ianek70 31.03.05, 21:08 Czy ktoś tam jeszcze słucha tej kapeli? Kiedyś byłem wielkim fanem, ale ostatnio trochę odstąpiłem. Czy nadal grają, jak brzmi ostatnia płyta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzysiek Re: Ewa Braun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 21:38 Ewka padla jakies 2 lata temu; ich ostatnie wydawnictwo to "Stereo", stylem najbardziej zbizone chyba do koncertowego "Electromovement"; plytka wg mnie bardzo dobra (choc chyba nie najlepsza w dyskografii), moglbym sie przyczepic co najwyzej do kilku minut; z tego co wiem Marcin Dymiter udziela sie dosc intensywnie w kapeli Mordy i projekcie Emiter; dwia rozne wyznania, kazde godne uwagi, POLECAM!!! a Ewke slucham caly czas, nalogowo; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Ewa Braun 31.03.05, 21:47 Również od czasu do czasu powracam - szcególnie do 'sea sea' jako jednej z najfajniejszych polskich płyt ever. No ale Emiter jakby lepszy (inny) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro duck Re: Ewa Braun IP: *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 31.03.05, 21:58 a ja mam największy sentyment do dwóch pierwszych, czyli "love, peace, noise" i "esion" - kawałek "samochodem i domem zajela sie policja" ciągle budzi we mnie takie cuś, co trudno nazwać... jakąś hiperkosmiczną nostalgię jak będę starym dziadem to się będę przy ewci rozklejał normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
ianek70 Re: Ewa Braun 31.03.05, 23:01 No, no... "Love, Peace, Noise" jest jedną z najlepszych polskich (i światowych undergroundowych) płyt wszechczasów, "Esion" moim zdaniem jest pół na pół genialna i tak sobie. Z późniejszych, ino nieliczne piosenki zasługują na miano zajebiste - 'Woda', 'Kamyki', 'Ciężka piątka' - ale to taki zespół, że nawet nieudane utwory są ciekawe, bo słychać pomysły i rozwój kapeli. Szkoda, że już nie grają. Czy ktoś z Was ma jakieś ciepłe wspomnienia koncertowe? Pozdrawiam PS Od niedawna starą kasetową demówkę "Pierwsza Cobieta" można ściągać z Internetu. Nie w postaci kasetowej, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolok Re: Ewa Braun IP: *.darnet.rybnik.pl 01.04.05, 12:58 ja też słucham tyle że dopiero od roku "sea sea" ta płyta jak dla mnie najlepsza i ją najbardziej osłuchuję Odpowiedz Link Zgłoś