31.03.05, 21:08
Czy ktoś tam jeszcze słucha tej kapeli?
Kiedyś byłem wielkim fanem, ale ostatnio trochę odstąpiłem. Czy nadal grają,
jak brzmi ostatnia płyta?
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Ewa Braun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 21:38
      Ewka padla jakies 2 lata temu; ich ostatnie wydawnictwo to "Stereo", stylem
      najbardziej zbizone chyba do koncertowego "Electromovement"; plytka wg mnie
      bardzo dobra (choc chyba nie najlepsza w dyskografii), moglbym sie przyczepic co
      najwyzej do kilku minut; z tego co wiem Marcin Dymiter udziela sie dosc
      intensywnie w kapeli Mordy i projekcie Emiter; dwia rozne wyznania, kazde godne
      uwagi, POLECAM!!! a Ewke slucham caly czas, nalogowo; pozdrawiam
    • braineater Re: Ewa Braun 31.03.05, 21:47
      Również od czasu do czasu powracam - szcególnie do 'sea sea' jako jednej z
      najfajniejszych polskich płyt ever. No ale Emiter jakby lepszy (inny)
      Pozdrowieniasmile
      • Gość: ro duck Re: Ewa Braun IP: *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 31.03.05, 21:58
        a ja mam największy sentyment do dwóch pierwszych, czyli "love, peace, noise"
        i "esion" - kawałek "samochodem i domem zajela sie policja" ciągle budzi we
        mnie takie cuś, co trudno nazwać... jakąś hiperkosmiczną nostalgię

jak będę starym dziadem to się będę przy ewci rozklejał normalnie big_grin
        • ianek70 Re: Ewa Braun 31.03.05, 23:01
          No, no... "Love, Peace, Noise" jest jedną z najlepszych polskich (i światowych
          undergroundowych) płyt wszechczasów, "Esion" moim zdaniem jest pół na pół
          genialna i tak sobie. Z późniejszych, ino nieliczne piosenki zasługują na miano
          zajebiste - 'Woda', 'Kamyki', 'Ciężka piątka' - ale to taki zespół, że nawet
          nieudane utwory są ciekawe, bo słychać pomysły i rozwój kapeli. Szkoda, że już
          nie grają.
          Czy ktoś z Was ma jakieś ciepłe wspomnienia koncertowe?
          Pozdrawiam smile

PS Od niedawna starą kasetową demówkę "Pierwsza Cobieta" można ściągać z
          Internetu. Nie w postaci kasetowej, rzecz jasna.
          • Gość: kolok Re: Ewa Braun IP: *.darnet.rybnik.pl 01.04.05, 12:58
            ja też słucham tyle że dopiero od rokusmile
            "sea sea" ta płyta jak dla mnie najlepsza i ją najbardziej osłuchuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka