają do nas prędzej niż przy okazji wydania nowej płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
lalka_01 Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 17:19 przede wszystkim to ich chleb, choc luksusowy, ciezka harowka jest okupiony. O temp. na scenie w ogole nie chce myslec. W ktoryms z kawalkow puscili u nas (bylam na jednym z niem. koncertow) plomienie z chyba 5 miotaczy i wtedy sama poczulam zar na twarzy (a stalismy daleko od sceny ). I jeszcze o staniu - jestem w wieku, w ktorym chodzi sie na koncerty z dziecmi, a do glowy by mi nie przyszly miejsca siedzace. Starsi ode mnie tez spiewali, skakali, machali rekami itp. - ale moze my potrzebujemy tego zeby poczuc sie mlodsi... Odpowiedz Link Zgłoś
boleyn Re: Spodek odleciał... 23.02.05, 12:42 He, he... Ja oczywiście stałam w kolejce do "najgorszej" bramki! Dotarłam dopiero na Griega w wersji Apo :o) Czyli ostatni kawałek. A szkoda. Rammstein kapitalny. I faktycznie czuć było na twarzach podmuch gorącego powietrza, gdy Tillo operował miotaczami :o) Brakowało mi "Asche" i "Engela". Na "Sehnsucht" odpadłam totalnie. Potem jeszcze kilka razy. Stara już jestem, ale bilety kupiłam jak zawsze na płytę. Bawiłam się bosko (z wizją było troszkę gorzej, dobrze, ze chociaż Schneider wysoko siedział), dziś zachrypnięte gardło i bolący kark. I chcę więcej! Masz rację Lalka_01 - potrzebujemy tego, zeby chociaż przez chwilę poczuć się młodziej :o) Strasznie fajny moment na "Du Hast" - Till nie śpiewał, bo cały Spodek ryczał "Du! Du hast! Du hast mich!". Zawsze wydawało mi się, ze to najlepiej to wychodzi z niemieckojęzyczną publiką (patrz: berlińskie DVD), ale u nas też było genialnie. Eh, oby do 14 maja... :o) ________________________________________________________________ New Paradise Lost' album? The finest crafted gothic metal album available to humanity. (N. Holmes) Odpowiedz Link Zgłoś
ramm.stein Re: Spodek odleciał... 23.02.05, 13:00 Hmmm... A co będzie 14 maja?... Odpowiedz Link Zgłoś
boleyn Re: Spodek odleciał... 23.02.05, 14:09 Koncert, na który czekam od półtora roku. Ale nic a propos R+. Pzdr :o) ________________________________________________________________ New Paradise Lost' album? The finest crafted gothic metal album available to humanity. (N. Holmes) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemoth Re: Spodek odleciał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 12:58 jesli ktos pamieta liste utworow i moze napisac - bede wdzieczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mukki Re: Spodek odleciał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 14:02 Wszystko jest na www.rammstein.pl )) Odpowiedz Link Zgłoś