Dodaj do ulubionych

Skad siagac fajne mp3

20.04.05, 07:35
Czesc, jakis czas temu uzywalem Kazaa do sciagania muzyki, ale ten program
instaluje pelno spamu i adware. Wiele osob mi go odradzalo; w koncu sie go
pozbylem.

Ciekaw jestem jakie zrodlo polecacie do sciagania muzyki, moze jakies
newsgrupy?

Dzieki.
gunter
Obserwuj wątek
    • dafni Re: Skad siagac fajne mp3 20.04.05, 15:32
      Kazaa rzeczywiście do niczego się nie nadaje, kiedyś była niezła.
      Ja używam DC++ i osła.
    • Gość: zaix Re: Skad siagac fajne mp3 IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 20.04.05, 16:27
      audiofind.ru/
      Cale plytki.

Najwieksza wada tej strony jest to, ze nie zawsze mp3 sa darmowe - tzn. np
      dzisiaj o 20.00 mozna sciagnac dana plytke za free, ale godzine pozniej moze to
      przestac byc mozliwe (trzeba placic za sciaganie).
      • Gość: zaix Re: Skad siagac fajne mp3 IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 20.04.05, 16:31
        Aha, jakbys szukal jakichs konkretnych plyt to moge ci je przeslac (o ile
        akurat je mam) np. przez edysk czy w jakis inny sposob.
        • pasek_xxl KUP PŁYTĘ W SKLEPIE!!! 20.04.05, 17:04
          Nie okradaj artystów!
          • Gość: baret Re: KUP PŁYTĘ W SKLEPIE!!! IP: *.chello.pl 20.04.05, 17:10
            lepiej daj sie okraść w majestacie prawa w sklepie
            • pasek_xxl Re: KUP PŁYTĘ W SKLEPIE!!! 20.04.05, 17:10
              Zademonstruj swoje prawa okradając artystów.
          • Gość: zaix Re: KUP PŁYTĘ W SKLEPIE!!! IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 20.04.05, 17:20
            Kupujac plyte danego artysty przyczyniasz sie do jego komercializacji. Patrz
            ile szamba wylano na ludzi ktorych plyty sa w czolowkach sprzedazy - ja nie
            chce by to samo spotkalo moich ulubioych artystow. ;-]

Poza tym gdyby Amerykanie i Brytyjczycy nie sprzedali nas Stalinowi w Jalcie to
            nasi dziadkowie dostali by kaske z planu Marshalla i EWG, dzieki czemu nasze
            pokolenie byloby stac na plyty i nie musielilibysmy sciagac ich z netu. Miej
            wiec pretensje do Anglosasow, a nie do nas Polakow pokrzywdzonych przez PRL i
            ten obecny system bedacy polaczeniem najgorszych cech socjalizmu i kapitalizmu.
            (LOL)

Ja codziennie powtarzam sobie przed lustrem to, co napisalem wyzej i dlatego
            mam czyste sumienie odpalajac P2P czy stronki z mp3. ;-]
            • pasek_xxl Re: KUP PŁYTĘ W SKLEPIE!!! 20.04.05, 17:22
              1. Nie widzę nic złego w tym, że płyta mojego ulubionego artysty trafia do
              zestawień.
              2. Jesteś pokrzywdzony, ale nie przez PRL.
              3. Nie kradnij.
              • Gość: baret Re: KUP PŁYTĘ W SKLEPIE!!! IP: *.chello.pl 20.04.05, 17:24
                z płyty wartej 30-40 zł muzyk dostaje kilka złotych... mysle ze niewiele mu
                ubędzie. Resztę zabierają pośrednicy i wytwórnia.
              • Gość: zaix Re: KUP PŁYTĘ W SKLEPIE!!! IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 20.04.05, 17:38
                Ad 1 - jezeli jest to zestawienie w radiu komercyjnym to jest duza szansa, ze
                tworczosc twojego ulubionego artysta trafi do nastolatek z gimnazjum i dresow
                (czego przykladem jest np Nirvana czy pozniejsza Metallica) a wtedy masz
                przeje..e u roznych muzycznych ortodoksow, ktorych usta naladowane sa
                frazesami o "sprzedaniu sie", "komercji" itp.

Ad 2 - mam sie poczuc obrazony? ;-]

Ad 3 - nie sciagaj na klasowkach/kolokwiach, zawsze kasuj bilety w komunikacji
                miejskiej i sprzataj po swoim psie, gdy nasra na trawnik.
                • pasek_xxl Re: KUP PŁYTĘ W SKLEPIE!!! 20.04.05, 17:56
                  1. Dlatego okradnij artystę. Nic nie dostanie, a wytwórnia i tak na swoje wyjdzie.
                  Uogólnianie o sprzedajności i komercji dla nastolatków jest głupie.

2. Nie wiem, co mnie to obchodzi.

3. Zawsze to robię. Co więcej, to dla mnie oczywiste.
      • Gość: klikacz o co chodzi na tej stronie? IP: *.netis.net.pl 20.04.05, 20:02
        jak ty z niej korzystasz bo bukwy to nie moja bajkawink
        proszę o skróconą instrukcję obsługi plizzz
        • Gość: zaix Re: o co chodzi na tej stronie? IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 20.04.05, 20:28
          Na gorze masz wyszukiwarke, wpisujesz nazwe zespolow ktorego muzyki szukasz i
          pojawia ci sie spis dostepnych plyt. Klikasz na plytke, ktora cie interesuje a
          potem na kolejne mp3. Jezeli na dole znajdziesz znaczek < Загрузить > to
          znaczy, ze mozesz ten utwor sciagac a jezeli pojawia sie napis "At the moment
          this song isn't available for free download..." to musisz zajrzec kiedy
          indziej.

Dzisiaj np. bez problemu sciagnelem "Calling All Stations" Genesis ale
          pozostale plyty tej kapeli sa na razie niedostepne (chociaz jutro moze byc
          odwrotnie tzn. reszte plyt sciagniesz bez problemu, a "Calling..." bedzie
          niedostepne).
          • tygrysio_misio O KURDE !!!! 21.04.05, 21:39
            dzieki zajeb...

wlasnie zciagam sobie Queen "News of the world"

dzieki dzieki dzieki

tyle czasu tego szukalamsmile)

a teraz bede miala caly Queensmile)

kisskisskisskiss
          • Gość: klikacz Dzięki stary!!!!! IP: *.netis.net.pl 21.04.05, 22:41
            super stronka!!!! jestem pod wrażeniemsmile)
            znasz takich więcej???
            jeśli tak to podaj jeszcze jakiś adresik;wink)
            jeszcze raz dzięki i pozdro gorące
            • neder Re: Dzięki stary!!!!! 21.04.05, 22:44
              no to jak się już wszyscy tak tą stronką zachwycają to ja też ;D
              Mułki i inne kazy mogą się jak dla mnie teraz schowaćsmile
          • Gość: magda Re: o co chodzi na tej stronie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 10:48
            Dzięki, strona jest super, mam nadzieję, że bezpieczna...A nie wiecie
            przypadkiem, skąd najlepiej ściągać mp3 polskich zespołów (trochę więcej niż w
            strefie na wp) - dokładniej chodzi mi o polski punkrock smile
      • szczura Re: Skad siagac fajne mp3 25.04.05, 01:01
        dzieki, dzięki, dzięki Ci zaix -
    • Gość: Marcinlet Re: Skad siagac fajne mp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:43
      Emule, Kazaalite,
    • Gość: aisza Re: Skad siagac fajne mp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 23:41
      ja sciagam mp3 przy pomocy programu EDONKEY...znajdziesz go na
      www.edonkey.com.pl...programik jest darmowy, a muzyki cała masa smile
    • jedynyprawdziwykajtos Re: Skad siagac fajne mp3 22.04.05, 20:35
      mp3.wp.pl jeżeli chcesz posłuchać początkujących zespołów(zresztą są też
      profesjonalne). i to legalnie!!!
    • Gość: królik Re: Skad siagac fajne mp3 IP: *.netis.net.pl 23.04.05, 20:28
      często sami artyści udostępniają na swoich stronach fajne kawałk więc możesz
      spróbować w ten sposób. sprawdzaj też strony fan klubów bo i oni udostępniająwink
    • Gość: waldek Re: Skad siagac fajne mp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 12:21
      polecam www.allmusic.com.Mam zainstalowany do tego program eMule.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka