Dodaj do ulubionych

C H A M S T W O N A T Y M F O R U M !!!!!!!!!!

04.04.05, 19:59
Wpadłem na to forum i już wypadam. Takiego chamstwa to mało gdzie sie
spotyka. Ludzie wyzywający się od chu...ów z powodu tego że ktoś pisze o
demokracji, to zostanie tak nazwany. Większość to gó..arze, którzy myslą że
są znawcami muzyki a tak serio to mdli człowieka jak się czyta ich wyziewy.
Oczywiście jest to sporo fajnych ludzi, ale ta garstka gó..arzy, chamów i
prostaków zniechęca ludzi do polemiki z takm brodzikiem intelektualnym.
Pozdrawiam fajnych ludzi a chamstwu mówie ........
Obserwuj wątek
    • nadzieja.zalogowana Re: C H A M S T W O N A T Y M F O R U M !!!!! 04.04.05, 22:36
      Gdybys umial czytac, zauwazylbys ze ten ktos probuje temu drugiemu cos
      wytlumaczyc... cos czego taten nie zrozumial... ale widze ze Ty tez nie wiesz,
      czym jest prawdziwa demokracja... na szczescie istnieja madrzejsi i lepsi ludzie
      od Ciebie, inaczej swiat bylby bez sensu...
      Pozdrawiam...
      • Gość: ajron men Re: C H A M S T W O N A T Y M F O R U M !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 22:52
        nadzieja.zalogowana napisała:
        " na szczescie istnieja madrzejsi i lepsi ludzie"

i nie podszywają się pod innych
      • methinks Re: C H A M S T W O N A T Y M F O R U M !!!!! 05.04.05, 09:36
        Nie trzeba mi nic tlumaczyc, bardzo dobrze znam zalety i pulapki demokracji.
        Wybacz, ale nazywanie mnie dla przykladu ch..em ociera sie zwyczajnie o
        retoryke gimnazjalna.
        Chodzilo, jak rozumiem (mam brata ciotecznego w podstawowce, wiec bylo mi
        latwiej), o pokazanie mi, ze jestem nikim, jesli nie wychwalam pod niebiosa (a
        wlasciwie to osmielam sie krytykowac!) zwyklego, poprawnie grajacego palkarza
        jakiegos stricte komercyjnego zespoliku. Jesli w/g Ciebie nazywanie kogos
        ch..em mialoby wytlumaczyc temu komus, ze demokracja jest be i ze nie wolno
        krytykowac, to proponuje wyjazd na Kube.

Ach, widze nawet, ze w/g Ciebie rzucanie takimi haslami jest
        objawem "prawdziwej demokracji". Otoz cos Ci wytlumacze - z demokracja nie ma
        to nic wspolnego.

Widze natomiast pewien zwiazek z chamstwem, prostactwem i brakiem elementarnych
        umiejetnosci poprawnej komunikacji.

Pozdr,
        Methinks (czytaj Chvj)
        • sonia34 Do Methinks 05.04.05, 12:26
          Masz rację;chamstwo z demokracją nie ma nic wspólnego.Obrażanie innych tylko
          dlatego,że mają inne poglądy świadczy o niskim poziomie intelektualnym
          niektórych osób.

Pozdrawiam
          • przemas83 Do Sonii - patrz niżej 05.04.05, 12:51
    • wredotka1 tu nie ma chamstwa 05.04.05, 12:16
    • mameluch mała lekcja kultury wypowiedzi by lopp1: 05.04.05, 12:34
      'wyjątkowe barachło i chłam. Powieś sie cw..u.'

'Pyta cię ktoś o zdanie Saxon ?? Nas to wali kiedy się Metallica dla ciebie
      skończyła. A jeśli już tniesz profesora to ci powiem że Metaliki a nie
      Metalliki. Dla nas Saxon się skończył jak tylko nagrał 1 cd a jakos nikt tego
      nie wypisuje. To jest info o Fan-Klunie a nie kto ku.. lubi Metalike.'
    • przemas83 czuję się wywołany, więc cytuję 05.04.05, 12:51

Re: Dlaczego Metallica to taki gó..any zespół?
      Autor: methinks
      Data: 04.04.2005 10:38

Na tym polega ustroj polityczny zwany demokracja, ze jesli ktos ma ochote cos
      krytykowac, to ma do tego prawo ("wolnośc głoszenia swoich poglądów - nawet
      jeśli nie są one w danym momencie popularne"). A juz szczegolnie ma do tego
      prawo, jesli krytykuje chale. Z czym mamy do czynienia w tym konkretnym
      przypadku.

----------------------------------------------------------------------

Interpretacja tego tekstu jest dla mnie jednoznaczna: można kogoś obrażać w dość
      swobodny sposób (patrz słowo "gó..any" w temacie), bo jest wolność słowa. A tym
      bardziej można, gdyż autor powyższej wypowiedzi uznaje zespół Metallica za chałę.

Methinks ma prawo lubić bądź nie lubić Metallicę, ale powinien być już
      konsekwentny i skoro dopuszcza taką argumentację, popierającą maksymalnie
      chamskie bluzganie na zespół, niech uzna również prawo do bluzgania na niego na
      tych samych zasadach.

I jeszcze jedno: moje przekleństwa miały unaocznić, co dla niektórych oznacza
      "demokracja": możliwość nabluzgania ale tylko tam, gdzie oni uznają za stosowne.
      Taka dość selektywna demokracja, powiedziałbym.
      • methinks Re: czuję się wywołany, więc cytuję 05.04.05, 13:19
        Chlopie.

Czy ja gdzies powiedzialem, ze Lars to kut.s? Ze czlonkowie sa ch.jami?
        Ja twierdze tylko, ze zespol ten gra beznadziejna muze. Moze i gó.niana. Ale
        nie obdzielam w zwiazku z tym inwektywami wszystkich fanow. Nie zrozum mnie
        zle, mozesz obrzucac przeklenstwami kogo tam tylko chcesz, mozesz mnie, mozesz
        i Papieza, tylko nie utozsamiaj tego z demokracja. Ja mam poglada nt. zespolu i
        wyrazam go, ale osobiscie mam do fanow ogromny szacunek. Niewiele osob
        wytrzymaloby takie kiepskie granie.

Ty widze, jestes taki Wujek Staszek Mistrz Cietej Riposty.

(Meth) - Metallica to g.niany zespol.
        (WSMCR) - A ty to ch.jem jestes!

Pozdr,
        Methinks
        • przemas83 Re: czuję się wywołany, więc cytuję 05.04.05, 13:32
          >Ja mam poglada nt. zespolu i
          >
          > wyrazam go, ale osobiscie mam do fanow ogromny szacunek. Niewiele osob
          > wytrzymaloby takie kiepskie granie.

Tak, miliony osób które kupiły płyty Metallicy i poszły na koncerty zrobiły to,
          by się ukarać. Chciały poza tym zobaczyć, co to jest kiepskie granie, więc
          nakupowały płyt. Czy Ty w ogóle wiesz o czym piszesz?

Zakończę tu rozmowę z Tobą, bo po stylu i argumentacji wnioskuję że albo jesteś
          prowokatorem, albo jesteś małoletni, albo jesteś idiotą. Lub wszystko naraz.
          Bez odbioru.
          • methinks Re: czuję się wywołany, więc cytuję 05.04.05, 13:44
            Nie nie. Juz ci pisalem.

Ja naprawde jestem kawalem chvja.
            • Gość: maff1 ujmijmy to tak IP: *.chello.pl 06.04.05, 09:46
              ja nie słucham saxon i Metaliki - bo to nie jest moja muzyka, bo to nie jest
              moja półka z płytami. Ale nie oznacza to ze jest to dla mnie gów..na muzyka.
              Stosuję zasade - nie podoba mi sie, to nie słucham. Ale tez nie wypowiadam
              idiotycznych komentarzy wychwalając to co jedynie słuszne. (dla mnie)
              Juz to kiedys przerabialiśmy... np. jazz był gów..ny bo nie był jedynie słuszny
              w latach 50-tych. Ale kto to pamieta...
              • methinks Re: ujmijmy to tak 06.04.05, 13:47
                Coz, dla mnei nie ma jedynie slusznej muzyki, bo slucham tak roznego
                repertuaru, ze az sam sie sobie dziwie. Bardzo sie ciesze, ze stosujesz jakies
                tam zasady. Na szczescie my mozemy sie do nich nie stosowac - stosowanie sie do
                odgornie "przyjetych" regul przerabialismy jeszcze jakies 16 lat temu. Nie
                przeszlo.

Pozdr,
                Meth.
                • Gość: maff1 Re: ujmijmy to tak IP: *.chello.pl 06.04.05, 18:08
                  no własnie... 16 lat temu przestalismy to przerabiac smile
                  ale wciąz dla niektórych jednynie dobra muzyka (albo jak to było dawniej
                  jedynie słuszna) to ta którą słuchają. A reszta to dno, g..no itede. Świadczy
                  to o ich dojrzałosci... a raczej jej braku.
                  • methinks Re: ujmijmy to tak 06.04.05, 18:59
                    Ergo, wszyscy krytycy, ktorym nie podoba sie jakas plyta sa niedojrzali.
                    Albo inaczej: zakaz wypowiadania swoich sądow na glos. Lub nakaz wyglaszania
                    sadow tylko pozytywnych. (no nie, brzmi cholernie znajomo)

Jesli uwazam cos za dno, z checia podziele sie ta informacja z innymi ludzmi.
                    Czemu mam tego nie robic. A co oni sobie o tym mysla, to mnie juz nie obchodzi.
                    • Gość: scribs Re: ujmijmy to tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 19:13
                      Pozwole sobie, się wtrącić do dyskusji;
                      krytyka owszem, ale konstruktywna, poparta sensownymi argumentami, i wykazująca
                      przynajmniej próby silenia się na obiektywizm.
                      Zaś kategoryczne sądy mają to do siebie, że w większości wypadkach nie są
                      trafne. Inna sprawa to zwykłe prowokacje, bez których życie było by jednak malo
                      ciekawe - stąd niezbędne. Tymbardziej jeśli szkodliwość jest znikoma. Najwyżej
                      ktoś się obrazi.

• Gość: vince Re: ujmijmy to tak IP: 141.186.251.* / *.ems-t.ca 06.04.05, 19:36
                        Klucz do zagadnienia to chyba kultura slowa.

Mozna kogos, cos skrytykowac tak aby drugiej strony nie urazic. Takiej polemiki
                        uczyli juz starozytni. Jest to jednak wielka sztuka, ktorej mozna uczyc sie
                        przez cale zycie. Ale chyba warto sprobowac....
                        • Gość: scribs Re: ujmijmy to tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 20:44
                          Trudno się z tym nie zgodzić.
                          To prawda, że mocny język jest czasem potrzebny, bo różne są w życiu sytuacje.
                          Ale nigdy nie uwierzę, że tu na forum to jest kiedykolwiek przydatne.
                          A wracając znowuż do prowokowania, można to robić samą treścią wiadomości, ale
                          na ile to będzie skuteczne? W sensie czy nie jest tak, że często forma jest
                          ważniejsza od treści i łatwiej na niej poprzestać nie wgłebiając się dalej?
    • Gość: madafak Re: C H A M S T W O N A T Y M F O R U M !!!!! IP: 217.96.44.* 07.04.05, 14:35
      a wszyscy się tak tymi ch..ami przejmują, gorące dyskusje ludzie prowadzą to
      bluzną czasem. nie ma co się niezdrowo podniecać.
    • Gość: ubu_roy Re: C H A M S T W O N A T Y M F O R U M !!!!! IP: *.nyc.res.rr.com 07.04.05, 23:23
      Wypadaj ! Nikt nie bedzie po tobie plakal a twoj nick zostanie natychmiast
      zapomniany. Chamstwo i wulgaryzmy sa nieodlacznie zwiazane z wolnoscia, brakiem
      cenzury i demokaracja. Ludzie mysla i pisza wulgarnie. Nie musisz tego czytac,
      nie musisz korzystac z tego forum. Nie musisz nawet korzystac z komputera ! Tym
      bardziej, ze nie potrafisz myslec samodzielnie i masz problemy z identyfikacja.
      Nie mozna nikogo obrazic na forum jak go sie nie zna osobiscie. Jest to
      poprostu nie mozliwe, chyba ze bierzesz do siebie kazde brzydkie slowo napisane
      anonimowo na plocie i skierowane do anonimowego czytelnika. Nie nadajesz sie do
      uczestnictwa w swobodnej wymianie pogladow i mentalnie nie doroslas do
      cyberkultury. Zegnaj !
      • kopiko44 Re: C H A M S T W O N A T Y M F O R U M !!!!! 09.04.05, 23:14
        Gość portalu: ubu_roy napisał(a):

> Wypadaj ! Nikt nie bedzie po tobie plakal a twoj nick zostanie natychmiast
        > zapomniany. Chamstwo i wulgaryzmy sa nieodlacznie zwiazane z wolnoscia, brakiem
        >
        > cenzury i demokaracja. Ludzie mysla i pisza wulgarnie. Nie musisz tego czytac,
        > nie musisz korzystac z tego forum. Nie musisz nawet korzystac z komputera !

Stary, ten manifest jest godny publikacji w jakims poczytnym miejscu, na
        przyklad na scianie kibla.
    • enemyofgod Re: C H A M S T W O N A T Y M F O R U M !!!!! 09.04.05, 21:48
      lopp1 napisała:

> Wpadłem na to forum i już wypadam. Takiego chamstwa to mało gdzie sie
      > spotyka. Ludzie wyzywający się od chu...ów z powodu tego że ktoś pisze o
      > demokracji, to zostanie tak nazwany.

Zastanawia mnie że chamstwem nie nazwano tego, co pojawiło się w tytule wątku, o
      którym mowa: dlaczego Metallica to gó...ny zespół. To nie jest chamstwo?
    • pasek_xxl Sporo tu chamstwa, ściągającego mp3 10.04.05, 10:17
      Jednocześnie twierdzą, że kochają muzykę. Dobre, hehehe.
    • Gość: maggda Re: C H A M S T W O N A T Y M F O R U M !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 15:16
      zgadzam sie i też spadam. Jedni mądrzejsi od drygich, zamaiast pomagać,
      wyśmiewają. Oczywiście są tu też normalni, ale jakoś coraz trudniej na nich
      trafić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka