Gość: czarna IP: 10.10.41.* 18.03.02, 14:46 czym przeczyscic spryskiwacz tylnej szyby? pozdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Miky Re: spryskiwacz IP: 158.66.116.* 18.03.02, 14:57 Przyłączam się do pytanka:))) z tym, że chciałbym się dowiedzieć o sposobie przeczyszczenia jednej z czterech dysz spryskiwacza szyby przedniej. Szpilka nie pomaga, ze zmianą samochodu na razie się wstrzymam:) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: darius Re: spryskiwacz IP: 212.160.211.* 18.03.02, 14:58 spróbuj odłączyć wężyk i potraktować go spręzonym powietrzem, dyszę znaczy sie a nie `węzyk Link Zgłoś
Gość: Miky Re: spryskiwacz IP: 158.66.116.* 18.03.02, 15:19 Dzięki, ale: 1. To chyba kupa roboty! Tzw. plujkę mam na masce silnika, czyli dostać się do tego "od spodu" to będzie trudne (wyciszenia itp) 2. Jeśli już się dostanę, w którą stronę mam (sorry) dmuchać? Zgodnie z ruchem wody czy wręcz przeciwnie? Może to głupie uwagi, ale z natury jestem leniwy. Dlatego do tej pory zawsze wolałem więcej polać. Skoro jednak pojawił się taki wątek... Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: darius Re: spryskiwacz IP: 212.160.211.* 18.03.02, 15:22 tak ja woda leci, a te zamocowania gumek są dosyć widoczne z reguły 4 dysze to brawiszcze. Link Zgłoś
Gość: Miky Re: spryskiwacz IP: 158.66.116.* 18.03.02, 15:33 Sorry za kolejne, być może głupie, pytanie: czy te plujki na masce silnika można jakoś odkręcić od góry? Tzn. bezinwazyjnie. Mam dwie plujki po dwie dziurki każda i jedna z tych dziurek jest przytkana. Z góry dzięki i pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Mikolaj Re: spryskiwacz IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 18.03.02, 15:38 Gość portalu: Miky napisał(a): > Sorry za kolejne, być może głupie, pytanie: czy te plujki na masce silnika > można jakoś odkręcić od góry? Tzn. bezinwazyjnie. Mam dwie plujki po dwie > dziurki każda i jedna z tych dziurek jest przytkana. > Z góry dzięki i pozdrawiam Spróbuj zrobić tak (wymagana pomoc drugiej osoby): - zatkaj palcami te dziurki które działają - druga osoba niech włączy w tym czasie spryskiwacz Może pomoże. pzdr Mikołaj Link Zgłoś
Gość: Robo Re: spryskiwacz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 15:32 Miałem podobny problem ze spryskiwaczami z przodu,są one na masce,ale mata wygłuszająca ich nie osłania, zdjąłem wężyk i od spodu samą dyszę przedmuchałem sprężonym powietrzem i pomogło, nie radziłbym grzebania w dyszy spryskiwacza szpilką lub cienkim drutem, można szybko rozkalibrować otwór w dyszy i dysza jest do wymiany. Pozdro Robo Link Zgłoś
Gość: Miky Re: spryskiwacz IP: 158.66.116.* 18.03.02, 15:37 Gość portalu: Robo napisał(a): > Miałem podobny problem ze spryskiwaczami z przodu,są one na masce,ale mata > wygłuszająca ich nie osłania, No cóż, nigdy się nie przyglądałem:((( Daje się z tym jakoś żyć. Dzięki, spróbuję Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marek Co Wy wlewacie do tych spryskiwaczy? IP: 172.18.118.* 18.03.02, 16:06 Co Wy wlewacie do tych spryskiwaczy ze sie dysze zatykaja. Nalezy zawsze wlewac plyn do spryskiwaczy, wtedy dysze sie nie zatykaja (przynajmniej mi sie to nigdy nie zdarzylo). Link Zgłoś
Gość: czarna Re: Co Wy wlewacie do tych spryskiwaczy? IP: 10.10.41.* 19.03.02, 09:00 Gość portalu: Marek napisał(a): > Co Wy wlewacie do tych spryskiwaczy ze sie dysze zatykaja. Nalezy zawsze wlewac > > plyn do spryskiwaczy, wtedy dysze sie nie zatykaja (przynajmniej mi sie to > nigdy nie zdarzylo). Wlewam plyn zimowy �axa� plus wode odmineralizowana. Nie wiem jakim cudem sie zatkalo. Tyle wyjasnienia pozdr Link Zgłoś
Gość: Darek Re: spryskiwacz IP: 212.106.189.* 18.03.02, 16:18 Strzykawką,jeżeli można zdemontować i jeżeli nie można to przez rurkę doprowadzającą[lepsza duża pojemność ok. 20 ml]. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: spryskiwacz IP: *.telia.com 18.03.02, 19:39 Jezeli rozcienczacie zwykla woda moze zaistniec problem zakalkowania /wapnienia/ najlepiej uzyc wode Aqa destilata lub avmineralizowana,problemy znikna.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: czarna Re: dzieki za odzew, ale... IP: 10.10.41.* 19.03.02, 09:07 Dowiedzialam sie, ze mam potraktowac dysze sprezonym powietrzem - o.k. Ale, gdzie znajduje sie dysza od spryskiwacza tylnej szyby? Czyzby z przodu? pozdr Link Zgłoś
reya Re: dzieki za odzew, ale... 19.03.02, 09:23 Gość portalu: czarna napisał(a): > > Dowiedzialam sie, ze mam potraktowac dysze sprezonym powietrzem - o.k. > Ale, gdzie znajduje sie dysza od spryskiwacza tylnej szyby? Czyzby z przodu? > pozdr Jeśli nie widać dysz, to znaczy, że są w piórze wycieraczki. Polecam ajax, niemiecki płyn do mycia okien domowych, ale niemiecki nie polski. Dodatek 1 szklanka na zbiornik spryskiwaczy udrożni dysze i dobrze czyści szybę. Link Zgłoś
Gość: czarna Re: dzieki reya IP: 10.10.41.* 19.03.02, 10:05 reya napisał(a): Polecam ajax, niemiecki płyn do mycia okien domowych, ale niemiecki nie polski. Dodatek 1 > szklanka na zbiornik spryskiwaczy udrożni dysze i dobrze czyści szybę. Lece szukac:-) Pozdr Link Zgłoś