Gość: cxfdgfd Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:32 Janerka debilne teksty ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan r. k. Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 217.96.44.* 21.03.05, 20:14 ty dzwonie! ty ich po prostu nie rozumiesz. janerka to chyba jedyny typ w polsce, który ma sensowne teksty. NA ZIEMIĘ, BURAKU! najpierw posłuchaj trochę a potem walnij się w łeb na znak zrozumienia, jaki to byłeś głupi pisząc podobne złamane posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdsd Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 21:09 ale z Pana intelektualista-terrorysta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan r. k. Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 217.96.44.* 22.03.05, 00:22 nie intelektualista - terrorysta tylko jest dla mnie niemal oczywiste, że nie robiłeś większego wniku w janerkę, który ma teksty wpytowe. wszystkim życzymy źle nam z oczu patrzy Odpowiedz Link Zgłoś
xetras Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 02.01.16, 13:03 Akurat ten wers z kawałka "Klus Mitroh" bardzo pasuje rytmicznie- basiście melodykowi ten patent wg mnie wyszedł: "wszystkim życzymy źle nam z oczu patrzy" jako finał I zwrotki z rozchwianym akcentem na "żle" po poprawnym akcencie na "WSZYstkim" jest udany. A wszystkich "goni nas lukratywny wieprz" nadal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 193.59.95.* 25.08.05, 15:01 1. Łzy - szczególnie Agnieszka - w każdym kawałku rewelacyjne rymy ) 2. eM - wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:33 Akurat teraz mi sie na zlosc nie przypominaja, a czesto jak cos slysze to mowie sobie "Boze, co za belkot". Ale do jednych z glupszych tekstow zaliczam teksty Piaska. Prawie do nieba wzielas mnie, a wtedy padal snieg. Chyba tak to szlo. I jeszcze o tej nocy, co pachnie deszczem i ktos tam przynosi powietrze. Ale wiem ze to kwestia gustu. Niektorym sie to podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka# Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.ucd.ie / *.ucd.ie 21.03.05, 22:29 Ktos napisal o 'budzi nas dzwiek potluczonego szkla'- chyba w oryginale to bylo Kombi...do mnie ostatnio przyczepil sie refren Somebody told me you have a boyfriend that looks like a girlfried I had Ferburary of last year (Killers) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyza Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:07 ooo, lubię tą piosenkę (boyfriend-girlfriend), a text rzeczywiście głupi, ale fajnie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 217.97.134.* 22.03.05, 13:20 Kora w latach dziewięćdziesiątych - grafomanka pierwszej kategorii wraz ze woim koro-polo wyśpiewywanym lekko łamiącym się głosem z charakterystycznym seplenieniem.Twarze i słowa idą na przeciw Ciała tajemne dają znaki To co święte świętym jest Każdy dotyk spełnia się Ref: Jeszcze wczoraj nieznany Poznany od niechcenia Piękniejsza od innych Miłość od pierwszego spojrzenia Pomiędzy niebem a ziemią Toczy się walka o życie To podróż w słońcu i mroku W cierpieniu i zachwycie Ref: Jeszcze wczoraj nieznany ... Ref: Jeszcze wczoraj nieznany ... Srutututuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 12:06 Kasiu, nie uprawiaj błazenady. Wracaj na drzewo dziecino, boś głupia ogromie. Nie wypowiadaj się jak nie znasz się na rzeczy... Zmykaj, zmykaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijany_rumcajs Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 14:22 Moim zdaniem kretynskie sa teksty D-BOMB( oni jeszcze istnieja?) typu: o, Ela Ela, poznaj mego przyjaciela, o Ela, Ela, wez go sobie teraz, wez, o Ela, Ela, dotknij mego przyjaciela, o Ela, Ela, niech poleci zloty deszcz! albo taki syneczek spiewajacy jakas dance'owa piosenke: kochaj mnie, przed i w trakcie, kochaj mnie, juz po fakcie, kochaj mnie od poczatku, kochaj mnie, bez wyjatku mnie........ ale Scheissen! Koniecznie piosenka Ich Troje " Wypijmy za" za ten papieros tuz po i ten szampan tuz przed...itd., nie mowiac o goralskiej tworczosci ludowej-teksty kretynskie, ale za to zabawne! hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libi ...and all that dance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 16:17 Call on meeeeeeeeeeeee, call on meeeeeeeeeeeeeee, itd. Pump it up, don't you know, you got to pump it up, don't you know, you got to....... Jajajaja Coco Jumbo jajajeeeeeeeee... Odpowiedz Link Zgłoś
haiko Re: orzeł 22.03.05, 21:12 Może jestem odosobniona, ale zawsze gdy leci "....widziałam orła cień" czuję się ogromnie sfrustrowana, gdyż do dziś nie doszłam o czym to jest Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: orzeł 22.03.05, 23:17 Bajm, "małpa i ja" Miałeś rację Nigdy tak nie było dobrze jak teraz Piję kawę I nic właściwie Mi do szczęścia nie trzeba. Jestem Bóg wie kim Albo nikim, bez żadnego wyrazu Mówię będzie tak Jakbym dzień kolejny znała na pamięć Moja małpa wie Jak naprawdę ze mną jest Patrzy w oczy tak, Jakby znała mnie od lat Kiedy jest mi źle, Opowiada różne dziwne historie Moja małpa wie Wie dokładnie jak to jest Kiedy nie wiem już, Co mam robić, dokąd iść Wtedy mówi: Hej! Weź się w garść I zacznij wszystko od nowa. Miałeś rację Zachowuję się jak trochę stuknięta Przez ten długi czas Mylą mi się dni powszednie i święta Piję kawę I czytam list Od swoich wiernych przyjaciół Lecz nie wierzę im ani Tobie Wierzę tylko swojej małpie Kocham ten tekst po prostu. uważam, że jest genialny, heh. Ale moim ulubionym, ukochanym, najcudowniejszym, wyśpiewywanym dość często jest kawałek Papa Dance "Szary wiruje pył tylko on mnie nie opuszcza skąd mam wziąć tyle sił abym mógł miejsce odnaleźć swe". czyli grafomanię (w przypadku PD celową) można polubić. chociaż przyznam, że nienawidzę kasi kowalskiej i innych polskich pseudo- artystek i artystów (wilki, rozynek itp), którzy nie dość, że pastwią się nad słowami, to jeszcze wierzą, że to naprawdę jest coś wartościowego i godnego oklasków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yot to chyba perfekt jest?:/ IP: *.p.lodz.pl 26.07.05, 14:20 nie pamietam dokladnie, ale za kazdym razem gdy zlysze, że skoro "rano budzę się to znak że świat kocha mnie" natychmiast wyłaczam radio Odpowiedz Link Zgłoś
marchick Re: orzeł 02.08.05, 02:26 Ten tekst bajmu wcale nie jest zły, zakładając, że słyszało się o "Everybody's got something to hide except me and my monkey" Beatelsów A co do Papa Dance, to popieram Odpowiedz Link Zgłoś
emarx Re: orzeł 24.03.05, 13:41 Ja bym uwzględnił generalnie cały nurt drobiarski w piosence polskiej: oprócz rzeczonego "Orłocienia" należą do niego takie szlagry jak ten o "Sokole Gromowładnym" czy też bezkonkurencyjny "Sęp miłości". Odpowiedz Link Zgłoś
bender_rodriguez Re: orzeł 18.04.05, 23:10 "łiski moja żono". o matko boska! jak to słyszę, to mam ochotę zostać abstynentem. po angolsku podobne brednie jeszcze zniosę a tutaj jest to tak drażniące. poza tym bez sensu jest "wooly bolly" (tyle, że to zajebisty numer a tekst ma taki być jebnięty) Uno, dos, one, two, tres, quatro Matty told Hatty about a thing she saw. Had two big horns and a wooly jaw. Wooly bully, wooly bully. Wooly bully, wooly bully, wooly bully. Hatty told Matty, "Let's don't take no chance. Let's not be L-seven, come and learn to dance." Wooly bully, wooly bully Wooly bully, wooly bully, wooly bully. Matty told Hatty, "That's the thing to do. Get you someone really to pull the wool with you." Wooly bully, wooly bully. Wooly bully, wooly bully, wooly bully Sam The Sham And The Pharaoes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wonderwall Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.net.autocom.pl 22.03.05, 23:35 Ktoś napisał o beatlesach.ludzie zastanówcie się co wy wogóle piszecie-w jednym temacie disco polo,hey,beatlesi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archi_joa Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 00:30 też zauważyłam - i też mnie to ubodło, ale....wolność wypowiedzi, prawda?...byle z kulturą...a tu wielu tego brakuje..niestety. a tak na marginesie-w kwestii tekstów - niektóre są prościutkie, ale w tym ich siła a nawet w tych naiwnych jest swoisty urok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janik Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:38 fragment piosenki śpiewanej przez dziecko na antenie RM: - Gdy Pan Jezus był malutki nigdy w domu nie pił wódki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.piotrkow.net.pl 23.03.05, 02:26 w Radyju wszystko jest grafomanią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kitty Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 212.244.29.* 23.03.05, 09:54 Bajm nie pamiętam tytułu; w refrenie "Kiedy się stanę plamą na ścianie nie myśl o mnie źle..." O co chodzi z tą plamą??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: velouria Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:03 ta plama na ścianie daje do myślenia... 1. głos w dyskusji o przemocy domowej-plama na ścianie efektem małżeńskiej kłótni 2.refleksja nad przemijaniem- rozkład ciała ludzkiego na składniki proste, np. pleśń (na ścianie) 3. chęć wykazania znikomości ludzkiego życia- plama jako symbol ludzkiej kondycji 4. głos w sporze o prawa i obowiązki budowlańców- plama jako efekt niedbałego osuszania ścian 5. stanowisko w sprawie legalizacji narkotyków- plama jako narkotyczna wizja 6.stanowisko w sprawie wszechobecnego patriarchatu- kobieta jako plama na ścianie nic nie znaczącym elementem życia mężczyzny 7.prośba do męża- pomaluj wreszcie tę scianę! ...prawda, jakie głębokie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kitty Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 212.244.29.* 24.03.05, 09:27 Brawo! Moja koleżanka przychyliłaby się do tej pierwszej interpretacji bo mawia, że Beata w tej piosence aż się prosi żeby jej przywalić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN wyjasnienie :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 14:21 "kiedy wloze sobie do ust lufe shotguna i pociagne za spust - nie mysl o mnie zle" no firanki sie ubabraja, krew jak krew, Bryza czy inny Persil zmyje ale mozg? widziales kiedys reklame proszku,ktory usuwa plamy z trawy, wina, krwi i MOZGU? ja nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ynez Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.gw.ipl.net / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 17:31 Mnie najbardziej wkurzają teksty Myslovitz a zwłaszcza ten jeden: I nie martw sieeeee Bierz życie jakie jeeeest I pomyśl żeeeee na drugie nie masz szans. Brawo za rymy i prostotę słów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmania83 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 80.68.236.* 24.03.05, 14:53 bania u cygana ups bania ups bania ups bania u cygana do rana... na każdej dyskotece.. masakra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.03.05, 07:05 Kiedy ci jest smutno i w duszy źle Tej muzyki rytm wraz rozbawi cię Może przyjdzie czas że się otworzy cały świat Kolorowej tęczy zaznaczy ślad Wokół nas jest wszystko dobro i zło Dziecka gniew i łzy więc tego już dość Pomyśl o tym by zniknęły wszystkie straszne sny Wreszcie znajdziesz coś co zmieni twój los Ref Niebo i wiatr, słońce i las radość i miłość - wszystko jest w nas chwyć moją dłoń, spójrz w oczy me wtedy na pewno świat zmieni się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.03.05, 18:13 czy to świeci słońce czy pada deszcz tak już musi być bo świat taki jest nowej fali wiatr zabierze cię w ten lepszy świat kolorowej tęczy zaznaczy ślad Niebo i wiatr, słońce i las radość i miłość - wszystko jest w nas chwyć moją dłoń, spójrz w oczy me wtedy na pewno świat zmieni się ta piosenka jest przepiękna, przypomina mi młodość gdy wszystko było takie proste... Odpowiedz Link Zgłoś
bragiel Ameryka rozczesuje włosy 29.03.05, 20:45 Moze to juz wczesniej ktos podawał(bo nieczytałem wszytskich wypwowieedzi),ale ten fragment bije rekordy absurdu.Bajm"Ameryka"-wstaje wczesnie rano rozczesuje włosy(podmiot liryczny ma tu na mysli Ameryke rozczesującą włosy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minleye Re: Ameryka rozczesuje włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:02 Wiadomo,ze wszystkie hiphopowe teksty to najwieksze g...o jakie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM prince i takie tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:44 pussy control... no i jeszcze Bjork "eeeevery boooooy is a snake, is a lillyyyyyy...." no i:... em jak miiiiłooooość...saaamotny męczy bieeeeg... Odpowiedz Link Zgłoś
anutka1 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 18.04.05, 17:32 ' lece bo chceeeee....' itp. juz nie moglam tego zdzierzyc w radiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qak Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 18.04.05, 19:26 a ja bym dodała teksty "Jak zapomnieć" formacji 18L..szczególnie nie rozumiem momentu: "(...)tracisz te 50%(...)"<hmm>..nie wiem jak to dokładnie leci. Odpowiedz Link Zgłoś
bender_rodriguez Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 18.04.05, 23:17 albo kolejny zajebisty numer z durnym tekstem: RAM JAM i black betty Oh Black Betty Bama Lamb Oh Black Betty Bama Lamb Black Betty had a child Bama Lamb The damn thing gone wild Bama Lamb Said weren't none of mine Bama Lamb The damn thing gone blind Bama Lamb I said oh Black Betty Bama Lamb Woh Black Betty Bama Lamb. Woh Black Betty Bama Lamb Woh Black Betty Bama Lamb She really gets me high Bama Lamb You know that's no lie Bama Lamb She's so rock steady Bama Lamb And she's always ready Bama Lamb Woh Black Betty Bama Lamb Woh Black Betty Bama Lamb. Woh Black Betty Bama Lamb Woh Black Betty Bama Lamb She's from Birmingham Bama Lamb Way down in Alabama Bama Lamb Well she's shakin' that thing Bama Lamb Boy she makes me sing Bama iamb Woh Black Betty Bama Lamb Woh Black Betty Bama Lamb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 16:53 moje dwie główne faworytki to pieśni Lady Punk: Na na Facet toczy kamień pod górę Na kamieniu nie rośnie mech Na ekranie ćwiczy kulturę smutna banda durniów trzech Tańcem rozgrzane łydki złotą lycrą iskrzą się Wkoło same chętne myszki, a już nas wygania cieć ... Kumpel łyknął zachodnią furę Osiem garów, klima i wtrysk Gdy startował pod nocnym klubem Słychać było jeden gwizd itd i Na co komu dziś..: ... Topiłem smutki w butelce wódki Obok Japończyk do lustra pił Pytam żółtego: "powiedz dlaczego też jesteś smutny ?" On na to mi: Na co komu dziś wczorajsza miłość Na co komu dziś wczorajszy sen Po co dalej pić to samo piwo Kiedy czujesz, że uleciał gaz Chciałem być sobą za wielką wodą Na czekoladę poczułem chęć Była namiętna, bardzo nieletnia I dobrze znała refrenu sens Na co komu dziś... a za całokształt nagrodę przyznałabym Varius Manx i Wilkom (nosił czarną koszulę, miał oczy pełne łeeeeeeeez...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epiphany Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 212.244.180.* 26.07.05, 15:47 Jeśli było, ale przeoczyłam, to nie bijcie (mam nadzieję, że tego wcześniej nie pisałam ;D) - ale dla mnie absolutnym rekordzistą w omawianej kategorii jest Sztywny Pal Azji. Wszystkie teksty tego pamiętnego zespołu mlodzieżowego są mocne, nic jednak nie przebije "Koloru czerwonego": To było łoże w kolorze czerwonym A to był mój kolor ulubiony To tutaj stawałaś się kobietą Zdradzałaś mi swe sekrety To było łoże w kolorze czerwonym A to był mój kolor ulubiony To tutaj leżałaś, a ja całowałem Twój mokry brzuch całowałem To tutaj byliśmy mężem i żoną To było łoże w kolorze czerwonym To tutaj byliśmy mężem i żoną A pościel płakała zakrwawiona Odpowiedz Link Zgłoś
marchick Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 02.08.05, 02:30 Tłumaczenie Dragostea Din Tei (maia-hu.. ), w szczególności: Twoja twarz i miłość pod lipą przypominają mi o Twoich oczach. Pomocy ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...:::Ania::::... Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 00:58 taaa a mnie rozbraja wrecz refren piosenki Brodki nie wie jak sie zwie ale ref pamietam"gleboko w srodku gdzies i choc bez sladu lez(a teraz najlepsze) jej oczy nie poznaly nigdy nie..." czego nie poznaly to juz nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kagiebe Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 217.149.242.* 11.08.05, 10:24 A u tej Brodki to nie było "Głęboko w srodku gdzies i choćby śladu łez jej oczy nie poznały nigdy nie"? A jesli juz mowa o bezsensownych tekscinach, to "Mała Chinka cziku- czikulinka..." Odpowiedz Link Zgłoś
mysia21 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 11.08.05, 08:11 Zdecydowanie Ewa Sonnet i r&b. Takiego gniota już dawno nie słyszałam.... A tekst??? Totalna paranoja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 18:42 uslyszane dzisiaj w Szansie na sukces, z repertuaru Blue Cafe: Kochamy się w Sunday Rozstajemy się w Monday .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.05, 23:20 Piasek: wątek wampirologiczny, a może chrześcijański? "...kiedy pije się wino i krew jednym tchem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.chello.pl 15.08.05, 14:06 zawsze myślałam, że tam jest 'kochamy siebie w sambie, a rozstajemy w mambie' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyza Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:19 Bo tak jest, hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 193.24.201.* 15.08.05, 11:41 Reflex- Duran Duran The Crunge- Led Zeppelin Number of the Beast- Iron Maiden Nie mówie, że te piosenki są złe, ale mają głupie, albo kiczowate w wypadku tej ostatniej, teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smooth criminal Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 14:48 Wg mnie. w tej kategorii wygrywaja: ,,i r&b" cudnej pani Sonnet (kto do cholery pisal ten tekst??) i ,,Znak Pokoju" Dody. Porazka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijany_rumcajs Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:48 a mi sie wydawalo, ze"kochamy siebie w saunie"..... Odpowiedz Link Zgłoś
a.morro Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 25.08.05, 14:51 Ostatnie teksty Myslovitz są do niczego. Na "Miłości.." były ok, a teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ray-of-light. Madonna - "Everybody" - chyba 1983 rok... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 16:29 Let the music take control find the groove and let yourself go! Break the rules against this way you know what I'm trying to say! C'mon take your chance Get up and start to dance Let the DJ shake you! Let the music take you! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Kozidrak 16.09.05, 10:26 Kiedy się stanę plamą na ścianie Nie myśl o mnie źleeeee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blake Re: Madonna - "Everybody" - chyba 1983 rok... IP: 212.160.172.* 16.02.06, 11:59 albo inny into the groove boy you gotta proof your love to me Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misty Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 62.233.185.* 16.09.05, 12:39 Powalającej Tfurczości znajdzie sie duzo, ale dla przypomnienia (ze wzgledu na pore roku): Lato- czerwone słońce Piasek we włosach i morze Lato- czerwone słońce Piasek we włosach i morze Refren: Tu wszystko się kończy i zaczyna: Gdańsk- Sopot- Gdynia Tu wszystko się kończy i zaczyna: Gdańsk- Sopot- Gdynia Tu wszystko się kończy i zaczyna: Gdańsk- Sopot- Gdynia Tu wszystko się kończy i zaczyna: Gdańsk- Sopot- Gdynia Jesień to płaszcze, to wrzesień, Spacery po żółtym lesie, Jesień to płaszcze, to wrzesień, Spacery po żółtym lesie ... Nie,to nie elementarz do klasy 1-3.To zespol Em Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 Śpiewanie hymnu przez naszych polityków... 16.09.05, 12:52 Hymn jest bez sensu, gdy śpiewają go politycy nasi... "Jeszcze Polska nie zgineła, Kiedy my żyjemy. Co nam obca przemoc wzieła, Szablą odbierzemy." Czy ten tekst ma sens, gdy śpiewają go politycy ? Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_molly rockowe perełki 24.09.05, 11:01 IRA: "Każdy z nich chciał ściągnąć mnie w dół (...)moje serce pękło na pół!"-ciężki przypadek w kardiologii Chylińska: "Bo kiedy tylko staję się zbyt ludzka niżbyś tego chciał wtedy oto widzisz że jesteś tak jak ja" - gdybym to ja była polonistką Agnieszki, teżbym jej dawała w d**ę Budka Suflera: "Z autobusem Arabów zdradziła go"-ooo, a ile jest miejsc w autobusie? A stojące też wliczamy? a może to był taki piętrowy? TSA: "Nic co biegnące nie jest mi obce" - mieli na myśli biegunkę? Turbo: "Sztuczne oddychanie serce zaraz stanie!" - kardiolodzy źle rymują Róże Europy: "Lubię kiedy miękko ląduje ona zmysłowo na mojej twarzy" - też se koleś lądowisko zrobił. Pomijając szyk tego zdania. Kat: geniusz wszechczasów. Należałoby zacytować wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
matkakobiet od siebie dodam 28.09.05, 21:55 piosenke nie pamietam jak sie zespol nazywal dance jakis dwie laksi dwoch kolesie i ich przeboje boom boom boom i want u in my room let's spend this night toghether cos tam rym do ever potem ich up and down jakies 13000000000 razy przez 3 minuty text pisoenki hiphopowej dla mnie masz stajla golec oukiestra bo lato rozpala .... dark furneal z czestotliwoscia 5 sekund Sajtan Sajtan Sajtan enrique duuzo a zwlaszcza i dont know why but i lov to see u cry(coz za sadyzm) leroy i jebac mi sie chce i jak tu sie nie wkorwic mam it duzo pewnie ich jest ale te sa niezle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: od siebie dodam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 22:04 to bylo vengaboys-beznadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: rockowe perełki 28.09.05, 23:06 Wiesz, nie żebym jakoś specjalnie bronił rodzimych rokmenów, ale w tym gatunku tekst ma to do siebie że musi być podporządkowany muzyce(a nie odwrotnie), i np. zacytowany fragment Turbo "na papierze" wygląda tragicznie, ale do melodii pasuje idealnie, tak samo jak TSA. To nie jest pieprzona poezja śpiewana, może wreszcie ktoś to zrozumie. Angielskie teksty są w 99% tak samo kretyńskie, tyle że albo nie zwraca się na to uwagi, albo nie zna się na tyle języka żeby to stwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_molly Re: rockowe perełki 28.09.05, 23:54 A czy ja mówię że rock ma być poezją śpiewaną? Pośmiać się już nie wolno, czy co? Jednym z moich ulubionych tekstów rockowych jest"Wild Thing" Hendrixa-na pozór kretyński, ale to nieokrzesanie świetnie się łączy z surowością muzyki, i ta interpretacja A co do "poezji" to myślę, że np. Hunter na T.E.L.I. trochę przesadzili i jest pretensjonalnie A na teksty zwracam uwagę zawsze, nawet jak po angielsku Odpowiedz Link Zgłoś
wyrmie Re: rockowe perełki 07.11.05, 17:12 KAT!!! Te przeboje wszechczasów: "czarną karetą odjeżdżam w zapomnienie, czarną karetą wybieram sie na piwo" Christ Agony: "Sperm of the Dark..." Większość cięższych zespołów pisze teksty o dupie szatana... Odpowiedz Link Zgłoś
idut Re: rockowe perełki 07.11.05, 22:33 "Prącie trzy na metr czarne jak w habicie ksiądz chłoszcze brzuch gwałci cię na krzyżu wszelkich wiar" nie daje mi spokoju ten tekst...Trzy na metr czarne?!!! Trzy na metr czarne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 22:02 kaja paschalska "chinka tralalinka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyza Sobie radę damy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:04 A co sądzicie o piosence, która leci mniej więcej tak: będzie dobrze, sobie radę damy... będzie dobrze, sobie radę damy... będzie dobrze, sobie radę damy... będzie dobrze, sobie radę damy..."? Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 20.10.05, 19:06 zamierzony bezsens Malenczuka : "admire dau admira de elmane var elmane tidire" czy jakos tak - ale chociaz bez sensu to bardzo fajne. zamierzony bezsens Beer Googles : "bongo bongo baba zmiekla a kominiarz fiku miku juz go nie ma przy stoliku a slimaki chyc a slimaki chyc a slimaki chyc chyc chyc" ten mnie rozuczla skutecznie zwlaszcza jak sobie wyobrazam te slimaki co to chyc chyc - strasznie fajny nonsens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Szczyt dna ;-> : Spektrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:11 Byl taki teledysk z rok, czy 2 lata temu. Jakis polski zespol spiewal tak: Spektrum, spektrum, spektrum, spektrum. I to samo jako refren. I to calosc tresci. Uwazam ze to duzo gorsze od prostego lala czy czegos podobnego, i zglaszam ten "utwor" na porazke 100-lecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katerina24 Re: Szczyt dna ;-> : Spektrum IP: *.chello.pl 24.11.05, 19:53 Ogólnie twórczość obecna Papa Dance[do starej mam sentyment byłam wtedy dzieckiem],Wilki zwłaszcza za Baska miała fajny biust mimo że mam inaczej na imię zaprzestałam adoracji moich piersi na jakiś czas iżałowałam żem przedstawicielką tej płci co wiadomo co ma"na górze",denny tekst a pół polski się zachwycało ,ciekawe co by było gdyby napisać takie tekst o facetach [murowany przebój co?],twórczość pani Marysi sadowskiej ,dno totalmont,Mandaryny i plastic fantastic Dody,Marcin Rozynek--po co otwierać"paszczę"jak się takie dno wyśpiewuje kogut mojej Prababci miał lepszy głos,pozdrawiam WAS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katerina24 Re: Szczyt dna ;-> : Spektrum IP: *.chello.pl 24.11.05, 19:58 Gabriel Fleszar i piosenki Markowskiej a i Piaska "Mocniej ,mocniej"wlazłam kiedyś do sklepu obuwniczego po długiej nieobecności w kraju i myślalam ze trafiłam "do zakamuflowanego sklepu wiadomo jakiej twórczości" Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Szczyt dna ;-> : Spektrum 25.02.06, 11:24 Gość portalu: katerina24 napisał(a): > Ogólnie twórczość obecna Papa Dance[do starej mam sentyment byłam wtedy > dzieckiem],Wilki zwłaszcza za Baska miała fajny biust mimo że mam inaczej na > imię zaprzestałam adoracji moich piersi na jakiś czas iżałowałam żem > przedstawicielką tej płci co wiadomo co ma"na górze",denny tekst a pół polski > się zachwycało ,ciekawe co by było gdyby napisać takie tekst o facetach > [murowany przebój co?],twórczość pani Marysi sadowskiej ,dno > totalmont,Mandaryny i plastic fantastic Dody,Marcin Rozynek--po co > otwierać"paszczę"jak się takie dno wyśpiewuje kogut mojej Prababci miał lepszy > głos,pozdrawiam WAS marysia sadowska spiewa wiersze pawlikowskiej jasnorzewskiej na swojej plycie. Odpowiedz Link Zgłoś
lenore13 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 13.12.05, 19:26 się poczciwego KATa czepiają ("wino króla win-sikacza mych kląąąątw ;D ) a Manowar to co? np "we like it hard, we like it fast, we got the biggest amps, man they blast true metal people wanna rock not pose wearin jeans and leather not cracker jack clothes" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nathalie Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 19:41 a ja i tak pozostaje przy "las ketchup" asereje o niczym pamietacie ten letni przeboj moze ze 2,3 latka temu.. :d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.std.tsi.tychy.pl 01.02.06, 12:45 hm a ja nie zabardzo rozumiem zdania piosenki Hey'a pt. "W imieniu dam" W nazywaniu stroń Od niechcianych form ???? może ktoś mi wyjaśni o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry NO Pasaran!!! IP: *.toya.net.pl 23.06.06, 02:40 Zachęcam do nauki hiszpańskiego, może wtedy ten tekst nie okaże się bez sensu Najłatwiej krytykować tekst który ni w ząb sie nie rozumie, może nie jest to jakaś wirtuozeria ale zapewniam że tekst trzyma się kupy mimo że ma letni klimat Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
elektryfikacja Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 02.02.06, 15:39 ja sie pare razy zastanawialm nad piosenka virgin:dwie bajki. doda spiewa, ze swiat byl snem, poki on sie nie pojawil. czyli rozumiem, ze jak on sie pojawil, to sen sie skonczyl, tak?ale potem doda spiewa, ze pragnie sie obudzic, tylko nie wie, czy on tez chce....nie rozumiem tekstu.przeciez juz raz sie obudzila!. tak samo trudno mi bylo skumac, o co chodzilo w jej poprzednium przeboju(znak pokoju, czy jakos tam).Jak to mozliwe, ze ponoc tak inteligentna dziewczyna nie potrafi logicznie pisac i zapomina o regule wynikania zdarzen?????porazka Odpowiedz Link Zgłoś