Dodaj do ulubionych

Budka Suflera i Świat Nie Wierzy Łzom

IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 08.06.02, 11:50
Tak sobie wczoraj posłuchałem najnowszego szlagieru Budki i usłyszałem w nim
słowa które jako żywo przypomniały mi niezapomniany klasyk Janusza
Laskowskiego "Swiat Nie Wierzy Łzom" sprzed paru lat. Widzę tu wyraźną
inspirację tekstem tamtej piosenki. Jak myślicie, o czym to świadczy??
Obserwuj wątek
    • Gość: luis Re: Budka Suflera i Świat Nie Wierzy Łzom IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 18:58
      Mysle,ze powinni sobie dac kilkuletni urlop i mowie to jako fan Budki.Sluchajac
      nagrodzonego utworu z Opola(tytulu nie staralem sie zapamietac)odnosze
      wrazenie,ze to sama Budka glosowala na siebie -utwor tragedia.Nowej plyty nie
      znam ale po wysluchaniu sztandarowego przeszla mi ochota na kupowanie choc mam
      wszystkie ich plyty.
    • bombelski laskowski vs cugowski - pojedynek na włosy 08.06.02, 19:11
      pojedynek na teksty?
      ja proponuję POJEDYNEK NA WŁOSY!!!

krzysztof cugowski zapuszcza z tyłu plerezę a la janusz laskowski - czy mu się to
      uda? czy przebije swojego konkurenta?

janusz lakowski pielęgnuje zarost na klacie w stylu krzycha. czy uda mu się
      złamać jeszcze więcej niewieścich serc?

kto lepie wcieli się w adwersarza? za kim pójdą tłumy? ladies and gentleman - oto
      pojedynek herosów!
      wink
    • Gość: Sasza Re: Budka Suflera i Świat Nie Wierzy Łzom IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.06.02, 05:54
      Gość portalu: As napisał(a):

> Tak sobie wczoraj posłuchałem najnowszego szlagieru Budki i usłyszałem w nim
      > słowa które jako żywo przypomniały mi niezapomniany klasyk Janusza
      > Laskowskiego "Swiat Nie Wierzy Łzom" sprzed paru lat. Widzę tu wyraźną
      > inspirację tekstem tamtej piosenki. Jak myślicie, o czym to świadczy??

Świadczy to o tym, że kiedy R.Lipko robił u siebie ostrą najebkę (alkohol, ocet i
      hel) K. Cugowski w trakcie walenia kupy nieświadomym był wysłuchać w klopie u ww.
      R. Lipko ww. szlagwort, poczem przyszedł do reszty czeredy i
      powiedział:"Wymiękacie , kiszone ogóry... Mam tu na podorędziu gotowy
      schaboszczak, co jeszcze sławniejszym nas uczyni".
      Na te słowa Mechanik kołtuny swe zaczął czochrać, by atrakcyjniejszym się wydać
      dla kobiet zza wschodniej granicy przybywających i rzucił od niechcenia:"A może
      po rusku to zawyjesz, Krystof?"
      "Co ty, gupi jezdeś?"- zripostował Krzysiek wyciągając resztki helu z ostatniej
      butli.
      "Kopsnij szluga!"- zawył R. Lipko spod klawisza.
      "Wal się na ryj!"- niekulturalnie odpowiedział drobnej postury i wyłupiastych
      oczach perkusista obłapiając dziewkę za Dżona Kliza przebraną, nieświadom, że był
      to tutejszy dzielnicowy.
      K. Cugowski mimo luźnej atmosfery zaszył się w sobie i już to obmyślał plan
      wyciągnięcia kabony od wczorajszych badylarzy, a dzisiejszych zarządzajacych
      kulturą przez średnie "ka" i snuł plany podboju Dymarek Świętokrzyskich, Tumidaja
      i Sieradza w najbliższym kwartale, po czym żura na ścianę zarzucił ostrego i
      oznajmił:"Bedziem grać chopaki, a to nasze grajkowanie pieniędzorów nam
      mnóstwo..."
      Pewnikiem hel był za mocny, bo zwaliło się bydlę na mnie, czyli Waszego
      dziennikarza z "Toczącego Się Kamienia", a że postury raczej jestem szczupłej
      leżę więc w szpitalu im. Matki Hortensji Od Robaków Przybywającej i oczekuję tu
      wyzdrowienia kości moich, jak i wyzdrowienia muzyki w dziwnym kraju Bolska,
      przepraszam, Polska.

• Gość: maciek Sasza! Jesteś ZAJEBISTY! Dawno tak sie nie ulałem IP: *.tkb.pl / 217.98.251.* 12.06.02, 23:16

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka