Dodaj do ulubionych

spryskiwacz

IP: 10.10.41.* 18.03.02, 14:46
czym przeczyscic spryskiwacz tylnej szyby?
pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Miky Re: spryskiwacz IP: 158.66.116.* 18.03.02, 14:57
      Przyłączam się do pytanka:))) z tym, że chciałbym się dowiedzieć o sposobie
      przeczyszczenia jednej z czterech dysz spryskiwacza szyby przedniej. Szpilka
      nie pomaga, ze zmianą samochodu na razie się wstrzymam:)
      Pozdrawiam
      • Gość: darius Re: spryskiwacz IP: 212.160.211.* 18.03.02, 14:58
        spróbuj odłączyć wężyk i potraktować go spręzonym powietrzem, dyszę znaczy sie
        a nie `węzyk
        • Gość: Miky Re: spryskiwacz IP: 158.66.116.* 18.03.02, 15:19
          Dzięki, ale:
          1. To chyba kupa roboty! Tzw. plujkę mam na masce silnika, czyli dostać się do
          tego "od spodu" to będzie trudne (wyciszenia itp)
          2. Jeśli już się dostanę, w którą stronę mam (sorry) dmuchać? Zgodnie z ruchem
          wody czy wręcz przeciwnie?
          Może to głupie uwagi, ale z natury jestem leniwy. Dlatego do tej pory zawsze
          wolałem więcej polać. Skoro jednak pojawił się taki wątek...
          Pozdrawiam
          • Gość: darius Re: spryskiwacz IP: 212.160.211.* 18.03.02, 15:22
            tak ja woda leci, a te zamocowania gumek są dosyć widoczne z reguły 4 dysze to
            brawiszcze.
            • Gość: Miky Re: spryskiwacz IP: 158.66.116.* 18.03.02, 15:33
              Sorry za kolejne, być może głupie, pytanie: czy te plujki na masce silnika
              można jakoś odkręcić od góry? Tzn. bezinwazyjnie. Mam dwie plujki po dwie
              dziurki każda i jedna z tych dziurek jest przytkana.
              Z góry dzięki i pozdrawiam
              • Gość: Mikolaj Re: spryskiwacz IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 18.03.02, 15:38
                Gość portalu: Miky napisał(a):

> Sorry za kolejne, być może głupie, pytanie: czy te plujki na masce silnika
                > można jakoś odkręcić od góry? Tzn. bezinwazyjnie. Mam dwie plujki po dwie
                > dziurki każda i jedna z tych dziurek jest przytkana.
                > Z góry dzięki i pozdrawiam

Spróbuj zrobić tak (wymagana pomoc drugiej osoby):
                - zatkaj palcami te dziurki które działają
                - druga osoba niech włączy w tym czasie spryskiwacz
                Może pomoże.
                pzdr
                Mikołaj

• Gość: Robo Re: spryskiwacz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 15:32
            Miałem podobny problem ze spryskiwaczami z przodu,są one na masce,ale mata
            wygłuszająca ich nie osłania, zdjąłem wężyk i od spodu samą dyszę
            przedmuchałem sprężonym powietrzem i pomogło, nie radziłbym grzebania w dyszy
            spryskiwacza szpilką lub cienkim drutem, można szybko rozkalibrować otwór w
            dyszy i dysza jest do wymiany.

Pozdro
            Robo
            • Gość: Miky Re: spryskiwacz IP: 158.66.116.* 18.03.02, 15:37
              Gość portalu: Robo napisał(a):

> Miałem podobny problem ze spryskiwaczami z przodu,są one na masce,ale mata
              > wygłuszająca ich nie osłania,

No cóż, nigdy się nie przyglądałem:((( Daje się z tym jakoś żyć. Dzięki, spróbuję
              Pozdrawiam

• Gość: Marek Co Wy wlewacie do tych spryskiwaczy? IP: 172.18.118.* 18.03.02, 16:06
              Co Wy wlewacie do tych spryskiwaczy ze sie dysze zatykaja. Nalezy zawsze wlewac
              plyn do spryskiwaczy, wtedy dysze sie nie zatykaja (przynajmniej mi sie to
              nigdy nie zdarzylo).
              • Gość: czarna Re: Co Wy wlewacie do tych spryskiwaczy? IP: 10.10.41.* 19.03.02, 09:00
                Gość portalu: Marek napisał(a):

> Co Wy wlewacie do tych spryskiwaczy ze sie dysze zatykaja. Nalezy zawsze wlewac
                >
                > plyn do spryskiwaczy, wtedy dysze sie nie zatykaja (przynajmniej mi sie to
                > nigdy nie zdarzylo).
                Wlewam plyn zimowy �axa� plus wode odmineralizowana.
                Nie wiem jakim cudem sie zatkalo.
                Tyle wyjasnienia
                pozdr

• Gość: Darek Re: spryskiwacz IP: 212.106.189.* 18.03.02, 16:18
      Strzykawką,jeżeli można zdemontować i jeżeli nie można to przez rurkę
      doprowadzającą[lepsza duża pojemność ok. 20 ml].
      • Gość: Michal Re: spryskiwacz IP: *.telia.com 18.03.02, 19:39
        Jezeli rozcienczacie zwykla woda moze zaistniec problem
        zakalkowania /wapnienia/ najlepiej uzyc wode Aqa destilata lub
        avmineralizowana,problemy znikna.Pzdr.Michal
        • Gość: czarna Re: dzieki za odzew, ale... IP: 10.10.41.* 19.03.02, 09:07

Dowiedzialam sie, ze mam potraktowac dysze sprezonym powietrzem - o.k.
          Ale, gdzie znajduje sie dysza od spryskiwacza tylnej szyby? Czyzby z przodu?
          pozdr
          • reya Re: dzieki za odzew, ale... 19.03.02, 09:23
            Gość portalu: czarna napisał(a):

>
            > Dowiedzialam sie, ze mam potraktowac dysze sprezonym powietrzem - o.k.
            > Ale, gdzie znajduje sie dysza od spryskiwacza tylnej szyby? Czyzby z przodu?
            > pozdr

Jeśli nie widać dysz, to znaczy, że są w piórze wycieraczki. Polecam ajax,
            niemiecki płyn do mycia okien domowych, ale niemiecki nie polski. Dodatek 1
            szklanka na zbiornik spryskiwaczy udrożni dysze i dobrze czyści szybę.

• Gość: czarna Re: dzieki reya IP: 10.10.41.* 19.03.02, 10:05
              reya napisał(a):

Polecam ajax, niemiecki płyn do mycia okien domowych, ale niemiecki nie polski. Dodatek 1
              > szklanka na zbiornik spryskiwaczy udrożni dysze i dobrze czyści szybę.

Lece szukac:-)
              Pozdr

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka