Dodaj do ulubionych

Spodek odleciał...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 23:42
... a ja z nim... a jak R+ zagrali Stripped... to już nic więcej nie było
trzeba.
Obserwuj wątek
    • oratio Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 02:32
      właśnie wróciłem
      bylo nieźle. dużo czadu, energii i ognia wink
      fajnie, że zagrali parę starych kawałków, nowe też brzmiały siarczyście, no i
      ten numer z apokaliptyką smile

dobry koncert i tyle smile

pozdrawiam
      • hiolka Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 03:15
        Koncert rzeczywiscie dobry, ale publicznosc w kolorowych sektorach?? Do bani -
        siedzieli jak na szkolnej akademii albo przed telewizorem. Brak entuzjazmu. Po
        co w takim razie przyszli na koncert? Czy dlatego, ze wypadalo na nim byc?
        • ramm.stein Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 09:30
          Sama jesteś do bani z takimi komentarzami smile
          Ja akurat byłam na płycie, ale chwilami zazdrościłam tym na sektorach. Nie
          każdy ma ochotę gnieść się w spoconym tłumie i ryzykować wybicie zębów czyimś
          łokciem czy nawet stratowanie. No i nie każdy ma naście lat, jak Ty smile))
          Zresztą oni też się świetnie bawili, wierz mi.
          A koncert... No cóż...
          Ohne Dich, kann Ich nicht sein, ohne Dich... Wracajcie szybko!
          • hiolka Re: Spodek odleciał... 23.02.05, 18:06
            Od ladnych paru lat nie mam nastu lat, a i tak wybralam plyte (obylo sie bez
            jakichkolwiek obrazen, a i widok byl niezly), nie moge po prostu zrozumiec jak
            mozna siedziec na tylku na tak energetycznym koncercie. Mnie ta muzyka nosi. Ja
            nawet Rammstein w TV ogladam stojac wink

Ok, ja w kazdym razie bawilam sie swietnie. Pozdrv!

• oratio Re: Spodek odleciał... 23.02.05, 22:27
              ja też od kilku lat nie jestem nastoletni, ale przyłączam się do uwagi, że
              ludzi są różni i mają różne potrzeby., ja siedziałem, ale i tak
              cały "chodziłem", a na płyty i czady w tłumie szkoda mi zdrowia, ot co smile

pozdrawiam

hiolka napisała:

> Od ladnych paru lat nie mam nastu lat, a i tak wybralam plyte (obylo sie bez
              > jakichkolwiek obrazen, a i widok byl niezly), nie moge po prostu zrozumiec
              jak
              > mozna siedziec na tylku na tak energetycznym koncercie. Mnie ta muzyka nosi.
              Ja
              >
              > nawet Rammstein w TV ogladam stojac wink
              >
              > Ok, ja w kazdym razie bawilam sie swietnie. Pozdrv!
              >
        • oregon Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 09:40
          wypadalo na nim być? Co ty chrzanisz! Wypada to byc na operze! Wszyscy którzy
          sie dowiadują że byłem wczoraj na tych enerdowskich czubkach pukają sie w czoło
          i mają mnie za idiote, albo conajmniej patrzą jak na kosmite! A Ty byłaś chyba
          wczoraj pierwszy raz na koncercie, że sie sektorów czepiasz, na sektorach
          przewaznie sie siedzi, nie kazdy musi lubiec i chciec "trząść dynią"...mam to
          robić "bo tak wypada na koncercie?"

PS. Koncert rewelacyjny z dwoma zastrzezeniemi:
          - za duzo Reise Reise...
          - za krotki o conajmniej 15 min...
          • Gość: new! Re: Spodek odleciał... IP: *.u.mcnet.pl 22.02.05, 12:51
            na koncercie nie byłem, gdyż uważam ten zespół za kopie Laibach i tyle. więc
            jak dla mnie wcale nie wypadało na nim być
            • nefil Re: Spodek odleciał... 23.02.05, 14:20
              Jednak na Laibachu także Cie nie widziałem...
              • Gość: new! Re: Spodek odleciał... IP: *.u.mcnet.pl 24.02.05, 13:08
                cóż, kiepski masz wzrok smile
          • mallina Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 14:57
            > PS. Koncert rewelacyjny z dwoma zastrzezeniemi:
            > - za duzo Reise Reise...
            > - za krotki o conajmniej 15 min...

koncert i tak byl dlugi
            ale masz racje / z punktu widzenia publicznosci zawsze jest za krotkismile
            z Reise bylo tyle ile trzeba / to w koncu trasa promujaca te plyte
          • Gość: Engel Re: Spodek odleciał... IP: 80.51.223.* 23.02.05, 15:35
            Masz rację - każdy wybiera to co lubi. osobiście byłem na płycie, bo lubię.
            Jednakże w pewnym momencie stanąłem sobie na chwilę z tyłu żeby po prostu
            popatrzeć na ekstra show. Zresztą pod sceną jak puścili parę razy ognie to się
            gorąco zrobiło że HEJ !!!.
            Koncert the best, goście wiedzą co robić żeby nie przedobrzyć i forma nie
            wygrała z treścią, było jak trzeba.
            Też mi brakowało paru starszych kawałków np. Engel, czy seemann, albo Tier.
            Ale i tak warto było. Koncert to koncert

Gott weiss, ich will kein Engel sein ...
        • haribo_goldbaren Re: Spodek odleciał... 23.02.05, 16:58
          Nie uwazam,zeby Rammstein byl zespolem,na ktorego koncercie trzeba byc.
    • Gość: Adek Masakra obsługa-FOSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 13:12
      Koncert bomba
      za krótki , no pwenie
      świetnie światła
      co do obsługi - FOSA - to takie traktowanie przy bramkach jak wczoraj...kto był
      ten wie
      Co do płyty , nie pomykam juz od paru lat na te miejsce , jestem gdzieś wyżej i
      jets wspaniale.
      Mozna sie pogibać w spokoju a i efekty wizulane są widoczne lepiej,
      pzdr
      • Gość: Malina Re: Masakra obsługa-FOSA IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 13:24
        Kochani fani, czytam komentarze po koncercie i postanowiłem zabrać głos. Nie
        będę bluźnić, tak jak pozostała większość. Owszem, ochrona Fosa się nie
        popisała. Bramki należało ustawić przed koncertem. Ale jeśli ktoś był troszkę
        bardziej zorientowany i słuchał, co główny koleś od pchrony mówił, to
        wpuszczali nas bramkami nr 2, 3, 4, 5. I powiedział, że przy bramce 2 jest
        zawsze najwiecej problemów. Przecież widzieliście, co tam sie działo pod tą
        bramką... Masakra. Bluzgając i niezadowoleni ludzie i bezsilni i używający siły
        ochroniarze. Wystarczyło odejść stamtąd i pójść do nastęnych bramek. Ja tak
        zrobiłem. I co? przy bramkach 4 i 5 ludzi było zcdecydowanie mniej i panował
        spokój i porządek. Ludzie sie nie kłócili...Nawet nie musiałem stac długo w
        kolejce bo bez problemu wszedłem do środka, a ochrona w środku w bardzo miły i
        łatwy sposób doradzała, którędy dojść do swojego sektora. bez krzyków...Cóż,
        może miałem szczęście, bo wszedłem do środka na trybuny i spodek był jeszcze
        pustysmile A może jestem po prostu nauczony zwyzajem poprzednich różnych koncertów
        (Odysseya i innych) że nie należy sie pchac tam gdzie są wszyscy, a czasem
        posłuchać ochroniarza i pomyśleć trochę. Choć nadal uważąm że to skandal z tym
        że tak długo wpuszczali,bo to smiesznie wyglądało, jak Apocaliptyuca kończyła,
        a ludzie jeszcze wchodzili na płytę. Koncert piękny, chyba i chłopaki z
        Rammsteina byli zadowoleni, gdy pod koniec koncertu cały Spodek na stojąco dał
        oklaski i owacje.
        • oregon Re: Masakra obsługa-FOSA 22.02.05, 13:28
          wchodzilem chyba 4 bramką, nie trwało to nawet 10 min i o 18.50 byłem w środku,
          zupełny spokój nie było żadnych scysji, ale współczuje tym którzy mieli
          problemy.
        • Gość: majster Re: Masakra obsługa-FOSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 14:12
          "bezsilni i używający siły ochroniarze" - majstersztyk!
    • Gość: baltar Re: Spodek odleciał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 13:13
      Zazdroszcze tym, którzy tam byli. Ale niedługo juz Mystic Festival z Iron Maiden
      i Nightwishem w rolach głównych, więc nadrobię zaległości koncertowe. Tylko mam
      problem czy kupic bilety na plyte czy na trybuny. Latka lecą i człowiek staje
      się coraz bardziej wygodny smile
      • oregon Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 13:25
        Akurat na Śląskim polecam płyte, sprawdzona na Metallice...Bilety na Mystic mam
        już od grudnia! Do zobaczenia!
        • Gość: baltar Re: Spodek odleciał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 13:47
          ja chętnie poszedłbym na płytę, ale jade z kumplem i jego dziewczyną i trochę
          się o nią boimy. A jeśli chodzi o trybuny to daleko są od sceny?? Jak z nich
          widać i czy w ogóle jest na nich fajny klimat? Na Śląskim jeszcze nie byłem w
          ogóle dlatego pytam.
          • oregon Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 13:53
            Trybuny na śląskim, szczytowe miejsca to nawet 100m od sceny!!! Zanm osoby które
            były z "trybun" bardzo zadowolone, ale znam też takich co narzekali że niby
            były różnice miedzy dźwiękiem a obrazem z telebimów...tak że nie wiem co
            myśleć...jeśli chodzi o płyte to nie musisz iść wcale na sam przód, im dalej tym
            lepiej i bezpieczniej dla dziewczyny smile
            • Gość: baltar Re: Spodek odleciał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 14:07
              OK. Dzięki za rady. Przekonałeś mnie do płyty. Teraz pozostało mi już tylko
              zorganizować jakiś transport i kupić bilety. Do zobaczenia!!!
              • ramm.stein Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 15:32
                "...za dużo Reise Reise..."
                No, to jest niezłe! Przecież to trasa promująca płytę... A i tak sporo zagrali
                starych kawałków.
                Do fanów - nie macie wrażenia, że Rammstein to zespół - jak to najlepiej
                określić - z wyjątkowym szacunkiem wobec fanów? Świetnie przygotowane koncerty
                z mnóstwem efektów specjalnych, nie zrobione tylko po to, żeby się "pokazać" i
                zaimponować ("my wam zaraz pokażemy szoł"), ale żeby bawić się wspólnie z
                publiką i uszanować po prostu to, że przyjechali na koncert i kupują ich
                płyty...
                Zresztą to, że nas nie olali i przyjechali jeszcze raz po grudniowej wpadce,
                najlepiej świadczy o takim podejściu.
                A jak Wam się podobał końcowy duet z Apocaliptyką? Miodzio! Zresztą - ja
                WIEDZIAŁAM że tak będzie smile))
                • Gość: beldin Re: Spodek odleciał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 16:43
                  Ja mam 34 lata i jak na razie wole sie bawic na plycie.Mialem miejsce w
                  sektorze siedzacym na Iron Maidn, i malo mnie szlag nie trafil jak sie
                  patrzylem na bawiaca sie plyte.No i skakanie na plycie mozna zawsze potraktowac
                  jako trening kondycyjny i test wydolnosciowy w jednymsmile. Jak dla mnie w
                  sektorach jest nudno.Rownie dobrze moge sobie kupic dvd z nagraniem koncertu i
                  obejrzec w domu.
                  • Gość: moomoo Re: Spodek odleciał... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 17:20
                    Co do wchodzenia na koncert to tym razem słowa złego nie mogę powiedzieć. Parę
                    minut przed 19.00 stanęłam sobie spokojnie przed tym prawym wejściem do Spodka.
                    Po 20 minutach właściwie bez przepychania weszłam do środeczka. Panowie z FOSY
                    byli kulturalni i wchodzenie odbywało się naprawdę sprawnie. Apocalyptica
                    świetnie wypadła, podkręcili atmosferę i później aż trudno było się doczekać na
                    gwiazdę wieczoru, która znowu nie zawiodła. W porównaniu z poprzednim koncertem
                    R+ w Polsce ten był zdecydowanie bardziej "grzeczny" ( mniej perwersji wink) i
                    chyba krótszy, ale mimo wszystko wrażenia wspaniałe. Show dograny do każdego
                    szczegółu i profesjonalizm w czystej postaci. Z piosenek brakowało mi
                    tylko "Dalai Lamy" z "Reise Reise" no i "Engel" ze staroci. Wielkim i
                    pozytywnym zaskoczeniem było "Stripped" na bis no ale o tym już pisałam...
                    Czekam na następny koncert i mam nadzieję, że zawitają do nas prędzej niż przy
                    okazji wydania nowej płyty.
                • lalka_01 Re: Spodek odleciał... 22.02.05, 17:19
                  przede wszystkim to ich chleb, choc luksusowy, ciezka harowka jest okupiony. O
                  temp. na scenie w ogole nie chce myslec. W ktoryms z kawalkow puscili u nas
                  (bylam na jednym z niem. koncertow) plomienie z chyba 5 miotaczy i wtedy sama
                  poczulam zar na twarzy (a stalismy daleko od sceny smile).
                  I jeszcze o staniu - jestem w wieku, w ktorym chodzi sie na koncerty z dziecmi,
                  a do glowy by mi nie przyszly miejsca siedzace. Starsi ode mnie tez spiewali,
                  skakali, machali rekami itp. - ale moze my potrzebujemy tego zeby poczuc sie
                  mlodsi...
    • boleyn Re: Spodek odleciał... 23.02.05, 12:42
      He, he... Ja oczywiście stałam w kolejce do "najgorszej" bramki! Dotarłam
      dopiero na Griega w wersji Apo :o) Czyli ostatni kawałek. A szkoda.

Rammstein kapitalny. I faktycznie czuć było na twarzach podmuch gorącego
      powietrza, gdy Tillo operował miotaczami :o) Brakowało mi "Asche" i "Engela".
      Na "Sehnsucht" odpadłam totalnie. Potem jeszcze kilka razy.
      Stara już jestem, ale bilety kupiłam jak zawsze na płytę. Bawiłam się bosko (z
      wizją było troszkę gorzej, dobrze, ze chociaż Schneider wysoko siedział), dziś
      zachrypnięte gardło i bolący kark. I chcę więcej! Masz rację Lalka_01 -
      potrzebujemy tego, zeby chociaż przez chwilę poczuć się młodziej :o)

Strasznie fajny moment na "Du Hast" - Till nie śpiewał, bo cały Spodek
      ryczał "Du! Du hast! Du hast mich!". Zawsze wydawało mi się, ze to najlepiej to
      wychodzi z niemieckojęzyczną publiką (patrz: berlińskie DVD), ale u nas też
      było genialnie.

Eh, oby do 14 maja...
      :o)
      • ramm.stein Re: Spodek odleciał... 23.02.05, 13:00
        Hmmm... A co będzie 14 maja?...
        • boleyn Re: Spodek odleciał... 23.02.05, 14:09
          Koncert, na który czekam od półtora roku. Ale nic a propos R+.
          Pzdr
          :o)
    • Gość: behemoth Re: Spodek odleciał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 12:58
      jesli ktos pamieta liste utworow i moze napisac - bede wdzieczny smile
      • Gość: mukki Re: Spodek odleciał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 14:02

Wszystko jest na www.rammstein.pl
        wink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka