verybilingual 18.04.05, 15:34 Mam takie troche dziwne pytanie. Czy lubicie gdy piosenka PSB trwa powiedzmy powyzej 6 minut(Bein Boring - album version) czy np jest krótka(IWNDTKOT - single version 3:03) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliks Re: Długo czy Krótko 18.04.05, 15:39 uniwersalna odpowiedz na wszystko: to zalezy. jesli chodzi o te konkretne utwory ktore wymieniasz, to BB akurat uwazam ze albumowa jest taka "akurat", bo singlowa ciut za krotka, a extened troche przydlugie (10 minut!). z kolei IWND zdecydowanie wole singlowa wersje, ktora paradoksalnie jest dluzsza od albumowej. mysle ze znakomita wiekszosc singli PSB istnieje w tak duzej ilosci roznej dlugosci wersji, ze mozna brac i wybierac i zawsze sie znajdzie kawalek w najbardziej dopasowanej do wlasnych potrzeb dlugosci, amen! Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: Długo czy Krótko 18.04.05, 15:45 No tak pomyliłem sie z IWNDTKOT Odpowiedz Link Zgłoś
krikra Re: Długo czy Krótko 19.04.05, 14:13 Nigdy nie zastanawiałam się nad problemem długości piosenek.. czasami mi szkoda, że niektóre są za krótkie, ale nigdy żadna mi się nie dłużyła. Ale tak to nie przywiązuję do tego wagi. Jeśli jest za krótka, zawsze można posłuchać jeszcze raz, hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafankapetshopboys Re: Długo czy Krótko 19.04.05, 14:28 mi nigdy żadna piosenka nie wydawała sie za długa, wręcz przeciwnie). Np. Always on my nind w oryginale jest dla mnie o wiele za krótkie, a 9 minutowa wersja z INTROSPECTIVE jest akurat w ogóle dla mnie im dłuższa tym lepsza, bo nie musze tak często cofać od początku( ja jak słucham piosenki to musze ją przesłuchac z 3-4 razy, żeby jej treść do mnie dotarła...) Odpowiedz Link Zgłoś