Dodaj do ulubionych

NOWA PŁYTA VARIETE

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.03.05, 10:24
Od wczoraj słucham jej w kółko. To najlepsza ich płyta. Połączyli na niej
stare, mroczne granie z takimi rzeczami jak jazz, trip-hop, dub. No i do tego
teksty Grześka Kaźmierczaka. Coś naprawdę wspaniałego!!!!
Obserwuj wątek
    • andrew_eldtrich1 Re: NOWA PŁYTA VARIETE 13.03.05, 10:33
      Kto wydał ten album?
      Podaj jakieś namiary.
      • Gość: greg Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.03.05, 19:18
        Wydawcą jest Pomaton EMI (tak, tak!!). Płyta jest od wczoraj we wszystkich
        sklepach w Polsce. A zresztą, tu są wszystkie informacje o krążku:
        www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=7060831&PHPSESSID=5354a17ff4ff2ba2aa65dfb85ab2d77d
        • Gość: anita Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: 217.70.52.* 13.03.05, 20:31
          Ojej, a ja tam czytam, że Variete ma wyruszyć we wspólną trasę z Wilkami... Bez
          obrazy, ale to chyba nie jest dobry pomysł...
          • Gość: greg Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.03.05, 21:10
            dlaczego? ja uważam, że jest to świetny pomysł. Primo: wreszcie Variete trafi
            do mas, secundo: nowy materiał Variete wcale nie jest taki "undergroundowy" jak
            kiedyś i wcale mu nie jest tak daleko do nowej płyty Wilków. Poza tym
            menadżerką Variete jest od niedawna Monika Gawlińska.
            • Gość: anita Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: 217.70.52.* 13.03.05, 21:50
              Kiedy ja bym właśnie nie chciała, żeby Variete trafiło "do mas". Może to głupie,
              infantylne, egotyczne, ale jak kogoś lubię, to nie mam ochoty dzielić się nim z
              resztą świata. Poza tym Variete było "do twarzy" z tym undergroundem, jakkolwiek
              to brzmi. Czuję się jakby "znowu ktoś przestawił kamienie"...
              Pozdrawiam! nieznośnie konserwatywna anita
              • Gość: greg Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.03.05, 00:03
                a ja chcę, aby o Variete dowiedziało się w końcu, po 20 latach, trochę więcej
                ludzi, niż bywalcy Castle Party, weterani zimnej fali i "kilku" fanów TEJ
                muzyki.
              • Gość: walek Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: 150.254.124.* 17.03.05, 08:14
                ...pamiętam najradośniej chwile w których mnie nie byłosmile
            • teddy4 Re: NOWA PŁYTA VARIETE 13.03.05, 23:27
              To naprawdę dobry pomysł z Moniką Gawlińską. Bez ściemy.
              • Gość: anita Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: 217.70.52.* 15.03.05, 21:43
                no może, zobaczymy (i usłyszymy). "Nowy materiał" to moim zdaniem najbardziej
                pogodna i "przestrzenna" płyta Variete; niemniej jednak nadal trudno mi sobie
                wyobrazić Variete i Wilki grające dla tej samej publiczności. No, ale to w końcu
                mój problem z percepcją. Pozdrawiam.
    • Gość: nadzieja Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 11:15
      I ja prosze o to samo... Jestem ciekawa smile)
      pozdrawiam...
      • nefil Re: NOWA PŁYTA VARIETE 13.03.05, 11:58
        Tu można zakupić "Nowy Materiał":
        www.musiccorner.pl/pp.php?p=89593
        • Gość: Bogdan Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.acn.waw.pl 15.03.05, 23:24
          A fragmentów posłuchać można na sklep.serpent.pl/opis.php?lang=&id=8568
    • bombadil Re: NOWA PŁYTA VARIETE 16.03.05, 09:01
      Własnie przesłuchałem drugi raz, nie do końca zgadzam się że to najlepsza ich
      płyta, muzycznie przypomina mi za bardzo Tuxedomoon, i do ich korzeni im
      daleka, ale niemniej jednak jest interesująca.
      I chwalić Pana że jest.

A co do koncertów z Wilkami to pomysł jest lekko mówiąc dość dziwaczny, nie
      dlatego że przesadnie nie znoszę Wilków ale mysle sobie że to jest inna
      publicznośc i inna bajka niż Variete.
      Tam zabawa i spiewanie z zespołem a tu no pomyśl sam.

Pozdrawiam
      K.
    • cortinka Re: NOWA PŁYTA VARIETE 16.03.05, 23:15
      Variete i Wilki razem na koncercie? Bez urazy, ale dla mnie Variete to legenda
      a Wilki to taki sobie popik. Chyba większość ludzi słuchających Variete nie
      jest jakoś specjalnie zafascynowana Wilkami - tak mi się przynajmniej wydaje (a
      przynajmniej ja nie jestem wink
      • Gość: Jacenty Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.chello.pl 16.03.05, 23:46
        Warto pamiętać, że Gawliński startował w Madame, skąd do Variete niespecjalnie
        daleko.
        • rael75 Re: NOWA PŁYTA VARIETE 16.03.05, 23:54
          Gość portalu: Jacenty napisał(a):

> Warto pamiętać, że Gawliński startował w Madame, skąd do Variete
          niespecjalnie
          > daleko.

A jaki procent Madame, według Ciebie, zawiera się w muzyce zespołu Wilki?
          • Gość: Jacenty Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.chello.pl 16.03.05, 23:58
            blisko 17,39%.
            • Gość: Beniamin Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 10:37
              Ja słyszałem, że oni się znają jeszcze z Jarocina , z osiemdziesiątych lat.
              Moim zdaniem, to fajnie, że Gawliński, któremu się jednak, co by nie mówić,
              udało, pomaga koledze. Pewnie łatwiej będzie Gawlińskiej zorganizować im jakiąś
              promocję bo ma kontakty. Płyta jest bardzo dobra, warto, żeby Poland się
              dowiedział, że ją wydali.
              • Gość: greg Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 13:47
                Święte słowa, o to właśnie chodzi.
    • Gość: nadzieja Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 20:51
      Variete i Wilki - "dziekuje, to mnie nie interesuje. dziekuje - nie interesuje
      mnie to. wychodze. czesc"...
      inna publiczosc...
      inna muzyka...
      to mi ubliza, jesli mam byc szczera...
      • Gość: Beniamin Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 02:46
        Sama sobie ubliżasz..... i muzyce wszystkiemu, co ma w życiu jakąś wartość.
        Przyjaźni, koleżeństwu, wierze w innych ludzi, zabawie, wolności, radości.
        Cienizna sad
      • Gość: Beniamin Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 02:49
        Jeszcze jedno pytanie - nadzieja - cóż za wiekopomne dzieło stworzyłaś, że
        dajesz sobie prawo do takiej oceny.... wyloozuj, mistrzyni undergroundu smile
        • teddy4 Re: NOWA PŁYTA VARIETE 18.03.05, 09:51
          Dla kol.kol.Kaźmierczaka i Woźniaka nie jest obciachem występować na jednej
          scenie z kol. Gawlińskim,z którym w połowie lat 80-tych występowali wiele razy
          na różnych scenach w Polsce. Madame i Variete nie grały podobnych dźwięków, ale
          był to z całą pewnością ten sam sposób myślenia o sztuce.
          • Gość: java Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.man.bydgoszcz.pl 20.03.05, 01:37
            Myślę, że za dużo jest gadania o Wilkach i Variete.
            Chodzi przecież o to co jest na płycie, a tam jest dużo dobrego.
            • Gość: Beniamin Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:07
              serwisy.gazeta.pl/muzyka/1,21430,2609098.html
    • Gość: Beniamin Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:27
      Dziś Variete gra w Warszawie w No Mercy o 20.00
      www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=7310890&PHPSESSID=b0848ad2a0eb5deae761e5e576ce3629
      • teddy4 Re: NOWA PŁYTA VARIETE 13.05.05, 10:14
        Gość portalu: Beniamin napisał(a):

> Dziś Variete gra w Warszawie w No Mercy o 20.00
        > www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=7310890&PHPSESSID=b0848ad2a0eb5deae761e5e576ce3629

No i jak było? Jakieś recenzje? Czy może właściciel klubu też pojawił się na
        scenie na okoliczność wspólnych korzeni z Variete?
        • ydorius Re: NOWA PŁYTA VARIETE 13.05.05, 10:29

Nie mam pojęcia, bo go nie znam smile
          Za to pojawił się jakiś super support, który pierwszy raz grał w Warszawie. Nie
          udało mu się rozgrzać publiczności piosenkami o siarczystym zabawianiu się z
          tlenionymi blondynami, gejach i lesbach oraz bezsensie życia jako takiego.
          Widziałem za to trochę osób, które były wyraźnie poirytowane tym
          czterdziestominutowym kożuchem do kwiatka smile

A potem bydgoszczanie (choć ciężko powiedzieć, czy twarzą do Brdy. Chyba raczej
          plecami smile. Naprawdę fajny koncert. Prócz niedzieli zagrali chyba całą nową
          płytę (nie jest to zasadniczo trudne, bo długa nie jest), przeplatając trochę
          starszymi kawałkami. Potem były już same sentymenty w unowocześninych trochę
          aranżacjach, jak mi się wydaje. Generalnie cały koncert, mimo wycieczek w lata
          '80 trzymał klimat ostatniej płyty. I to było naprawdę niezłe doświadczenie.

A miejsce, znaczy No Mercy, surowe i ciemne. Idealne na takie koncerty.

m,
          .y.

----------------------------------
          What is home without Pinezka's Potted Meat?
          Incomplete.
          violentowy świat braci y
          • Gość: Beniamin Re: NOWA PŁYTA VARIETE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 20:23
            Ten support to Żywioły, chyba z Olkusza. Rzeczywiście klimat inny, ale dali
            nieźle czadu. Konkretnego czadu, nie łojenia bez sensu.
            A Variete...cóż... Jak zwykle było święto muzyki... Niech żałują ci, co zostali
            w domu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka